Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

nie mogłam si dostać na dogo od wczoraj, pisała do mnie jedna z cioteczek betaczl o żwirkowym problemie Juranda. TRZEBA OPRÓZ OBFITSZEGO JEDZENIA PODAWAĆ OLEJ NAJLEPIEJ LNIANY albo słonecznikwy, a także do jedzenia siemię lniane mielone na ochronę jelit przed pedzącym nimi żwirkami, aby nie ranić jelit. Siemię to osłona dla jelit i żołądka a olej popędzi i też złagodzi uswanie wraz z jedzeniem tego wszystkiego. Widac brak mu mineralów serio. podawajcie preparat algowy , ALGOLITH Z FIRMY BEAPHAR. Mam nadzieje ze bedzie dbrze. Nawet jak już żwirku sieę pozbędzie dalej dawać ssiemie lniane przez jakis czas, bo moze być wewnatrz nim poraniony a len ochroni te ewentualne zadarcia przed zapaleniemi i pozwoli się zagoić.

Posted

to super, bardzo sie martwiłam nie mając wieści, gdy dogo sie zawiesiło, Ja zawsze daję w razie potrzeby olej LNIANY, aby wykorzystać wszelkie inne oprócz poślizgu jego cudowne wlasciwości. Ochraniajcie te jelita, bo objawów nie widac za bardzo, a jak już bedzie widać to może być albo skomplikowane leczenie albo za póżno.

Posted

paulinken napisał(a):
Czemu mnie nikt nie goni, że nie wpłaciłam za czerwiec? :mad:

już wpłaciłas :razz:

a tak wogóle to dziękujemy za wpłaty na głupiutka-chorutka Juranda:
paulinken 06 - 10 zł:loveu:
wiga 06 - 30 zł:loveu:
copland - 50zł:loveu: ( i 50 zł na Smutasa -wstawię w jego wątku też:loveu:)

ps. dziś się kończy opłacony przez Brodnicę czas hotelikowania , więc proszę o podliczenie : hotel+wet i namiary na Szczecinek. (mc-mother przesłałaś mi fa za Gobiego (więc konto pewnie to samo) ale...nie mogę powiększyć tak tej faktury żebym zobaczyła cyferki:shake:)

Posted

Mariamc mówi, ze czekają na qoopkę Juranda jak na narodziny następcy tronu:cool3::cool3::cool3:
Ale narodziny nie następują:razz:
Za to Jurand czuje się lepiej- nawet nawarczał dziś na panią wet przy bandażowaniu łapki :-o
Cieszy się, jest wesoły, więc nie jest już źle :)

Posted

Ufff...
Wczoraj było rtg, lewatywka i żwirek poooszedł! :cool3:
A na Juranda trzeba teraz uważać, bo może się okazać, że ma takie skłonności do zjadania kamyków:roll:

Posted

[quote name='mc_mother']Ufff...
Wczoraj było rtg, lewatywka i żwirek poooszedł! :cool3:

Cicho siedziałam cała w nerwach i tylko ściskałam kciuki, ale teraz zrobię głośne ----

UUUUUUFFFFFFFFFFFFF.....

Posted

[quote name='akrim']:sg168:temat radosny - my jak takie świeżo upieczone mamy gadamy o papu i o kupkach
z radością[/QUOTE]

:cool3::lol::lol::lol:
Mam tylko nadzieję, że to ostatnia niespodzianka Juranda w tym stylu;)

Posted

Bardzo sie ciesze, ze Zwirek juz nieaktualny i ze bedzie wybieg trawiasty, byle sie tam nie pojawil Muchomorek ha ha ha (pamietacie czeskie dobranocki "Z mchu i paproci"?)

Od kilku dni dogomania bardzo zle i wolno funkcjonuje, wiele osob narzeka, niektorzy wrecz nie moga sie zalogowac, a kazda strona otwiera sie pol godziny. Czy ktos wie DLACZEGO? Czy serwery sa przeciazone, czy co? Bo ja juz szalu dostaje, tyle czasu sie marnuje czekajac przy kompie! w dodatku nie moge edytowac postow, godzinami sie kreci to koleczko i nie poprawia,zla jestem.

Pozdrawiam jelitka Juranda oraz jego hotelik i ciotki!

Posted

No niestety- ja także przez ostatnie kilka dni nie mogłam się zalogować ani nic edytować...
Podobno mieli coś ulepszać i to pewnie jest przyczyna. Po kazdym "ulepszeniu" dogo gorzej chodzi;)