Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 900
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

sylrwia napisał(a):
Jula a masz może katalog? Możesz napisać jaki to wyżeł węgierski?

Jeśli nic nie poknociłam i dobrze zinterpretowałam sobie nazwę rasy to był to:

539. HJEMBO PRAUT WEJUD (o.LUPPA-VADASZ DELCEG - m.GERCIE-VADASZ DANA) - Kaliningrad

Posted

[quote name='Elitesse']gratuluje sukcesow !! polska ekipa spisala sie wspaniale !! :laola:

czy moze mi ktos podac stawke sznaucerow srednich pieprz i sol i miniatur zcarno - srebrnych ?? :modla:
[SIZE=2]Sznaucer średni - Pieprz i sól
PSY

Klasa młodzieży
282. MIHAN MERITANTI (Łotwa)

Klasa championów
283. RUS&LTU&BLR&RKF Ch. GRACIE GALAXY (Kaliningrad)

Suki
Klasa pośrednia
285. DINAMUNDE ITERA (Kaliningrad)

Klasa championów
286. DINAMUNDE LOREDA (Łotwa)

Klasa weteranów
287. RUS&RKF Ch. VELVETTA (Kaliningrad)

[SIZE=2]Sznaucer średni - czarny

PSY
Klasa pośrednia
288. DON DIEGO FLAVAGO (Poznań, PL)

SUKI
Klasa pośerdnia
289. DONNA CARMEN FLAVAGO (Iława, PL)

Posted

[quote name='Kika']

Jeszcze raz prosze o stawkę dalmasków.
Jakiż to dalmat ze Śląska bawił w Kaliningradzie????

PSY
Klasa otwarta
EXLIBRIS CANES ACE OF SPADES (Tallin, Estonia)

Klasa champ.
PL Ch. FLORES ALOMA-WOZ (Polska, Gdańsk)

SUKI
Klasa pośrednia
MARTA - (Kaliningrad)

Klasa otwarta
EXKLIBRIS CANES A'LA CARTE (Tallin, Estonia)

Klasa champ.
PL Ch. BASTIS LIBRA KONTRADOMINO (Polska, Gliwice) - jak już pisałam zrobiła Champ.Rosji :multi::lol:

Posted

[quote name='massima']A czy ja mogę prosić o dobermany i charty afgańskie ??????
Doberman stawki:

PSY
Klasa szczeniąt
ELSAN HAUS BLACK PEARL - Kaliningrad

Klasa pośrednia
DIJUAR IZ SLAWHOJ STAI - S.Petersburg

Klasa otwarta
ROSSIISKIY KOLORIT MAX MAXIMUS - Kaliningrad
RUS Ch. BALIS BALU PILIGRIMAS - Swjetłogorsk
FABIANO BENE MERITUS - Polska, Sosnowiec

Klasa użytkowa
BALTIK&LV&LT&EST& JCh. Ch. LT IMIDZ MAJOR AL-RARUH VALJUR LAND - Łotwa
SMART WOOD HILLS BURBON - Tallin, Estonia

Klasa champ.
PL Ch. GINO ADMIRAL BENEMERITUS - Polska, Warszawa

SUKI
Klasa szczeniąt
CHERNAYA ZHEMCHUZHINA IZ GAVAONA - Kaliningrad

Klasa otwarta
ERIA PRO RATINA Z - Polska, Rybnik

Klasa champ.
RUS&LT&PL Ch. ROSSIISKIY KOLORIT EKATERINA VELIKAYA - Severomorsk, Murm.obl, Rosja

Czy AFGANSKAJA BORZAJA to normalnie nasz chart Afgański ??

Posted

Dobermany już mam :)
I też polski dobek ładnie wypadł na wystawie :)
[SIZE=-1][SIZE=-2]
Sędzia PIOTR KRÓL

kl. młodzieży
Exc 1, Junior Winner, Best Junior - Elsan Haus Black Pearl

Klasa otwarta
Exc 1, CAC - Rossijskij Kolorit Maks Maksimus
VG 2 - Balis Balu Piligrimas

Klasa championów
Exc 1, CAC, BOS, CACIB, BOG I - Gino Admiral Bene Meritus - ukonczyl RKF Champion (jedyny polski doberman i najlepiej wypadł )

SUKI
Klasa młodzieży
Exc 1, Junior Winner - Chernaya Zhemtchuzhina iz Gavaona

Klasa championów
Exc 1, CAC, BOS, CACIB - Rossijyskiy Kolorit Ekaterina Velikaya - ukonczyla/finished International Champion

Czy ktoś ma zdjęcia z grupy 2

Posted

[quote name='gwiezdny-wyslannik']Gratulacje dla dogomaniackich pieskow!!

Mozna prosic o stawke seterow irlandzkich i beagle?

Pozdrowienia ze slonecznej Bulgarii :) Jak na to co umiem tu wyczytać to seterka nie było wcale...

Beagle
stawki:

PSY
Klasa szczeniąt
HANDSOME LITLE MAN OF CATULUS XANDRINA - Polska, Warszawa

Klasa pośrednia
BOURNEHOUSE MASTERCHEF OF DIALYNNE - Kalautuva

Klasa otwarta
AXIM DE BELLATOR - Polska, Gdańsk

Klasa użytkowa
DON CARLEONE CATULUS - Polska, Warszawa

SUKI
Klasa pośrednia
HEART TO HEART OF CARULUS XANDRINA - Polska, Warszawa

Klasa otwarta
FIFI WANILA VON DASTAL - Isakovo, Kaliningradskaya obl.

Klasa użytkowa
GLAMOUR ENGLISH MATRICARIA - Polska, Sopot

Klasa champ.
RUS&PL Ch. DOUBLE QUESTION Z KRAINY SZCZęśCIA - Polska, Sopot

A ja mam za to pytanko. Pewien Pan pozwolił mi zrobić fotkę pieskowi. Niech ktoś mi powie co to za umaszczenie??? Nie znam się na tym wcale...

Posted

[quote name='massima']TAK to chart afgański :)

A więc Afganki:

PSY
Klasa otwarta
GRAND GAMBLER VARIUS AVIS - Polska, Lubin
PL Ch. ZIKKURAT DANDYS DRASHIR - Polska, Warszawa
CHAMBERLAIN OLSAMI - Łotwa

Klasa champ.
PL Ch. FLIBBERTIGIBBET VARIUS AVIS - Polska, Poznań
PL Ch. SERRA PARECIS HAPPY GO LUCKY - Polska, Warszawa

i to tyle :)

Posted

Basik napisał(a):
Anovi - Iwonko :) to beagle bicolor, czyli biało-złoty
Dzięki Basiu :) - ja się na beagle nie znam wcale. Standardowe umaszczenie znam i to wszystko. A to dla mnie był cud natury :lol: , tym bardziej, że i nosek był różowawy... Pierwszy raz takiego widziałam :lol:

gwiezdny-wysłannik napisał(a):
anovi-dziekuje bardzo :smile:
nie za ma co :)

Posted

[quote name='USH']NigdyNigdy ze swoją suczką wywalczyła CAC,CACIB,BOB,BOG

:loveu: Co daje na dzień dzisiejszy Int. Ch., Ch. PL., Mł.Ch.Pl, Ch.Lt., Ch. Lv, Ch.Blr., Ch.Rus., Ch. RKF. Wariactwo jakieś :cunao:
Ale cieszę się niezmiernie, że Jagna idzie jak burza :sweetCyb:

[quote name='USH']a z moim gamoniem CAC,CACIB [quote name='USH']

DZIĘKUJE BARZO, BARDZO, BARDZO ZA POMOC I OPIEKE!!!!!

RÓWNIEŻ CHCIAŁAM OGROMNIE PODZIĘKOWAĆ -BALTIC STORM, ZA OPIEKE NAD MOIM PSIAKIEM I ZA TO,ŻE ZABRAŁ BESTIE Z SOBĄ DO KALININGRADU !!!!!

JESZCZE RAZ BARDZO DZIĘKUJE WSZYSTKIM ZA POMOC!!!

Nie za ma co
Cieszę się, że mogliśmy pomóc, nawet jeśli Bursztynek i Jagienka nie były tym zachwycone- trudno, to ja jestem w tym stadzie Alfa :razz:
Gratuluję sukcesu i trzymam kciuki za rychłego Intera :happy1:

[quote name='Asiaczek']Ogromne brawa dla NigdyNigdy!!! Jej sunia Jagienka z Coyoacan zajęła I miejsce na BOG!!! Cudownie!!!
Kasiu - tak jak obiecałam - byłam ZA Tobą!!!

Ogromne dzięki Asiaczku za gratulacje- jak widać dotrzymujesz słowa i to się ceni :razz:
Wielkie brawa również dla Ciebie i Twoich psiulów- Asiaczków było jak mrówków i wszystkie z nich gdzieś w czołówce :klacz:
No....
Chyba, że przegrywały z innym Asiaczkiem :megagrin:

[quote name='Martach1']A co do championa Rkf to ja zapłaciłam ale mam pytanko odnośnie tych karteczek. Były 3 z CACIB, wniskiem na RKF i CAC. Mi jak zapłaciłam to zabrali 3 te karteczki czy wam tez czy zostawili CACIB?

Pewnie zabrali Ci CACIB'a przez przypadek, bo im on na nic nie potrzebny.
Mi wzięli cały pęeczek karteczek, ale CACIB'a zaraz oddali. Najważniejsze, żebyś w karcie oceny psa miała CACIB'a zaznaczonego ;)

[quote name='anovi']Diamant jednak zrobiłaś Pamiętam jak celnik zmierzał w Twoim kierunku krzycząc, że nie wolno i że wołałam byś chowała, bo Ci zabierze

