Szarotka Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 [quote name='mobugaj']Witam! Proszę o numer konta do wpłaty dla Juranda na prywatną skrzynkę mobugaj@poczta.onet.pl. Pozdrawiam Dziekujemy :):) Zaraz ktoras ciotka wysle:):) Quote
jola_li Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 [quote name='mobugaj']Witam! Proszę o numer konta do wpłaty dla Juranda na prywatną skrzynkę mobugaj@poczta.onet.pl. Pozdrawiam Wysłane :-)!!! Dziękujemy!!!!!!!!!!! Quote
Nadalle Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Po obejrzeniu tych zdjęć naprawdę owieczkę przypomina!:shiny: Quote
ilon_n Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Teraz to już zupełne niebożątko z Juranda!! a do charta to On faktycznie ma niedaleko z tą swoją chudością .. i to afgańskiego .. ;) Do tego lżej chłopakowi teraz :) chyba był też mocno zadowolony z drapanka podczas ostrzyżyn :) Quote
mc_mother Posted May 21, 2010 Author Posted May 21, 2010 Dziewczynyyy! Zapiszcie mnie do tego SPA! Jeśli po jednej wizycie można tak figurę zmienić, to zapłacę każde pieniądze;) :D Quote
Szarotka Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 mc_mother napisał(a):Dziewczynyyy! Zapiszcie mnie do tego SPA! Jeśli po jednej wizycie można tak figurę zmienić, to zapłacę każde pieniądze;) :D To ja jestem druga w kolejce :):) Quote
ilon_n Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 [quote name='Saphira'] Ano zdrzemnę się jeszcze........... Ma niezły celownik ;) nosem trafił akurat w środeczek motywu :) Quote
viola005 Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Jurandowi-owieczce o cechach charta zyczymy wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia. Serdeczne gratulacje dla ciotek i wujkow, ktorzy go wyciagneli z tzw przytuliska, a pozniej ze schronu i poprowadzili w swietlana przyszlosc pelna fascynujacych zapachow, wiaterku i slonca, na wolnosc. Kolejne psie zycie zaopiekowane przez dogomaniakow, dziekujemy wszystkim opiekunom Juranda. Czy ten hotel w Szczecinku prowadzi mama Bladego Krisa z Mam talent? Powiedzial, ze wiekszosc wygranej oddalby na psy, bo "sam na pewno wydalby na glupoty" i juz za samo to zyczylam mu wygranej, taki fajny chlop! Quote
Ania+Milva i Ulver Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 cudownie wyglada:) ale bidulak z niego-dobrze ze juz bezpieczy. czekamy na info po wizycie u weta Quote
mc_mother Posted May 22, 2010 Author Posted May 22, 2010 Już po wizycie. Niestety nie mam dobrych wieści- Jurand nie widzi całkowicie na jedno oko a na drugie prawie nie widzi- coś jakby przez mleczną szybę patrzał... ale i to za jakiś czas się skończy :( Jurand ma bielmo na oku, które będzie postępowało i nie da się go leczyć- u ludzi się przeszczepia ale u psów nie:( Bielmo powstało w skutek krwawych wylewów i blizn na rogówce. Były one efektem wielokrotnych urazów głowy- prawdopodobnie częstego bicia po głowie :angryy: Dr bardzo się przejął losem Juranda, ale nie umie mu pomóc- podobno są jakieś maści, ale na tym etapie zaawansowania Jurandowi nie pomogą. Dr Garncarz nie wziął od nas pieniędzy. Jak wrócimy ze Szczecinka to Saphira na pewno opisze dokładniej, bo ja tylko przekazuję to, co powiedziała mi przez telefon. Quote
mariamc Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Biedny, co on musiał przejść w życiu..... Czekam na Was w Szczecinku. A Blady , to mój synek.Wspiera nasze bezdomniaki cały czas. W zeszłym roku , na jego charytatywnych koncertach, wstęp puszka karmy, zebraliśmy ponad 2,5 TONY żarcia. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 ehh to smutne wieści:( A Dr. Garncarz to wspaniały człowiek!! Quote
Nadalle Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Biedna owieczka nie dość, że musiał tyle przejść to jeszcze takie diagnozy :-( Quote
WIGA Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 :-(ale już przynajmniej wiadomo co jest.Trzeba zrobić wszystko,żeby na resztę życia był bezpieczny,tyle się od nas-ludzi należy temu kochanemu psiakowi.Jak dobrze,że trafił na Was,jakis dobry anioł ma go w swojej opiece i teraz już dogomaniackie anioły Go nie opuszczą! Quote
beataczl Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 strasznie mi przykro, tyle biedactwo przeszedł w zyciu, to niesprawiedliwe.... Quote
Saphira Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Właściwie to wszystko już wiecie. Jurand całkowicie nie widzi na prawe oko. Lewe oko widzi zamazany obraz i to tylko dobrze oświetlony. Nocą Jurand nie widzi wcale. Nie jest to jak sądzilam zaćma , lecz bielmo, którego przyczyną musiały być krwawe wylewy. Konsekwencją wylewów jest tzw. zwyrodnienie rogówki. U ludzi robi się przeszczepy rogówki, a u psów takich zabiegów nie przeprowadzają z powodu braku dawcy. Pan Doktor to bardzo miły człowiek. Gdyby mógł to na pewno pomógłby wyleczyć Juranda. Poza oczyma niepokoją mnie uszy, z których wyraźnie sączy się jakaś wydzielina. Jurand bardzo dużo pije i Mariamc chce sprawdzić mu poziom cukru we krwi. Myślę, ze hotelik Juranda to miejsce, w którym będzie mógł spokojnie zostać zdiagnozowany i leczony. Niezwykle ważne jest też podłoże w boksie. Nie ma tam kafelek, których się tak bardzo obawia i może się swobodnie poruszać. Dziękuje wszystkim, którzy zdecydowali sie w jakikolwiek nawet najdrobniejszy sposób pomóc naszemu Juraskowi a przede wszystkim Mariamc, która przyjęła go pod swój dach i zapewniła wspaniałą opiekę.:B-fly::B-fly::B-fly: Quote
ilon_n Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 To okrutnie smutna prawda o oczach i przeszłości Juranda!! Wierzę, że druga połowa Jego życia mimo, że już w jakimś stopniu ułomna, będzie jednak szczęśliwa, spokojna i jasna .. musimy zrobić wszystko, by Jurand trafił w najlepsze ręce .. chwilowo w takich już jest, ale to wciąż nie jest Jego DOM .. Quote
Cajus JB Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Nie da się ukryć, że podłoże u mariamc jest bardzo wyjątkowe. Ogromny plus. Jurand. Szukamy domu dla Ciebie. Quote
ilon_n Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Wybaczcie!! Ale Dorothy w potrzebie!!! Grzęźnie w wodzie i błocie wraz ze swoimi zwierzętami!! Brakuje stajni i siana dla jej koni!! Potrzebna pomoc!!! JUŻ JEST NOWY WĄTEK, zajrzyjcie proszę:: http://www.dogomania.pl/threads/186167-Dorothy-zala%C5%82o.-Potrzebna-pomoc.-R%C4%99ce-do-pracy.-Siano Quote
Ania+Milva i Ulver Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 Kierownik naszego schroniska oraz nasze Towarzystwo Ochrony Praw Zwierząt chciałoby wspomóc finansowo Juranda w hotelu-z tym ,że chciałby zrobić przelew bezposrednio do Szczecinka. Jesli nie sprawia to problemu to poprosze o numer konta oraz z jakim tytułem wysłać przelew. Quote
Recommended Posts