Cajus JB Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 No to potrzeba kogoś zmotoryzowanego. Ja jakby co tylko do towarzystwa. Quote
akrim Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 Cajus JB napisał(a):Czyli Zbyszek nie ma co się martwić. Zbyszek nie musi się martwić:lol:, ale my trochę tak:-(. Podhalaniarze mają już trochę :cool3: zobowiązań oprócz Zbyszka: sterylka Irgi, żywienie Maślaka,leczenie i tuczenie Mysi i Pysi.... Quote
Ania+Milva i Ulver Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 Koniecznie nie można zmarnowac takiej szansy!! to super!!! Quote
mc_mother Posted April 30, 2010 Author Posted April 30, 2010 Czyli co? Mam dzwonić i umawiać? Ale czy będzie miał kto zawieźć Juraska? Chyba trzeba będzie zabrać ze sobą opiekuna... i kaganiec misiowi założyć... Quote
mc_mother Posted April 30, 2010 Author Posted April 30, 2010 akrim napisał(a):Zbyszek nie musi się martwić:lol:, ale my trochę tak:-(. Podhalaniarze mają już trochę :cool3: zobowiązań oprócz Zbyszka: sterylka Irgi, żywienie Maślaka,leczenie i tuczenie Mysi i Pysi.... Jakby ktoś miał wątpliwości- przedstawiam Wam naszą podhalańską Strażniczkę Skarpety:evil_lol: czyli Księgową:) Głos rozsądku:lol: Ja wiem Akrim, że nam się fundusze kurczą:-( Ale to jest wyjątkowa sytuacja- nikogo tu z podhalaniarzy nie ma do pomocy, nazbieramy dla chłopaków pieniążki na bazarkach... Jutro jeden się kończy i robię kolejny- z ciuszkami od ilon_n- śliczne są! Musimy dać radę! Nie możemy tego bidaka tak zostawić:( Jakby co, to będziemy wołać o wsparcie;) Quote
ilon_n Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 Z autem nie ma problemu, są dwa - moje i Saphiry, jak ja nie będę mogła (sztywna praca!), to sądzę, że Saphira znając termin z odpowiednim wyprzedzeniem ustawi sobie grafik :) ale to tylko moje przypuszczenie i musimy poczekać na odzew Saphiry. Oczywiście, że okazja niesamowita i zmarnować ją to grzech!! Zadzwonić i umówić chyba już można, w pesymistycznym przypadku zgłosi się rezygnację (czego bym nie zakładała) .. a jak za późno zadzwonimy to może być już za dużo pacjentów. Opiekun potrzebny koniecznie, kaganiec też :) EDIT jeśli chodzi o te wpłaty na DT to chyba z jakiego konta to wychodzi nie ma znaczenia, istotny jest tytuł przelewu i tu podajemy dane wpłacającego (tego z umowy) i na jaki poczet. Tak więc Dziewczyny przelew pośredni jest raczej zbędny. Quote
ilon_n Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 mc_mother napisał(a):Jakby ktoś miał wątpliwości- przedstawiam Wam naszą podhalańską Strażniczkę Skarpety:evil_lol: czyli Księgową:) Głos rozsądku:lol: Ja wiem Akrim, że nam się fundusze kurczą:-( Ale to jest wyjątkowa sytuacja- nikogo tu z podhalaniarzy nie ma do pomocy, nazbieramy dla chłopaków pieniążki na bazarkach... Jutro jeden się kończy i robię kolejny- z ciuszkami od ilon_n- śliczne są! Musimy dać radę! Nie możemy tego bidaka tak zostawić:( Jakby co, to będziemy wołać o wsparcie;) ciuszki w małych rozmiarach jeszcze dorzucę w maju (chwilowo nie ogarniam sytuacji) .. a jak będą braki to można jeszcze Jurandowi robić allegro cegiełkowe .. finanse to chyba najmniej bolesny problem w Jego przypadku .. brak DT bardziej doskwiera .. Quote
