jula&czaga Posted June 10, 2006 Posted June 10, 2006 hej hej!!! wszyscy sie tu wybieramy na ta wystawe ale nadal nie wiadomo kto tam sedziuje!!! jaka grupe:( i wogole nawet nie mam juz pomyslow jak potwierdzic udzial w wystawie bo oni nie odpisuja na maile!! czy ktos z was wie cos wiecej bo ja juz trace nerwy!!! Quote
Asiaczek Posted June 10, 2006 Posted June 10, 2006 Najlepiej zadzwonić. To chyba najpewniejszy sposób na potwierdzenie, że dokumenty doszły. A i nieraz czegos ciekawego można się dowiedzieć;) Pzdr. Quote
jula&czaga Posted June 10, 2006 Posted June 10, 2006 hej Asiaczku :) czy mam rozumiec z twojej wypowiedzi ze wiesz cos wiecej juz moze?? widzisz trudnosc w dzwonieniu polega na tym ze nie umiem rosyjskiego a po angielsku ciezko sie z nimi dogadac :( ale jesli masz mozliwosc zadzwonienia to moze dowiedz sie o sedziow dla poszczegolnych ras. A jesli bym cie mogla bym cie prosic to i zapytaj o sedziego grupy 7 :) pozdrawiam Quote
AlaNowak Posted June 10, 2006 Posted June 10, 2006 a jesli moj pie sskonczyl juz ml.ch.pl i czekamy na dyplomik, to jezeli zdobedzie tam ten wniosek to przyznaja mu Ml.ch.rosji??? Quote
Asiaczek Posted June 10, 2006 Posted June 10, 2006 jula&czaga napisał(a):hej Asiaczku :) czy mam rozumiec z twojej wypowiedzi ze wiesz cos wiecej juz moze?? widzisz trudnosc w dzwonieniu polega na tym ze nie umiem rosyjskiego a po angielsku ciezko sie z nimi dogadac :( ale jesli masz mozliwosc zadzwonienia to moze dowiedz sie o sedziow dla poszczegolnych ras. A jesli bym cie mogla bym cie prosic to i zapytaj o sedziego grupy 7 :) pozdrawiam W tym tygodniu lub następnym będę dzwoniła do Kalinka w/s moich dokumentów. I postaram się dowiedziec czegoś więcej o sędziach. No chyba, ze ktoś mnie uprzedzi. Na razie dysponuję tylko taką wiedzą: Larissa KIZINA/RU Piotr KRÓL/PL Tatiana CHYMAKINA /BY Natalia BULELIK/BY Olga DOLEJSOVA/CZ Quote
Roksana Posted June 11, 2006 Posted June 11, 2006 ktoś coś wspominał o specjalistycznych wystawach w tym terminie..ktoś ma jakieś info, jakie i czy jakieś są, np. 23 lipca? Quote
Musiałek Posted June 11, 2006 Posted June 11, 2006 No to ja mam pytanie: wczoraj Blusik uzyskał Zw. Mł i w poniedziałek złoże wniosek o Mł. Championa Polski Pytanie 1. Jeśli pojadę na wystawę teraz 22.07 do Kaliningradu i czy jak dostane zw. Mł - to zaliczą mi do Mł. Championa Rosji? Jeśli tak to: 2. Jak wygląda procedura załatwiania? 3. Do kiedy można zgłaszać na Kaliningrad 22.07? 4. Gdzie znajde informacje np. pod jaki fax wysłać zgłoszenie? Quote
Asiaczek Posted June 11, 2006 Posted June 11, 2006 Musiałku Kochany, 1 - jak dla mnie, to możesz jechac "w ciemno". 2 - termin składania dokumentów: 22.06.2006 r.; cena za kazdego psa 40 euro. (Niestety, wczesniej było taniej...) 3 - fax: 7 401271 26 18; 7 401700235. e-mail: bonifatsy@tis-dialog.ru www.rkf.org.ru Pzdr. Quote
karolka Posted June 11, 2006 Posted June 11, 2006 Wczesniej ktoś pisał że 23.07. jest wystawa SP, (czy jest to cos w rodzaju klubówki)?? Ja zgłaszam sharpka i jest to nasza pierwsza zagraniczna wystawa, DENAR Ch.Pl. ukończył w słupsku, i będzie problem z dyplomem ch.pl. martwię się strasznie, więc chyba bezpiezniej zgłosić go do Otwartej klasy. Jeśli można poprosze o stawkę psów na ubiegłorocznej wystawie. :) Pozdrawiam Karolka Quote
