revii Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 sędzia: Ewa Stolarska [SIZE=2]ring: 3 PSY kl.pośrednia HANABACHI Halne Wzgórze kl.otwarta AXEL Męska Uroda SUKI kl.baby Kiss Me and Love Me UMI DE SHIROI ARASHI AO kl.młodzieży MIYOSHI Pa-Lis KAMOSHIKA Czandoria kl.pośrednia HAGANISSHOU Halne Wzgórze kl.otwarta MOMO Kazoku Kanshin RINA Roal OTSURE Roal Izumi Gai GUOKURAI V DOGUTTI edit: "Wystawa odbędzie się w nowym terminie - 16.05.2010 Psy zgłoszone na wystawę na dzień 18.04.2010 zostaną automatycznie przyjęte na wystawę w dniu 16.05.2010. (...) Dodatkowe zgłoszenia, wycofania i zmiany klasy do dnia: 30.04.2010" Quote
Asiunia02 Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 Na maj na pewno się coś zmieni :) na pewno dojdzie jedna sunia w klasie championów - Kidori Pa-Lis, rodzinka musi wspierać młodszą siostrę Miyoshi :) Quote
INU Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Jest już pełna stawka: PSY Kl. baby HARU Go Akogareno HOSHI Go Akogareno kl.pośrednia HANABACHI Halne Wzgórze kl.otwarta AXEL Męska Uroda AKOGARENO Go Hanawa Kisaragi SUKI kl.baby HACHI Go Akogareno HISAKO Go Akogareno Kiss Me and Love Me UMI DE SHIROI ARASHI AO kl.młodzieży MIYOSHI Pa-Lis KAMOSHIKA Czandoria kl.pośrednia HAGANISSHOU Halne Wzgórze KIRIGIRISU Halne Wzgórze kl.otwarta MOMO Kazoku Kanshin RINA Roal OTSURE Roal Izumi Gai GUOKURAI V DOGUTTI Kl. championów KIDORI Pa-Lis Quote
Kateczka Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 czy ten OSIOŁ moze juz przestać wystawiac Momo!!!!!!!!! Jak sędziowie pozwolą tej suni w ogóle występować w ringu to przestaję wierzyć juz w jakikolwiek sens wystaw..... Quote
Shirai - Koki Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Kateczka napisał(a):czy ten OSIOŁ moze juz przestać wystawiac Momo!!!!!!!!! Jak sędziowie pozwolą tej suni w ogóle występować w ringu to przestaję wierzyć juz w jakikolwiek sens wystaw..... Pewnie facet chce wyjezdzic hodowlanke..palant...wlasnie a pozniej jest tak jak jest ze akita z rodowodu wyglada jak osiol !!!!! Quote
INU Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Shirai - Koki napisał(a):Pewnie facet chce wyjezdzic hodowlanke..palant...wlasnie a pozniej jest tak jak jest ze akita z rodowodu wyglada jak osiol !!!!! Akurat szczeniaki po Momo i Axelu nie powinny wyjść jakieś złe pod względem wyglądu. Może nie będą piękne, ale bez przesady, że od razu osły. ;) Mieliśmy i mamy gorsze z całkiem normalnych hodowli. Mnie martwi jednak to, jaki los spotka te maluszki (bo czy "hodowcom" będzie się chciało szukać odpowiednich właścicieli? wątpię :-(), no i Momo oczywiście... Quote
Kateczka Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 jak nie wyjdą złe....wiekszość naszych akit.....cóż daleko im do prawdziwej Akity....wiec beda kolejne jakieś....poza tym...mało szczeniat mamy...za mało miotów sie urodziło zeby jeszcze jakis palant męczył biedna sunie?? Tu chodzi o sam fakt!! ta sunia nie powinna mieć młodych i nie obchodzi mnie kto jest ojcem....i jak ktoś taki kto ma głęboko w d....ma szukać domów...przecie to oczywiste, że bedzie miał to gdzieś skoro liczy sie tylko kasa.... Quote
Shirai - Koki Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 INU napisał(a):Akurat szczeniaki po Momo i Axelu nie powinny wyjść jakieś złe pod względem wyglądu. Może nie będą piękne, ale bez przesady, że od razu osły. ;) Mieliśmy i mamy gorsze z całkiem normalnych hodowli. Mnie martwi jednak to, jaki los spotka te maluszki (bo czy "hodowcom" będzie się chciało szukać odpowiednich właścicieli? wątpię :-(), no i Momo oczywiście... Inu spojrz jasno na to co sie dzieje w Polskich hodowlach..i co widzisz...??? Jak Katka napisala wiekszosc to nawet nie stala kolo akity !!! A te osly to wiesz taka metafora, mam nadzieje ze zrozumialas ??? Quote
Shirai - Koki Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Kateczka napisał(a):jak nie wyjdą złe....wiekszość naszych akit.....cóż daleko im do prawdziwej Akity....wiec beda kolejne jakieś....poza tym...mało szczeniat mamy...za mało miotów sie urodziło zeby jeszcze jakis palant męczył biedna sunie?? Tu chodzi o sam fakt!! ta sunia nie powinna mieć młodych i nie obchodzi mnie kto jest ojcem....i jak ktoś taki kto ma głęboko w d....ma szukać domów...przecie to oczywiste, że bedzie miał to gdzieś skoro liczy sie tylko kasa.... Dlatego palant chce wyjezdzic hodowlanke...zeby szczeniaki byly z rodowodem !!! Za pieska z papierem wezmie 200 zl wiecej !!! Quote
Matagi Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 A nie przyszło Wam do głowy,że mozna "działalnośc" tego rozmnażacza przyblokowac w jego macierzystym ZK?Przeciez jest on członkiem Związku,ma zarejestrowanego w nim psa i sukę,ma też obowiązek przestrzegac regulamin związku.A jak dotychczas to złamał kilka punktów.....Chyba lepiej wystosowac pismo do Komisji Hodowlanej niż tu złorzeczyć...:cool3: Quote
INU Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Nie będzie zły, w sensie, że bywały gorsze. Chodziło mi o to, że teraz tragedią nie jest miot kompletnie nie dobranych do siebie psów, ale to gdzie i z kim mieszka Momo, Axel i przez jakiś czas ich szczeniaki. Są chwile, kiedy nie powinniśmy zwracać uwagi na eksterier, ale na cierpienie zwierząt... Nie mówię, że Wy tego nie robicie, oczywiście. Osobiście proponuję zrobić tak jak napisała Matagi, a nie roztrząsać problem przy okazji każdej wystawy, na którą zgłoszone są psy tych ludzi, bo to i tak zapewne do nich nie dotrze... A że sytuacja w większości polskich hodowli jest fatalna (pod względem miotów, nie wiem jak z innymi kwestiami typu warunki), to wiem od dawna. Fakt, że nie piszę o tym przy każdej nadarzającej się okazji nie oznacza, że tego nie zauważam. Quote
Shirai - Koki Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Matagi napisał(a):A nie przyszło Wam do głowy,że mozna "działalnośc" tego rozmnażacza przyblokowac w jego macierzystym ZK?Przeciez jest on członkiem Związku,ma zarejestrowanego w nim psa i sukę,ma też obowiązek przestrzegac regulamin związku.A jak dotychczas to złamał kilka punktów.....Chyba lepiej wystosowac pismo do Komisji Hodowlanej niż tu złorzeczyć...:cool3: No ja to na chwile obecna jestem poza zasiegiem...ale chyba juz niedlugo...troche dziwnie by bylo jakby pismo przyszlo z Wloch :-/... Quote
INU Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Shirai - Koki napisał(a):No ja to na chwile obecna jestem poza zasiegiem...ale chyba juz niedlugo...troche dziwnie by bylo jakby pismo przyszlo z Wloch :-/... Chyba starczy, żeby napisała jedna osoba... Chociaż nie wiem, nie znam się na tych procedurach, może musi być ileś podpisów? Jeżeli wystarczy jedna, to myślę, że najlepiej, jakby pismo wystosowali hodowcy. Quote
Matagi Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Najlepiej to by było,żeby zrobiła to Kasia i Łukasz +jakis inny hodowca czy też właściciel akity.Trzeba tam przedstawić znane fakty,dołączyć zdjęcia/to ważne!!!/.I napisać do Oddziałowej Komisji Hodowlanej i do Sądu Koleżeńskiego/przy oddziale/.Tylko jest 1 ale....mogą zawiesić właściciela,mogą też zawiesić sukę/choć nie jest jeszcze hodowlaną/.A wtedy ten..../nie będe sie wyrażac/ będzie krył bez papierów.Tak więc reasumując:TRZEBA OD NICH WYRWAC TA SUCZKĘ!!!Może zechce ją odsprzedać Kasi....może....ech....:( Quote
Matagi Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 W przeciwieństwie do ubiegłej niedzieli, BOB przypadł tym razem dla Akagoreno...;););) Quote
INU Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 Matagi napisał(a):W przeciwieństwie do ubiegłej niedzieli, BOB przypadł tym razem dla Akagoreno...;););) Wow, cóż za zaskoczenie! ;) A tak na serio, to ja tam zawsze jaki widzę go wstawce, to wiem, że dostanie BOB. Nie sprawdziło się chyba ze dwa razy... ;) Quote
Matagi Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 PSY Kl. baby HARU Go Akogareno- nb HOSHI Go Akogareno - nb kl.pośrednia HANABACHI Halne Wzgórze -nb kl.otwarta AXEL Męska Uroda -II BDB AKOGARENO Go Hanawa Kisaragi -CWC,ZWYCIEZCA,BOB SUKI kl.baby HACHI Go Akogareno -II HISAKO Go Akogareno- I Kiss Me and Love Me UMI DE SHIROI ARASHI AO -III kl.młodzieży MIYOSHI Pa-Lis -ZW,MŁ.,NJWR KAMOSHIKA Czandoria -NB kl.pośrednia HAGANISSHOU Halne Wzgórze-NB KIRIGIRISU Halne Wzgórze -CWC kl.otwarta MOMO Kazoku Kanshin -NB RINA Roal -II OTSURE Roal - NB Izumi Gai GUOKURAI V DOGUTTI -I CWC,ZWYCIEZCA Kl. championów KIDORI Pa-Lis - CWC Quote
INU Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 [quote name='Matagi']PSY Kl. baby HARU Go Akogareno- nb HOSHI Go Akogareno - nb kl.pośrednia HANABACHI Halne Wzgórze -nb kl.otwarta AXEL Męska Uroda -II BDB AKOGARENO Go Hanawa Kisaragi -CWC,ZWYCIEZCA,BOB SUKI kl.baby HACHI Go Akogareno -II HISAKO Go Akogareno- I Kiss Me and Love Me UMI DE SHIROI ARASHI AO -III kl.młodzieży MIYOSHI Pa-Lis -ZW,MŁ.,NJWR KAMOSHIKA Czandoria -NB kl.pośrednia HAGANISSHOU Halne Wzgórze-NB KIRIGIRISU Halne Wzgórze -CWC kl.otwarta MOMO Kazoku Kanshin -NB RINA Roal -II OTSURE Roal - NB Izumi Gai GUOKURAI V DOGUTTI -I CWC,ZWYCIEZCA Kl. championów KIDORI Pa-Lis - CWC Gratki dla wszystkich, największe oczywiście dla Akogareno! :multi: Kurcze, jak to jest, że baby-ków jest więcej wystawianych niż szczeniaków? Nie, żebym narzekała, tylko trochę mnie to nurtuje. Czyżby właściciele Momo poszli po rozum do głowy, że jej nie wystawili? Quote
Asiunia02 Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 FOTORELACJA PSY kl.otwarta AXEL Męska Uroda - II, BDB AKOGARENO Go Hanawa Kisaragi - CWC, ZWYCIĘZCA, BOB Quote
Asiunia02 Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 SUKI kl.baby HACHI Go Akogareno – lokata II, ocena wybitnie obiecująca HISAKO Go Akogareno – lokata I, ocena wybitnie obiecująca Kiss Me and Love Me UMI DE SHIROI ARASHI AO – lokata III, ocena wybitnie obiecująca Quote
Asiunia02 Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 kl.młodzieży MIYOSHI Pa-Lis – ocena doskonała, NJWR kl.pośrednia [FONT="] KIRIGIRISU Halne Wzgórze –CWC – niestety nie posiadam zdjęcia, bo mój fotograf rozmawiał przez telefon. [/FONT] Quote
Asiunia02 Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 kl.otwarta RINA Roal -II Izumi Gai GUOKURAI V DOGUTTI -I CWC,ZWYCIEZCA Kl. championów KIDORI Pa-Lis – CWC Niestety z mojej strony tylko jedno, bo jak zwykle fotograf zawiódł, ale na pewno będą zdjęcia z innego źródła. Quote
Angelika_Roser Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 [FONT=Comic Sans MS]Gratulujemy zwycięzcą [/FONT]:loveu: Quote
Recommended Posts