Fajni ci celnicy :evil_lol:
Mnie celnik rosyjski ochrzanił za to, że w pewnym, najmniej spodziewanym dla niego momencie, wyskoczyłam z samochodu i pobiegłam do.... kosza na śmiecie.
Strasznie chciał wiedzieć, po co pobiegłam :icon_roc:
A żeby było weselej, to dwa dni wcześniej polski celnik trzymał mnie przez pół godziny u siebie w biurze, bo postanowił wlepić mi mandat (zostawiłam samochód, żeby kupić ubezpieczenie)- niestety nie mógł znaleźć w taryfikatorze, ani jak moje przewinienie się nazywa, ani ile powinien ów mandat wynosić :shithappens:

[quote name='Diamant']A pewnie,że zrobiłam - aparatu nie oddałam Niech się "buja" kacap
trzymali Nas jak cholera - litosci nie mają - my jechaliśmy autkiem z klima - psiaki w super warunkach ale mnie szlag trafiał jak patrzyłam na innych - poprostu masakra Celnika zbyłam słowami
"robie foty psom - kolo nie podniecaj się po próznicy- bujaj się " - chciał aparat ale trzepnaełam mu drzwiami przed nosem i włączyłam "blokade"

:evil_lol: To ja już wiem dlaczego ten "mój" celnik tak szybko spasował, kiedy mu powiedziałam, żeby się wypchał, do weterynarza nie pójdę, bo nie zostawię samochodu z psami na słońcu :cool1:
Widać, miał już przeprawę z Dogomaniakami- wolał być grzeczny :razz:
W sumie celu dopięłam- pani weterynarz przyszła do nas :evil_lol:

[quote name='Asiaczek']- z nasłuchu wiem, że cena za RKF była 30 Euro. Czy ktoś tyle zapąłcił? A może mniej lub więcej? Dajcie infor., please.

Potwierdzam :-)
€ 30 za CH. RKF i € 30 za Ch. Rus. ;)

Ogólnie wystawa bardzo udana, szkoda tylko, że przejazd przez granicę wyglądał tak, a nie inaczej :cool1:
W drodze do Kaliningradu staliśmy "jedyne" 2,5 godziny, z czego ponad pół godziny poświęciliśmy wspomnianemu już wyżej polskiemu celnikowi.
Faktycznie, służby wiedziały o wystawie, ale z naszego punktu widzenia wiele to nie pomogło.

Powrót był koszmarny.
Staliśmy prawie 6 godzin- w pełnym słońcu.
Ratowaliśmy się klimą, ale to nie zawsze wystarczało, szczególnie mojemu 12-letniemu futrzakowi, który chodził na rzęsach, żeby znaleźć chłodne miejsce. :-(
Po prośbie do jednego z pograniczników, udało nam się ominąć główną kolejkę, ale mimo wszystko czas oczekiwania był przerażająco długi.
Mimo wielokrotnych próśb, aby nas z "sobakami puskali" (a w kolejce nie tylko my jechaliśmy z wystawy) pan był miły i sympatyczny, ale niewiele z tego wynikło.
Dopiero po kilku godzinach stanią, dwukrotnym wyprowadzeniu psów i ostentacyjnym pojeniu ich co parę chwil, podszedł do nas rosyjski celnik i wyłuskał z kolejki. Szkoda tylko, że dopiero wtedy, gdy przed nami został już tylko jeden samochód :wallbash:
Poza tym, ów "awans" dotyczył tylko kolejki rosyjskiej- chwilę później staliśmy w kolejce po polskiej stronie :grab:
Polski pan celnik na pytanie, czy nie dało by się jakoś przyśpieszyć naszej odprawy, bo my z psami, odpowiedział "a to nie szkodzi" :stupid:
Monthy Pyton normalnie :help1:

Jaki z tego morał? :roll:
A no taki, ze pewnie jeszcze kiedyś do Rosji na wystawę pojedziemy, ale tylko w okresie, kiedy pogoda będzie dla naszych sierotek bardziej przyjazna- szczerze szkoda mi było moich bąbli. :glaszcze:

Ale cieszę się bardzo, że ten dzień był tak owocny, że udało nam sie powalczyć.
Fajnie, że Dogomanicy potrafili się tak zgrać i być razem na tej wystawie.
Że dopingowaliśmy się wzajemnie i wzajemnie sobie pomagaliśmy.
Właśnie!
Ogromne podziękowania dla naszych Ludków za pomoc w szybkiej zmianie psów, w pilnowaniu Jagienki, co by się nie ulotniła ze stolika i nie powędrowała za nami na ring, i wogóle!
DZIĘKUJĘ! :loveu:

I serdezne gratulacje dla wszystkich Dogomaników, którzy tak bardzo poszaleli na tej wystawie.
Było nas widać i myślę,że bardzo pozytywnym świetle :terazpol:

Posted

NigdyNigdy - jeszcze raz "cieplutkie" (a jakże!) uściski od Asiaczków. Strasznie się cieszymy!!! Mam 2 zdjęcia, trochę ciemnawe, ale wyślę Ci. Podaj tylko maila, bo nie wiem, czy mam aktualny (możesz na PW).

Twoje przeżycia na granicy, to mały pikuś w porównaniu do tego, co powiedzieli rosyjscy celnicy o moich baskach... Eh...:lol:
Pzdr.