ilon_n Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 [quote name='Ania+Milva i Ulver']Kierownik naszego schroniska oraz nasze Towarzystwo Ochrony Praw Zwierząt chciałoby wspomóc finansowo Juranda w hotelu-z tym ,że chciałby zrobić przelew bezposrednio do Szczecinka. Jesli nie sprawia to problemu to poprosze o numer konta oraz z jakim tytułem wysłać przelew. Aniu, wielkie dzięki w imieniu Juranda!!! :) I jeszcze z innej beczki:: !!! PILNIE POTRZEBUJEMY TRANSPORT Z TORUNIA DO BYDGOSZCZY DLA 5 PSIAKÓW !!! KONTAKT:: ilon_n tel.kom.: 600915044 oraz Cajus JB tel.kom.: 602378012 Quote
mariamc Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
mariamc Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 Poznał już część wolontariuszy i naszego weta. Nie robi pod siebie, wychodzi na wybieg, dużo śpi. Nie był dzisiaj na spacerze , daliśmy mu czas na odstresowanie ostatnich wrażeń. Miał ciągle gości u siebie. W końcu wykopał sobie norę i leży. U nas dzisiaj gorąco. Quote
Saphira Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 Piękna ta nora, musiał się sporo napracować:lol: Quote
WIGA Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 Boże kochany,jaka to bieda,chudzina taka,aż mi sie oczy spociły,wzruszjacy jest na tych zdjęciach,biedulek.Jak dobrze,że jest już u mariamc! Quote
mc_mother Posted May 23, 2010 Author Posted May 23, 2010 Bidulek nasz. Najważniejsze, że czuje się bezpiecznie. Niech odpoczywa i nabiera sił:) Dziękujemy za zdjęcia i opiekę:) Quote
ilon_n Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 Jurciu, jakiś Ty maleńki na tych fotkach, .. niebożątko takie .. mariamc Cię teraz utuli!! i nie da już skrzywdzić!!! Quote
Saphira Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 No to czas na śniadanko :lol:Niech nabiera łobuziak ciałka:lol: Quote
akrim Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 [quote name='Ania+Milva i Ulver']Kierownik naszego schroniska oraz nasze Towarzystwo Ochrony Praw Zwierząt chciałoby wspomóc finansowo Juranda w hotelu-z tym ,że chciałby zrobić przelew bezposrednio do Szczecinka. Jesli nie sprawia to problemu to poprosze o numer konta oraz z jakim tytułem wysłać przelew.[/QUOTE] dziękujemy serdecznie:loveu: konto Szczecinka napewno będę znać, więc podam. Z tym, że to ja będę opłacać (tzn. fizycznie robic przelewy z Waszych pieniędzy) pobyt Juranda na DT u mariamc to chciałabym wiedzieć ile zapłacicie;) Dziękuję za wpłaty z 21.05.2010: Niedzielka- 100 zł:p Wiga - 50 zł za maj:p Dziękujemy dziewczynom ( i jednemu chłopu;) ) z Torunia za opiekę nad Jurandem :loveu:- bez Was NIC byśmy nie zdziałali Quote
Ania+Milva i Ulver Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 Z tego co wiem to pieniążki dziś poszły na konto- Kierownik dzwonił do Szczecinka i ma już wszelkie info:) Mariamc na pewno da znać ile wpłynęło. Quote
ilon_n Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 Dzień doberek wszystkim! Tutaj Wisła już od wczoraj sobie faluje .. toruński kojec Juranda zakwaterowany przez psiaki powodziowe .. cieszę się, że nasz Chłopak bezpieczny i taki zadowolony ze swojej norki w ziemi .. tutaj nie mógł sobie pokopać w kafelkach .. Quote
mariamc Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 Rozmawiałam z p.Kierownikiem. Jak tylko wejdą pieniądze , 250 ,opłacę za 1miesiąc Juranda w hoteliku. Jurand czuje się dobrze, je suchą karmę ale też ryż z chudym mięsem ,jak nasz Faflun na wątrobowej diecie. Quote
ilon_n Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 Miło czytać, że Jurand ma się dobrze :) niech nabiera sił .. mariamc, a ile On Twoim zdaniem może mieć lat??? Quote
mc_mother Posted May 24, 2010 Author Posted May 24, 2010 Też jestem ciekawa opinii co do wieku Juraska- Dziewczyny oceniły na ok. 8 , pani wet napisała 2 lata (chyba trochę przesadziła;). Ja go oceniam na 5-6 lat... Quote
koosiek Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 Proszę, zajrzyjcie do przerażonej suni, Lilki, która przepadnie wśród setek innych psów w schronie http://www.dogomania.pl/threads/186252-Lilunia-k%C5%82%C4%99buszek-strachu-w-ostrowskim-schronie Quote
OlaLola Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 Wrzucę Juranda dziś na nk. Może ktoś go wypatrzy... Finansowo niestety nie mogę pomóc.;( Quote
mariamc Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 Dziewczyny, czy Jurand słyszy? Jak śpi ,to nie reaguje na głos, dopiero jak się do niego podejdzie....... Quote
Saphira Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 [quote name='mariamc']Dziewczyny, czy Jurand słyszy? Jak śpi ,to nie reaguje na głos, dopiero jak się do niego podejdzie.......[/QUOTE] Na pewno ma bardzo zainfekowane uszy i może niedosłuch, ale nie sądzę żeby w ogóle nie słyszał:shake: Reagował jak opiekun w przytulisku wołał do niego Bella. On nadal jest przyzwyczajony do tego imienia. Quote
ilon_n Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 Jurand słyszy i moim zdaniem dość nieźle, choć Jego uszy wymagają tygodni zabiegów oczyszczających .. z pewnością ma jakiś stan zapalny uszu i wysięk .. moja Kaira miała to samo i musiałam jej uszyny czyścić 2 razy na dobę wacikiem na patyku .. Za to Jurand bardzo twardo śpi i wtedy może nie słyszeć wołania .. ale jak już się wybudzi, to dobrze reaguje na wołanie, klaski .. ogólnie na głos i mowę do Niego .. Quote
ilon_n Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 [quote name='OlaLola']Wrzucę Juranda dziś na nk. Może ktoś go wypatrzy... Finansowo niestety nie mogę pomóc.;( Dzięki OlaLola, Jurand ma już anonse na NK (od 19 kwietnia), można kopiować albo zrobić nowy .. http://nasza-klasa.pl/profile/3055683/gallery/album/5/80 Quote
viola005 Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 [quote name='mariamc'] A Blady , to mój synek.Wspiera nasze bezdomniaki cały czas. W zeszłym roku , na jego charytatywnych koncertach, wstęp puszka karmy, zebraliśmy ponad 2,5 TONY żarcia.[/QUOTE] mariamc, gratuluje Ci syna! Moja seterka Frida (na awatarze) ma 14,5 lat i jest calkowicie glucha na oboje uszu, a na obojgu oczu ma katarakte (biale zrenice), czyli widzi przez mgle. W niczym jej to nie przeszkadza, funkcjonuje normalnie, chodzi i biega, wechem nadrabia braki innych doznan zmyslowych, tylko nie slyszy jak sie ja wola, wiec moja druga suka, Regina, jest wysylana,zeby ja obudzic i przyprowadza Fride do kuchni na obiad i pod drzwi do wyjscia. Moje suki i ja zyczymy Jurandowi pieknego zycia w hoteliku. Quote
Recommended Posts