Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Rozmawiałam z Formicą... Borys już nie cierpi... pobiegł za TM...

• niestety życie jest brutalne, musimy zapłacić za hotelik i za leczenie, uśpienie i utylizację... to kilkaset złotych, bardzo proszę, pomóżcie spłacić długi Borysa, żebyśmy mogli pomagać innym zwierzakom...

Dane Fundacji i Kontakt
    Fundacja Pomocy Zwierzętom Bezdomnym "Szara Przystań"
    KRS : 0000288303
    NIP: 648-264-54-76

IV od. PKO BP SA w Zabrzu 27 1020 2401 0000 0202 0240 5868

Adres korespondencyjny:
    Zabrze , 41-800
    Ul. E. Czogały 9

Telefon kontaktowy: 502311695
    GG: 6540278
    E-mail:
  • szaraprzystan@op.pl

Fundacja ma jeszcze w innym hoteliku szczeniaka pięciomiesięcznego http://www.szara-przystan.pl/index.php?id=reks

i jamnikowatą Klarę z trzema maluchami... http://www.szara-przystan.pl/index.php?id=klara

pod naszą opieką jest też ok. 30 kotów :-( niestety konto wyczyszczone...

• Replies 400
    • Created
    • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bardzo mi przykro... Agnieszka mówiła, że to ich pierwszy rezydent, którego musieli wypuścić za TM... Nie miała siły mu towarzyszyć - ale Borys, był już tak słaby, że troszkę też nie kontaktował. Bardzo, bardzo smutno. Miałam okazję go poznać i wygłaskać - wspaniały był... Eh. Teraz go nic nie boli i to jest naprawdę cholernie ważne!

Posted

Ważne też jest, że miał kilka miesięcy opiekę i mógł cieszyć się względnym komfortem życia, miał też ludzi, którzy zabdali, by godnie żył i godnie odszedł...

Posted

Serdecznie dziękuję wszystkim osobom, które sercem i duchem wspierały Borysa. Dziękuję osobom, którym los Borysa nie był obojętny.
    Nie wiem co mogłabym jeszcze napisać.
    Nie takiego zakończenia się spodziewałam :(

Posted

Borysku , nie poznałam Cię piesku osobiście , ale gdy teraz ppatrzę na zdjęcia żal mi serce ściska i łzy lecą same.................:-(:-(:-( .................Nie mamy wpływu na niektóre zakończenia , niestety.........:shake::-(.........

Posted

Co to była za choroba, która dopadła Boryska? A może został kiedyś pobity, stąd ten uraz kręgosłupa?
    Biedaczek :(
    Jak go tu zobaczyłam pierwszy raz, to myślałam, że ktoś wstawił zdjęcia mojego ON-ka..

Posted

Borysku, cioteczki zrobiły wszystko co możliwe, żeby pomóc. Czasem tak trzeba, żeby ulżyć w cierpieniu. Może kiedyś medycyna pozwoli na inne rozwiązania, ale teraz psiaczku już nie cierpisz. Bądź zdrowy i radosny za TM. Tak mi przykro, bardzo, bardzo.... Ważne, że już bez bólu.........
    [*]

Posted

[quote name='halbina']Rozmawiałam z Formicą... Borys już nie cierpi... pobiegł za TM...

• niestety życie jest brutalne, musimy zapłacić za hotelik i za leczenie, uśpienie i utylizację... to kilkaset złotych, bardzo proszę, pomóżcie spłacić długi Borysa, żebyśmy mogli pomagać innym zwierzakom...

Dane Fundacji i Kontakt
    Fundacja Pomocy Zwierzętom Bezdomnym "Szara Przystań"
    KRS : 0000288303
    NIP: 648-264-54-76

IV od. PKO BP SA w Zabrzu 27 1020 2401 0000 0202 0240 5868

Adres korespondencyjny:
    Zabrze , 41-800
    Ul. E. Czogały 9

Telefon kontaktowy: 502311695
    GG: 6540278
    E-mail:
  • szaraprzystan@op.pl

Fundacja ma jeszcze w innym hoteliku szczeniaka pięciomiesięcznego http://www.szara-przystan.pl/index.php?id=reks

i jamnikowatą Klarę z trzema maluchami... http://www.szara-przystan.pl/index.php?id=klara

pod naszą opieką jest też ok. 30 kotów :-( niestety konto wyczyszczone...

Kochani, przesłałam stówę i więcej nie dam rady, czy ktoś by jeszcze mógł wesprzeć konto fundacji, ku pamięci Borysa? Żeby fundacje chociaż jego dług mogła mieć z głowy? :roll: Przepraszam, że tam żebrzę... Coraz częściej zaczynam myśleć o napadzie na bank... :diabloti:

Posted

szczęka mi z wrażenia opadła, już tak pięknie dochodził do siebie, na każdym kolejnym zdjęciu wyglądał coraz lepiej i nagle...[*] najważniejsze że już nie cierpi, pozostanie w naszych sercach i pamięci...buziaczki Borysku, żegnaj :(

• 2 weeks later...
    Posted

W końcu udało mi się zrobić ostateczne podsumowanie za Borysa:

Podsumowanie:

Koszty utrzymania Borysa:

1. Pobyt w hotelu w Zabrzu – 10.04 – 30.04 – 400zł
    2. Pobyt w hotelu w Zabrzu – 30.04 – 09.05 – 180zł
    3. Pobyt w hotelu z Przebieczanach – 09.05 – 08.06 – 350zł
    4. Pobyt w hotelu z Przebieczanach – 09.06 – 08.07 – 350zł
    5. Pobyt w hotelu z Przebieczanach – 09.07 – 09.08 – 350zł

6. Badanie moczu z dnia 10.06 – 15zł
    7. Badanie RTG i USG 12.07 – 95zł
    8. Badanie krwi – 50zł
    9. Leczenie, kastracja i badanie RTG w Zabrzu – 250zł
    10. 2 tabletki Trocoxil – 150zł
    11. Wizyty domowe i podawanie leków (Przebieczany) – 220zł
    12. Eutanazja i koszt utylizacji ciała – 250zł
    --------------------------------------------------------------------------------------
    - 2310zł

Wpływy do jego "skarpetki":

21.04 - 30zł
    28.04 - 50zł
    10.05 - 30zł
    12.05 - 50zł
    25.05 - 20zł
    14.06 - 20zł
    30.07 - 10zł
    04.08 - 100zł
    09.08 - 30zł
    --------------------------------
    340zł + 95,23zł na koncie PayPal
    ------------------------------------
    + 435,23zł

Ogółem:
    - 1874,77

Serdecznie dziękuję wszystkim za wsparcie. Będziemy przeogromnie wdzięczni za pomoc w uregulowaniu długów! Musimy zapłacić dwie ostatnie faktury za leczenie i uśpienie, oraz za miesięczne utrzymanie pieska. W sumie 820zł
    Dla chętnych mogę wysłać skany faktur.

• 3 weeks later...