Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Marta67 napisał(a):
kurcze... :(
informujcie na bierząco jak się chłopak czuje :(

Na razie bez zmian... We krwi nic nie było niepokojącego, ale psiak słaby, nie chce wstawać.
Jest bardzo duszno i burzowo, ciśnienie skacze... chociaż psy mają w pomieszczeniach 22 stopnie, to ta pogoda może im się dawać we znaki:( Nawet ludzie u nas się źle czują.
Mariamc mówi, że większość psów leży, ale Jurasek jest do tego taki słaby:(

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No i się zagadka wyjaśniła- żwirku ze swojego wybiegu się najadł nasz chłopak!
I to sporo!
Zrobiono mu USG i wyszło szydło z worka.. Więc w nagrodę dostał lewatywę:cool3:
Mam nadzieję, że teraz już będzie dobrze- napędził nam strachu, że hej!
Przy okazji okazało się, że nerki i wątroba wyglądają dobrze. I że ma zapalenie pęcherza. Ale to pikuś przy żołądku napchanym żwirkiem:cool1:

Posted

Kurcze ja tu już na szpilkach siedziałam ze strachu cóż sie dzieje a tu proszę... żwirku się zachciało, oj psinek :roll: Najważniejsze, że już sie wyjaśniło i że jest (prawie) okej! :thumbs:

Posted

NIC DZIWNEGO, ŻE SłABY, NIE MIAŁ SIŁY CHODZIĆ i łapki sie rozjeżdżały!! Z TAKIM NAPCHANYM kamieniami BRZUCHEM ;)
OJ, OJ, MINERAŁÓW MU SIĘ ZACHCIAŁO ..! i jeszcze wybrał najmniej przyswajalną formę.

A to ci dowcipniś z Juranda!

Posted

Z Jurandem jest źle:(
Jelita nie pracują, w jelitach zalega żwir...
Jest nadal słaby, dostał kroplówkę. Dostał znowu bardzo leciutką lewatywę i olej parafinowy- bez skutku :(

Mariamc próbuje z nim spacerować - może jelita ruszą.
Źle to wygląda:(

Posted

OOOO SH#T!!!
Jest jeszcze jakaś alternatywa na mało inwazyjne wydobycie tego gruzu z Niego???!!!!

Może masaż jakiś???

Qrcze!! zbytnia lekkość bytu Go ogarnęła i narobił sobie biedy!!!

Posted

No właśnie mało inwazyjnie to już chyba wszystko wypróbowali:(
Masowanie chyba nie pomoże a może mu sprawić ból i nawet chyba zaszkodzić- jelita są zagazowane...
A na jakieś zabiegi chirurgiczne Jurasek jest za słaby i w kiepskim stanie:(

MUSI oddać to co zjadł, nie ma innego wyjścia. Ale jestem coraz bardziej przerażona...

Posted

On jest cały czas pod opieką weta... Specjalnie do niego przyjeżdża.
Tak jak pisałam- innej drogi nie ma:( Musi to wydalić.
On nie przeżyje żadnego zabiegu chirurgicznego:(

Posted

Troszkę zjadł gotowanego jedzenia, ale nic nie oddał:(
Okazało się, że w żołądku już nie ma żwirku, został w jelitach i jest w nich porozpraszany, więc może nie będzie źle...
Dostał antybiotyki, kroplówkę na wzmocnienie, jeszcze jakieś leki...
Trzymaj się Jurandzik!

Posted

Saphira napisał(a):
Jak tam kupki.........

Tworzą się:diabloti:
Serio mówię- Jurand zjada małymi porcjami ryżyk z mięsem i sprawdzali, ze qoopka się tworzy w jelitkach- może przepchnie ten diabelny zwirek.
Ogólnie mariamc mówi, że dziś Jurandzik jest o wiele żwawszy i weselszy. Chociaż nic nie wydalił jeszcze.Cały czas dostaje kroplówy na wzmocnienie , antybiotyk i leki.
Tylko bardzo schudł- waży 26,6 kg czyli niewiele więcej niż jak zabieraliśmy go z Kowalewa:(

A wiecie, że ten skubaniec na spacerze zaciągnął mariamc pod swój żwirkowy boks i chciał, żeby go tam wpuściła:cool3: Jeszcze mu mało minerałów:diabloti:

Posted

Znałam przypadek jamnika, który notorycznie wpieprzał kamienie :shake:
Nosił kaganiec na dwór, ale na niewiele to się zdało. Musiał mieć kilka razy operację, żeby usunąć kamień z jelita i niestety piątej operacji nie przeżył.
Ale może w przypadku Juranda warto rozważyć kaganiec właśnie?

Posted

paulinken napisał(a):
Znałam przypadek jamnika, który notorycznie wpieprzał kamienie :shake:
Nosił kaganiec na dwór, ale na niewiele to się zdało. Musiał mieć kilka razy operację, żeby usunąć kamień z jelita i niestety piątej operacji nie przeżył.
Ale może w przypadku Juranda warto rozważyć kaganiec właśnie?

kaganiec raczej odpada, bo Jurcio nawet na krótko bardzo źle znosi takie gadżety na swoim pysiu a tu musiałby siedzieć w swoim kojcu zakagańcowany.. znaczy wiekszośc czasu .. :shake: