Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Cajus JB']Deklaracja stała 10 zł / miesięcznie od Michał Kołodziejczyk z prośbą o przypominanie.
Dziękujemy:)
Dziękujemy również p. Marii B od ilon_n:)
Po zapisaniu tych deklaracji brakuje już tylko 15 zł! :)
Przy okazji mam pytanie "techniczne"... Jeśli osoby, bo p. Michał jest chyba drugą taką osobą proszą o przypominanie... to trzeba wysłać co miesiąc e-mail? Czy jak? Przepraszam za trywialne może pytania, ale w takich akcjach to jestem dosyć hmm... nie teges:oops::evil_lol:

jola_li- dało się- zostało kilka na jutro, bo przy tej pogodzie mój net odmawia współpracy... możesz podesłać następne:) Zrobię znowu w pracy:oops:

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mc mother! Czy możesz podać godzinę na którą zarejestrowałaś Juranda. To bardzo ważne bo nie wiadomo jak bardzo będziemy musieli zmienić plany w związku z zagrożeniem powodziowym. Niestety schron leży bardzo blisko koryta Wisły i być może jak sugerował Zielony trzeba będzie myśleć o nowym lokum:shake:

Posted

mc_mother napisał(a):

Przy okazji mam pytanie "techniczne"... Jeśli osoby, bo p. Michał jest chyba drugą taką osobą proszą o przypominanie... to trzeba wysłać co miesiąc e-mail? Czy jak?

Mail, pw. Cokolwiek aby przypomnieć.

Posted

Saphira napisał(a):
Mc mother! Czy możesz podać godzinę na którą zarejestrowałaś Juranda. To bardzo ważne bo nie wiadomo jak bardzo będziemy musieli zmienić plany w związku z zagrożeniem powodziowym. Niestety schron leży bardzo blisko koryta Wisły i być może jak sugerował Zielony trzeba będzie myśleć o nowym lokum:shake:

Niestety nie mogę:(
Dziś po raz kolejny dzwoniłam do Warszawy, ale twierdzą, że jeszcze nie ustalili. Jestem zdziwiona, bo zostało mało czasu, ale kolejny raz usłyszałam, że zadzwonią jak tylko będzie ustalone...
Kurcze, boję się o tą powódź:(
Biedne psiaki:(

Posted

mc_mother napisał(a):
Niestety nie mogę:(
Dziś po raz kolejny dzwoniłam do Warszawy, ale twierdzą, że jeszcze nie ustalili. Jestem zdziwiona, bo zostało mało czasu, ale kolejny raz usłyszałam, że zadzwonią jak tylko będzie ustalone...
Kurcze, boję się o tą powódź:(
Biedne psiaki:(

Mi powiedziano w gabinecie wet. że lekarz będzie przyjmował z samego rana.
Nie wiem ilu jest zapisanych i czy obowiązują jakies numerki ..

Dramat z ta powodzią w K-K .. oby tu w Toruniu woda oszczędziła nasz schron!! nad Wisłą jest masa działek z psiakami po obu brzegach rzeki .. mam czarne wizje, że spora część ludzi nawet nie pomyśli o zabezpieczeniu swoich czworonogów z działek!!

Posted

tutaj pokapuje, ale jakby przeciera się .. za to wcześniej ostre urwanie chmur było .. spadło w bardzo krótkim czasie sporo wody .. a zapowiadali takie lanie do przyszłej środy i to bez przejaśnień!!

!!?? Co z tymi biednymi psiakami z K-K??!! czemu taka indolencja?!??!
wystarczyło wcześniej zaapelować do ludzi w mieście o dach na jedną noc!!!
I jak tu teraz zasnąć??

Posted

ilon_n napisał(a):
Mi powiedziano w gabinecie wet. że lekarz będzie przyjmował z samego rana.
Nie wiem ilu jest zapisanych i czy obowiązują jakies numerki ..

