Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 900
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Moja koleżanka z Moskwy powiedziała, że termin normalny to 2 tygodnie (!), a przyspieszony to 1 tydzień. Ale ja w to i tak nie wierzę...:lol: chociaz jak do nich zadzwonisz i poprosisz, to może rzeczywiscie tak szybko zrobią?
Pzdr.

Posted

byłoby super dostać teraz ten dyplom. W kalinigradzie dostałam jakiś numer telefonu ale niewiem czy na ten dzwonić. A a jak najlepiej się dogadać? Po polsku z nimi czy po angielsku bo po rusku to ani słowa niewydusze.:shake:

Posted

Martach1 napisał(a):
byłoby super dostać teraz ten dyplom. W kalinigradzie dostałam jakiś numer telefonu ale niewiem czy na ten dzwonić. A a jak najlepiej się dogadać? Po polsku z nimi czy po angielsku bo po rusku to ani słowa niewydusze.:shake:

Po angielsku - raczej nie licz na sukcesy.
Po polsku - możesz zostac źle zrozumiana.
Po rosyjsku - o, to dobry wybór!:evil_lol:
Pzdr.

Posted

Musiałek napisał(a):
Ja w kaliningradzie dostałam nr telefonu i zadzwoniłam tam tydzień temu to pani mi powiedziała 3 miesiące :(

Mi też niestety tak powiedziano - a raczej osobie która tam dzwoniła i rozmawiała po rosyjsku - bo jak ja po Polsku to potrafili odłozyć słuchawke - porazka :mad:

Pozdrawiam.

Posted

Dziewczyny jestescie optymistkami jesli chodzi o dyplom z CACIBowej.:evil_lol: Spokojnie zdazycie zapomniec ,ze zdobylyscie Championat.
Ja czekam od majawej wystawki.
Myslalam ze ktos bedacy na CACIBowej przywiezie osobiscie dyplom,ale jak zadzwonilam to odpowiedziano mi ze jeszcze nie przyszdl z Moskwy.
Kolezanka rowno po 1 roku dostala. :mad:

• 3 weeks later...
Posted

ehh my tez wciaz czekamy.........
chempionat rosji za ktorego kase wyslalismy z domu juz przyszedl
ale tego championatu RKF ktory oplacilismy na wystawie.....ani widu ani slychu.... a najbardziej mnie denerwuje fakt ze w sumie to nawet nie dali potwierdzenia ze kase zgarneli!!!
czy to zawsze tak wyglada:cool1:

Posted

jula&czaga napisał(a):
a najbardziej mnie denerwuje fakt ze w sumie to nawet nie dali potwierdzenia ze kase zgarneli!!!
czy to zawsze tak wyglada:cool1:

No tu Ci przyznam racje - ale powiem,ze nie zawsze nie dają potwierdzenia,ze kase pobrali - w poprzedni weekend 17.września byłam po raz kolejny z moimi "potfforami" w Kalinku - tym razej na krajowej wystawie.
Obydwa moje psiaki (Ginger i Voda) zdobyły tytuły Mł.Ch.RUS i jak składałam dokumenty o te właśnie championaty dostałam potwierdzenie,że "kaske" ode mnie dostali i ponoć mam czekać tylko 4 miechy na dyplomy............hehehehe zobaczymy :razz:

• 4 weeks later...
Posted

Musiałek napisał(a):
słuchajcie odświeżam temat i mam pytanie czy ktoś już otrzymała ten championat ???

Ja niestety jeszcze NIE :mad::mad::mad: i coraz częściej zaczynam się zastanawiać czy aby tam sobie nie przedzwonić - bo przy okazji jak płaciłam na wystawie za champ. to pani dała mi jakiś nr tel.... :cool1:

Posted

Musiałek napisał(a):
słuchajcie odświeżam temat i mam pytanie czy ktoś już otrzymała ten championat ???

