Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Szarotka napisał(a):
Witaj Jurandzie :):)

Cioteczak bico zadeklarowala 20 zl. jednorazowej wplaty na badanie wzroku dla Juranda. Gdzie zbieramy pieniadze, bo mam wyslac na pw. namiary.

Dziękujemy:)
Widzę, że Saphira już odpowiedziała, ale przypomnę, że wszystko co najważniejsze jest w pierwszym poście!

Dziekuję też Teresie Borcz:)

Posted

Ilon_n czy wybierasz się może na spacer z Panią Anią i Runem?
Zależy nam na zdjęciach do ogłoszeń- najlepiej takich robionych na wysokości psa:roll: Bo z góry wygląda jak żaba:evil_lol: Te z przytuliska się nie bardzo nadają:roll:

Posted

mc_mother napisał(a):
Gdzieś w dalekich genach pewnie jakiś podhalan był :D
To taka kieszonkowa wersja;)
Założyłam jej watek na forum OP w "szukają domu" może jej się poszczęści kruszynce...

Biedna naprawdę:(

Argusiowa- podeślę Ci lepsze fotki na e-mail jutro.
Dziękuję:)

Oj jak fajnie, dzięki mc_mother za wątek dla Zośki. Może Ją ktoś zechce zanim zwiną jej tę budowlaną budkę.

Posted

[quote name='mc_mother']Ilon_n czy wybierasz się może na spacer z Panią Anią i Runem?
Zależy nam na zdjęciach do ogłoszeń- najlepiej takich robionych na wysokości psa:roll: Bo z góry wygląda jak żaba:evil_lol: Te z przytuliska się nie bardzo nadają:roll:

Jasne mam taki zamiar, ale moja sunia ostatnio poważnie mi się rozchorowała i jeżdżę z nią do lecznicy, o dłuższych spacerach nie ma mowy, bo jest wciąż słaba i kto wie może jeszcze roznosi jakieś wirusy, bo nie wiadomo dokładnie co ją tak paskudnie dopadło. :shake:

Myślę, że do weekendu sytuacja się unormuje i wówczas umówimy się na wspólny spacer w parku i sesję fotograficzną :)

Wieści z dzisiaj od Juranda::

1) krew pobrana, expresem zawieziona do laboratorium, koszt badania 47pln, wyniki do odbioru dziś po godz. 15 (wieczorem będę w lecznicy z moją sunią to podsunę wetowi kwitek Juranda, żeby rzucił okiem)

2) Jurand dziś pospacerował z nami po parku w pobliżu schronu - był bardzo zadowolony :p
i nie chciał wracać do schronu. Pokłócił się troszkę z Bambo na tej wycieczce, ale było niegroźnie .. Żaby głośno kumkały nad tym zalewem w parku, ale Runo tam nie było .. :evil_lol:
Waga pokazała dziś 27kg czyli Jurand odrobinkę przybrał .. :)

Posted

mc_mother napisał(a):
Łoo matko:(
To bidulka... Mam nadzieję, że to nic poważnego?

A kiedy będą wyniki Juranda?

edytowałam post w międzyczasie :)
dziś po 15 odbieram wyniki Juranda a wieczorkiem pokażę je wetowi do oceny, ciekawe co powie ..

podziękowania i pozdrowienia dla wszystkich odwiedzających wątek i wspierających Juranda :)

Posted

To świetnie, że Jurasek przytył (Runo też 1kg w górę:)
A Ciebie ilon_n i Saphirę także poproszę (kolejny raz :cool3: ) na PW o nr konta i kwoty jakie mamy do zwrotu za chłopaków- wykup z przytuliska, obroże, karmy, zastrzyki, badania- trochę się tego zbiera... Dobrze byłoby gdybym miała skan rachunku od weta:roll:

Posted

[quote name='mc_mother']To świetnie, że Jurasek przytył (Runo też 1kg w górę:)
A Ciebie ilon_n i Saphirę także poproszę (kolejny raz :cool3: ) na PW o nr konta i kwoty jakie mamy do zwrotu za chłopaków- wykup z przytuliska, obroże, karmy, zastrzyki, badania- trochę się tego zbiera... Dobrze byłoby gdybym miała skan rachunku od weta:roll:

Ależ rażący kolor!!
Mc_mother, wyślę Tobie pocztą ślimaczą umowę z DT i do niej załączę wszelkie fakturki, kwitki za badania (te które mam). Nie wiem czy to wszystkie, bo Saphira może mieć jakieś swoje .. dane na PW w wolnej chwili podeślę .. nie ma ciśnienia .. ;)

Posted

[quote name='chita']przelalam 20zl na konto fundacji, nie wpisalam nicka z dogo, przelew Tomasz G.;)

Chita, Ty się zdecyduj na jakąś płeć :evil_lol:

Pięknie dziękujemy w imieniu Jurancia!!

