Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cajus JB napisał(a):
Czyli Zbyszek nie ma co się martwić.

Zbyszek nie musi się martwić:lol:, ale my trochę tak:-(. Podhalaniarze mają już trochę :cool3: zobowiązań oprócz Zbyszka: sterylka Irgi, żywienie Maślaka,leczenie i tuczenie Mysi i Pysi....

Posted

akrim napisał(a):
Zbyszek nie musi się martwić:lol:, ale my trochę tak:-(. Podhalaniarze mają już trochę :cool3: zobowiązań oprócz Zbyszka: sterylka Irgi, żywienie Maślaka,leczenie i tuczenie Mysi i Pysi....

Jakby ktoś miał wątpliwości- przedstawiam Wam naszą podhalańską Strażniczkę Skarpety:evil_lol: czyli Księgową:) Głos rozsądku:lol:

Ja wiem Akrim, że nam się fundusze kurczą:-( Ale to jest wyjątkowa sytuacja- nikogo tu z podhalaniarzy nie ma do pomocy, nazbieramy dla chłopaków pieniążki na bazarkach...
Jutro jeden się kończy i robię kolejny- z ciuszkami od ilon_n- śliczne są!

Musimy dać radę! Nie możemy tego bidaka tak zostawić:(
Jakby co, to będziemy wołać o wsparcie;)

Posted

Z autem nie ma problemu, są dwa - moje i Saphiry, jak ja nie będę mogła (sztywna praca!), to sądzę, że Saphira znając termin z odpowiednim wyprzedzeniem ustawi sobie grafik :) ale to tylko moje przypuszczenie i musimy poczekać na odzew Saphiry.

Oczywiście, że okazja niesamowita i zmarnować ją to grzech!!

Zadzwonić i umówić chyba już można, w pesymistycznym przypadku zgłosi się rezygnację (czego bym nie zakładała) .. a jak za późno zadzwonimy to może być już za dużo pacjentów.

Opiekun potrzebny koniecznie, kaganiec też :)

EDIT

jeśli chodzi o te wpłaty na DT to chyba z jakiego konta to wychodzi nie ma znaczenia, istotny jest tytuł przelewu i tu podajemy dane wpłacającego (tego z umowy) i na jaki poczet.
Tak więc Dziewczyny przelew pośredni jest raczej zbędny.

Posted

mc_mother napisał(a):
Jakby ktoś miał wątpliwości- przedstawiam Wam naszą podhalańską Strażniczkę Skarpety:evil_lol: czyli Księgową:) Głos rozsądku:lol:

Ja wiem Akrim, że nam się fundusze kurczą:-( Ale to jest wyjątkowa sytuacja- nikogo tu z podhalaniarzy nie ma do pomocy, nazbieramy dla chłopaków pieniążki na bazarkach...
Jutro jeden się kończy i robię kolejny- z ciuszkami od ilon_n- śliczne są!

Musimy dać radę! Nie możemy tego bidaka tak zostawić:(
Jakby co, to będziemy wołać o wsparcie;)

ciuszki w małych rozmiarach jeszcze dorzucę w maju (chwilowo nie ogarniam sytuacji) ..
a jak będą braki to można jeszcze Jurandowi robić allegro cegiełkowe ..
finanse to chyba najmniej bolesny problem w Jego przypadku .. brak DT bardziej doskwiera ..

Posted

Też mi się tak wydawało z tym przelewem, zresztą Pani Opiekunce chodziło o to, by wpisać w umowie osobę odpowiedzialną za opłaty- kogo ścigać w razie czego:evil_lol: Podałam siebie:diabloti:

Jurasek umówiony:loveu:
Mają do mnie oddzwonić z dokładnym terminem i miejscem badania.

Dobrze byłoby, by osoby z okolic Torunia rozpropagowały wśród znajomych te badania, bo Pani mówiła, że jest mało chętnych:crazyeye: i nie wiadomo czy to dojdzie do skutku:roll:
Psy dostają certyfikat, jeśli się chce- to ważne dla psów hodowlanych, w niektórych rasach obowiązkowe...

Będą badania oczu i serca. Ja zapisałam Jurasia na oczka.

Posted

Próbowałam go umieścić w W-wie w fundacji Emir, ale tam też brak indywidualnych boksów dla dużych psów. Szkoda bo mają stały kontakt z klinika okulistyczną i można by pomyśleć o jego leczeniu. W tej sytuacji pozostała tylko możliwość umieszczenia go w Toruniu i dowiezienia na badania, ale to też musi być zgoda kierownictwa schroniska............

Posted

Cajus JB napisał(a):
Poczekajmy jeszcze na informacje od Ani.

O jakich informacjach myślisz? Z tego co wiem DS jest tylko dla Zbyszka. Dla Juranta nie ma nic. Pies jest tak jak na początku wątku w sytuacji beznadziejnej. Jego perspektywa to koniec w zagnojonym kojcu.

Posted

Wysłałam zapytanie o dt dla Juranta, ale niestety nie ma miejsc a pozatym nie przyjmują psów tylko sunie do domu ze względu na ich pieska....szkoda bardzo.
Niestety nie wiem co dalej z Jurantem zrobić:( Czy w ogóle są finanse na hotel dla niego czy tez dopiero trzeba zbierac i szukac?

Posted

Finanse są, ale na DT dla Zbyszka. W zasadzie wszystko co zbiorą dziewczyny na bazarku, a potem kolejnych, pójdzie na pokrycie kosztów DT Zbyszka. Dlatego tak pilnie trzeba szukać mu domu stałego co jak mi się wydaje nie byłoby trudne bo to młody, piękny pies. Wykapany i uczesany szybko przyciągnie oko. Jurand też piękny tylko niezadbany. Problemem są niebieskie oczy które sugerują ślepotę. Nie wiem Aniu co robić ? Do kogo jeszcze zadzwonić ?

Posted

Spokojnie, nie ma co panikować .. spadły nam nagle na głowę aż 2 podhalany!! - z czego na dziś jeden jest już prawie jako tako urządzony i ma niezłe perspektywy adopcyjne (ogłoszenia już powinny być szeroko publikowane) .. drugi będzie konsultowany w 2 połowie maja, też coś wokół Niego się dzieje, dowiemy się co z oczami i rozstrzygnie się czy zbierać na zabieg ratujący wzrok czy klapa i zbierać na jakikolwiek kojec dla Niego albo DT/Hotel.
Na pewno nie zostawimy Go w zagnojonym kojcu na resztę życia .. prawda??
Proponuję docelowo ogłosić Go w MP, ale jak już poznamy diagnozę o oczach i doprowadzimy Go do względnego porządku.
Może przy okazji wycieczki do lekarza przed konsultacją zafundować Mu wizytę w salonie i jakąś kąpiel futra z czesaniem?? niestety ja nie mam warunków na kąpiel takiego zwierza ..

Posted

Ania+Milva i Ulver napisał(a):
Oczywiscie ,że mozna mu zafundowac kąpiel itp, ale potem co- znowu powrót do kowalewa?...Saphira a u was w chełmży jest hotel -psia farma- czy oni przyjmuja psy w potrzebie?

Ta psia farma jest w Parowie Falęckiej. Podobno warunki są dobre, ale ceny kolosalne. Z tego co pamietam 25 zł za dobę....

Posted

ilon_n napisał(a):
Spokojnie, nie ma co panikować .. spadły nam nagle na głowę aż 2 podhalany!! - z czego na dziś jeden jest już prawie jako tako urządzony i ma niezłe perspektywy adopcyjne (ogłoszenia już powinny być szeroko publikowane) .. drugi będzie konsultowany w 2 połowie maja, też coś wokół Niego się dzieje, dowiemy się co z oczami i rozstrzygnie się czy zbierać na zabieg ratujący wzrok czy klapa i zbierać na jakikolwiek kojec dla Niego albo DT/Hotel.
Na pewno nie zostawimy Go w zagnojonym kojcu na resztę życia .. prawda??

Saphiro- ten wątek powstał dla pomocy Jurandowi!
Tak jak napisała ilon_n - nie ma co panikować. Nigdzie nie napisaliśmy, że zostawimy go w zagnojonym kojcu.
Ale od początku mówię- diagnoza oczu to podstawa!
Dodamy nr konta do ogłoszeń Juranda i będziemy zbierać pieniądze- jesli nie da się leczyć oczu to będą na kojec.
Nigdzie nie powiedziałam, że finanse są tylko dla Zbyszka i że wszystko co zbierzemy z bazarków pójdzie na niego! Zbyszko po prostu ma szansę i trzeba pomóc chociaż na początek jemu.
Ale trzeba być realistą- nie możemy umieścić w hotelu czy płatnym DT psa, który nie ma zbytnich szans na szybkie znalezienie domu- kto będzie płacił za Jego utrzymanie być może przez kilka lat? Dziś tu wszyscy jesteśmy a za rok mogą pozostać 2 osoby- co wówczas stanie się z psem? Umieszczanie go teraz w hotelu bez zaplecza finansowego byłoby nieodpowiedzialne.

Najpierw diagnoza oczu. A w międzyczasie zbieranie pieniędzy- tak czy siak będą Juraskowi potzrebne.

Posted

Saphira napisał(a):
Ilon ! Może umówimy się na wyjazd ze szczotką i nożyczkami. Wytniemy kołtuny i rozczeszemy. Na początek to wystarczy.

nie ma sprawy, np w ten poniedziałek???
a może tam na miejscu jest jakaś możliwość kąpieli Juranda?? wezmę szampon i psi ręcznik jeśli coś by się udało, hmm?

Posted

Ale będzie się działo!:lol:
Weźcie ze sobą jakiegoś fotoreportera!

Jeśli ktoś chciałby wspomóc Juranda ogłoszeniami proszę o zamieszczenie w ogłoszeniach dopisku:

Jeżeli ktoś chciałby wspomóc budowę dużego kojca, utrzymanie i leczenie Juranda
proszony jest o wpłaty na konto Fundacji:

Konto do wpłat :
Fundacja "Zwierzę nie jest rzeczą"
ul. Batalionu "Skała" AK 8/36
31-273 Kraków

Bank Pekao SA
58 1240 1170 1111 0000 2420 9674

z dopiskiem Jurand- podhalan

Aukcja (lub ogłoszenie) została uzgodniona z Fundacją i jest przez nią monitorowana.
- łącznie z tym dopiskiem

Posted

mc_mother, co mamy robić ze Zbyszko? Czy Pani z DT już wie o decyzji w kwestii Zbyszko?
Mamy Go w poniedziałek zwozić? bo akurat wraz z Saphirą jedziemy tam do Juranda na zabiegi leczniczo-pielęgnacyjne. Przy okazji mogłybyśmy młodego zabrać do Torunia i odstawić na DT, ale trzeba uprzedzić Panią Jolę, no i formalności sfinalizować..