orsini Posted July 21, 2006 Posted July 21, 2006 King napisał(a):Witam! Mam pytanko odnośnie pieczątek które powinny być od Powiatowego Lekarza Weterynarii. Niestety na pieczątce którą mi przybił w legalizacji paszportu i na zaświadczeniu pisze Urzędowy Lekarz Weterynarii. No i nie wiem czy taka może być:shake: Trochę mi to nie daje spokoju. No i ktoś wcześniej pisał że ma być okrągła z orzełkiem a moja jest normalna ale za to czerwona:cool3: Jechac i się prosić o orzełka;) czy dać sobie spokój?? w paszporcie zadna okragla z orzek=lkiem nie wejdzie i tam sa 2 plaskie, natomiast na swiadectwie zdrowia musza byc i lekarza wet pieczatka (urzedowego-czerwona) i okragla pieczec obok Quote
Asiaczek Posted July 21, 2006 Posted July 21, 2006 A ja mam swoja teorie co do pieczątek: na granicach nie odróżniają "powiatowego" od "urzędowego" itp. Pieczątka ma być CZERWONA! I to wszystko. Ja to "ćwiczyłam" juz kilkanaście razy i nikt się nie czepiał. A juz na pewno nie rosyjski pogranicznik... Pzdr. Quote
orsini Posted July 21, 2006 Posted July 21, 2006 powiatowy=urzedowy lekarz weterynarii:)))))kazdy pracujacy w powiecie jest urzedowym lekarzem, natomiast powiatowy jest tylko 1:)))czyli szef:))))i on raczej takich malych rzeczy jak paszport to nie podpisuje:)))chyba ze maly powiat i ma malo pracownikow:))))) Quote
jula&czaga Posted July 21, 2006 Posted July 21, 2006 hej a powiedzcie mi jeszcze jedno. Czy jesli ktos jedzie samochodem cambi( zarejestrowanym jako ciezarowy) to chyba nie kaza stac w kolejce razem z tirami prawda??!!! tylko idzie w kolejce osobowek?? Quote
Musiałek Posted July 21, 2006 Posted July 21, 2006 OK no to i ja jadę :) na szczęście udało mi się pozałatwiać transporty - to się nazywa prężność :) Ja będę na granicyw Bezledach o 5 rano :) czekając na swoją podwózkę :)) Jak zobaczycie dziewczę z kolorowym aussiekim to nie zapomnijcie pomachac :)) Quote
Nacia_i_Fluffy Posted July 21, 2006 Posted July 21, 2006 To co muszę mieć tą legalizację czy nie??????? Jechać po nią??? Już sama nie wiem :placz: Quote
Asiaczek Posted July 21, 2006 Posted July 21, 2006 [quote name='orsini']powiatowy=urzedowy lekarz weterynarii:)))))kazdy pracujacy w powiecie jest urzedowym lekarzem, natomiast powiatowy jest tylko 1:)))czyli szef:))))i on raczej takich malych rzeczy jak paszport to nie podpisuje:)))chyba ze maly powiat i ma malo pracownikow:))))) Orsini - ja ich i tak nie rozróżniam! Na granicy też ich nie rozróżniają... Pzdr. Quote
Asiaczek Posted July 21, 2006 Posted July 21, 2006 Nacia_i_Fluffy napisał(a):To co muszę mieć tą legalizację czy nie??????? Jechać po nią??? Już sama nie wiem :placz: Paszporty moich psiaków są holenderskie i nie mam żadnej legalizacji. I nie mam zamiaru sobie tym głowy zawracać. pzdr. Quote
Nacia_i_Fluffy Posted July 21, 2006 Posted July 21, 2006 Asiaczek napisał(a):Paszporty moich psiaków są holenderskie i nie mam żadnej legalizacji. I nie mam zamiaru sobie tym głowy zawracać. pzdr. Ok, dzięki Asia. Przynajmniej nie będę sama :lol: Nie no, żartuję. Dzięki za info! Uspokoiłaś mnie trochę. Quote
Monia-Fionia Posted July 21, 2006 Posted July 21, 2006 Iwonko, moja mam jedzie z Primcią- biedną, wymęczoną i jeszcze trochę chorą, ale to nam się ostatnio często przydarza. Będzie z cała ekipa jamników z Wrocławia. Już wyjechali. Więc na pewno się spotkacie, zwłaszcza, że I grupa. Quote
