Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W takim razie musisz zaznaczyc, że Twój pies nie toleruje innych piesków i suczek (miałam wiele yorków u siebie w domu i na DT i na stałe dożywotnio i nigdy nie trafił mi się york z uprzedzeniem na drogiego yorka, ale co piesek to osobowość :evil_lol: )

pewnie odpada też dom z dziećmi ;)
bo akurat w tej kwestii yorki bywają baaardzo różne :evil_lol:

i ostatnia kwestia, zaznacz ze chciałabyś zwrot części pieniążków za suczkę, czy też za jej papiery ;)

jesli będziesz miała wątpliwości w doborze domu, ja mogę pomóc
również moge zaoferowac dla Twojej suczki DT na czas poszukiwania domu, gdy Ty juz nie będziesz miała czasu by się nią zajmować ;)

powodzenia w szukaniu domku dla suczki :cool3:

Posted

A.Matyja-Mierzecka napisał(a):
bardzo ladna suczka,
myślę, ze nie będziesz miała problemu ze znalezieniem chętnych, ale problem z wyborem :)

zastanów się jeszcze raz, może znajdziesz czas i siły by się nią zajmować

właśnie za dużo jest chętnych :)
bardzo szkoda mi suni
miałam hodowlę założyć bo ponoć ta sunia jest idealna do hodowli i zapowiada sie wystawowo...
no i zawsze marzyłam o yorku....
no ale praca i brak czasu...
a szkoda
Funia jest przekochana!

Posted

aniapiłowarczyk napisał(a):
właśnie za dużo jest chętnych :)
bardzo szkoda mi suni
miałam hodowlę założyć bo ponoć ta sunia jest idealna do hodowli i zapowiada sie wystawowo...
no i zawsze marzyłam o yorku....
no ale praca i brak czasu...
a szkoda
Funia jest przekochana!

Śliczna sunia :)
Zastanów się poważnie ,zmiana do mu jest dla niej wielkim stresem!
Nie musisz jej przecież wystawiać ,ani zakładać hodowli.

Posted

najważniejsze jest dobro psa, ;)

mnie do szału ta mania na yorki doprowadza, to nie jest maskotka, to są bardzo "psie" psy, z czarnym tłem charakteru -zaborcze, despotyczne, egoistyczne, cwane !!!

trzeba umieć postępowac z tą rasą, bo w przeciwnym razie jest ciężko, potem takie ślicznie źle prowadzone yorki trafiają do mnie i jest dramat-brudzenie w domu, w łóżku, na stole w salonie...uciekanie na spacerach, nie reagowanie na komendy, agresja ....ach wymieniać można długo - york potrzebuje mądrego właściciela, który pamiętając o w miare delikatnej budowie kruszynki, nie zapomni o charakterku psa!!!

Yorki uwielbiają ruch, wszędzie jest ich pełno !!! nie są gałgankiem do łóżeczka i do torebeczki...

a do tego to pies, o którego sierść, pazurki, zęby trzeba szczególnie dbać, prowadzić odpowiednią dietę, bo mają delikatny przewód pokarmowy, do tego zagrożenie wypadnięcia dysku i częste zapalenia gruczołów odbytniczych....

nie wiem po co to pisze :shake:, bo i tak jak ktoś się napali na yorka, to do niego to nie dotrze...:mad:
osoby zajmujące się profesjonalną hodowlą tej rasy mogą do tej listy dopisać jeszcze wiele innych szczegółów

najbardziej boli widok takiej kruszynki w schronisku, po oparzeniu w kąpieli, zastosowaniu złych kosmetyków, lub nie stosowaniu w ogóle żadnych pielęgnacji...

przepełnione boksy pekińczyków, jamników, spanieli, sznaucerków, bokserów.....boje się chwili, gdy będą tam jeszcze yorki

Posted

beataczl napisał(a):
Głupota ludzka nie zna granic, najpierw bierze się psa , a potem czasu nie ma dla niego. Mam nadzieje, że nowy właściciel będzie bardziej odpowiedzialny i kochający.

nie negujcie tej dziewczyny,

to bardzo dobrze, ze teraz ma siłę i odwagę by szukać nowego domu dla suczki, pisze prawdę i chce dobrze, droga poszukiwania idzie dobrym torem, tylko aby miała najlepszy finał...
przyznać się, ze nie ma się czasu by zajmowac sie psem i samemu szukać dla niego domu, to to co by mogło zapobiec przepełnieniu schronisk !!!!

Posted

A.Matyja-Mierzecka napisał(a):
nie negujcie tej dziewczyny,

to bardzo dobrze, ze teraz ma siłę i odwagę by szukać nowego domu dla suczki, pisze prawdę i chce dobrze, droga poszukiwania idzie dobrym torem, tylko aby miała najlepszy finał...
przyznać się, ze nie ma się czasu by zajmowac sie psem i samemu szukać dla niego domu, to to co by mogło zapobiec przepełnieniu schronisk !!!!

