mc_mother Posted June 21, 2010 Author Posted June 21, 2010 Jurasek będzie przeniesiony do innego boksu- z trawiastym wybiegiem:) Będzie miał trawkę wygrabioną, żeby żaden kamyczek się nie prześliznął :D Quote
TERESA BORCZ Posted June 21, 2010 Posted June 21, 2010 nie mogłam si dostać na dogo od wczoraj, pisała do mnie jedna z cioteczek betaczl o żwirkowym problemie Juranda. TRZEBA OPRÓZ OBFITSZEGO JEDZENIA PODAWAĆ OLEJ NAJLEPIEJ LNIANY albo słonecznikwy, a także do jedzenia siemię lniane mielone na ochronę jelit przed pedzącym nimi żwirkami, aby nie ranić jelit. Siemię to osłona dla jelit i żołądka a olej popędzi i też złagodzi uswanie wraz z jedzeniem tego wszystkiego. Widac brak mu mineralów serio. podawajcie preparat algowy , ALGOLITH Z FIRMY BEAPHAR. Mam nadzieje ze bedzie dbrze. Nawet jak już żwirku sieę pozbędzie dalej dawać ssiemie lniane przez jakis czas, bo moze być wewnatrz nim poraniony a len ochroni te ewentualne zadarcia przed zapaleniemi i pozwoli się zagoić. Quote
mc_mother Posted June 21, 2010 Author Posted June 21, 2010 On dostawał olej od początku:roll: Tylko nie pamiętam jaki? Quote
TERESA BORCZ Posted June 21, 2010 Posted June 21, 2010 to super, bardzo sie martwiłam nie mając wieści, gdy dogo sie zawiesiło, Ja zawsze daję w razie potrzeby olej LNIANY, aby wykorzystać wszelkie inne oprócz poślizgu jego cudowne wlasciwości. Ochraniajcie te jelita, bo objawów nie widac za bardzo, a jak już bedzie widać to może być albo skomplikowane leczenie albo za póżno. Quote
akrim Posted June 21, 2010 Posted June 21, 2010 paulinken napisał(a):Czemu mnie nikt nie goni, że nie wpłaciłam za czerwiec? :mad: już wpłaciłas :razz: a tak wogóle to dziękujemy za wpłaty na głupiutka-chorutka Juranda: paulinken 06 - 10 zł:loveu: wiga 06 - 30 zł:loveu: copland - 50zł:loveu: ( i 50 zł na Smutasa -wstawię w jego wątku też:loveu:) ps. dziś się kończy opłacony przez Brodnicę czas hotelikowania , więc proszę o podliczenie : hotel+wet i namiary na Szczecinek. (mc-mother przesłałaś mi fa za Gobiego (więc konto pewnie to samo) ale...nie mogę powiększyć tak tej faktury żebym zobaczyła cyferki:shake:) Quote
mc_mother Posted June 22, 2010 Author Posted June 22, 2010 Mariamc mówi, ze czekają na qoopkę Juranda jak na narodziny następcy tronu:cool3::cool3::cool3: Ale narodziny nie następują:razz: Za to Jurand czuje się lepiej- nawet nawarczał dziś na panią wet przy bandażowaniu łapki :-o Cieszy się, jest wesoły, więc nie jest już źle :) Quote
mc_mother Posted June 23, 2010 Author Posted June 23, 2010 Ufff... Wczoraj było rtg, lewatywka i żwirek poooszedł! :cool3: A na Juranda trzeba teraz uważać, bo może się okazać, że ma takie skłonności do zjadania kamyków:roll: Quote
Saphira Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 Powarcz sobie kochanie, powarcz, byleś nam wyzdrowiał słodziaczku:lol: Quote
jola_li Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 [quote name='mc_mother']Ufff... Wczoraj było rtg, lewatywka i żwirek poooszedł! :cool3: Cicho siedziałam cała w nerwach i tylko ściskałam kciuki, ale teraz zrobię głośne ---- UUUUUUFFFFFFFFFFFFF..... Quote
paulinken Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 Ile radości może wywołać jedna psia kupa :D Quote
akrim Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 :sg168:temat radosny - my jak takie świeżo upieczone mamy gadamy o papu i o kupkach z radością Quote
Marta67 Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 no wreszcie :D tyle czekania na jedną kupkę, ile to radości może dać hihih :D Quote
mc_mother Posted June 24, 2010 Author Posted June 24, 2010 [quote name='akrim']:sg168:temat radosny - my jak takie świeżo upieczone mamy gadamy o papu i o kupkach z radością[/QUOTE] :cool3::lol::lol::lol: Mam tylko nadzieję, że to ostatnia niespodzianka Juranda w tym stylu;) Quote
viola005 Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 Bardzo sie ciesze, ze Zwirek juz nieaktualny i ze bedzie wybieg trawiasty, byle sie tam nie pojawil Muchomorek ha ha ha (pamietacie czeskie dobranocki "Z mchu i paproci"?) Od kilku dni dogomania bardzo zle i wolno funkcjonuje, wiele osob narzeka, niektorzy wrecz nie moga sie zalogowac, a kazda strona otwiera sie pol godziny. Czy ktos wie DLACZEGO? Czy serwery sa przeciazone, czy co? Bo ja juz szalu dostaje, tyle czasu sie marnuje czekajac przy kompie! w dodatku nie moge edytowac postow, godzinami sie kreci to koleczko i nie poprawia,zla jestem. Pozdrawiam jelitka Juranda oraz jego hotelik i ciotki! Quote
mc_mother Posted June 24, 2010 Author Posted June 24, 2010 No niestety- ja także przez ostatnie kilka dni nie mogłam się zalogować ani nic edytować... Podobno mieli coś ulepszać i to pewnie jest przyczyna. Po kazdym "ulepszeniu" dogo gorzej chodzi;) Quote
paulinken Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 Ktoś się włamał na dogo i pewnie teraz zabezpieczają. Quote
beataczl Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 [quote name='paulinken']Ktoś się włamał na dogo i pewnie teraz zabezpieczają.[/QUOTE] moderator tak pisal wlasnie... Quote
ilon_n Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 A czy może ktoś uwiecznił Juranda żwirkowe dzieło, które przyniosło ulgę wszystkim tu obecnym ?? ;) Quote
mc_mother Posted June 24, 2010 Author Posted June 24, 2010 Nie wiem:roll: Ale mariamc straszyła, że uwieczni :evil_lol: Quote
Recommended Posts