Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Asiaczek']Znowu, znowu. Przecież mam Dżezika i Żelkę, które niedługo wejda do kl. pośredniej. ...:lol:
Pzdr.
No tak - chyba mi to umknęło :lol: sorrka.

Musiałku z tego co pamiętam, a nie było to tak dawno - WYSTARCZY (tylko nie wiem czy CAC musi być z wystawy o randze międzynarodowej? Chyba tak.)

• Replies 900
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Asiaczek napisał(a):
Ja w tym roku przymierzam się do CACIB-Kaliningrad, jak moje babaski zrobią Championat PL. Ale mogę się nie wyrobić. Tak więc może dopiero jesienią/zimą pojadę do Kalinka, ale wtedy to w grę wchodzi CAC.
Pzdr.

Joasiu to ja na 2007 piszę sie na wyjazd z Wami do Królewca!!! :lol:

Posted

zpr napisał(a):
Joasiu to ja na 2007 piszę sie na wyjazd z Wami do Królewca!!! :lol:

No gadajcie, tak gadajcie.. wkońcu ja też zwariuję i pojadę.. :diabloti:

Posted

[quote name='anovi'] Pangea, wiesz faktycznie nie było aż tak źle z przekroczeniem granicy. Gorzej było w drodze powrotnej niż w tamtą stronę, ale da się przeżyć. Jak pisze asiaczek jeśli się w miarę dobrze zorganizuje jest OK. Najlepiej wracać w koopie. A tak na marginesie, z tego co pamiętam, to na naszych granicach kilkanaście lat temu było o wiele gorzej :shake:
Jedyne co mnie martwiło, to ogromny upał i brak wody dla wielkiego pychola - w to akurat trzeba było się zaopatrzyć (przed samym przejściem granicznym dodatkowo chcieliśmy się zaopatrzyć w wodę na stacji benzynowej, ale niestety nic z tego - tak śmierdziała, że Olgiszon nawet nie chciał jej powąchać :shake: - dobrze, że mieliśmy troszkę zapasów).
Ale ogólnie da się przeżyć ;)

HIhi to bylo kilka lat temu. Byla to 2 albo 3 wystawa zorganizowana w Kalinigradzie. Bylam tylko z mlodym Tygryskiem. I to wlasnie wracajac przestalam tyle czasu.
Wjezdzalo sie tam zawsze fajnie. Z wyjazdem byl problem. Szkoda, ze problem robili Polacy :angryy:

Posted

Musiałek napisał(a):
Bo rozumiem że pl Ch i 1 CAC w Rosji wystarczy do championatu ?!

Ja byłam z moimi "potfforami" we wrześniu na krajowej wystawie w Kalinku - moje dwa psiaki bedac Mł.Ch.Pl otrzymały JCAC - i automatycznie dostały tytuły Mł.Ch.RUS - więc z tego by wynikało,ze CAC nie musi być zdobyty na wystawie o randze międzynarodowej :cool3:

Pozdrawiam.

Posted

[quote name='Palermo']Czy gdzieś w necie są informacje na temat przyszłorocznych wystaw w Kailnku? Kiedy jest pierwsza z nich?

Na razie znalazłam tylko wystawy międzynarodowe na rok 2007:
http://www.rkf.org.ru/ru/dok/CAC2007.doc - tradycyjnie będzie również i w Kaliningradzie :-)

Krajówki znalazłam tylko na pierwszy kwartał:
http://www.rkf.org.ru/ru/dok/CAC%20RKF%202007.doc
Jest jakaś wystawa w Kaliningradzie 11 lutego i na razie chyba tyle.

Posted

[quote name='NigdyNigdy']Na razie znalazłam tylko wystawy międzynarodowe na rok 2007:
http://www.rkf.org.ru/ru/dok/CAC2007.doc - tradycyjnie będzie również i w Kaliningradzie :-)

Krajówki znalazłam tylko na pierwszy kwartał:
http://www.rkf.org.ru/ru/dok/CAC%20RKF%202007.doc
Jest jakaś wystawa w Kaliningradzie 11 lutego i na razie chyba tyle.

A wystawy specjalistyczne nadal sa w Kaliningradzie organizowane??

Posted

Asiaczek napisał(a):
Ja byłam tylko na "Champion show" w Kalinku, jeżeli ten typ wysaw można nazwać specjalistycznymi. Na innych specjalistycznych nie byłam.
Pzdr.