Musiałek Posted June 12, 2006 Posted June 12, 2006 to jeszcze mam pytanie do osób które już były w Kaliningradzie na miedzynarodówkach: czy tam pojawiają się owczarki australijskie ?? jesli tak to poprosze o staweczkę wielkie dzięki Quote
Roksana Posted June 12, 2006 Posted June 12, 2006 a ja mam pytanko, czy rzeczywiście trzeba sobie załatwiać międzynarodowe prawko, żeby po Kaliningradzie jeździć? czy wystarczy zwykłe polsko-europejskie? Quote
Asiaczek Posted June 13, 2006 Posted June 13, 2006 [quote name='Musiałek']to jeszcze mam pytanie do osób które już były w Kaliningradzie na miedzynarodówkach: czy tam pojawiają się owczarki australijskie ?? jesli tak to poprosze o staweczkę wielkie dzięki Musiałku - w ub. roku w Kalinku na wystawie międzynarodowej był tylko JEDEN aussi z Polski: KALEIDOSCOPE SHERRY. Znasz go, czy podac dokładniejsze dane? pzdr. Quote
Asiaczek Posted June 13, 2006 Posted June 13, 2006 [quote name='alanowak']A Ty Asiaczku- wybierasz sie?? alanowak - tak, zgłosilam 4 baski. Pzdr. Quote
Asiaczek Posted June 13, 2006 Posted June 13, 2006 Roksana napisał(a):a ja mam pytanko, czy rzeczywiście trzeba sobie załatwiać międzynarodowe prawko, żeby po Kaliningradzie jeździć? czy wystarczy zwykłe polsko-europejskie? Wystarczy nasze polskie, oby tylko nie przekraczać szybkości. Pzdr. Quote
Asiaczek Posted June 13, 2006 Posted June 13, 2006 karolka napisał(a):Wczesniej ktoś pisał że 23.07. jest wystawa SP, (czy jest to cos w rodzaju klubówki)?? Ja zgłaszam sharpka i jest to nasza pierwsza zagraniczna wystawa, DENAR Ch.Pl. ukończył w słupsku, i będzie problem z dyplomem ch.pl. martwię się strasznie, więc chyba bezpiezniej zgłosić go do Otwartej klasy. Jeśli można poprosze o stawkę psów na ubiegłorocznej wystawie. :) Pozdrawiam Karolka Stawka SP z ubiegłorocznej wystawy w Kalinku (FCI): PSY kl. p IW SEN LORAN VILIAM STAR kl. o ETUAL NUAR DISCOVERY BELLSHOU DIAMOND ZON MIREKL SIMON DLJA BELLSHOU kl. ch NOBIS JOGI-PEI SUKI kl. mł. ZWIOZDA MARI ETEL IRIANNA DZHAWAL kl. ch CHERNYI-CHIZH NEZHNA KNJAZHINA Pzdr. Quote
Musiałek Posted June 13, 2006 Posted June 13, 2006 [quote name='Asiaczek']Musiałku - w ub. roku w Kalinku na wystawie międzynarodowej był tylko JEDEN aussi z Polski: KALEIDOSCOPE SHERRY. Znasz go, czy podac dokładniejsze dane? pzdr. Oczywiście że znam Sherinkę !!!! tylko dlaczego się nie pochwalili ?? Ok to jadę z Wami !!!!! Quote
Roksana Posted June 13, 2006 Posted June 13, 2006 właśnie, czekamy na info o busie, bo czas ucieka :shake: Quote
lunadino Posted June 13, 2006 Posted June 13, 2006 oj !ucieka a ja jeszcze psa nie mam zgłoszonego - czekam az transport bdzie pewny;) Quote
Asiaczek Posted June 13, 2006 Posted June 13, 2006 [quote name='Musiałek']Oczywiście że znam Sherinkę !!!! tylko dlaczego się nie pochwalili ?? Ok to jadę z Wami !!!!! Musiałku, ale w naszym busie już nie ma miejsca; jadą 3 samoyedy, moje 4 baski i grzywacz + 5 osób.:(( Pzdr. Quote
Roksana Posted June 13, 2006 Posted June 13, 2006 a co w końcu z tym busem startującym z Krakowa? Quote
Justuss Posted June 13, 2006 Posted June 13, 2006 Mam teraz sesje i dzisiaj miałam dwa ciężkie egzaminy, i brakło mi czasu, ale jutro juz powinnam coś wiedzieć...także jeszcze chwilke musicie wytrzymac..!!!! Pozdrawiam Quote
Recommended Posts