Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

King napisał(a):
Witam! Mam pytanko odnośnie pieczątek które powinny być od Powiatowego Lekarza Weterynarii. Niestety na pieczątce którą mi przybił w legalizacji paszportu i na zaświadczeniu pisze Urzędowy Lekarz Weterynarii. No i nie wiem czy taka może być:shake: Trochę mi to nie daje spokoju. No i ktoś wcześniej pisał że ma być okrągła z orzełkiem a moja jest normalna ale za to czerwona:cool3: Jechac i się prosić o orzełka;) czy dać sobie spokój??

w paszporcie zadna okragla z orzek=lkiem nie wejdzie i tam sa 2 plaskie, natomiast na swiadectwie zdrowia musza byc i lekarza wet pieczatka (urzedowego-czerwona) i okragla pieczec obok

• Replies 900
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A ja mam swoja teorie co do pieczątek: na granicach nie odróżniają "powiatowego" od "urzędowego" itp. Pieczątka ma być CZERWONA! I to wszystko.
Ja to "ćwiczyłam" juz kilkanaście razy i nikt się nie czepiał. A juz na pewno nie rosyjski pogranicznik...
Pzdr.

Posted

powiatowy=urzedowy lekarz weterynarii:)))))kazdy pracujacy w powiecie jest urzedowym lekarzem, natomiast powiatowy jest tylko 1:)))czyli szef:))))i on raczej takich malych rzeczy jak paszport to nie podpisuje:)))chyba ze maly powiat i ma malo pracownikow:)))))

Posted

hej
a powiedzcie mi jeszcze jedno. Czy jesli ktos jedzie samochodem cambi( zarejestrowanym jako ciezarowy) to chyba nie kaza stac w kolejce razem z tirami prawda??!!! tylko idzie w kolejce osobowek??

Posted

OK no to i ja jadę :)

na szczęście udało mi się pozałatwiać transporty - to się nazywa prężność :)

Ja będę na granicyw Bezledach o 5 rano :) czekając na swoją podwózkę :))
Jak zobaczycie dziewczę z kolorowym aussiekim to nie zapomnijcie pomachac :))

Posted

[quote name='orsini']powiatowy=urzedowy lekarz weterynarii:)))))kazdy pracujacy w powiecie jest urzedowym lekarzem, natomiast powiatowy jest tylko 1:)))czyli szef:))))i on raczej takich malych rzeczy jak paszport to nie podpisuje:)))chyba ze maly powiat i ma malo pracownikow:)))))
Orsini - ja ich i tak nie rozróżniam! Na granicy też ich nie rozróżniają...
Pzdr.

Posted

Nacia_i_Fluffy napisał(a):
To co muszę mieć tą legalizację czy nie??????? Jechać po nią??? Już sama nie wiem :placz:

Paszporty moich psiaków są holenderskie i nie mam żadnej legalizacji. I nie mam zamiaru sobie tym głowy zawracać.
pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Paszporty moich psiaków są holenderskie i nie mam żadnej legalizacji. I nie mam zamiaru sobie tym głowy zawracać.
pzdr.

Ok, dzięki Asia. Przynajmniej nie będę sama :lol: Nie no, żartuję. Dzięki za info! Uspokoiłaś mnie trochę.

Posted

Iwonko,

moja mam jedzie z Primcią- biedną, wymęczoną i jeszcze trochę chorą, ale to nam się ostatnio często przydarza.
Będzie z cała ekipa jamników z Wrocławia.
Już wyjechali.
Więc na pewno się spotkacie, zwłaszcza, że I grupa.

Posted

Ja mam tylko potwierdzenie telefoniczne. Biore sie teraz za kserowanie dokumentow, ale mnie nastraszyliscie ta wscieklizna. Moj pies byl szczepiony w zeszlym roku w sierpniu i chyba pojade do veta i go doszczepie teraz, mozna tak?
My wyjezdzamy z Lodzi o 20, niestety wczesniej nie da rady. Mam nadzieje ze damy rade na czas. Dopiero dzisiaj wrocilam z wakacji(ze wsi:evil_lol:) i tez mialam spore problemy w powiatowym, na szczescie sie udalo. Zastanawialam sie czy nie jechac przez Mamonowo, ale skoro prawie wszyscy z Was jada tedy to moze tez sprobuje. Jak cos pozwole sobie zadzwonic na ktorys z Waszych nrow. Podaje tez swoj 668 151 200.
Nie pozostaje mi nic innego jak zyczyc Wam szerokiej drogi i sukcesow.

Posted

no i doooopa - Ja nie jadę :shake: :bigcry:
----------------------------------------
dzwoniła właśnie anovi- jest już na granicy- jest luzik :cool3:
kolejek nie ma - w ciągu jednej godziny przejeżdża się przez granicę ! :thumbs:

Posted

ja nie jadę bo mam chorą osobę w rodzinie . nagle się pogorszyło- muszę zostać.:roll:
anovi mówiła tylko że ubezpieczenie auta 120 zł- możesz do niej dzwonić - zaraz wyślę nr na PW - lepiej jak same się dogadacie- ona nocuje na polskiej stronie- w Bartoszycach

Posted

Wieści jedyne co do mnie dotarly:

Anovi, jej suczka
Okey Olga Oregon w klasie championów 1 dosk. CAC i Res.CACIB!

Również zrobiła Championat Rosji :multi:

Brawo Iwonko :loveu: :loveu:

Posted

buldog znajomej - CAC. CACIB. NPwR. ZW.RASY- słowem wszystko!!!:multi:
-----------
anowi-Tobie też gratuluję z całego serca!!:multi:
miałaś sędzinę białorusinkę ? Bulelik? ( czy jakoś tak)
jeśli tak- to byłaś na jednym ringu z moją znajomą.

Posted

Witam.
pierwszej swojej zagranicznej wystawie sunia znajomej zdobyła CAC, CACIBa.
Tak wiec przdstawiam:
Mł.Ch Pl Ch.Pl Ch.Ros BEAUTY IN RED z Samotni Christa

Posted

Crazy@ napisał(a):
Witam.
pierwszej swojej zagranicznej wystawie sunia znajomej zdobyła CAC, CACIBa.
Tak wiec przdstawiam:
Mł.Ch Pl Ch.Pl Ch.Ros BEAUTY IN RED z Samotni Christa

GRATULACJE :)
Twoja stronka mi sie nie otwiera :(

Posted

witam!!
wrocilismy!! nasz 1 wyjazd do Kalilka.... super atmosfera poznalismy przemilych ludzi jednym slowej swietny wyjazd.
A przywiozlysmy: CAC CACIB BOB BOG2, nio i jestesmy teraz Ch. rosji:):multi: