dzanetta-m Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 W Juchnowcu Kościelnym, koło kościoła i cmentarza od 2 tygodni przebywa biało-czarna suka w wieku około 2-3 lat. Dokarmiamy ją codziennie, ale nie mogę wziąć jej do siebie, gdyż już jestem właścicielem 2 psów. Proszę aby ktoś się nią zainteresował, dał jej dom stały lub chociaż tymczasowy. Sunia jest do mnie przyjazna, rozpoznaje mnie już z daleka, pozwala wyciągać sobie kleszcze. Wczoraj podawała mi łapki i w zabawie odsłaniała brzuch. Quote
asika5 Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Śliczna sunieczka Proponuję zamieścić ogłoszenie na b-stok online i dać do sobotnich pupili w porannym a i papierowe można porobić i porozwieszać. Niestety tylko tyle mogę pomóc:roll: Quote
dzanetta-m Posted April 19, 2010 Author Posted April 19, 2010 A sunia nadal czeka!!! Już myślałam ,że ma domek, ale niestety okazał się nieodpowiedzialny.Znowu jeżdżę ją dokarmiać. O dziewczynie wiem już trochę więcej- ma super charakter -pilnuje i broni swojego człowieka, strzeże swojej posesji.W tym małym ciałku jest wielki duch i odwaga. Ja zobowiązuję się wspomóc przyszłego właściciela pokryciem kosztów szczepień i sterylizacji. Quote
bbgm Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 To ta sunia która przychodziła do nas na budowę i której tyle dziewczyn szukało:crazyeye:.Parę tygodni temu suńka błąkała się w Hryniewiczach a już doszła do Juchnowca:crazyeye: Quote
zuza911 Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 No wreszcie wiem, kogo tyle szukałam... Śliczna jest:loveu: Quote
dzanetta-m Posted April 21, 2010 Author Posted April 21, 2010 Przypominam dziewczynkę i gorąco polecam nie tylko jako przyjaciela ale i stróża :lol: Quote
E-S Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 Aaależ cudo słodkie kudłate niskopodwoziowe :) Śliczna dziewczynka. Ona nie jest w ciąży ??? Quote
E-S Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 dzanetta-m napisał(a)::shake: Nie jest w ciąży :shake: A ten brzuszek ... hm. Niedawno suki cieczki pokończyły, brzuszek wygląda albo na ciążę albo na robaczycę jak dla mnie. Sunia jest szczuplutka, a brzuszek jakby pękaty. Chyba, że zdjęcie po dużym obiadku ... Quote
dzanetta-m Posted April 22, 2010 Author Posted April 22, 2010 Nie mogę nikogo zapewnić jak jest w rzeczywistości:shake:. Gdy ją głaszczę to czuję wyraznie żebra i lekko zapadnięte boczki i... dalej to moje rtg nie działa :cool3:.Gdy pokazuje brzuch do głaskania, to też nic nie wzbudziło moich podejrzeń. Quote
bbgm Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 W Hryniewiczach biegały za nią psy.Dwa były nawet bardzo do niej podobne,więc może jej dzieci:roll: Quote
E-S Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 bbgm napisał(a):W Hryniewiczach biegały za nią psy.Dwa były nawet bardzo do niej podobne,więc może jej dzieci:roll: .... ups .... a w sumie to ile piesków za nią biegało? więcej niż 2 ? To były szczeniaczki czy dorosłe pieski ? Quote
dzanetta-m Posted April 23, 2010 Author Posted April 23, 2010 Niezależnie od tego w jakim jest stanie, a może nawet dlatego , dziewczyna pilnie potrzebuje domu (pokrywam koszty sterylizacji jeśli go znajdzie).Pisałam już o jej pasji pilnowania swojego terenu :diabloti: i to może być powodem złych emocji okolicznych mieszkańców :mad:, których potrafi nastraszyć. Dziwne ,że jeszcze nie znalazł się ktoś, komu psiak o takich cechach by odpowiadał. Quote
dzanetta-m Posted April 23, 2010 Author Posted April 23, 2010 Niestety tylko tutaj :oops:.Wiem, wiem,że to mało :cool3:...ale stąd tak dużo psiaków znalazło domy. Quote