A skąd! :evil_lol:
Ale z Litwy od maja nie mogą mi dosłać, choć dzwoniłam do nich.... duuuużo razy :mad:

Posted

Ja dałam dokumenty + pieniądze mojej koleżance z Moskwy i przedwczoraj dowiedziałam się, że Gusia Championat Rosji jest już u Niej w domu.:lol: Alla ma mi przesłac go mailem a oryginał odbiorę sobie w Poznaniu. Może i inne osoby będą miały taką możliwość? Moskwa lubi załatwiać takie sprawy hurtowo...
Pzdr.

Posted

hurtowo??
a jak można to załatwić hurtowo??
ja płaciłam na wystawie i nadal czekam. Płaciłam za 2 championaty. Licze na to że wkońcu je dostane, mam jednak nadzieje że jeszcze w tym roku:mad:

Posted

Hurtowo tzn. że wysyłają na 1 adres kilka od innych psów championaty.Ja mój dostałam do Warszawy, potem znalazł się gdzieś nad morzem, aż wreście dostała go moja znajoma w Katowicach.Dostała hurtowo aż 3 dyplomy, jedem dla jej psa, a 2 dla innych ( nie była ich właścicielką, jedyne co wspólne to to, że psy uzyskały te championaty na tej samej wystawie).Ostatnio na dogo szukałam 6 osób, bo moja znajoma dostała ich championaty razem ze swoim, a nie znała ich.Mimo płatności na miejscu musiałam jeszcze dopłacić jakieś około 30 złotych.:diabloti:

Posted

Asiaczek napisał(a):
Ja dałam dokumenty + pieniądze mojej koleżance z Moskwy i przedwczoraj dowiedziałam się, że Gusia Championat Rosji jest już u Niej w domu.:lol: Alla ma mi przesłac go mailem a oryginał odbiorę sobie w Poznaniu. Może i inne osoby będą miały taką możliwość? Moskwa lubi załatwiać takie sprawy hurtowo...
Pzdr.

Ale jaja :crazyeye: to jakby gdzieś przez przypadek u Kogos znalazł się Championat Rosji Mojej suczy BEAUTY in RED z Samotni Christa oraz Mł.Ch.RUS Voda Terierkowi i Mł.Ch.RUS. GINGER z Samotni Christa (Amstaff) to prosze o wiadomośc na PW - pokrywam wszelkie koszty dosłania go do mnie :)

Pozdrawiam.

Posted

M.M. napisał(a):
Nie ma co sie gorączkować :-) ja na mój czekałam 5 miesięcy.Spokojnie u niech jeszcze manufaktura:evil_lol:

No i włąśnie tak się zastanawiam czy w ogóle jest sens tam dzwonić czy po prostu swoje poczekać?? Choć słyszałam już, że ktoś czekał kilka latek :shake: ale nie wiem czy miał opłacony champ. na miejscu...

Posted

Asiaczek napisał(a):
Pzdr.

Asiaczku, czyli jest możliwość, że Twojej koleżance przekażą więcej championatów?? Myślisz że obarczyli by jedną osobę takim czymś??

Czyli się dołączam do pozostałych ;) Gdyby komuś się trafił dorosły championacik mojej sunki OKEY OLGA Oregon (dog niemiecki, arlekin) to proszę o kontakt - też pokrywam koszty wysyłki/dostarczenia.

Posted

Anovi - nie wiem, jak to przekazywanie działa... Może być też tak, że podzielą się grupami, bo przecież w Poznaniu jesteśmy w różne dni, prawda? Po prawdzie - nie mam pojęcia; z tamtą stroną wszystko jest możliwe...
Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Anovi - nie wiem, jak to przekazywanie działa... Może być też tak, że podzielą się grupami, bo przecież w Poznaniu jesteśmy w różne dni, prawda? Po prawdzie - nie mam pojęcia; z tamtą stroną wszystko jest możliwe...
Pzdr.

heh.. czyli mieliśmy championat Rosyji :evil_lol:;) Ciekawe u kogo i gdzie wyląduje :razz: