Formica Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 Zaraz po świętach zadzwoniła do mnie p.Agnieszka i poprosiła o pomoc dla ONka, którego znalazła na wsi, gdy pojechała tam do rodziny. ONek był tak wychudzony, że słaniał się na nogach. Błąkał się po wsi, szukając jedzenia i schronienia. Piesek najprawdopodobniej został wyrzucony z auta, żaden z tubylców się do niego nie przyznawał. Pani Agnieszka w ciągu swojego pobytu tam, dokarmiała go trzy razy dziennie i z marszu zaczęła poszukiwać dla niego możliwości opieki. Tak trafiła na nas. Udało mi się zorganizować na szybko dla niego płatny hotelik, niestety kosz to 20zł na dobę. Borys jest bardzo zaniedbany, zapchlony, zakleszczony i wychudzony straszliwie. Ma problemy skórne i najprawdopodobniej poważne problemy ze stawami biodrowymi. Chodzi powoli i ostrożnie. W hoteliku jest od soboty, już nieco się oswoił z nowym otoczeniem i wrócił mu apetyt. Wczoraj pobraliśmy krew do badań. Gdy przyjdą wyniki, będziemy decydować, co dalej. Z całą pewnością trzeba będzie zrobić mu prześwietlenie w kierunku dyzplazji stawów biodrowych. Piesek w naszej ocenie ma około 5-6 lat, zęby czyste, choć nieco starte. W stosunku do innych zwierząt (zarówno psów i kotów) przyjazny, do ludzi tak samo :) Ma naprawdę cudny charakter i zasługuje na nowy kochający i odpowiedzialny dom. Będziemy straszliwie wdzięczni za pomoc w opłaceniu kosztów utrzymania Borysa w hoteliku i badań. W tytule wpłat proszę wpisać "Darowizna - Borys" Fundacja Pomocy Zwierzętom Bezdomnym "Szara Przystań" KRS : 0000288303 NIP: 648-264-54-76 IV od. PKO BP SA w Zabrzu 27 1020 2401 0000 0202 0240 5868 No i oczywiście szukamy mu bezpłatnego DT lub DS! A oto Borys: Jeszcze na wsi: Już w hoteliku: Quote
Formica Posted April 15, 2010 Author Posted April 15, 2010 Hop, hop! Borys rozgląda się za domkiem! Quote
bela51 Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 Witaj Oneczku. Trzeba wątek rozesłać, może ciotki pomogą. Choc bardzo drogi ten hotelik, moze znalazloby sie cos tańszego. Quote
TERESA BORCZ Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 znalazłam . piękny jest ale w hoteliku dla krezusów. szukajmy wszystkiego co optymalnie przypasuje BORYSOWI. Piekny jest i podkarmiony i zadbany napewno znajdzie domek. szukam co się da Quote
aanka Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 Witaj Borysku , ale na razie jest trudno z funduszami, cos drogi masz ten hotelik , tak mi się wydaje . Bedę Cię odwiedzać , przynajmniej . . Quote
kamilawa Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 Biedaczek. Będę odwiedzać maluszka. Zaraz zrobię jakiś banerek. W ogłoszeniach też pomogę, tylko proszę mi powiedzieć kiedy zacząć ogłaszać Quote
Piromanka Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 20 zł za dobę to rozbój w biały dzień!!!!! Może poszukamy czegoś tańszego...? Quote
Bjuta Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 No to może dajmy go do Przebieczan! (350). Ale chłopak i tak - jak widzę na razie ma szlachetne zero... Quote
Piromanka Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 halbina napisał(a):ano... ma tylko nas... dogomaniaków... Potrzebujących psów coraz więcej, a dogomaniaków nie przybywa.... Quote
kamilawa Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 Nie mam dziś weny kompletnie do banerków, jak mnie coś najdzie to zrobię ładniejsze: Quote
Asia_Klero Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 Bo tu trzeba kogoś kto poprowadzi akcję szukania funduszy i tańszego hotelu. Trzeba mieć z czego spłacać dług. Nie takie psiaki są w hotelach i jakoś kase się nazbierało... Formica to zapracowana osoba więc trzeba ją wyręczyć. Bjuta a napisz coś wiecej o miejscu gdzie jedzie Gaspar. Ile tam jest kojców, jak to wygląda? . Quote
