Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Guest Reyes
Posted

Nacia_i_Fluffy napisał(a):
My też się pochwalimy! :D CAC i res. CACiB!!!!! :D

stawka dalmatyńczyków, ktoś prosił :lol:

PSY
kl. otwarta - EXLIBRIS CANES ACE OF SPADES - Estonia
kl. champ - FLORES ALMA-WOZ - Polska - Gdańsk

SUKI
chyba kl. szczeniąt - MAPTA - Rosja
kl. otwarta - EXLIBRIS CANES A'LA CARTE - Estonia
kl. champ. - BASTHIS LIBRA KONTRADOMINO - Polska, Gliwice

Dużo ;/
No nie! Za rok ją zgłosze!!!!:angryy:

• Replies 900
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Asiaczek napisał(a):

Brawa dla Anovi za Ch. Rosji!!! (ale Cię zaskoczyłam, co?!)
Zdjęcia może zdążę dzisiaj. Jak nie - to jutro.
Pzdr.

Nooo ;) A za foteczki będę bardzo wdzięczna :lol: - bo tak jak mówiłam, zawsze mamy kłopot by je zrobić - eeech.. wszystko przez tę wielką psią miłość :loveu:
No ale coś za coś ;)

Posted

Asiaczek napisał(a):
Wstawiam kilka zdjęc z Kaliningradu.
Na pierwszy ogień idzie anovi ze swoja dożycą:

Hihi.. no tak, ja zawsze na pierwszy ogień :eviltong::lol: ale co mi tam - dzięki raz jeszcze za zrobienie fotków :)

Asiaczek napisał(a):

Tutaj Iwona usmiechneła sie, bo Ja o to poprosiłam. Wielce zdziwiona - wykonała moja prośbę...

Iwona to tego dnia była wieloma rzeczami wielce zdziwiona :) Prośba o uśmiech była jedną z najmniej dziwnych rzeczy :evil_lol:

A tak w ogóle to ja też WSZYSTKIM BARDZO GRATULUJĘ SUKCESÓW !!!
No i miło mi było Was poznać :)

Posted

MY również odnieśliśmy sukces.
Piccolo Volarius zdobył:CW, CAC, CACIB
CZYLI WSZYSTKO. NOWE TYTUŁY CHAMPIONA ROSJI ORAZ CHAMPIONA RKF

A co do championa Rkf to ja zapłaciłam ale mam pytanko odnośnie tych karteczek. Były 3 z CACIB, wniskiem na RKF i CAC. Mi jak zapłaciłam to zabrali 3 te karteczki czy wam tez czy zostawili CACIB?

Posted

[quote name='Diamant']A ja mam Wasze zdjęcie (chyba) z postoju na granicy - za robienie zdjęć miałam niezły "bigos" u celnika rosyjskiego :diabloti:

Pozdrawiam i wszystkim gratuluje.
Diamant jednak zrobiłaś :diabloti::lol: Pamiętam jak celnik zmierzał w Twoim kierunku krzycząc, że nie wolno :eviltong: i że wołałam byś chowała, bo Ci zabierze ;)
Diamant wrzucaj niech sobie będzie można pooglądać jak się przejeżdża :evil_lol: Choć z drugiej strony to nie wiem czy nas potem jakieś służby nie będą ścigać :eviltong::evil_lol:
Może lepiej na priv?? :evil_lol::cool1:

Posted

Martach1 napisał(a):

A co do championa Rkf to ja zapłaciłam ale mam pytanko odnośnie tych karteczek. Były 3 z CACIB, wniskiem na RKF i CAC. Mi jak zapłaciłam to zabrali 3 te karteczki czy wam tez czy zostawili CACIB?

