Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ilon_n napisał(a):
Koniecznie. Może uda się jeszcze zachęcić Cajusa. Przyda się większa ekipa do ogarnięcia sytuacji.

Ekipa bardzo się przyda. problem w tym, ze musimy tam jechać w godzinach pracy. Przytulisko jest na terenie Zakładu Komunalnego i nie funkcjonuje samodzielnie. Psów jest niewiele trochę powyżej 10 szt., więc popołudniu jest tylko portier.
Czy macie chociaż miejsce dla tego młodszego białaska ? Pomimo starań boksy, które zrobiono są zdecydowanie za małe dla dużych psów 1,2X2,5 m. Drugi pies nie wygląda na gorączkującego i jest tam już kilka m-cy. Może być to już trwała ślepota.
I myślę, że z takim nastawieniem trzeba szukać domku. Porozmawiam z moją Panią wet , która wielką specjalistką nie jest, ale chociaż leczy psy na co dzień. W ........... jest kilku wetów, ale raczej leczących zwierzęta gospodarskie. Nie wyobrażam sobie wożenia Ślepka do Torunia. Napiszcie jaką karmę mu kupić ? No i czy są jakieś pomysły gdzie je można zabrać ?

Posted

Kurcze biedne psiaki...ja jestem troszke dalej od was kobitki ale co sb jestem w toruniu co prawda głównie w godz wieczornych ale jesli bym się wam mogła do czegos przydać, w czymś pomóc... to śmiało piszcie...

Posted

Z tego co czytam na razie możemy pomóc psiakom wyłącznie internetowo.
Jak rozumiem nie ma dla Nich miejsca gdzie można by Je stamtąd zabrać i ulokować w lepszych warunkach??

Posted

Szukamy:roll:
Dla Ślepka niestety musi być DT, bo na utrzymanie i leczenie w hotelu po prostu nas nie stać, bo to może długo potrwać :shake:
Dla młodego szukamy hoteliku, zaraz zrobimy dla niego bazarki:roll: Na razie czekam na decyzję forum OP- u nas takie decyzje zapadają demokratycznie, bo pieniądze pochodzą wyłącznie od forumowiczów. Zobowiązałam się dowiedzieć jak najwięcej o stanie zdrowia Ślepcia, dlatego tak mi zależy na tym. I od tego zależy decyzja, jak pisałam wcześniej:roll:
Żeby zrobić ogłoszenia musimy wiedzieć czy to na pewno są psy, jakie są, w jakim wieku mniej więcej- same wiecie...

Jeśli znacie jakiś hotelik tak, by nie trzeba było go za daleko wozić- dajcie znać, bo nasze zaprzyjaźnione to w większości na południu Polandu są... Gdzie nie zajrzę- brak miejsc...
Na razie nie robimy ogłoszeń dla młodego- jest młody, ładny i niewykastrowany- ogłoszenia mogą mu zaszkodzić... Dla Ślepcia allegro jak najbardziej wskazane- pozostałe ogłoszenia zrobią nasi forumowicze:)

Posted

Mc_mother dzięki za info. Z naszej strony deklarujemy ponowne odwiedziny u Chłopaków i zebranie brakujących informacji. Krótko mówiąc kolejny krok to ogłoszenia, bazarek itp i to dla obu panów??

Posted

Tak jest:)
Zebraliśmy fajne fanty na bazarek, 21.04 na naszym forum kończy się bazarek z ciuszkami dla dzieci po 5zł- to co zostanie przeniosę na dogo- coś uzbieramy:)
W tej chwili mamy pod opieką kilka białasów na DT i w hotelikach- niektóre chore i do tego mamy zobowiązanie sfinansowania operacji jednego z wyadoptowanych psiaków:roll: A skarpeta sie kurczy... Dlatego tak ostrożnie teraz podejmujemy decyzje.
Ale tych psiaków nie można tam zostawić- będą tam tkwiły do starości...

Posted

Dokładnie - nie mają tam żadnych perspektyw!! a do tego te mini-boksy!! ledwo się mieszczą!
Muszą stamtąd wyjść.

Mam również trochę ciuszków dziecięcych na wyprzedaż. Co można z nimi zrobić??