I to jest ciekawe, bo rozmawiałam dziś z dr Garncarzem (a wcześniej co kilka dni z jego recepcjonistką) i powiedział, ze nawet nie wie czy to będzie 22 czy 23 maja, bo nie może się z Panią wet porozumieć, a to od niej zależy także...:roll: A tym bardziej nie wie w jakich godzinach będzie przyjmował:roll:
Nie wiem co o tym myśleć- wcześniej myślałam, że to ta recepcjonistka taka nieogarnięta, dlatego dziś prosiłam o rozmowę z doktorem. Twierdzi, ze miał jakiś e-mail otrzymać a nie otrzymał itd...
Dziwne to wszystko:(

Posted

Ja jeszcze dzisiaj będę wysyłać pw.:lol: A z tym lekarzem to wyszło wielkie nie porozumienie. Tyle czasu wstrzymujemy z jego powodu wyjazd psa do hoteliku a tu taki numer:shake:

Posted

Dziekuję Mariamc, ale widzisz jak wyszło z lekarzem. Ja jestem gotowa na wyjazd. Zawioze go natychmiast jak będzie to możliwe.
Wybieram sie do schroniska z poduchami , ręcznikami, miskami i wszystkim co może się przydać na przyjecia interwencyjne z powodzi.
Ilon ! Czy my przypadkiem nie musimy w piątek zaszczepić Juranda i wystawić mu książeczki zdrowia? Wydaje mi się, że i do Garncarza i w podróży do Mariamc powinien mieć książeczkę;)

Posted

A jak się przedstawia sytuacja reszty zwierzaków z tego przytuliska? Ile ich tam jest? Może temu Panu trzeba jakoś pomóc, zawieźć karmę, pozbierać kasę na sterylki, cokolwiek.

Posted

To nie jest przytulisko,lecz profesjonalny miejski schron. Psów jest około 200- tak myślę. Jeżeli potrzebna będzie pomoc to na pewno miasto Toruń nie zostawi ich w potrzebie. Z naszej strony przydadzą się darowizny typu stara pościel, koce, ręczniki, miski, środki przeciwpchelne, karma również dla kotów itp. To bardzo ważne dary dla psiaków.

Posted

Dziewczyny a ile Jurand waży? Bo mam Fiprexa 20-40 kg, ale ważny do czerwca, więc do zużycia na już. Jeżeli sie przyda, to poproszę o adres, gdzie go wysłać - chyba już do hoteliku.

Posted

paulinken napisał(a):
Yhm. Bo wydawało mi się, że był tu jakiś post, że to prowadzi jeden pan, który psy kocha, ale warunki ma "takie sobie".

Mysmy go od tego Pana z pseudoprzytuliska zabrały i przewiozły do Torunia gdzie czeka na dr Garncarza. Potem ma załatwiony hotelik w Szczecinku. A w tym pseudoprzytulisku to jeszcze parę psów zostało........:-(

Posted

Iza!!! napisał(a):
Dziewczyny a ile Jurand waży? Bo mam Fiprexa 20-40 kg, ale ważny do czerwca, więc do zużycia na już. Jeżeli sie przyda, to poproszę o adres, gdzie go wysłać - chyba już do hoteliku.

Jurasek niedawno ważył 29 kg.

Dziewczyny! U lekarza wizyta na pewno się odbędzie! Tyle czasu czekaliśmy na nią, że nie ma co teraz wpadać w panikę. Z powodu sytuacji powodziowej jestem za jak najszybszym przewiezieniem Juranda, ale PO wizycie u doktora.
Chodzi o to, że nie mogą się "logistycznie" zgrać. Dr Garncarz twierdzi, że jeszcze nie otrzymał od Panie wet informacji w jakich godz. będą przyjęcia. Odezwę się nieco później, bo teraz mam w pracy kocioł...

Paulinken, pewnie chodzi Ci o link wklejony przez Szarotkę o przytulisku w Kędzierzynie Koźlu...