Bo to jest tak karteczkę CACIBOWĄ to Ci pewnie zabierali na Ch. RKF, karteczkę CAC zabierali na Ch. Rus.
Tę trzecią karteczkę jeśli się nie mylę mogli Ci zostawić. W każdym razie wydaje mi się, że nie była im do niczego potrzeban. Mogłaś nawet poprosić by Ci ją zostawili na pamiątkę ;) A tak Pani zwinęła wszystko machinalnie. Przynajmniej zauważyłam, że tak było w innych przypadkach ;)

Posted

A pewnie,że zrobiłam - aparatu nie oddałam :diabloti: Niech się "buja" kacap :evil_lol:
trzymali Nas jak cholera - litosci nie mają - my jechaliśmy autkiem z klima - psiaki w super warunkach :lol: ale mnie szlag trafiał jak patrzyłam na innych - poprostu masakra :angryy: Celnika zbyłam słowami
"robie foty psom - kolo nie podniecaj się po próznicy- bujaj się " - chciał aparat ale trzepnaełam mu drzwiami przed nosem i włączyłam "blokade" :evil_lol:

A tu min "kacap" który chciał mi zabrać aparat :mad:

Pozdrawiam.

Posted

[quote name='Diamant']A pewnie,że zrobiłam - aparatu nie oddałam :diabloti: Niech się "buja" kacap :evil_lol:
zdolniacha :diabloti:

[quote name='Diamant']
trzymali Nas jak cholera - litosci nie mają - my jechaliśmy autkiem z klima - psiaki w super warunkach :lol: ale mnie szlag trafiał jak patrzyłam na innych - poprostu masakra :angryy:
no my też na szczęście autko z klimą, ale i tak nie dało się wytrzymać :( Okładaliśmy się dodatkowo mokrym ręcznikiem...

[quote name='Diamant']Celnika zbyłam słowami
"robie foty psom - kolo nie podniecaj się po próznicy- bujaj się " - chciał aparat ale trzepnaełam mu drzwiami przed nosem i włączyłam "blokade" :evil_lol:
widziałam i słyszałam co nieco :diabloti::evil_lol: Paskudy jedne... Choć i tak patrząc na inne samochody poszlo błyskawiczne. Nawet nie chcę myśleć jak by wyglądały nasze pociechy, gdybyśmy stali jak inni....
Teraz nam za te zdjęcia dadzą ... :evil_lol:

Pozdrawiam.

Posted

[quote name='Diamant']A pewnie,że zrobiłam - aparatu nie oddałam :diabloti: Niech się "buja" kacap :evil_lol:
trzymali Nas jak cholera - litosci nie mają - my jechaliśmy autkiem z klima - psiaki w super warunkach :lol: ale mnie szlag trafiał jak patrzyłam na innych - poprostu masakra :angryy: Celnika zbyłam słowami

A tu min "kacap" który chciał mi zabrać aparat :mad:

Pozdrawiam.
no i tu widzę moją koleżankę :evil_lol: - z buldogiem :cool3:
razem mieliśmy jechać - ehh- żałuję że nie mogłam .
właśnie znajoma mówiła że na granicy poznała fajną dziewczynę z dożycą- już wiem o kogo chodziło- o Anovi ;)

Posted

Uzupełnienie co do Championatu RKF:
- pełna nazwa: Champion Russian Kynological Federations.
- w naszych dokumentach, powinna byc karteczka z wnioskiem na Championa RKF i tę karteczke powinni zabrać.
- karteczka z Cacibem jest im do niczego nie potrzebna, pewnie zabrali z rozpędu.
- z nasłuchu wiem, że cena za RKF była 30 Euro. Czy ktoś tyle zapąłcił? A może mniej lub więcej? Dajcie infor., please.
- wniosek na Ch.RKF można jeszcze dostac na Wszechrosyjskich wystawach + międzynarodowych.

Anowi - sunia na zdjęciach wyszła b.ładnie. Mnie się podoba!:lol: Zdjęcia wysłałam.

Staff-ka - tak, zgadza się. Jesteś super! Pozdrów Justuss od Asiaczka. Elegantka z Ciebie, na BIS - inny strój...no no no...

Gratuluję wszystkim ocen, tytułów, wniosków itp. Daliśmy popalić, co!?:terazpol:
Pzdr.

