anovi Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 [quote name='Asiaczek']Znowu, znowu. Przecież mam Dżezika i Żelkę, które niedługo wejda do kl. pośredniej. ...:lol: Pzdr. No tak - chyba mi to umknęło :lol: sorrka. Musiałku z tego co pamiętam, a nie było to tak dawno - WYSTARCZY (tylko nie wiem czy CAC musi być z wystawy o randze międzynarodowej? Chyba tak.) Quote
zpr Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 Asiaczek napisał(a):Ja w tym roku przymierzam się do CACIB-Kaliningrad, jak moje babaski zrobią Championat PL. Ale mogę się nie wyrobić. Tak więc może dopiero jesienią/zimą pojadę do Kalinka, ale wtedy to w grę wchodzi CAC. Pzdr. Joasiu to ja na 2007 piszę sie na wyjazd z Wami do Królewca!!! :lol: Quote
anovi Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 zpr napisał(a):Joasiu to ja na 2007 piszę sie na wyjazd z Wami do Królewca!!! :lol: No gadajcie, tak gadajcie.. wkońcu ja też zwariuję i pojadę.. :diabloti: Quote
PANGEA Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 [quote name='anovi'] Pangea, wiesz faktycznie nie było aż tak źle z przekroczeniem granicy. Gorzej było w drodze powrotnej niż w tamtą stronę, ale da się przeżyć. Jak pisze asiaczek jeśli się w miarę dobrze zorganizuje jest OK. Najlepiej wracać w koopie. A tak na marginesie, z tego co pamiętam, to na naszych granicach kilkanaście lat temu było o wiele gorzej :shake: Jedyne co mnie martwiło, to ogromny upał i brak wody dla wielkiego pychola - w to akurat trzeba było się zaopatrzyć (przed samym przejściem granicznym dodatkowo chcieliśmy się zaopatrzyć w wodę na stacji benzynowej, ale niestety nic z tego - tak śmierdziała, że Olgiszon nawet nie chciał jej powąchać :shake: - dobrze, że mieliśmy troszkę zapasów). Ale ogólnie da się przeżyć ;) HIhi to bylo kilka lat temu. Byla to 2 albo 3 wystawa zorganizowana w Kalinigradzie. Bylam tylko z mlodym Tygryskiem. I to wlasnie wracajac przestalam tyle czasu. Wjezdzalo sie tam zawsze fajnie. Z wyjazdem byl problem. Szkoda, ze problem robili Polacy :angryy: Quote
Palermo Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 Czy gdzieś w necie są informacje na temat przyszłorocznych wystaw w Kailnku? Kiedy jest pierwsza z nich? Quote
Diamant Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 Musiałek napisał(a):Bo rozumiem że pl Ch i 1 CAC w Rosji wystarczy do championatu ?! Ja byłam z moimi "potfforami" we wrześniu na krajowej wystawie w Kalinku - moje dwa psiaki bedac Mł.Ch.Pl otrzymały JCAC - i automatycznie dostały tytuły Mł.Ch.RUS - więc z tego by wynikało,ze CAC nie musi być zdobyty na wystawie o randze międzynarodowej :cool3: Pozdrawiam. Quote
NigdyNigdy Posted December 12, 2006 Posted December 12, 2006 [quote name='Palermo']Czy gdzieś w necie są informacje na temat przyszłorocznych wystaw w Kailnku? Kiedy jest pierwsza z nich? Na razie znalazłam tylko wystawy międzynarodowe na rok 2007: http://www.rkf.org.ru/ru/dok/CAC2007.doc - tradycyjnie będzie również i w Kaliningradzie :-) Krajówki znalazłam tylko na pierwszy kwartał: http://www.rkf.org.ru/ru/dok/CAC%20RKF%202007.doc Jest jakaś wystawa w Kaliningradzie 11 lutego i na razie chyba tyle. Quote
