ilon_n Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 Koniecznie. Może uda się jeszcze zachęcić Cajusa. Przyda się większa ekipa do ogarnięcia sytuacji. Quote
Saphira Posted April 17, 2010 Posted April 17, 2010 ilon_n napisał(a):Koniecznie. Może uda się jeszcze zachęcić Cajusa. Przyda się większa ekipa do ogarnięcia sytuacji. Ekipa bardzo się przyda. problem w tym, ze musimy tam jechać w godzinach pracy. Przytulisko jest na terenie Zakładu Komunalnego i nie funkcjonuje samodzielnie. Psów jest niewiele trochę powyżej 10 szt., więc popołudniu jest tylko portier. Czy macie chociaż miejsce dla tego młodszego białaska ? Pomimo starań boksy, które zrobiono są zdecydowanie za małe dla dużych psów 1,2X2,5 m. Drugi pies nie wygląda na gorączkującego i jest tam już kilka m-cy. Może być to już trwała ślepota. I myślę, że z takim nastawieniem trzeba szukać domku. Porozmawiam z moją Panią wet , która wielką specjalistką nie jest, ale chociaż leczy psy na co dzień. W ........... jest kilku wetów, ale raczej leczących zwierzęta gospodarskie. Nie wyobrażam sobie wożenia Ślepka do Torunia. Napiszcie jaką karmę mu kupić ? No i czy są jakieś pomysły gdzie je można zabrać ? Quote
martik b Posted April 17, 2010 Posted April 17, 2010 Kurcze biedne psiaki...ja jestem troszke dalej od was kobitki ale co sb jestem w toruniu co prawda głównie w godz wieczornych ale jesli bym się wam mogła do czegos przydać, w czymś pomóc... to śmiało piszcie... Quote
toyota Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 Będę śledzić wątek, może na coś się przydam . Quote
Saphira Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 Może sie przydać każdy kto ma jakiekolwiek pomysły i możliwości. Potrzeba allegro i ogloszeń. Może znajdzie się jakiś domek Quote
ilon_n Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 Z tego co czytam na razie możemy pomóc psiakom wyłącznie internetowo. Jak rozumiem nie ma dla Nich miejsca gdzie można by Je stamtąd zabrać i ulokować w lepszych warunkach?? Quote
mc_mother Posted April 19, 2010 Author Posted April 19, 2010 Szukamy:roll: Dla Ślepka niestety musi być DT, bo na utrzymanie i leczenie w hotelu po prostu nas nie stać, bo to może długo potrwać :shake: Dla młodego szukamy hoteliku, zaraz zrobimy dla niego bazarki:roll: Na razie czekam na decyzję forum OP- u nas takie decyzje zapadają demokratycznie, bo pieniądze pochodzą wyłącznie od forumowiczów. Zobowiązałam się dowiedzieć jak najwięcej o stanie zdrowia Ślepcia, dlatego tak mi zależy na tym. I od tego zależy decyzja, jak pisałam wcześniej:roll: Żeby zrobić ogłoszenia musimy wiedzieć czy to na pewno są psy, jakie są, w jakim wieku mniej więcej- same wiecie... Jeśli znacie jakiś hotelik tak, by nie trzeba było go za daleko wozić- dajcie znać, bo nasze zaprzyjaźnione to w większości na południu Polandu są... Gdzie nie zajrzę- brak miejsc... Na razie nie robimy ogłoszeń dla młodego- jest młody, ładny i niewykastrowany- ogłoszenia mogą mu zaszkodzić... Dla Ślepcia allegro jak najbardziej wskazane- pozostałe ogłoszenia zrobią nasi forumowicze:) Quote
ilon_n Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 Mc_mother dzięki za info. Z naszej strony deklarujemy ponowne odwiedziny u Chłopaków i zebranie brakujących informacji. Krótko mówiąc kolejny krok to ogłoszenia, bazarek itp i to dla obu panów?? Quote
mc_mother Posted April 19, 2010 Author Posted April 19, 2010 Tak jest:) Zebraliśmy fajne fanty na bazarek, 21.04 na naszym forum kończy się bazarek z ciuszkami dla dzieci po 5zł- to co zostanie przeniosę na dogo- coś uzbieramy:) W tej chwili mamy pod opieką kilka białasów na DT i w hotelikach- niektóre chore i do tego mamy zobowiązanie sfinansowania operacji jednego z wyadoptowanych psiaków:roll: A skarpeta sie kurczy... Dlatego tak ostrożnie teraz podejmujemy decyzje. Ale tych psiaków nie można tam zostawić- będą tam tkwiły do starości... Quote
ilon_n Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 Dokładnie - nie mają tam żadnych perspektyw!! a do tego te mini-boksy!! ledwo się mieszczą! Muszą stamtąd wyjść. Mam również trochę ciuszków dziecięcych na wyprzedaż. Co można z nimi zrobić?? Quote
mc_mother Posted April 19, 2010 Author Posted April 19, 2010 Możesz zrobić zdjęcia i przysłac do mnie: beata.es@o2.pl Bazarek ciuszkowy będzie po 21 kwietnia:) Edit: Jeśli dla Ślepcia nie uda się nic innego zrobić załatwimy mu chociaż przeniesienie do lepszego schronu- prowadzonego przez Animalsów, z którego ma szanse na adopcję i leczenie... pracuję nad tym;) Quote
ilon_n Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 Okay :) popstrykam fotki ciuszkom i prześlę. Czy jakieś "ceny sugerowane" obowiązują?? Mam je załączyć w mailu?? Quote
mc_mother Posted April 19, 2010 Author Posted April 19, 2010 Tak, załącz:) Dziękuję w imieniu chłopaków:) Mam nadzieję, że wspólnymi siłami im pomożemy:) Quote
ilon_n Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 Nie ma innej opcji. Nie możemy Ich tak zostawić .. :thumbs: Quote
Saphira Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 Ilon ! Kiedy możesz się tam wybrać ? Chętnie pojadę razem z Tobą. Zamówiłam dla psiaków miski na krakvecie bo po ponownym obejrzeniu zdjęć uświadomiłam sobie, że nie mają osobnych misek do wody. Pewnie dostają pić po jedzeniu i to wszystko. Musimy wytłumaczyć obsłudze, że woda w misce musi być zawsze. Mc_Mather! Bardzo się cieszę, że się odezwałaś i że prowadzone są rozmowy w sprawie psinek. Wnioskuję, ze rozmawiasz z OTOZ Animals w Gdyni. Ratowali pieski z Dąbrówki i pieski z Leśnej Jani. Super Dziewczyny. Quote
ilon_n Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 Saphira, czekam na wieści od moich mechaników. auto mam w remoncie. Jak odzyskam "zdolność transportową" to myślę o piątku, mogę wymknąć się po pracy o godz. 14. w przeciwnym razie mogę dopiero w następny poniedziałek po 12.30. Niestety praca mnie blokuje. Quote
toyota Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 Chciałabym skorzystać z bazarku i wykupić ogłoszenia dla Juranda ;). Jeśli jest akceptacja , to poproszę o tekst i fotki na maila . http://www.dogomania.pl/threads/182929-OG%C5%81OSZENIA-25-x-2-tylko-10-z%C5%82!-na-Pitka-co-ma-tylko-10-z%C5%82-%28-do-ko%C5%84ca-kwietnia Quote
ilon_n Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 Toyota, wielkie dzięki!! Tekstu na razie nie mamy, ale to da się zrobić - najlepiej po kolejnej wizycie, żeby mieć pewność czy mamy do czynienia z "Jurandem" czy też "Jurandową" Fotki Bielasków zrobiła Saphira, pewnie lepiej jak wyśle Tobie oryginalne wersje. Podaj tylko adres mailowy. EDIT wkleiłam ślepego Białasa na NK. Ksywka robocza - Jurand - dzięki Toyota. http://nasza-klasa.pl/profile/3055683/gallery/album/5/80 Mc_mother, podałam Twoje dane mailowe do kontaktu. Przydałoby się jakieś konto fundacyjne na zbiórkę pieniędzy (jeśli ktoś się zlituje i zechce wpłacić grosza na Białasa) i jakiś numer tel jeśli nie problem? hm?? Quote
akrim Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 [quote name='ilon_n']. Przydałoby się jakieś konto fundacyjne na zbiórkę pieniędzy (jeśli ktoś się zlituje i zechce wpłacić grosza na Białasa) i jakiś numer tel jeśli nie problem? hm?? fundacji nie mamy , ale mamy prywatną "skarpetę dla OP" , której jestem skarbnikiem. Dla chętnych na wpłaty z dogo (którzy orientują się "co jest grane") mogę podać numer konta. toyota chyba zostałaś matką chrzestną Juranda:eviltong: . Piękne imię i niestety pasuje do niego. Piszę niestety...ze względu na wzrok. Quote
mc_mother Posted April 19, 2010 Author Posted April 19, 2010 Dziękujemy Toyocie za imię i ogłoszenia :D Faktycznie chyba trzeba poczekać, aż będziemy pewne, że to pies... No i dobrze byłoby wiedzieć czy chłopaki to młodziaki, jakie charakterki, czy chodzą na smyczy... Nooo, cokolwiek... Bo co tu mówić jak ktoś się zgłosi jak nic nie wiemy? Mój tel. jest w pierwszym poście;) - 502 623 982 Quote
Saphira Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 Zapomniałam napisać, że rozmawiałam w sobotę z moja Panią wet zdaniem której choroba Rubartha jest w tym przypadku mało prawdopodobna. Za długi okres czasu i brak innych objawów. Jej zdaniem to zmiany zwyrodnieniowe. Prosiła żeby sprawdzić czy jak pies chodzi to potyka się o przeszkody. Niekoniecznie ślepota musi być całkowita. A to opis choroby Rubartha : http://artykuly.animalia.pl/artykuly.php?id=27 Quote
Saphira Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 ilon_n napisał(a):Saphira, czekam na wieści od moich mechaników. auto mam w remoncie. Jak odzyskam "zdolność transportową" to myślę o piątku, mogę wymknąć się po pracy o godz. 14. w przeciwnym razie mogę dopiero w następny poniedziałek po 12.30. Niestety praca mnie blokuje. W piątek po 14 to pewnie będzie już późnawo. W poniedziałek możemy się wybrać, ale chciałabym też jechać wcześniej zawieźć miski do wody i spróbować zrobić inne zdjęcia. Może Cajus mógłby ze mną jechać ? Quote
Szarotka Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 Och widze, ze dogo pomaga malutkiemu :):) super :):) Quote
Recommended Posts