Posted

Co do naszych przeżyc granicznych, to - uczciwie mówiąc - było b. normalnie. Co prawda, każdy z celników-pograniczników itp. ludzi pracujących na granicy, szczególnie po stronie rosyjskiej - chciał zaistnieć w naszej świadomości jako ten jeden-jedyny, ale udało nam sie bez większej straty czasu przejechać. Tam i z powrotem.
Żadne zaświadczenia nie były potrzebne (a mówiłam!!!), tylko paszport + wściekłość. Ubezpieczenie kupili smy po stronie polskiej (46 lub 48 zł) + jakieś 16 zł ubezpieczenie w rublach. Nie ja płaciłam, a więc nie orientuje się, co to dokładnie było.

Poza tym okazało sie, że organizatorzy naprawdę powiadomili granicę, że jest taka wystawa i naprawdę każda zmiana graniczna wiedziała, że jak z psami - to na wystawę. Nie wymagalismy od nich życzliwości i rzucania się nam na szyję z tego powodu, ale - uwierzcie, biorąc pod uwagę moje wcześniejsze przejazdy - było OK. Przynajmniej jeżeli chodzi o nasz bus.

I opowiem Wam coś śmiesznego, co usłyszałam na granicy w stosunku do moich basków:

Trwa kontrola. Celnicy rosyjscy wypytują o psiaki, jakie są, ceny, charakter itp. W pewnym momencie proszą o otwarcie bagażnika. Nasz kierowca otwiera, a tam w klateczce siedzą (a właściwie stoją) 4 baski. Celnik wypytuje, co to za rasa itp. Ja siedziałam w środku i nie mogłam odpowiedzieć na pytanie, odpowiedzi udzielał nasz kierowca, który już od ponad 2 lat jeździ z nami na wystawy. Powiedział, że to basenji, rasa, które nie szczeka. A na to celnik: "A dlaczego one takie durne, że nie szczekają?".

Jak ja to usłyszałam, to po prostu wymiękłam... Eh, zycie...
Pzdr. i dobranocki (nawet nie zauważyłam, że juz tak późno...).

Posted

[quote name='Bulwinka']no i tu widzę moją koleżankę :evil_lol: - z buldogiem :cool3:
razem mieliśmy jechać - ehh- żałuję że nie mogłam .
właśnie znajoma mówiła że na granicy poznała fajną dziewczynę z dożycą- już wiem o kogo chodziło- o Anovi ;)
Ooo! miło mi bardzo za ciepłe słowa :) Ja też poznałam bardzo sympatyczną Panią z buldożkiem :lol: Bulwinka, widzisz my nie miałyśmy przyjemności się poznać, ale mamy za to wspólną znajomą (jeśli mogę tak napisać) ;) Jak możesz pozdrów Ją ode mnie :lol: proszę.

Posted

[quote name='Asiaczek']
- z nasłuchu wiem, że cena za RKF była 30 Euro. Czy ktoś tyle zapąłcił? A może mniej lub więcej? Dajcie infor., please.
Ja jak załatwiałam swoje papierki w "sekretariacie" widziałam, jak jakaś Pani płaciła za Ch.Rus 30 Euro i za Ch.RKF drugie 30 Euro.

[quote name='Asiaczek']
Anowi - sunia na zdjęciach wyszła b.ładnie. Mnie się podoba!:lol: Zdjęcia wysłałam.
Mi też się podobają :) Dziękuję, dziękuję, dziękuję :lol::loveu::lol:

Asiaczku, no nam chyba bardziej chodziło o "niedogodności" w drodze powrotnej.... My mieliśmy szczęście bo cały przejazd wraz z odprawą i wetem trwał 1,5 h. Wiem jednak, że niektórzy stali w tym najgorszym skwarze o wiele, wiele dłużej :shake:
Młodzi rangą celnicy i pogranicznicy byli dosyć wyrozumiali, natomiast Ci starsi rangą dawali nam odczuć w swoim zachowaniu, by czasem za dużo nie "dyskutować" bo zawsze mogą nam pokazać gdzie jest koniec kolejki...
Ale ogólnie z wyjazdu jestem zadowolona :) choć długo będę zachodzić w głowę, czemu właśnie na pierwszą wystawę zagraniczną wybraliśmy Rosję :evil_lol:;)

Posted

Anovi - no, właśnie, czemu?!
A temu, że chciałaś dostać Championa Rosji!!!:evil_lol:

Co do granicy, to w drodze "tam" , nasza odprawa trwała ok. godziny. Natomiast "z powrotem" może jakieś 30-40 minut. Chyba mieliśmy szczęście...
Pzdr.

