Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nawet jeśli zleci leczenie w stolicy to nas na nie nie stać, więc nie będzie od razu... dopiero jak nazbieramy pieniądze. Na wyrost nie będziemy się teraz martwić.

Posted

Saphira napisał(a):
A ja dzisiaj kwestowałam:lol:

Wiem;)Dziękuję za zaproszenie na wątek.
Ponieważ mój "chrześniak" -Nomik poszedł do własnego domu:multi: deklaruję 30 zł miesięcznie na Juranda.
Wyślę za 3 m-ce z góry ,ponieważ w wakacje mam ograniczony dostęp do "dóbr cywilizacji":evil_lol:
Poproszę numer konta.

Posted

milosnicy zwierzat napisał(a):
dziękuje za zaproszenie
niestety nie mogę osobiście wspomóc finansowo na razie

Dziękujemy za zainteresowanie. Tak to jest, że nie zawsze można pomóc, chociaż bardzo by się chciało.

Posted

Jeżeli ktoś chciałby wspomóc utrzymanie i leczenie Juranda- wyślemy konto do wpłat na PW.
Skarbnikiem jest Akrim i najlepiej do niej zwrócić się o nr konta do przelewów.

Posted

Niestety nie dam rady dzisiaj towarzyszyć Ilon w schronisku. Mam wizytę u otodonty i szczepienie mojego dzieciątka. Za to od jutra pozbywam się dziecięcia na wycieczkę szkolną a TZ w delegację. Jestem wolna:multi::multi::multi:
Do tego dzwonił kurier z karmą dla Juranda. Będzie popołudniu. Nie wiem jak ją odbiorę:shake:

Posted

jola_li Dzięki za wszystko co robisz. Bez Ciebie wiele psów nie miałoby szans. Poproszę o następny zestaw.

Konto jest fundacyjne czy prywatne?

Szkoda, że tak wiele rozgrywa się na tym wątku na pw i telefonach. Ogranicza to adopcję psa. Ewentualnie nie daje szansy innemu. A i osoby starające się pomóc nic nie wiedzą. Dotyczy to zarówno Juranda jak i Runo.

Skończę wysyłać pw przygotowane ogromnym nakładem pracy przez jola_li i się wypisuję. Bo wyglada na to, że ma się gdzieś pozostałych skoro nie muszą być o niczym informowani, a są zaangażowani i wkładają swoje pieniądze w pomoc psom.

Posted

[quote name='Saphira']Jeżeli ktoś chciałby wspomóc utrzymanie i leczenie Juranda- wyślemy konto do wpłat na PW.
Skarbnikiem jest Akrim i najlepiej do niej zwrócić się o nr konta do przelewów.

To ja bardzo proszę :-)!!!
Na cito ;-)!!!!
Już 2 Osoby mnie pytają o konto!!

Posted

Nie bardzo rozumiem o co chodzi................:crazyeye: Ja jestem cały czas przygotowana tak jak się umówiliśmy na fryzjera w piątek, potem na dr Garncarza i w końcu wyjazd do Szczecinka. Czy o czymś nie wiem ?

Posted

Osobiście nie podoba mi się tyle nagłych zmian w życiu Juranda. I stwierdzenie w stylu na razie nie mamy kasy na operację oczu. Może później... to później może być za pózno. A i tak trzeba czekać na opinię specjalisty dr Garncarza. I wtedy podjąć decyzję. Jeśli będzie można ratować oczy to od razu. Jeśli nie to zrobiono już wszystko dla nich.

Mój poprzedni post dotyczył bardziej Runo. W końcu też jest na tym wątku.

Jeśli moje posty wydadzą się agresywne to takie nie są. Nauczony doświadczeniem, wolę aby to co może być na wątku na nim było.

Posted

Też mam pytanie o numer konta i co mam odpisać?

jola_li
mnie może nie być już przy komputerze. Wyślę Tobie nick użytkownika. Podeślesz Mu. Ok? Uprzedziłem, że konto może przyjśc od Ciebie.

