Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

mc_mother napisał(a):
No właśnie w antykwariacie pytałam jak go podlinkować... bo ja w tym względzie to ciemna jesteeeem:oops:

W antykwariacie jest nowy podlinkowany banerek :):)

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mc_mother napisał(a):
A mi on dalej nie działa :(

To dziwne, musial sie rozlinkowac. Jak go chcesz podlinkowac to musisz w swoim profilu kliknac na globus i tam wpisac adres.

Posted

mc_mother napisał(a):

Czy nie wiecie czy w Toruniu gdzieś można kupić taką chustę dla psa "szukam domu" ?
Pani Ania mówi, że Runo wzbudza niesłychane zainteresowanie ludzi na spacerach... może by się mógł zareklamować;) ?
Zresztą nie tylko na spacerach- jej syn i siostra prześcigają się w wyprowadzaniu chłopaka na spacery:lol:

Myślę, że takie chusty są robione na zamówienie na potrzeby jakichś akcji. Ale można kupić marker do pisania na tkaninach i domowym sposobem coś takiego zrobić.

Posted

mc_mother napisał(a):
A mi on dalej nie działa :(

Najprościej to tak.

Przyciskasz lewy klawisz myszki i najeżdżasz na podlinkowany banerek. Jak się podświetli to naciskasz Ctrl c. Wchodzisz w edycję sygnatury i jak jest kursor to naciskasz Ctrl v. Zatwierdzasz. Musi działać. Możesz mieć tylko 5 linków w sygnaturze. O łącznym rozmiarze 100 na 500 pikseli.

jola_li napisał(a):
Myślę, że takie chusty są robione na zamówienie na potrzeby jakichś akcji. Ale można kupić marker do pisania na tkaninach i domowym sposobem coś takiego zrobić.

jola_li cieszę się, że tu jesteś. Mam znajomych którzy robią sitodruk. Jakbym miał chusty to mogę poprosić o nadruk.

Posted

dostalam pw;) za duzo nie pomoge ale w moim domu rodzinnym mamy ponad 13letniego podhalana wiec cos jednorazowo wyskrobie:oops:

btw na jaki wiek oceniany jest Jurand bo nie doczytalam:oops:

Posted

Witaj chita :lol:

Gdzieś było napisane ile ma lat. Ale nie pamiętam. I nie będę zgadywał.

Warto zrobić Mu metryczkę w pierwszym. I Runo też ( nadal jestem za wątkiem dla Niego ).

Posted

chita napisał(a):
dostalam pw;) za duzo nie pomoge ale w moim domu rodzinnym mamy ponad 13letniego podhalana wiec cos jednorazowo wyskrobie:oops:

btw na jaki wiek oceniany jest Jurand bo nie doczytalam:oops:

Witaj :)
Jurcia niefachowym okiem oceniamy na około 8 lat .. ale to nasze szacowanie może być obciążone błędami w każdą stronę ..

Posted

Cajus JB napisał(a):
Najprościej to tak.

Przyciskasz lewy klawisz myszki i najeżdżasz na podlinkowany banerek. Jak się podświetli to naciskasz Ctrl c. Wchodzisz w edycję sygnatury i jak jest kursor to naciskasz Ctrl v. Zatwierdzasz. Musi działać. Możesz mieć tylko 5 linków w sygnaturze. O łącznym rozmiarze 100 na 500 pikseli.

Widzę, że każdy ma swój własny sposób na banerki w sygnaturze. I ciekawe ile ich jest??
Ja osobiście w jednej karcie przeglądarki otwieram edycję swojej sygnatury a w drugiej zwyczajnie łapię myszą podlinkowany banerek np. z czyjejś sygnatury i nie puszczając go przeciągam z karty do karty i puszczam w oknie edycji :razz:
wszystko działa idealnie

Posted

wydłubałam z szaf jeszcze trochę mini-ciuszków po córci .. tylko czy mc_mother znajdzie jeszcze cierpliwość, by dodać to i owo do bazarku?? (to pewnie strasznie czasochłonne zadanie ..
czy może odłożyć na kolejną edycję??