Posted

[quote name='anovi']Ooo! miło mi bardzo za ciepłe słowa :) Ja też poznałam bardzo sympatyczną Panią z buldożkiem :lol: Bulwinka, widzisz my nie miałyśmy przyjemności się poznać,
jeszcze będzie okazja:razz:

ale mamy za to wspólną znajomą (jeśli mogę tak napisać) ;) Jak możesz pozdrów Ją ode mnie :lol: proszę.

jasne że możesz :lol: - oczywiście pozdrowię ją :lol:

Posted

[quote name='Asiaczek']Anovi - no, właśnie, czemu?!
A temu, że chciałaś dostać Championa Rosji!!!:evil_lol:
No tak, nie przeczę, że nie :oops: :lol: ale... :evil_lol:

[quote name='Asiaczek'] Co do granicy, to w drodze "tam" , nasza odprawa trwała ok. godziny. Natomiast "z powrotem" może jakieś 30-40 minut. Chyba mieliśmy szczęście...
Pzdr.
Oj chyba tak - wydaje mi się, że Wy wracaliście troszkę później ze względu na BIS'y - może wtedy, już po naszej odprawie, panowie celnicy sobie przypomnieli że takowa była? ;) i wypadało by nie męczyć psiaków... :roll:

Asiaczku - NIE OTWIERA MI SIę ANI JEDNA FOTKA, które od Ciebie dostałam :placz::placz::placz::placz::placz: Proszę, spróbuj wysłać jeszcze raz...

[quote name='Bulwinka'] jeszcze będzie okazja:razz:[quote]
Bulwinko, no mam nadzieję :)
i dzięki za przekazanie pozdrowionek :)

Posted

Natalia, wielkie gratulacje dla Ciebie i Flaffci:multi:!
Mam nadzieję, że stawka, zdjęcia, itp. są już na collakowym Forum;).

Dla reszty także ogromne gratulacje! Nie ma to jak polskie psiaki:razz:!
I nawet jeden dalmatynek z Gliwic się tam zaplątał:cool3:.

Posted

$andwich napisał(a):

Dla reszty także ogromne gratulacje! Nie ma to jak polskie psiaki:razz:!
I nawet jeden dalmatynek z Gliwic się tam zaplątał:cool3:.

Nooo.. :lol: i wrócił jako Ch. Rosji :lol::multi:

Posted

[quote name='Asiaczek']Ja tez wróciłam z Kalinka i - ponieważ dopingowaliście nas tak bardzo - wróciłam z 1xCACIB, 1xr.CACIB 2xCh. Rosji + 1x CH. RKF, 1xBOB, 1x BIS PUPPY 2!!!
Tak więc Gusio-pregusio = nowy Champion Rosji.
a jego brat Abotere's WAHZIRI - nowy Champion Rosji i nowy Champion RKF!!!
Teraz już tylko czekamy na potwierdzenia.

Ogromne brawa dla NigdyNigdy!!! Jej sunia Jagienka z Coyoacan zajęła I miejsce na BOG!!! Cudownie!!!
Kasiu - tak jak obiecałam - byłam ZA Tobą!!!:lol:

Brawa dla Anovi za Ch. Rosji!!! (ale Cię zaskoczyłam, co?!)
Zdjęcia może zdążę dzisiaj. Jak nie - to jutro.
Pzdr.

Asiaczku!
Gratulacje!!!!!:multi:
Dal pozostałych dogomaniaków również:lol: