Olga7 Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 Borys pięknie prezentuje się w tym bagażniku samochodu -wyglada tak nawet korzystniej niż na stojąco ,bo nie widać tego zgrabionego grzbietu biedaka.Może ten garb jakby-to skutek uderzenia czy zwyrodnienia kręgoslupa -Formica wie to chyba najlepiej -zawodowo jako lekarz wet. Zupelnie inaczej teraz wygląda i trzyma się Borys - niż prezentowany na początku -gdy byl tam na wsi ,zaniedbany i glodny. Piękny Onek z niego jednak -mimo tych ciężkich przejść wcześniejszych i poniewierki oraz glodu.Oby znalazł jednak dom i dobrych ludzi . Quote
Formica Posted May 12, 2010 Author Posted May 12, 2010 Jeszcze jest chudy mimo potrójnego karmienia, ale mam nadzieję, że z dnia na dzień będzie lepiej. I tak już widać zdecydowaną poprawę. Quote
Mysza2 Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Wygląda o niebo lepiej. Ale jaka niepewność w tych biednych oczętach. Oby trafił się dobry dom. Quote
idusiek Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 przepraszam dogomaniacy, ale muszę..... http://www.dogomania.pl/threads/185347-ALARM-Onek-z-dysplazją-cierpi-w-schronie-!-POMOCY-!-mY-NIE-DAMY-RADY-( Quote
Bjuta Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Posłałam jakieś wsparcie na Borysa. Obdzwaniałam hotelik zapytałam więc też o Borysa. Panie w Przebieczanach mówią, że Borys się miewa znacznie lepiej niż na początku. Zaaklimatyzował się i teraz jest całkiem kontaktowym psiakiem. On jest dużo mniejszy od Gaspara więc może być na podwórku przydomowym (Gasparek jest z dużymi psiurami na tym dużym wybiegu). Borys więc ma dostęp do domu i szybko się nauczył, że jak postukać w drzwi, to wpuszczają :lol: Dziewczyny próbowały zrobić mu fotki, ale ujął się tylko ogon - bo Borys w kabanich podskokach pędzi do kucającego człowieka z czymś tam w dłoni. Generlanie jest bardzo miłym, fajnym psiakiem, tylko niestety coś go boli. Tak się paniom wydaje, bo jest taki "napięty" ale to już dyskutują z Formicą mailowo - czy coś mu podać, czy nie. Psychicznie już odżył. :lol: Quote
Formica Posted May 12, 2010 Author Posted May 12, 2010 mmm, mamy stały kontakt mailowy Stresik musiał z niego zejść to się chłopak rozluźnił :) A ja dziś dostałam info o dwóch głodzonych malamutka w Toszku, do wzięcia razem z kojcem... Quote
Cantadorra Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Formica, jedna z sun na dogo, tez tak sie garbila, chodzilo o nerki, ale jej wyszly zle badania moczu. Kurcze, co sie moze z psiakiem dziac? Mozesz tu trochę pogdybac? Na pewno jako wet masz pomysly w ktorym kierunku isc. Quote
ilon_n Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Cantadorra napisał(a):Formica, jedna z sun na dogo, tez tak sie garbila, chodzilo o nerki, ale jej wyszly zle badania moczu. Kurcze, co sie moze z psiakiem dziac? Mozesz tu trochę pogdybac? Na pewno jako wet masz pomysly w ktorym kierunku isc. nerki to całkiem trafna uwaga .. jeśli się potwierdzą to ta Jego chudość może też mieć z tym związek .. Quote
bela51 Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Biedak, faktycznie jest mocno zgarbiony. Formica, napisz nam , co myslisz o tym A to nie będzie problem z kręgosłupem ? Quote
Formica Posted May 13, 2010 Author Posted May 13, 2010 Już pisałam, co sądzę :) Nerki zwykle da się zdiagnozować w badaniu krwi, a wyniki wypadły pięknie i morfologia i bichemia, ale na wszelki wypadek poproszę o złapanie moczu w niedzielę rano i zbadamy. Naprawdę, Borys był o wiele chudszy. Teraz przybrał na wadze, ma apetyt i sierść stała się błyszcząca. Quote
Cantadorra Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Jak wykluczy sie nerki, to dalej trzeba bedzie szukac co jest. A moze taka jego uroda? Quote
IVV Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 znowu cisza u Boryska...chlopak hop na pierwsza- moze cie ktos pokocha... Quote
Formica Posted May 16, 2010 Author Posted May 16, 2010 Dziś jedziemy wygłaskać Borysa. Mam dla niego Trocoxil (długo działający lek przeciw bólowy i p/zapalny) i poprosiłam o złapanie trochę jego moczu do badania. Mam nadzieję, że się uda. Serdecznie dziękuję za wpłaty!!! Dzięki nim uda nam się uregulować choć częściowo rachunek utrzymania i leczenia. Stworzyłam konto PayPal, ale system jeszcze ode mnie czegoś chce, więc muszę usiąść i się z nim dogadać ostatecznie ;) Quote
Bjuta Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 Formico, wygłakaj tam całą dogomaniacką ósemkę!!!! Ósemkę? Dobrze mówię? 1. Dino 2. Kajtuś 3.Topik 4 Bakuś 5 Gaspar, 6 Borys, 7 Kamel, 8 Fax. Zgadza się! :crazyeye::crazyeye::crazyeye: Szkoda, że pogoda do d... Zdjęć ładnych nie będzie... :shake: Quote
Bjuta Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 I jak tam Borysku, utytłałeś ciocię Formicę w błocie na powitanie? Quote
Recommended Posts