Posted

Cajus JB napisał(a):
Mogę się tylko domyślać ile to czasu zajmuje. :lol::cool3:

przypuszczalnie jednak mniej niż Twoje wychodzenie "z klasą", lecz więcej niż parzenie kawy w mikrofalówce :diabloti:

Posted

ilon_n napisał(a):
Witaj :)
Jurcia niefachowym okiem oceniamy na około 8 lat .. ale to nasze szacowanie może być obciążone błędami w każdą stronę ..

No właśnie... Najlepiej, żeby ocenił to wet, ponieważ podhalanom bardzo szybko niszczą się zęby i ocena na tej podstawie jest bardzo niemiarodajna- już ok. 4 roku życia zwykle zęby zaczynają wyglądać źle:(

Wygląda na to, że będę musiała Runkowi rękodzieło zafundować :D
Nie będę mu zakładać na dogo osobnego wątku, bo się po prostu ostatnio nie wyrabiam- prowadzę też 2 wątki Runa i Juranda na naszym forum OP i trzeci w takim ukrytym dziale dla "ratowników" podhalanów:roll: i bazarki... i sto innych rzeczy...

Jeśli chodzi o bazarki, to nie są one takie straszne, jak się wystawia kilka rzeczy...
Ale na naszym bazarku jest ich 40!:lol: Na poprzednim było ok. 20... A każde zdjęcie trzeba najpierw na fotosik czy coś podobnego wrzucić, później umieścić opis i zdjęcie na dogo, pamiętając by nie wkleić więcej niż 5 w jednym poście:roll: i później codziennie monitorować...

Myślę, że nie ma sensu dokładać do tego bazarku, bo jest i tak bardzo duży... Dopiero później pomyślałam, że lepiej było zrobić dwa bazarki- jak jest mniejsza ilość rzeczy to można liczyć na uzyskanie lepszej ceny;) a tak- jest duży wybór i większość sprzedaje się za cenę wywoławczą:roll:
Trzymaj Ilonka te rzeczy- zaraz jak skończymy ten bazarek to zrobię następny- pieniędzy potrzebujemy przecież "większą ilość";):evil_lol:

Posted

ilon_n napisał(a):
przypuszczalnie jednak mniej niż Twoje wychodzenie "z klasą", lecz więcej niż parzenie kawy w mikrofalówce :diabloti:

Bardzo śmieszne Słoneczko. :lol: W tym tempie całe dogo będzie wiedziało, że parzę kawę w mikrofali. :placz:

Jednak ta parzona w kafeterce dla Ciebie jest chyba dobra. :cool3:

Posted

Tak jest, mak-matko :) trzymam i obliczam sobie w duchu po wywoławczych, że jeszcze sporo grosza można by z tego co znalazłam wycisnąć na Białasy :)

Tak tez myślałam, że ładowanie tych fotek i opisów to kawał czasu, roboty .. i cierpliwości ..

Posted

Cajus JB napisał(a):
Bardzo śmieszne Słoneczko. :lol: W tym tempie całe dogo będzie wiedziało, że parzę kawę w mikrofali. :placz:

Jednak ta parzona w kafeterce dla Ciebie jest chyba dobra. :cool3:

Ależ to jedyna słuszna kawa - z kafeterki - każda inna to profanacja .. a Twoja opcja nawet mi się w złych snach nie śniła .. mega-paskudztwo .. antysztuka ;)

Posted

mc_mother napisał(a):

Nie będę mu zakładać na dogo osobnego wątku, bo się po prostu ostatnio nie wyrabiam- prowadzę też 2 wątki Runa i Juranda na naszym forum OP i trzeci w takim ukrytym dziale dla "ratowników" podhalanów:roll: i bazarki... i sto innych rzeczy...

To z piatego postu zrób post dla Runo. Warto aby informacje o Jurandzie i Runo były osobno i na pierwszej. Warto zacząć wpisywać Ich charakterystykę i to co się wokół Nich dzieje aby wszyscy widzieli i nie szukali po postach.

Posted

Runo jest juz w dobrym DT i cała sztuka to moc ogłoszeń, by Go wyadoptować.
Jest zdrowy, piękny i nie sprawia kłopotów .. taki pies to cudo dla przyszłych właścicieli ..
myślę, że trzeba włożyć znaczną energię w ogłaszanie Go zamiast budować Mu w tym momencie odrębny wątek ..