Posted

Możesz zrobić zdjęcia i przysłac do mnie: beata.es@o2.pl
Bazarek ciuszkowy będzie po 21 kwietnia:)

Edit: Jeśli dla Ślepcia nie uda się nic innego zrobić załatwimy mu chociaż przeniesienie do lepszego schronu- prowadzonego przez Animalsów, z którego ma szanse na adopcję i leczenie... pracuję nad tym;)

Posted

Ilon ! Kiedy możesz się tam wybrać ? Chętnie pojadę razem z Tobą. Zamówiłam dla psiaków miski na krakvecie bo po ponownym obejrzeniu zdjęć uświadomiłam sobie, że nie mają osobnych misek do wody. Pewnie dostają pić po jedzeniu i to wszystko.
Musimy wytłumaczyć obsłudze, że woda w misce musi być zawsze.
Mc_Mather! Bardzo się cieszę, że się odezwałaś i że prowadzone są rozmowy w sprawie psinek. Wnioskuję, ze rozmawiasz z OTOZ Animals w Gdyni. Ratowali pieski z Dąbrówki i pieski z Leśnej Jani. Super Dziewczyny.

Posted

Saphira, czekam na wieści od moich mechaników. auto mam w remoncie. Jak odzyskam "zdolność transportową" to myślę o piątku, mogę wymknąć się po pracy o godz. 14. w przeciwnym razie mogę dopiero w następny poniedziałek po 12.30. Niestety praca mnie blokuje.

Posted

Toyota, wielkie dzięki!!
Tekstu na razie nie mamy, ale to da się zrobić - najlepiej po kolejnej wizycie, żeby mieć pewność czy mamy do czynienia z "Jurandem" czy też "Jurandową"
Fotki Bielasków zrobiła Saphira, pewnie lepiej jak wyśle Tobie oryginalne wersje. Podaj tylko adres mailowy.

EDIT

wkleiłam ślepego Białasa na NK. Ksywka robocza - Jurand - dzięki Toyota.

http://nasza-klasa.pl/profile/3055683/gallery/album/5/80

Mc_mother, podałam Twoje dane mailowe do kontaktu. Przydałoby się jakieś konto fundacyjne na zbiórkę pieniędzy (jeśli ktoś się zlituje i zechce wpłacić grosza na Białasa) i jakiś numer tel jeśli nie problem? hm??

Posted

[quote name='ilon_n']. Przydałoby się jakieś konto fundacyjne na zbiórkę pieniędzy (jeśli ktoś się zlituje i zechce wpłacić grosza na Białasa) i jakiś numer tel jeśli nie problem? hm??

fundacji nie mamy , ale mamy prywatną "skarpetę dla OP" , której jestem skarbnikiem.
Dla chętnych na wpłaty z dogo (którzy orientują się "co jest grane") mogę podać numer konta.

toyota chyba zostałaś matką chrzestną Juranda:eviltong: . Piękne imię i niestety pasuje do niego. Piszę niestety...ze względu na wzrok.

Posted

Dziękujemy Toyocie za imię i ogłoszenia :D
Faktycznie chyba trzeba poczekać, aż będziemy pewne, że to pies...
No i dobrze byłoby wiedzieć czy chłopaki to młodziaki, jakie charakterki, czy chodzą na smyczy... Nooo, cokolwiek... Bo co tu mówić jak ktoś się zgłosi jak nic nie wiemy?

Mój tel. jest w pierwszym poście;) - 502 623 982

Posted

Zapomniałam napisać, że rozmawiałam w sobotę z moja Panią wet zdaniem której choroba Rubartha jest w tym przypadku mało prawdopodobna. Za długi okres czasu i brak innych objawów. Jej zdaniem to zmiany zwyrodnieniowe. Prosiła żeby sprawdzić czy jak pies chodzi to potyka się o przeszkody. Niekoniecznie ślepota musi być całkowita.
A to opis choroby Rubartha :
http://artykuly.animalia.pl/artykuly.php?id=27

Posted

ilon_n napisał(a):
Saphira, czekam na wieści od moich mechaników. auto mam w remoncie. Jak odzyskam "zdolność transportową" to myślę o piątku, mogę wymknąć się po pracy o godz. 14. w przeciwnym razie mogę dopiero w następny poniedziałek po 12.30. Niestety praca mnie blokuje.

W piątek po 14 to pewnie będzie już późnawo. W poniedziałek możemy się wybrać, ale chciałabym też jechać wcześniej zawieźć miski do wody i spróbować zrobić inne zdjęcia. Może Cajus mógłby ze mną jechać ?