Posted

[quote name='Cajus JB']jola_li mnie może nie być już przy komputerze. Wyślę Tobie nick użytkownika. Podeślesz Mu. Ok? Uprzedziłem, że konto może przyjśc od Ciebie.

Dostałam numer konta - dziękuję!
Zaraz biorę się za rozsyłanie (oczywiście wyślę Cajusie) :-)!

Posted

Dziękuję jola_li. Na Tobie zawsze można polegać.

Kto pomoże w rozsyłaniu? Czy wszyscy są tak zajęci nie nie mogą poświecić godziny? Czy może jola_li ma rozesłać sama do wszystkich za nas?

Posted

Cajus JB napisał(a):

Czyli mam rozumieć, że jak wzrok Juranda będzie do uratowania lub poprawy to będziemy z Nim jeździć?

Przepraszam, że wczoraj się nie odezwałam- cały dzień spędziłam 80 km od domu, w klinice z jednym ze swoich psów (też ze schronu) Okazało się, że ma obustronna dysplazję i uszkodzone prawie wszystkie stawy:( Nie miałam siły nic pisać:(
Informowałam, że nie będę dostępna:(

Nie wiem Cajus w czym tkwi Twój problem? Niestety faktycznie Twoje pytania brzmią dosyć agresywnie i zaczepnie:( I odbieram, że są kierowane do mnie... Zawsze chętnie odpowiadam. Jakie widzisz niejasności?
Wszystkie najistotniejsze informacje i odpowiedzi na Wasze pytania staram się tu wpisywać. To co dzieje się na miejscu piszą Ilon_n i Saphira a także Ty...
Na PW i tel. uzgadniamy tylko szczegóły niektórych działań, ale bardzo rzadko... czy chodzi o to podawanie nr konta? czy o co?
Bo sprawę konta wyjaśnialiśmy kilka czy kilkanaście postów temu- to nie był mój pomysł....
Jeśli chodzi o oczy to od początku piszemy- wszystko zależy od dr Garncarza i diagnozy. Duzo zalezy tez od finansów- na razie pieniądze wpływaja na konto, pojawiają się tez deklaracje, więc jeśli ich wystarczy to zajmiemy się oczami od razu. Ale chyba jest jasne, że jeśli będzie potrzebna operacja za kilka tys zł to nikt nam jej nie zrobi "na krechę" ?

Proszę o jasne wyartykułowanie Twoich wątpliwości, bo ciężko odnosić się do czegoś, co jest niejasne i zgadywać intencje piszących.
Spadam rozliczać bazarek i wysyłać PW :)

Posted

I jeszcze jedno- jeśli chodzi o Runo.
Przede wszystkim ze względu na Ciebie ograniczyłam pisanie na jego temat na tym wątku, żeby nie zaśmiecać Jurandowi. Teraz jesteś niezadowolony?
Runo ma DT, allegro, mnóstwo pieknych ogłoszeń, dużo zapytań i telefonów- na razie wybrzydzam w wyborze;)
Mam nadzieję, że lada dzień trafi się ten odpowiedni domek :)
Z Runem nie ma problemu- to młody, piękny psiak:)
Skupmy się na Jurandzie:)

Posted

Ja właśnie a propos bazarku .. w najbliższym czasie będę potrzebować adresy do wysyłki wylicytowanych ciuszków. Proszę wszystkich o dane na maila:: ilonnn@gmail.com

nadmienię, że z uwagi na duże obciążenie wszelkimi działaniami w tzw. realu i propagowaniem Juranda innymi kanałami w cyberprzestrzeni, nie stać mnie czasowo na udział w akcji wysyłkowej. Scedowałam "moje literki" C-F na Cajusa JB, który mam nadzieję nie adresował wcześniejszych aluzji do mnie ;)

EDIT

podobnie jak mc_mother, z uwagi na podniesione kwestie niejednoznaczności wątku osobiście jakoś samoistnie również ograniczyłam posty tu pisane do tych na temat Juranda .. a że Runo wątku nie ma, to nie ma też gdzie o Nim napisać .. :/