Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='IVV']czy ktos dowiadywal sie czy jest miejsce w tanszym hoteliku? ilke razem to bedzie kosztowac i kto jest odpowiedzzialny za zbior pieniedzy?
na moje pytanie o PayPal nikt nie odpowiedzial to oze pomoc nie jest juz potrzebna?

IVV, myślę, że pomoc jest nadal potrzebna i to bardzo. Sama tu zaglądam i zastanawiam się jaki jest plan dla Borysa. Osobiście nie umiem Tobie odpowiedzieć jak z tym systemem PayPAl, ale pewnie da się to jakoś zrobić. Finansów na psiaki nigdy za wiele.. :)

I przy okazji zapraszam na wątek i bazarek dla niewidomego Juranda i Jego kumpla Zbyszko (podhalany w kiepskich warunkach)

• Replies 400
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam! A może ogłoszenia porobić, jesli sa trudności ze zbiórka na hotel? Pies podobno zdrowy i łagodny wiec postarajmy sie może od razu o stałą przystań dla Borysa......
Kto umie napisać ładny, niedługi tekst? Widziałam kilka ładnych zdjęć na wątku, moze uda sie jeszcze jakieś zrobić.....
W Przebieczanach jeszcze kilka dni temu trzymano miejsce dla Welsha (ON-ka z mojego podpisu). Welsh idzie do innego hotelu więc może miejsce jeszcze jest........ To kilkaset zł taniej a miejsce ma bardzo dobra opinię i panie przemiłe....

Posted

Sądziłam, że właśnie tam (do Przebieczan) Borys ma dołączyć .. ale nie widzę jakiegoś klarownego planu działania dla Niego ..
zatem czekamy na konkretne decyzje, co w planach??

Posted

Przepraszam Was bardzo, ale w pracy odcięli mi net, a miałam w tym tygodniu znowu całodzienne dyżury, resztki czasu musiałam poświęcićdzieciom i tymczasom. Dla męża już brakło :shake: A teraz dodatkowo rozwaliła mnie grypa. Będę dzwonić do Przebieczan, jak odzyskam głos i jeśli będzie miejsce zacznę kombinować transport.
Konta PayPal nie mamy fundacyjnego (mam tylko moje własne prywatne), ale zorientuje się jak je założyć, jak oprzytomnieję nieco.

Posted

tu sie nic nie dzieje!?
czy jest jakis plan dla psa?
czy ktos go odwiedza?
tak jak Anawa pisala trzeba zrobic jakies zdjecia i oglaszac chlopaka.

Posted

Czy ktoś z odwiedzających ten wątek ma bezpośredni kontakt z Borysem??
Bo ja nie i w związku z tym nie bardzo wiem w jaki sposób mogłabym tu pomagać?!?!

Ponawiam pytanie: jaki jest plan dla Borysa??
czy ktoś się tym jeszcze zajmuje?

Posted

niestety podnoszenie wątku Borysowi życia nie poprawi, trzeba podjąć jakieś konstruktywne działania..
a w tej kwestii czekamy na odzew kogoś z bezpośredniego otoczenia Borysa ..

Posted

...i ja sie zgadzam !!!! musi byc podjeta jakas decyzja lub jesli ktos nie ma czasu zajac sie psem (jest to zrozumiale ,czasami tak wychodzi) pies powinien byc przekazany pod opieke jakiejs nastepnej osoby.
nie mozemy mu pomoc i nawet szukac domu jesli nie wiemy co sie z Borysem dzieje ,a czas ucieka...

Posted

Teraz Borys jest pod dobrą opieką, swoje kosztuje ale ma dobrą opiekę, w domowym hoteliku, a osoby którego go znalazły odwiedzają go i chodzą z nim na długie spacery, więc psu z całą pewnością krzywda się nie dzieje. Jutro ściągamy szwy pokastracyjne i szczepimy Borysa.
Dzwoniłam do Przebieczan, miejsce dla niego jest. Teraz musimy ustalić transport, bo albo poniedziałek (3maja) albo następny łikend dopiero.
Podobno zjeżdża się do Przebieczan delegacja z Dogo właśnie w następny łikend.

Posted

Bjuto - zatem przepraszam za tamte slowa/komentarz żartobliwy/ ,gdyż nie zawsze pamiętam każdego swego posta na danym wątku-a nie przejrzalam wczesniejszych stron . Jest tak oczywiscie -jak piszę nt.deklarowanych kwot na Boryska. Tyle,że po 10.V. dopiero -wcześniej nie dam rady.
No i notes uzupelniam z deklaracjami,co by nie pogubić się. Sięgam wtedy do nr kont w pw-na ratunek,albo na początek wątku.

Posted

Czyli postanowione , że Borys dołącza do Gaspara i reszty załogi z Przebieczan??
To pewnie trzeba na transport zbierać? czy jest jakaś darmowa opcja??

Posted

PROSZE Wszystkich o rozeslanie wiadomosci - potrzebne sa dzialania - inaczej los - lopata i dół - spotka psy, ktore zostaly w Dobrocinie - taki bestialski sposob mieli urzednicy...

http://www.wiadomosci.swidnickie.pl/...c&id_doc=20587

[FONT=Times New Roman]DOBROCIN-sposób na szybką adopcję!!!
85 psów zabitych i zakopanych w Pensjonacie dla Zwierząt w Dobrocinie.Zostało jeszcze 65psów i ileś kotów-czy też w ten sam sposób zostaną wyadoptowane? Potrzebują pomocy!
[/FONT]
[FONT=Times New Roman]http://www.dogomania.pl/threads/178904-Polskie-prawo-czy-bezprawie-Dobrocin-czarna-plama-na-mapie-Polski.Organizacje-pomocy?p=14570454#post14570454[/FONT]
DOBROCIN...DOBRE miejsce na umieranie???