PANGEA Posted December 12, 2006 Posted December 12, 2006 [quote name='NigdyNigdy']Na razie znalazłam tylko wystawy międzynarodowe na rok 2007: http://www.rkf.org.ru/ru/dok/CAC2007.doc - tradycyjnie będzie również i w Kaliningradzie :-) Krajówki znalazłam tylko na pierwszy kwartał: http://www.rkf.org.ru/ru/dok/CAC%20RKF%202007.doc Jest jakaś wystawa w Kaliningradzie 11 lutego i na razie chyba tyle. A wystawy specjalistyczne nadal sa w Kaliningradzie organizowane?? Quote
MagicJohnson Posted December 13, 2006 Posted December 13, 2006 w tym roku obowiazkowo sie wybierzemy na CACIB: 28-29.07. КАЛИНИНГРАД, РКФОО ЗВЕЗДА ЗАПАДА, ОАНКОО, 4012-514665 :multi: Quote
Asiaczek Posted December 13, 2006 Posted December 13, 2006 Też sobie wypatrzyłam tę wystawę.:lol: Pzdr. Quote
NigdyNigdy Posted December 15, 2006 Posted December 15, 2006 PANGEA napisał(a):A wystawy specjalistyczne nadal sa w Kaliningradzie organizowane?? A tego, niestety, nie wiem :shake: Quote
Asiaczek Posted December 15, 2006 Posted December 15, 2006 Ja byłam tylko na "Champion show" w Kalinku, jeżeli ten typ wysaw można nazwać specjalistycznymi. Na innych specjalistycznych nie byłam. Pzdr. Quote
PANGEA Posted December 18, 2006 Posted December 18, 2006 Asiaczek napisał(a):Ja byłam tylko na "Champion show" w Kalinku, jeżeli ten typ wysaw można nazwać specjalistycznymi. Na innych specjalistycznych nie byłam. Pzdr. JA bylam na Specjalistycznej Wystwie Dogow Niemieckich. To taka namiastka Klubowki byla :loveu: Quote
jovi Posted December 25, 2006 Posted December 25, 2006 Może było to już gdzieś wyjaśnianie jeśli tak to proszę o namiary gdzie mogę znaleźć taką informację : czym się różni championat Rosji od championa RKF? Quote
Asiaczek Posted December 26, 2006 Posted December 26, 2006 Jovi - służę pomocą. Champion Rosji - ten tytuł możesz zdobyc naprawie każdej wystawie krajowej w Rosji. Piszę "prawie", bo zawsze lepiej się upewnić (tzn. zadzwonić), czy dana wystawa daje ten tytuł. Wystawa musi byc wpisana w kalendarz wystaw RKF (czyli: Russian Kynological Federation). Dla nas wystarczy 1 CAC, przy założeniu, że pies jest championem innego kraju, należącego do FCI. Champion RKF - tytuł ten możesz dostać na międzynarodowej lub wszechrosyjskiej wystawie. Z tego, co mi wiadomo, to gdy na takiej wystawie dostajesz CACIB, to z automatu możesz ubiegać się o ten tytuł. Dla nas wystarczy 1 CACIB. Jest jeszcze inna droga, tzn. 3 wnioski od 3 różnych federacji (a są 4 federacje). Może byc tak, że na jednej wystawie np. miedzynarodowej pies zdobęcie tytuł Championa Rosji i Championa RKF. Ja tak miałam w tym roku - Abotere's WAHZIRI. Na wystawie międzynarodowej w Kalinku dostał CAC (CH.RUS)) i CACIB (CH.RKF). Oba tytuły sa płatne; cena różna, w zalezności u kogo składasz dokumenty, tzn. u przedstawiciela jakiej federacji. Jovi - powodzenia. Daj znać, na jaką wystawę w Rosji będziesz się wybierać, OK? Ja wstępnie chciałabym pojechać do Kalinka chyba w lipcu (międzynarodowa), ale jeszcze nie jestem na 100 % zdecydowana. Pzdr. Quote