kasia.gie Posted July 21, 2006 Posted July 21, 2006 Ja mam tylko potwierdzenie telefoniczne. Biore sie teraz za kserowanie dokumentow, ale mnie nastraszyliscie ta wscieklizna. Moj pies byl szczepiony w zeszlym roku w sierpniu i chyba pojade do veta i go doszczepie teraz, mozna tak? My wyjezdzamy z Lodzi o 20, niestety wczesniej nie da rady. Mam nadzieje ze damy rade na czas. Dopiero dzisiaj wrocilam z wakacji(ze wsi:evil_lol:) i tez mialam spore problemy w powiatowym, na szczescie sie udalo. Zastanawialam sie czy nie jechac przez Mamonowo, ale skoro prawie wszyscy z Was jada tedy to moze tez sprobuje. Jak cos pozwole sobie zadzwonic na ktorys z Waszych nrow. Podaje tez swoj 668 151 200. Nie pozostaje mi nic innego jak zyczyc Wam szerokiej drogi i sukcesow. Quote
Bulwinka Posted July 21, 2006 Posted July 21, 2006 no i doooopa - Ja nie jadę :shake: :bigcry: ---------------------------------------- dzwoniła właśnie anovi- jest już na granicy- jest luzik :cool3: kolejek nie ma - w ciągu jednej godziny przejeżdża się przez granicę ! :thumbs: Quote
Asiaczek Posted July 21, 2006 Posted July 21, 2006 Bulwinka - co się dzieje!? A czy Anovi mówiła coś nt. płatności i zaświadczeń? pzdr. Quote
Bulwinka Posted July 21, 2006 Posted July 21, 2006 ja nie jadę bo mam chorą osobę w rodzinie . nagle się pogorszyło- muszę zostać.:roll: anovi mówiła tylko że ubezpieczenie auta 120 zł- możesz do niej dzwonić - zaraz wyślę nr na PW - lepiej jak same się dogadacie- ona nocuje na polskiej stronie- w Bartoszycach Quote
warg2003warg Posted July 22, 2006 Posted July 22, 2006 :multi: Cieszę się, że anovi ładnie poszło, kilka psów jedzie z mojego oddziału.Pierwsi byliśmy my 2 lata temu.Trzymam za Was wszystkich kciuki. Quote
jo-jo Posted July 22, 2006 Posted July 22, 2006 Wieści jedyne co do mnie dotarly: Anovi, jej suczka Okey Olga Oregon w klasie championów 1 dosk. CAC i Res.CACIB! Również zrobiła Championat Rosji :multi: Brawo Iwonko :loveu: :loveu: Quote
Zarazah Posted July 22, 2006 Posted July 22, 2006 Może pochwalę się w imieniu Kasi.gie ;) Jamal (WOJMIR Tu Pilnuje) dosk. CWC , CACIB , BOS , BOB i zostaje championem Rosji. Quote
Bulwinka Posted July 22, 2006 Posted July 22, 2006 buldog znajomej - CAC. CACIB. NPwR. ZW.RASY- słowem wszystko!!!:multi: ----------- anowi-Tobie też gratuluję z całego serca!!:multi: miałaś sędzinę białorusinkę ? Bulelik? ( czy jakoś tak) jeśli tak- to byłaś na jednym ringu z moją znajomą. Quote
Crazy@ Posted July 22, 2006 Posted July 22, 2006 Witam. pierwszej swojej zagranicznej wystawie sunia znajomej zdobyła CAC, CACIBa. Tak wiec przdstawiam: Mł.Ch Pl Ch.Pl Ch.Ros BEAUTY IN RED z Samotni Christa Quote
Dzidtka_Gl Posted July 23, 2006 Posted July 23, 2006 bardzo proszę o podanie czy były jakies Polskie Owczarki Nizinne (gr I) i lhasa apso (gr IX) Quote
Dzidtka_Gl Posted July 23, 2006 Posted July 23, 2006 Crazy@ napisał(a):Witam. pierwszej swojej zagranicznej wystawie sunia znajomej zdobyła CAC, CACIBa. Tak wiec przdstawiam: Mł.Ch Pl Ch.Pl Ch.Ros BEAUTY IN RED z Samotni Christa GRATULACJE :) Twoja stronka mi sie nie otwiera :( Quote
DCP_domowy Posted July 23, 2006 Posted July 23, 2006 a jak zwykle proszę o stawkę Briardów (FCI113) :modla: pozdrowienia z Gdyni i gratulacje dla zwycięzców:klacz: Quote
jula&czaga Posted July 23, 2006 Posted July 23, 2006 witam!! wrocilismy!! nasz 1 wyjazd do Kalilka.... super atmosfera poznalismy przemilych ludzi jednym slowej swietny wyjazd. A przywiozlysmy: CAC CACIB BOB BOG2, nio i jestesmy teraz Ch. rosji:):multi: Quote
Dzidtka_Gl Posted July 23, 2006 Posted July 23, 2006 gratulacje ale nie wiem jakiego masz pieska :( a znasz wyniki innych finałów ??? Quote
Musiałek Posted July 23, 2006 Posted July 23, 2006 Dojechała i wróciłam i prędko na razie tam nie pojadę ale przywieżlismy Blue - Zw. Mł, NJwR BOB i został Ch. Rosji !!! Pon-ów nie było Quote
Recommended Posts