Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 900
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

My mamy juz Championat Rosji. To wyglada tak:
Jezeli twoj piesek jest Championem Polski a na ich wystawie zdobedzie CACIB a nie CAC to automatycznie zostaje Championem Rosji.
Po ocenie trzeba zglosic sie z opisem i CACIB od danego sedziego do sekretariatu wystawy oplacic bylo kiedys 10 USA (moze ulec zmiana w oplacie) zlozyc ten opis i oni sami przesylaja do domu Championat Rosji.
Zalatwiaja to sami.

Posted

danuta czech napisał(a):
My mamy juz Championat Rosji. To wyglada tak:
Jezeli twoj piesek jest Championem Polski a na ich wystawie zdobedzie CACIB a nie CAC to automatycznie zostaje Championem Rosji.
Po ocenie trzeba zglosic sie z opisem i CACIB od danego sedziego do sekretariatu wystawy oplacic bylo kiedys 10 USA (moze ulec zmiana w oplacie) zlozyc ten opis i oni sami przesylaja do domu Championat Rosji.
Zalatwiaja to sami.

Nie wiem skąd są te info, bo jeżeli pies jest championem, nie tylko Polski, ale jakiegokolwiek kraju zrzeszonego w FCI i otrzyma CAC, to jest Ch. RUS (nie musi zdobyć CACIB).

Posted

Roksana napisał(a):
a czy ktoś tam się odwazył kiedyś nocować? czy lepiej wracać jednak do kraju, i następnego dnia jechać z powrotem?

Ale po co chcesz jechać z powrotem, skoro wystawa odbywa się jednego dnia????
Jeśli chodzi o noclego, to mają tam b. dobre hotele, w których cena waha się 50 EUR za pokój dwuosobowy (oczywiście są też tańsze z całkiem znośnymi warunkami)
Moi znajomi zawsze jeżdżą dzień wcześniej, aby zrobić sobie zakupy, nocują i wszystko jest OK.
Tam naprawdę "niedźwiedzie nie chodzą po ulicach".:lol:

Posted

Musiałek napisał(a):
Witam,

czy jakaś dobra duszyczka, znajaca się na bukwach mogłaby dla mnie sprawdzić kiedy sa wystawy w Kaliningradzie między sierpniem a 12.12

z góry dzieki

Jak byłam w marcu, na odwrocie katalogu umieścili daty wystaw, które Ci podaję, ale to chyba nie są wszystkie:
16-17.09. krajowa
21 -22.10. krajowa
25.-26.11. krajowa

Posted

bongobongo napisał(a):
Ale po co chcesz jechać z powrotem, skoro wystawa odbywa się jednego dnia????

a kto ich tam wie :roll: najpierw piszą, że dwudniowa, potem przez tel mówią Wam, że jednodniowa, to nie wiadomo, czego się spodziewać :shake:

bongobongo napisał(a):
Tam naprawdę "niedźwiedzie nie chodzą po ulicach".:lol:

dobrze wiedzieć :evil_lol:

Posted

bongobongo napisał(a):
Jak byłam w marcu, na odwrocie katalogu umieścili daty wystaw, które Ci podaję, ale to chyba nie są wszystkie:
16-17.09. krajowa
21 -22.10. krajowa
25.-26.11. krajowa

wielkie dzieki!!!!

a to są CAC czy CACIB ???

a może wiesz gdzie potem szukac informacji aby się zgłosić na te wystawy ????

16-17.09 mam klubówkę w Łodzi ale pozostałe terminy mi pasują :)

Posted

Wystawa CACIB-owa jest tylko jedna w ciągu roku w Kaliningradzie!

Musiałek! Jak się zdecydujesz na jakiś termin, to napisz do mnie, to Ci wynajdę info.

Kliwia! Mogłabyś mi podać ile było yorków (głównie suk)? Wielkie dzięki! :lol:

Posted

[quote name='Iwa-R']Skoro krajówki, to raczej nie CACIBówki ;)

SORRY :evil_lol: ale widać blondynka czytać nie umie :lol:

tak krajówki :lol:

bongobongo - proszę :modla: :modla: :modla: październik i listopad a najchętniej jeszcze to sierpień - będą coś robić ???:modla:

Martyna - fjnie ja najchetniej listopad bym wybrała albo sierpień jeśli by była jakaś wystawa

Posted

bongobongo napisał(a):
Na tej rozpisce co mam w katalogu z marca, to w sierpniu nic nie ma.

Jadę do Kaliningradu 18 czerwca, to może będzie coś nowego w katalogu.

To pozwolisz że bedę się do ciebie uśmiechać o staweczki i informacje :lol: :lol:

Posted

I ja i ja i ja oczywiście labradory:) Weź tam ich przyciśnij kto co będzie sędziował, kurcze nie mam ochoty jechać tam do naszego sędziego...

Posted

Jeżeli to "weź tam ich przyciśnij" jest do mnie, to nie wiem czy będę miała okazję, bo ja jadę do innego klubu.
A do kiedy jest termin zgłoszeń? Bo jeśli 18.06. "się łapie", to jest prawdopodobne, że będą przyjmować na wystawie, więc spotkam przedstawicieli.