Ale po co kłamać? Czemu pisze ze sunia nadaje sie do hodowli i na wystawy jak sie nie nadaje bo uprawnień nie zdobędzie? A pozatym dla mnie to wyglada tak: miał być mały słodziutki pieseczek który nie bedzie brudził i bałaganił i miał być wybitnym chempionem niestety sunia ma wade dyskwalifikującą więc ze szczeniaczków i dochodów nici dlatego chce sprzedać psa. Bo o tym że sie czasu nie ma powinno sie pomyśleć jak sie psa kupowało a nie jak juz sie zadomowił i prawdopodobnie nabrał złych nawyków. Owszem na początku chciałam sunie wziać do siebie bo było mi jej szkoda ale po 7 proźbach o telefon kontaktowy do tej pani i wielkokrotnych pytań bez odpowiedzi kiedy mozna sunie zobaczyc na zywo odechciało mi sie. Bo 1500zł za półrocznego psa z wadą a do tego bez jakiegokolwiek kontaktu z właścicielem i prawdopodobnie ze złymi nawykami (bo jak sie czasu dla psa nie miało to zapenie nie bylo też czau na nauke co wolno a co nie) nie chce mi sie płacić ani jechać taki kawał drogi jaki dzieli mnie od Częstochowy. A poztym pani Aniu jak mozna nie wiedzieć do jakiego związku sie psa zapisywało? A pozatym takie informacje nie sa w rodowodzie tylko w metryce. :shake:

Posted

do właścicielki suczki- chwalisz się, czy się żalisz ? Takiego psa wezmą z dopłatą i jeszcze będą dziękować ( z rodowodem, , modna rasa). Co robisz na wątku ,, psy do adopcji, psy w potrzebie''? Jak dla mnie nie masz wstydu. A jeśli chodzi o przepełnienie schronisk - tam yorków nie ma.

Posted

nie musicie się łaskawie męczyć - sunia znalazła dom.
i to nie tak że kupiłam bo modna itp tylko wtedy miałam czas itp dla niej.
teraz pracę zmieniłam i sunia w domu sama siedziała.
na szczęście <dla niej> znalazła nowy kochający domek.

Posted

beataczl napisał(a):
Oczywiście - wierzymy.

Coś mi się wierzyć nie chce, bo ludzie na tym forum są okropni!!!
Chciałam znależć suni dom, bo jak już pisałam pracę zmieniłam, a wy tu na mnie z wielką gębą, że kupiłam bo modna itd.
Wiecie wcale a wcale nie pomagacie ludziom tylko jeszcze robicie problemy!
Zastanówcie się nad tym, co piszecie, a potem piszcie. Tak wyszło - suczkę oddać musiałam i koniec. I choćby mie wiem co to decyzji zmienić nie mogłam!
Wolałam tęsknić i dać jej prawdziwy domek, w którym będzie miała dużo uwagi, niż żeby sama w domu siedziała! A na dodatek miałam nadzieję, że osoby z tego forum choć pomogą, a tu obrzuciają obelgami.
Tyle ode mnie.
Żegnam!

Posted

aniapiłowarczyk napisał(a):
Coś mi się wierzyć nie chce, bo ludzie na tym forum są okropni!!!
Chciałam znależć suni dom, bo jak już pisałam pracę zmieniłam, a wy tu na mnie z wielką gębą, że kupiłam bo modna itd.
Wiecie wcale a wcale nie pomagacie ludziom tylko jeszcze robicie problemy!
Zastanówcie się nad tym, co piszecie, a potem piszcie. Tak wyszło - suczkę oddać musiałam i koniec. I choćby mie wiem co to decyzji zmienić nie mogłam!
Wolałam tęsknić i dać jej prawdziwy domek, w którym będzie miała dużo uwagi, niż żeby sama w domu siedziała! A na dodatek miałam nadzieję, że osoby z tego forum choć pomogą, a tu obrzuciają obelgami.
Tyle ode mnie.
Żegnam!

O tak z daleka widac jaka pani była dla niej dobra.
I powinna pani raczej zmienic nazwe watku z "sunia szuka domu" na "sprzedam yorka 6-msc z wadą za sume ok 2000, bo mi sie znudził, numeru tel nie podam :P, zapraszam na oględziny do Częstochowy (moze mnie znajdziecie)" xD wkońcu to miasto nie jest duże.

Posted

...::Basia::... napisał(a):
O tak z daleka widac jaka pani była dla niej dobra.
I powinna pani raczej zmienic nazwe watku z "sunia szuka domu" na "sprzedam yorka 6-msc z wadą za sume ok 2000, bo mi sie znudził, numeru tel nie podam :P, zapraszam na oględziny do Częstochowy (moze mnie znajdziecie)" xD wkońcu to miasto nie jest duże.

że powinna zmienić nazwę wątku na "sprzedam"-zgadzam się. ale jeśli chodzi o powód to jasno i wyraźnie napisała że zmieniła pracę i nie miała czasu na psa, a nie że jej się znudził. owszem, pies to odpowiedzialność na lata, ale czasem ludzi zmusza do tego sytuacja, a czasem chcą poprawić np swoją sytuację materialną i wtedy albo pies zostaje ale bez należytej opieki(za to też byście ją zganili), albo trzeba go oddać. wybiera się mniejsze zło. powiedzmy sobie szczerze-to tylko pies, dziewczyna przecież nie poświęci dla niego swojej kariery jeśli miała okazję ją rozwijać.