Posted

ilon_n napisał(a):
Chita, Ty się zdecyduj na jakąś płeć :evil_lol:

ja sie zdecydowalam ale moja mania dogomaniacka TZ drogo kosztuje:diabloti::evil_lol:

Posted

deklaruje po 50zl miesiecznie na Juranda i Zbyszka, razem 100zl miesiecznie, czekam na dane do przelewu
pozdrawiam wszystkich kochajacych podhalany i inne duze psy
bardzo mi milo znow pania spotkac,pani Ilono

Posted

viola005 napisał(a):
, czekam na dane do przelewu

wysłałam meila;)

a ....tak sobie myślę, że Fundacja użyczyła nam konta do zbiórek(żeby było wiarygodnie), , a płacić ma mc-mother , czyli ja :eviltong: (tzn w imieniu forum podhalańskiego i już zapłaciłam za 2 tygodnie pobytu w DT Zbyszka/Runa)- nie za dużo zamieszania? Ja rozumię, że możecie nie mieć zaufania do mnie , ale nie chciałabym żeby fundacja miała przez to i za dużo pracy i jakieś kłopoty. Przemyślcie to jeszcze:roll:
Widziałam cel pośrednictwa fundacji w zbiórkach na kojec ( był taki pomysł i nie upadł w ogóle , bo będzie możliwe postawienie tego kojca w Gdyni, tylko upadł w stosunku do tych dwóch białasów).

Posted

viola005 napisał(a):
deklaruje po 50zl miesiecznie na Juranda i Zbyszka, razem 100zl miesiecznie, czekam na dane do przelewu
pozdrawiam wszystkich kochajacych podhalany i inne duze psy
bardzo mi milo znow pania spotkac,pani Ilono

:) serdecznie witamy i dziękujemy w imieniu Chłopaków :Dog_run::Dog_run:

i ja także cieszę się bardzo z tego naszego spotkania na wątku Juranda pani Violu!! :-)
jak się ma Biszkopcik??

Posted

akrim napisał(a):
wysłałam meila;)

a ....tak sobie myślę, że Fundacja użyczyła nam konta do zbiórek(żeby było wiarygodnie), , a płacić ma mc-mother , czyli ja :eviltong: (tzn w imieniu forum podhalańskiego i już zapłaciłam za 2 tygodnie pobytu w DT Zbyszka/Runa)- nie za dużo zamieszania? Ja rozumię, że możecie nie mieć zaufania do mnie , ale nie chciałabym żeby fundacja miała przez to i za dużo pracy i jakieś kłopoty. Przemyślcie to jeszcze:roll:
Widziałam cel pośrednictwa fundacji w zbiórkach na kojec ( był taki pomysł i nie upadł w ogóle , bo będzie możliwe postawienie tego kojca w Gdyni, tylko upadł w stosunku do tych dwóch białasów).

Akrim, masz całkowitą rację, wpłaty na DT i leczenie dla chłopaków można by robić bezpośrednio na Wasze "FP" konto, bo to Wy regulujecie wszystkie należności, a jedynie jakieś publiczne zbiórki poza-dogomaniackie powinny być robione na konto fundacyjne, by nie budzić podejrzeń wpłacających osób ..
co sądzicie??
powinniśmy to gdzieś jasno napisać, bo robi się zamieszanie ..