PANGEA Posted December 26, 2006 Posted December 26, 2006 A jakie tytuly przyznawane sa na wystawie "Eurazja" w Moskwie?? Moze ktos zna adres stronki o tej wystawy?? Quote
Asiaczek Posted December 26, 2006 Posted December 26, 2006 Pangea - z katalogu Eurasii 2005 r. nie wynika, żby na tej wystawie były przyznawane jakieś szczególne tytuły. wymienione są takie, jak na każdej innej wystawie. Link do Eurasia 2007: www.rkf.org.ru/ru/eurasia.htm Pzdr. Quote
PANGEA Posted December 26, 2006 Posted December 26, 2006 Asiaczek napisał(a):Pangea - z katalogu Eurasii 2005 r. nie wynika, żby na tej wystawie były przyznawane jakieś szczególne tytuły. wymienione są takie, jak na każdej innej wystawie. Link do Eurasia 2007: www.rkf.org.ru/ru/eurasia.htm Pzdr. Dziekuje bardzo:loveu: Quote
zpr Posted December 26, 2006 Posted December 26, 2006 PANGEA napisał(a):Dziekuje bardzo:loveu: A może mi ktos rozszyfrowac kto będzie oceniał Siberian Husky i goncze albo V i VI grupe FCI? Quote
Asiaczek Posted December 26, 2006 Posted December 26, 2006 zpr: 25 - SH - Jorge HINDSEN MADSEN/Dania 24 - SH - Denis KUZELJ/Slowenia Goncze - nie znalazłam ich jako osobnej rasy, a więc: - Lubow Terenteva - Rosja - Elena Krucenko - Rosja. Pzdr. Quote
dorotal Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 Na bulgarskim :evil_lol: forum znalazlam informacje jakie sa wystawy w Kaliningradzie w 2007. 11.02.2007 « Zimowa bałtia 2007» САС - sedzia na tej wystawie jest Sedych z Rosji 24-25.03.2007 САС 28-29.04.2007 САС 20.05.2007 « Puchae ZRKF 2007» САС 16-17.06.2007 САС 17.06.2007 specjalne wystawy dla buldoga angielskiego, doga niemieckiego 23-24.06.2007 САС 29.07.2007 CACIB 28.07.2007 specjalne wystawy dla amstaffa, niemieckiego boksera, szarpeja, niemieckiego owczarka, chow chow, zwerg sznauzera 11-12.08.2007 САС 16.09.2007 САС 16.09.2007 specjalne wystawy dla ?? 24-25.11.2007 САС 24-25.11.2007 specjalne wystawy dla srednioazjatyckiego owczarka, goldena, labradora zgloszenia absolut_union@mail.ru zrkf@mail.ru wzrkf@mail.ru Quote
jovi Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 No tak, jak zwykle Dorotal jest niezastąpiona! :p Ona to i na chińskim forum znalazłaby potrzebne nam maluczkim informacje! Wielkie dzięki, że dokopałaś się do takich 'tajnych' ( bo Ruscy tego nie podają ) informacji i zechciałaś się podzielić z nami ! Quote
jovi Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 A ja chciałabym się jeszcze dowiedzieć co znaczy jak są podane 2 dni na wystawę bo w tym roku się już tak zdarzało, a potem okazywało się, że wystawa jest jednego dnia. Quote
Asiaczek Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 Jovi - ja byłam 2 razy w takiej sytuacji. I chodziło o wystawy w Kalinku. A było tak, że organizatorzy myśleli, że będzie baaaardzo dużo zgłoszęń. Gdy juz zamknięto terminy i po zliczeniu zgłoszeń okazało się, że jest ich zdecydowanie mniej, zdecydowano, że wystawa bedzie trwała tylko 1 dzień. Ot i wsio! Tak mi wytłumaczono. Pzdr. Quote
Recommended Posts