Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Więc tak: pogoda straszliwa i przepaskudna, ale do Borysa dotarliśmy w końcu, bo po 20stej. Ja niestety się z nim nie widziałam, bo mój młodszy Ssak domagał się głośno i intensywnie zainteresowania i nakarmienia, więc zostałam w aucie by nim się zając, a do Boryska poszedł mój TŻ. Borysek wciąż pałąkowaty, przy omacywaniu zamruczał nieco, a ponieważ nie udało się złapać jego moczu dziś do badania, umówiłam się z opiekunką boryska, że jak złapią to zawiązą do swojego weta na badanie i damy leki p/zapalne dopiero jak będziemy mieli wyniki.
Może jutro się uda.

Dziękuję za wykup ogłoszeń! Aktywowałam już te , które tego wymagały :)

• Replies 400
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzwoniłam do Przebieczan, więc mam info o całej dogomaniackiej ósemce...

Borys ponoć ciutkę jest żywszy ostatnio. Chodzi taki zgarbiony biedaczek - ale bardzo chętnie nadstawia się do głaskania. Szuka kontaktu z człowiekiem. Dużo je i chętnie. Nie koleguje się z nikim. Jest taki osobny. Człowiek mu całkowicie wystarcza. Pilnuje domu, jest czujny i uważny. Naprawdę bardzo dobrze stróżuje. Nie ma w nim agresji z psiakami nie wpada w żadne konflikyty - mogą mu chodzić po głowie - a Borys to ma w nosie - chyba, że jest akurat pora jedzenia. To jest jedyny moment, w którym Borys sobie przypomina, że jest owczarkiem!

A teraz panie tam coś poprawiają na kwietnikach i Borys się najął do przekopywania grządek. A jak mu nie pozwalają to chociaż leży obok i podaje kamienie. Bardzo lubi prace w ogródku!

Posted

Pani Agnieszka przeczytała mi wyniki Borysa telefonicznie i raczej możemy sobie wykluczyć problemy z nerkami. Dziś Borys miał dostać wieczorem pierwszą dawkę Trocoxilu, więc zobaczymy jak zadziała. Jednak wyniki moczu nie były idealne, pojawiły się tam kryształki i będziemy musieli mu zafundować przez jakiś czas dietę.
Jak dostanę wyniki na piśmie, to je wkleję.

Ach i Nero (owczarek Collie) jednak będzie szukał domu. Dziewczynie najemca się rozmyślił w ostatniej chwili. Więc szuka domu dla Nera, ewentualnie mieszkania do wynajęcia w Zabrzu, gdzie mogłaby z nim zamieszkać.
Wątek Nera podbiję jutro, bo mam urwanie głowy z kotami w domu.

Posted

Nereczki Boryska są w porządku na pewno. Rozmawiałam z p. Agnieszką, teraz Borysek poczuł się wyraźnie lepiej, do siusiania podnosi łapę, zaprasza ludzi do zabawy i ogólnie widać, że zrobił się żwawszy.
Ja do niedzieli wieczorem jestem odcięta od świata, więc podbijam Boryska przedprzewowo :)