mc_mother Posted April 30, 2010 Author Posted April 30, 2010 Też mi się tak wydawało z tym przelewem, zresztą Pani Opiekunce chodziło o to, by wpisać w umowie osobę odpowiedzialną za opłaty- kogo ścigać w razie czego:evil_lol: Podałam siebie:diabloti: Jurasek umówiony:loveu: Mają do mnie oddzwonić z dokładnym terminem i miejscem badania. Dobrze byłoby, by osoby z okolic Torunia rozpropagowały wśród znajomych te badania, bo Pani mówiła, że jest mało chętnych:crazyeye: i nie wiadomo czy to dojdzie do skutku:roll: Psy dostają certyfikat, jeśli się chce- to ważne dla psów hodowlanych, w niektórych rasach obowiązkowe... Będą badania oczu i serca. Ja zapisałam Jurasia na oczka. Quote
Cajus JB Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 Powoli zaczyna się wszystko układać. Szkoda tylko, że nie ma na razie miejsca dla Juranda. Quote
Saphira Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 Próbowałam go umieścić w W-wie w fundacji Emir, ale tam też brak indywidualnych boksów dla dużych psów. Szkoda bo mają stały kontakt z klinika okulistyczną i można by pomyśleć o jego leczeniu. W tej sytuacji pozostała tylko możliwość umieszczenia go w Toruniu i dowiezienia na badania, ale to też musi być zgoda kierownictwa schroniska............ Quote
Saphira Posted May 1, 2010 Posted May 1, 2010 Cajus JB napisał(a):Poczekajmy jeszcze na informacje od Ani. O jakich informacjach myślisz? Z tego co wiem DS jest tylko dla Zbyszka. Dla Juranta nie ma nic. Pies jest tak jak na początku wątku w sytuacji beznadziejnej. Jego perspektywa to koniec w zagnojonym kojcu. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted May 1, 2010 Posted May 1, 2010 Wysłałam zapytanie o dt dla Juranta, ale niestety nie ma miejsc a pozatym nie przyjmują psów tylko sunie do domu ze względu na ich pieska....szkoda bardzo. Niestety nie wiem co dalej z Jurantem zrobić:( Czy w ogóle są finanse na hotel dla niego czy tez dopiero trzeba zbierac i szukac? Quote
Saphira Posted May 1, 2010 Posted May 1, 2010 Finanse są, ale na DT dla Zbyszka. W zasadzie wszystko co zbiorą dziewczyny na bazarku, a potem kolejnych, pójdzie na pokrycie kosztów DT Zbyszka. Dlatego tak pilnie trzeba szukać mu domu stałego co jak mi się wydaje nie byłoby trudne bo to młody, piękny pies. Wykapany i uczesany szybko przyciągnie oko. Jurand też piękny tylko niezadbany. Problemem są niebieskie oczy które sugerują ślepotę. Nie wiem Aniu co robić ? Do kogo jeszcze zadzwonić ? Quote
ilon_n Posted May 1, 2010 Posted May 1, 2010 Spokojnie, nie ma co panikować .. spadły nam nagle na głowę aż 2 podhalany!! - z czego na dziś jeden jest już prawie jako tako urządzony i ma niezłe perspektywy adopcyjne (ogłoszenia już powinny być szeroko publikowane) .. drugi będzie konsultowany w 2 połowie maja, też coś wokół Niego się dzieje, dowiemy się co z oczami i rozstrzygnie się czy zbierać na zabieg ratujący wzrok czy klapa i zbierać na jakikolwiek kojec dla Niego albo DT/Hotel. Na pewno nie zostawimy Go w zagnojonym kojcu na resztę życia .. prawda?? Proponuję docelowo ogłosić Go w MP, ale jak już poznamy diagnozę o oczach i doprowadzimy Go do względnego porządku. Może przy okazji wycieczki do lekarza przed konsultacją zafundować Mu wizytę w salonie i jakąś kąpiel futra z czesaniem?? niestety ja nie mam warunków na kąpiel takiego zwierza .. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted May 1, 2010 Posted May 1, 2010 Oczywiscie ,że mozna mu zafundowac kąpiel itp, ale potem co- znowu powrót do kowalewa?...Saphira a u was w chełmży jest hotel -psia farma- czy oni przyjmuja psy w potrzebie? Quote
Saphira Posted May 1, 2010 Posted May 1, 2010 Ilon ! Może umówimy się na wyjazd ze szczotką i nożyczkami. Wytniemy kołtuny i rozczeszemy. Na początek to wystarczy. Quote