JA bylam na Specjalistycznej Wystwie Dogow Niemieckich. To taka namiastka Klubowki byla :loveu:

Posted

Może było to już gdzieś wyjaśnianie jeśli tak to proszę o namiary gdzie mogę znaleźć taką informację : czym się różni championat Rosji od championa RKF?

Posted

Jovi - służę pomocą.

Champion Rosji - ten tytuł możesz zdobyc naprawie każdej wystawie krajowej w Rosji. Piszę "prawie", bo zawsze lepiej się upewnić (tzn. zadzwonić), czy dana wystawa daje ten tytuł. Wystawa musi byc wpisana w kalendarz wystaw RKF (czyli: Russian Kynological Federation).
Dla nas wystarczy 1 CAC, przy założeniu, że pies jest championem innego kraju, należącego do FCI.

Champion RKF - tytuł ten możesz dostać na międzynarodowej lub wszechrosyjskiej wystawie. Z tego, co mi wiadomo, to gdy na takiej wystawie dostajesz CACIB, to z automatu możesz ubiegać się o ten tytuł.
Dla nas wystarczy 1 CACIB.
Jest jeszcze inna droga, tzn. 3 wnioski od 3 różnych federacji (a są 4 federacje).

Może byc tak, że na jednej wystawie np. miedzynarodowej pies zdobęcie tytuł Championa Rosji i Championa RKF. Ja tak miałam w tym roku - Abotere's WAHZIRI. Na wystawie międzynarodowej w Kalinku dostał CAC (CH.RUS)) i CACIB (CH.RKF).

Oba tytuły sa płatne; cena różna, w zalezności u kogo składasz dokumenty, tzn. u przedstawiciela jakiej federacji.

Jovi - powodzenia. Daj znać, na jaką wystawę w Rosji będziesz się wybierać, OK? Ja wstępnie chciałabym pojechać do Kalinka chyba w lipcu (międzynarodowa), ale jeszcze nie jestem na 100 % zdecydowana.
Pzdr.

Posted

zpr:
25 - SH - Jorge HINDSEN MADSEN/Dania
24 - SH - Denis KUZELJ/Slowenia

Goncze - nie znalazłam ich jako osobnej rasy, a więc:
- Lubow Terenteva - Rosja
- Elena Krucenko - Rosja.
Pzdr.

Posted

Na bulgarskim :evil_lol: forum znalazlam informacje jakie sa wystawy w Kaliningradzie w 2007.

11.02.2007 « Zimowa bałtia 2007» САС - sedzia na tej wystawie jest Sedych z Rosji
24-25.03.2007 САС
28-29.04.2007 САС
20.05.2007 « Puchae ZRKF 2007» САС
16-17.06.2007 САС
17.06.2007 specjalne wystawy dla buldoga angielskiego, doga niemieckiego
23-24.06.2007 САС
29.07.2007 CACIB
28.07.2007 specjalne wystawy dla amstaffa, niemieckiego boksera, szarpeja, niemieckiego owczarka, chow chow, zwerg sznauzera
11-12.08.2007 САС
16.09.2007 САС
16.09.2007 specjalne wystawy dla ??
24-25.11.2007 САС
24-25.11.2007 specjalne wystawy dla srednioazjatyckiego owczarka, goldena, labradora
zgloszenia absolut_union@mail.ru zrkf@mail.ru wzrkf@mail.ru

Posted

No tak, jak zwykle Dorotal jest niezastąpiona! :p Ona to i na chińskim forum znalazłaby potrzebne nam maluczkim informacje! Wielkie dzięki, że dokopałaś się do takich 'tajnych' ( bo Ruscy tego nie podają ) informacji i zechciałaś się podzielić z nami !

Posted

A ja chciałabym się jeszcze dowiedzieć co znaczy jak są podane 2 dni na wystawę bo w tym roku się już tak zdarzało, a potem okazywało się, że wystawa jest jednego dnia.

Posted

Jovi - ja byłam 2 razy w takiej sytuacji. I chodziło o wystawy w Kalinku.

A było tak, że organizatorzy myśleli, że będzie baaaardzo dużo zgłoszęń. Gdy juz zamknięto terminy i po zliczeniu zgłoszeń okazało się, że jest ich zdecydowanie mniej, zdecydowano, że wystawa bedzie trwała tylko 1 dzień. Ot i wsio!
Tak mi wytłumaczono.
Pzdr.