Posted

chita napisał(a):
ja sie zdecydowalam ale moja mania dogomaniacka TZ drogo kosztuje:diabloti::evil_lol:

.. to masz bardzo poczciwego TZ-a!! :cool3: ciekawe czy w końcu założy hasełko na przelewy z konta .. :evil_lol:

Posted

Faktycznie robi się zamieszanie z wpłatami. Też uważam, ze lepiej wpłacać bezpośrednio do skarbnika, a jedynie jeżeli ktoś nie ma zaufania to na adres fundacji. Przepływ środków będzie zdecydowanie szybszy. Ja nie wiedziałam, ze można wpłacać bezpośrednio więc moja deklaracja poszła na fundację Biafry. Jeżeli chodzi o poniesione z mojej strony wydatki to na razie nie były one na tyle duże abym nie mogła ich udźwignąć. I tak szykuje się duży koszt związany z opłacaniem hoteliku, który i tak jest tani w stosunku do innych. Po badaniu i zawiezieniu Juranta do hoteliku trzeba się poważnie zabrać za jego adopcję bo nie damy rady finansowo.
Ja będę zmuszona przestać pomagać na innych wątkach bo czuję się odpowiedzialna za los Juranta. Żebyście słyszały jego wycie jak czas się pożegnać i zostaje sam w kojcu............

Posted

To co moze ja wysle bico "nasz nr." konta ???

Wyslalam wczoraj ok. 50 pw. bylam na wielu watkach :):) ciesze sie, ze troche to pomoglo, nawet jak ludzi nie widzieli wpisow to sie tak energetycznie rozeszlo:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

oto wyniki badań krwi Juranda .. całe spektrum .. morfologia z rozmazem i biochemia ..

to co zaznaczyłam czerownymi ramkami to wyniki krytyczne, na ich podstawie doktor stwierdził problem z wątroba i trzustką spowodowany najprawdopodobniej niewłaściwym odżywianiem .. wskazana lekka dieta, niskotłuszczowa i niskobiałkowa. Dodał, że przydałyby się jakieś leki i z całą pewnością wyeliminował chorobę Rubharta (która występuje głównie u młodych psów, bardzo wyjątkowo u starszych i jeśli dochodzi do wystąpienia odmiany ocznej, to oczy zdrowieją samoistnie) .. z opisu obstawia raczej, że Jurand ma zwyrodnienie tęczówki bądź rogówki oka, i jego zdaniem nie jest to zaśma, gdyż wówczas oko miałoby kolor mleczny a nie błękitny ..

a byłam u doktora Krawczyka, moim zdaniem GURU toruńskich weterynarzy :)

No i moja sunia wraca do zdrowia!!!!! :Cool!:

Posted

ilon_n napisał(a):
Akrim, masz całkowitą rację, wpłaty na DT i leczenie dla chłopaków można by robić bezpośrednio na Wasze "FP" konto, bo to Wy regulujecie wszystkie należności, a jedynie jakieś publiczne zbiórki poza-dogomaniackie powinny być robione na konto fundacyjne, by nie budzić podejrzeń wpłacających osób ..
co sądzicie??
powinniśmy to gdzieś jasno napisać, bo robi się zamieszanie ..

Spokojnie, spokojnie!
Nie ma żadnego zamieszania;)
Jak napisałam w pierwszym poście - wpłaty na konto Fundacji są TYLKO dla Juranda. Dla Zbyszka/ Runa- nie. To pierwsza deklaracja dla Runa jak na razie, więc o tym wcześniej nie pomyślałam (a niestety pomoc będzie potrzeba, ale o tym później).
Prosiłyśmy Biafrę, aby użyczyła nam konta dla zbierania funduszy na leczenie, kojec i hotel dla Juranda. Teraz kojec odpadł, ale zostaje leczenie i hotel.
Zbieramy także na allegro i innych portalach, więc konto fundacji jest wiarygodne i potrzebne, także pewnie dla niektórych dogomaniaków może mieć to znaczenie. Konsekwencja tego jest taka, że faktury od lekarza i za hotel będą musiały być wystawiane na Fundację. Sprawy, na które nie ma faktur będą musiały być pokryte z naszej "Podhalańskiej Chrumki"- tak jak się zresztą deklarowaliśmy.
Jeżeli zgromadzonym tu dogomaniakom to nie będzie robiło problemu, to dla nas faktycznie wygodniej będzie gdyby pieniądze były przelewane "do nas". Rozliczenie umieścimy jak zwykle w pierwszym poście. Konto Fundacji będzie podawane w dalszym ciągu na allegro itp.
Jeśli nikt w tej kwestii nie zgłosi sprzeciwu to usunę konto z pierwszego postu (jak Biafra za kilka dni obliczy ile wpłynęło to zaraz podamy) i będziemy wysyłać konto na PW.