Saphira Posted May 1, 2010 Posted May 1, 2010 Ania+Milva i Ulver napisał(a):Oczywiscie ,że mozna mu zafundowac kąpiel itp, ale potem co- znowu powrót do kowalewa?...Saphira a u was w chełmży jest hotel -psia farma- czy oni przyjmuja psy w potrzebie? Ta psia farma jest w Parowie Falęckiej. Podobno warunki są dobre, ale ceny kolosalne. Z tego co pamietam 25 zł za dobę.... Quote
mc_mother Posted May 1, 2010 Author Posted May 1, 2010 ilon_n napisał(a):Spokojnie, nie ma co panikować .. spadły nam nagle na głowę aż 2 podhalany!! - z czego na dziś jeden jest już prawie jako tako urządzony i ma niezłe perspektywy adopcyjne (ogłoszenia już powinny być szeroko publikowane) .. drugi będzie konsultowany w 2 połowie maja, też coś wokół Niego się dzieje, dowiemy się co z oczami i rozstrzygnie się czy zbierać na zabieg ratujący wzrok czy klapa i zbierać na jakikolwiek kojec dla Niego albo DT/Hotel. Na pewno nie zostawimy Go w zagnojonym kojcu na resztę życia .. prawda?? Saphiro- ten wątek powstał dla pomocy Jurandowi! Tak jak napisała ilon_n - nie ma co panikować. Nigdzie nie napisaliśmy, że zostawimy go w zagnojonym kojcu. Ale od początku mówię- diagnoza oczu to podstawa! Dodamy nr konta do ogłoszeń Juranda i będziemy zbierać pieniądze- jesli nie da się leczyć oczu to będą na kojec. Nigdzie nie powiedziałam, że finanse są tylko dla Zbyszka i że wszystko co zbierzemy z bazarków pójdzie na niego! Zbyszko po prostu ma szansę i trzeba pomóc chociaż na początek jemu. Ale trzeba być realistą- nie możemy umieścić w hotelu czy płatnym DT psa, który nie ma zbytnich szans na szybkie znalezienie domu- kto będzie płacił za Jego utrzymanie być może przez kilka lat? Dziś tu wszyscy jesteśmy a za rok mogą pozostać 2 osoby- co wówczas stanie się z psem? Umieszczanie go teraz w hotelu bez zaplecza finansowego byłoby nieodpowiedzialne. Najpierw diagnoza oczu. A w międzyczasie zbieranie pieniędzy- tak czy siak będą Juraskowi potzrebne. Quote
ilon_n Posted May 1, 2010 Posted May 1, 2010 Saphira napisał(a):Ilon ! Może umówimy się na wyjazd ze szczotką i nożyczkami. Wytniemy kołtuny i rozczeszemy. Na początek to wystarczy. nie ma sprawy, np w ten poniedziałek??? a może tam na miejscu jest jakaś możliwość kąpieli Juranda?? wezmę szampon i psi ręcznik jeśli coś by się udało, hmm? Quote
mc_mother Posted May 1, 2010 Author Posted May 1, 2010 Ale będzie się działo!:lol: Weźcie ze sobą jakiegoś fotoreportera! Jeśli ktoś chciałby wspomóc Juranda ogłoszeniami proszę o zamieszczenie w ogłoszeniach dopisku: Jeżeli ktoś chciałby wspomóc budowę dużego kojca, utrzymanie i leczenie Juranda proszony jest o wpłaty na konto Fundacji: www.zwierzeniejestrzecza.org.pl Konto do wpłat : Fundacja "Zwierzę nie jest rzeczą" ul. Batalionu "Skała" AK 8/36 31-273 Kraków Bank Pekao SA 58 1240 1170 1111 0000 2420 9674 z dopiskiem Jurand- podhalan Aukcja (lub ogłoszenie) została uzgodniona z Fundacją i jest przez nią monitorowana. - łącznie z tym dopiskiem Quote
ilon_n Posted May 2, 2010 Posted May 2, 2010 mc_mother, co mamy robić ze Zbyszko? Czy Pani z DT już wie o decyzji w kwestii Zbyszko? Mamy Go w poniedziałek zwozić? bo akurat wraz z Saphirą jedziemy tam do Juranda na zabiegi leczniczo-pielęgnacyjne. Przy okazji mogłybyśmy młodego zabrać do Torunia i odstawić na DT, ale trzeba uprzedzić Panią Jolę, no i formalności sfinalizować.. Quote
Recommended Posts