ilon_n Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 qrcze, ileż takich nieszczęść naraz??!! zaznaczam wątek .. wrócę tu niebawem Quote
halbina Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 Masz rację, Asiu... ja niestety też nie dam na razie rady rozsyłąć wątku i tak dalej... przygniotły mnie zobowiązania... prawo jazdy, dwie klasy maturalne i klasyfikacja... potem matury... 2 swoje psy i 4 koty na dt... Quote
Bjuta Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 Asia_Klero napisał(a):Bo tu trzeba kogoś kto poprowadzi akcję szukania funduszy i tańszego hotelu. Trzeba mieć z czego spłacać dług. Nie takie psiaki są w hotelach i jakoś kase się nazbierało... Formica to zapracowana osoba więc trzeba ją wyręczyć. Bjuta a napisz coś wiecej o miejscu gdzie jedzie Gaspar. Ile tam jest kojców, jak to wygląda? . Asiu to jest tam gdzie Dino i Kajtuś. Tyle że miejsca w domku się skończyły. Każdy psiak ma osobny duży kojec - wybiegów jest kilka. Pati_Zabrze była tam zawieźć Bakusia z Rudy Śląskiej - ona ma najświeższe info jak tam teraz wygląda. Jak ja byłam, to jeszcze dużo się budowało. Tu są wszystkie namiary - jakby co. http://www.jarsa.ulotka.org/ (Ja nawet myślałam o Kubusiu - bo to też blisko - ale chyba w domu, by się już nie zmieścił - dlatego nie mówiłam). Quote
Asia_Klero Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 Tak pisałam do tego hotelu i pani mi odpisała, że juz nie ma miejsca;) Quote
Bjuta Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 No tak, one mają malutki domek... Ale ONek to na pewno i tak wolałby luksusowy kojczyk z wybiegiem. Quote
Formica Posted April 15, 2010 Author Posted April 15, 2010 Oby dwa hoteliki jakie miałam w pobliżu czyli ten w Zabrzu i ten w Gliwicach tyle sobie życzą. Domek był szukany na cito, bo baliśmy, że coś mu się na tej wsi stanie :( Z pozytywów, badanie krwi wyszło idealnie, więc chudość to zwykła z niejedzenia, a nie stan chorobowy. W łikend chcę mu zrobić prześwietlenie. Ja jestem za tańszą opcją, ale chciałabym najpierw go porządnie zdiagnozować co z tym chodzeniem. Borys jest pięknym pieskiem, w sobotę chcę go też wyczesać. Osoba, która się nim opiekuje mówi, że jest przełagodnym psem. Quote
Szarotka Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 20 zl za dobe to duzo. 15 to jest norma dla takiego psa. Czasami moze sie trafic taniej. Quote
rencia42 Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 Koniecznie trzeba szukać coś tańszego, wtedy szybciej się deklaracje zbierze i dług nie będzie rósł. Quote
Asia_Klero Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 To trzeba działać. Porozsyłać wątek nie ma co gadać. Ja teraz muszę wyjść będę później ale może ktoś za ten czas pomoże? Mam o ile dobrze kojarzę ,,dług"u Formicy, która z tego co pamiętam pomagała ratować ślepy miot kociaków który znalazłam w pudełku i razem z Wandul ostro wzięły się do pomocy. Uważam, ze trzeba jak najszybciej pomoc temu kochaniutkiemu! Quote
Olga7 Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 Zapisuję wątek .Faktycznie-to komercyjny hotelik -dla zamożnych wlaścicieli psów-bo doba 20 zl -bez wyżywienia -czyli 600 zl/mc +karma -to wysoka cena:shake: . Zeby choc karma byla w tej cenie. Trzeba szukać pilnie tańszego hoteliku.To biedny, strasznie wyniszczony i schorowany chyba Onek. No i zagłodzony głównie.Musi być tańszy hotelik ,jak najprędzej,tym bardziej ,że już pies jest zadłużony. Może u Renata5 jest akurat miejsce ? Albo u Megii1 ? Chyba ,że blizej Krakowa coś się znajdzie -jakieś niedrogie za bardzo dt ? Czyli -10 zl-jednorazowo -a potem 5 zl/mc . Tylko tyle-trudno. Quote
Cantadorra Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 Myślę, że u Czarodziejki zwolnilo się miejsce. Napiszcie do niej. Quote
Recommended Posts