Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

mariamc napisał(a):
Jak sytuacja powodziowa?
Miejsce na Juranda czeka. U nas czynne od 7h do 19h.
Każdego dnia , w niedzielę i święta też.

Mariamc, wielkie dzięki!!

Jurand jest bezpieczny!! byłam dziś w schronie, rozmawiałam z szefową, sytuacja jest pod kontrolą i nie ma obaw o kojce na tej wysokości. Ewentualna ewakuacja będzie dotyczyła jedynie kojców najniżej położonych, ale tam jest już garstka psów .. :)
Kocyki, kołderki, karma, preparaty itp tak czy siak mile widziane dla psiaków i kociaków .. których jest tu masa!!

Zadzwonię dziś do pani wet. gospodyni gabinetu i wypytam o szczegóły tej wizyty, może przypomnę w ten sposób, że trzeba jakiś mail do dra Garncarza wysłać ;)
Info o dniu i godzinach przyjęć przez okulistę miałam właśnie z tego gabinetu, bo w piątek będą przygotowywać specjalnie 2 pomieszczenia na te potrzeby. Może coś się wyjaśni.

EDIT

może uda się zaszczepić Juranda w piątek przy okazji kąpieli, o ile pani wet będzie na miejscu ..
a jak nie, to książeczkę mogę skombinować w innej lecznicy i może zaszczepimy go w schronie ..

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Postaram się zajrzeć do schronu około 15. Myślę, że najlepiej szczepienie i książeczkę załatwić w trakcie piątkowej wizyty.
Cieszę się z deklaracji:multi::multi::multi:Tyle osób wsparło naszego Juranda:multi::multi::multi:

Posted

Ja się tez cieszę, że udało nam się zebrać tyle deklaracji:)
A jeszcze kilka osób odpowiedziało na moje pW z jednorazową deklaracją:) Wpiszę to do pierwszego postu.

Wszystkim bardzo dziękujemy! Z taką ekipą wspierającą i tyloma osobami, które chcą pomóc Jurandowi to wszystko się musi udać! :)

Posted

wpłynęły kolejne wpłaty dla Juranda:
Paulinken 10 zl (za maj)
iza!!! 5 zł (za maj)
monikapf 30 zł (jednorazowo)
MichałKolodziejczyk 50 zł (?)
Monika R. 30 zl (jednorazowo i to nie jest nick ,bo go nie ma ,tylko prawdziwe imię )

dziękujemy:loveu::loveu::loveu:

Posted

Michał Kołodziejczyk napisał(a):
Witam, to jeśli brakuje już tylko 5 zł z deklaracji dla Juranda, to ja zwiększam swoją deklarację z 10 na 15 zł/mc.
Pozdrawiam i dziękuję w imieniu "reszty ludzkości" za pomoc Jurandowi i innym zwierzakom.
MK

Pięknie dziękujemy :-)!!

I proponuję zmienić tytuł, bo teraz już nie na hotelik, a tylko na leczenie i transport zbieramy :-)!

Posted

Zmieniłam tytuł... Może być?

Zobaczymy jaka będzie diagnoza dr Garncarza co do leczenia oczu... Teraz trzeba się skupić na podratowaniu wątroby i ogólnym wzmocnieniu organizmu, bo w takim stanie to nawet nie wiadomo czy szczepić...

Posted

Michał Kołodziejczyk napisał(a):
Witam, 15 zł tytułem deklaracji, reszta na leczenie. Postaram się w przyszłości również wspomóc, jeśli będzie potrzeba.
Pzdr,
MK

Dziękujemy w imieniu Juranda:)

Posted

Na razie na pewno musimy zebrać na szczepienia. Wydaje mi się, że poza dr Garncarzem to i w Szczecinku trzeba go dokładnie przebadać. To niemłody pies i może mieć tez problemy ze stawami. Przy chorej wątrobie to nawet rimadylu nie można mu podać.
Myślę, ze koszty leczenia wynikną samoistnie w miarę rozwoju sytuacji.

Posted

monikapf napisał(a):
Najgorsza sytuacja jest w schronisku w K-K nawet nie wiemy czy pieski żyją

Tamtejsze koty już się potopiły .. :(
dlatego nie wierzę już, że psy zablokowane w kojcach jeszcze nie..

czysty bandytyzm!!

Posted

[quote name='ilon_n']Tamtejsze koty już się potopiły .. :(
dlatego nie wierzę już, że psy zablokowane w kojcach jeszcze nie..

czysty bandytyzm!!

Na razie sytuacja jest spokojna, ale jeszcze fala do nas nie dotarła. Proszę zobaczyć, co się dzieje w Tarnobrzegu lub w krakowskim schronisku. Więc podobnie może być u nas, lecz nie musi. Jeszcze raz apeluje, aby być przygotowanym To ja monitorowałem zawsze wodę na Wiśle i podejmowałem decyzje o przygotowaniu miejsc dla zwierząt powodziowych. To ja czuwałem w nocy podczas powodzi w schronisku. Przepraszam, ale moim zdaniem może być nieciekawie. Na razie jest spokojnie.

Posted

Saphira napisał(a):
Może w takim poczekać na allegro cegiełkowe i rozsyłać pw razem z linkiem do allegro;)

Tak, ja zawiesiłam wysyłanie, tym bardziej, że treść się zdezaktualizowała, bo szczęśliwie hotelik jest już zapewniony :-).