E-S Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 dzanetta-m napisał(a):Niestety tylko tutaj :oops:.Wiem, wiem,że to mało :cool3:...ale stąd tak dużo psiaków znalazło domy. Mało, tak z dogomanii bez ogłoszeń to na palcach jednej ręki można policzyć adopcje i to w kręgu dogomaniackim najczęściej, który jest zapsiony już do granic. Trzeba ruszyć na adopcje, alegratki, anonse, allegro, warto wysłać i opłacić ogłoszenie w Mam Psa, chociaż to droższe niż sterylka ... Quote
gawronka Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 Jak chcesz to mogę dać ogłoszenie na Allegro (na swój koszt) ; prosiłabym tylko o zgodę na wykorzystanie zdjęć i opisu . Prosiłabym o nr tel aby podać jako kontakt. Quote
dzanetta-m Posted April 24, 2010 Author Posted April 24, 2010 gawronka napisał(a):Jak chcesz to mogę dać ogłoszenie na Allegro (na swój koszt) ; prosiłabym tylko o zgodę na wykorzystanie zdjęć i opisu . Prosiłabym o nr tel aby podać jako kontakt. Bardzo dziękuję za propozycję :smile:, z której bardzo chętnie skorzystam. Zgadzam się na wykorzystanie zdjęć i opisu, a numer kontaktowy to : 600158886 Jeżeli ktoś mógłby jeszcze pomóc suni, to ze szczerego serca dziękuję :calus:. Quote
Bakteria Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 Mi tez ona wyglada jakby byla w ciazy... Nie masz możliwości przetrzymania jej kilka dni po sterylce i wypuszczenia potem spowrotem..? Ja wiem, ze to głupio robic psu nadzieje i potem wywalac spowrotem, no ale chyba lepsze to niz zeby bylo znowu stadko szczeniakow. Wtedy bedzie hmm.. troche spokojniejsze szukanie domu no i zazwyczaj jest wiecej chetnych jak suka juz po zabiegu. Zrob tez ogloszenie platne ze zdjeciem na BialystokOnline, koszt 2,44 smsem. Duzo psow juz stamtad znalazlo domy, ode mnie chyba ze dwa byly nawet tylko tam ogloszone. Quote
gawronka Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1013493316 Quote
dzanetta-m Posted April 24, 2010 Author Posted April 24, 2010 Mam 2 dorosłe psy, w tym sukę owczarka niemieckiego, która nie akceptuje innych suk. A i dziewczyna czarno-biała też do uległych nie należy. Więc przetrzymanie po sterylce nie wchodzi w grę, jedynie pokrycie wszystkich kosztów. Na BiałystokOnline też już jest. Quote
wtatara Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 jaka ona jest duża?.Czyli domek z innym pieskiem nie wchodzi w rachube? Quote
dzanetta-m Posted April 25, 2010 Author Posted April 25, 2010 Z wczorajszego dnia . Niunia była zamknięta na cmentarzu :roll: jak do niej zajechałam (codziennie 7 km ).Obok bawiły się dzieci, które spytałam oczywiście o ten pomysł izolacji :crazyeye:.I wtedy jedno przez drugie opowiadało jak to psica przeszkadza im w zabawie w podchody.Niunia biegnie od jednej grupy do drugiej i odkrywa kryjówki :evil_lol:.Mądrala - nie może przecież dopuścić, aby jej się grupa pogubiła :loveu:. Znów mi łamała serce tak pięknie ciesząc się z mojego przyjazdu.Tak radośnie skakała,że mało brakowało a z wyskoku dostałabym buziaka :Cool!:. Jakiś domek będzie miał z niej wiele radości. Quote
dzanetta-m Posted April 25, 2010 Author Posted April 25, 2010 wtatara napisał(a):jaka ona jest duża?.Czyli domek z innym pieskiem nie wchodzi w rachube? Jest nieduża co widać na zdjęciu ,gdy opiera się o mnie łapkami. Inny pies może być w jej towarzystwie ,oby nie był zbyt dominujący :mad:.Czasem wśród dzieci z którymi lubi przebywać jest niewielki samczyk ,ale ona zachowuje się tak jakby go nie było.Nie ma warków , ale też bez spoufaleń.On też ,mam wrażenie ,że trochę trzyma dystans wobec suni. Czyżby to pytanie, to światełko w tunelu ? Quote
Recommended Posts