Diamant Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 anovi - poprosiłam osobe z DGM - aby się dowiedziała czy moje "paskudy" są przyjęte - podobno tak (przynajmniej suka - bo juz zgłupiałam czy samca też zgłaszałam:oops: )- jak wcześniej było dzwonione - ale różnie bywa - jeśli o mnie chodzi - nie ma problemu moge podac namiary na mnie - jak bede w czymś mogła pomóc - służe - 668443754. Pozdrawiam. Quote
orsini Posted July 20, 2006 Posted July 20, 2006 anovi napisał(a):A nie ma za co :p niech Ci na zdrowie będzie :lol: No ja im tam nie wierzę za bardzo... my się postaramy z samego ranka, zresztą i tak mamy na 11:15 chyba.. :roll: a KTO sedziuje 2ke??? Quote
Bardotka Posted July 20, 2006 Posted July 20, 2006 anovi napisał(a):Да ваша собака зарегистрирована на выставку в городе Калининграде 22 июля 2006г. Tak Twoja/Państwa pies jest zarejestrowany na wystawie w mieście Kaliningrad dnia 22 lipca 2006r. Выставка будет проходить на стадионе "Пионер" проспект мира 134, ваш ринг Wystawa będzie się odbywać na stadionie "Pionier" Prospjekt Mira 134, Wasz/Twój/Państwa ring/sędziowanie начинается в 15.10 ринг №1 Наталья Булелик rozpoczyna się o 15:10 Ring nr 1 Natalja Bulelik Przynajmniej jak na mój gust to tak wygląda ;) No pięknie, pięknie, a mi tu truka że po rusku nie potrafi he he he:mad: :cool3: Quote
Asiaczek Posted July 20, 2006 Posted July 20, 2006 Diamant napisał(a):Asiaczek moge prosić o jakiś kontakto do Ciebie - np.komóra?? Może być na PW - mój kierowca jest z "deka" spanikowany i chce bardzo wcześnie wyjechać w piątek - Ma samochód z leasingu niby wszystkie dokumenty przetłumaczone - ale obawia się problemów na granicy - czy jest możliwość spotkania się "po tamtej" stronie- i kontynuowania jazdy dalej wspólnie?? Pozdrawiam. PS.Nadal nie mam potwierdzenia :( Masz PW. A potwierdzenie - powtarzam to już któryś raz! - nie jest o niczego potrzebne, jeżeli chodzi o wystawy w Kaliningradzie. Pzdr. Quote
anovi Posted July 20, 2006 Posted July 20, 2006 [quote name='Bardotka']No pięknie, pięknie, a mi tu truka że po rusku nie potrafi he he he:mad: :cool3: Eeee... tam Bardociu :oops: Takie tam tłumaczenie :roll: Jak mam tekst, to nagle się bukwy układją jakoś i raczej większość rozumiem... ;) Dramat to się zaczyna jak mam coś powiedzieć - wtedy ni w pieriot.. nie pamiętam najprostszych słów - amnezja jakaś czy cuś.. :evil_lol: ? [quote name='orsini']a KTO sedziuje 2ke??? orsini - mi napisali na potwierdzeniu, że ta sama osoba co np USH sędziuje, czyli Natalia Bulelik (czy jak to się tam czyta.. ;)) :multi: właśnie kurier mi przywiózl oświadczenie od Notariusza, że firma się zgadza na wyjazd służbówką :multi: Teraz musi jeszcze dokończyć dzieła tłumacz - oby zdążyła... :mad: Quote
kingula Posted July 20, 2006 Posted July 20, 2006 Asiaczku dziekuje za info, uspokoilas mnie troche, jeszcze przed zadna wystawa nie mialam tak "pod gore" :shake: Moze to jakis znak? :evil_lol: Numer do mnie to 501 242 281 jakby ktos byl w potrzebie ;) Quote
Bardotka Posted July 20, 2006 Posted July 20, 2006 [quote name='anovi']Eeee... tam Bardociu :oops: Takie tam tłumaczenie :roll: Jak mam tekst, to nagle się bukwy układją jakoś i raczej większość rozumiem... ;) Dramat to się zaczyna jak mam coś powiedzieć - wtedy ni w pieriot.. nie pamiętam najprostszych słów - amnezja jakaś czy cuś.. :evil_lol: ? orsini - mi napisali na potwierdzeniu, że ta sama osoba co np USH sędziuje, czyli Natalia Bulelik (czy jak to się tam czyta.. ;)) :multi: właśnie kurier mi przywiózl oświadczenie od Notariusza, że firma się zgadza na wyjazd służbówką :multi: Teraz musi jeszcze dokończyć dzieła tłumacz - oby zdążyła... :mad: Hi hi hi, no to fajnie, papierki masz załatwione - super:multi: Quote
jula&czaga Posted July 20, 2006 Posted July 20, 2006 hej. czemu nie piszecie o spotkaniu przed granica?? Quote
jula&czaga Posted July 20, 2006 Posted July 20, 2006 ahoj to moj nr telefonu: 888-543-053 bedziemy sie poruszac biala vectra combi :D z wyzelka niemiecka krotkowlosa i weimarem Quote
anovi Posted July 20, 2006 Posted July 20, 2006 Bardotka napisał(a):Hi hi hi, no to fajnie, papierki masz załatwione - super:multi: Nooo... już prawie mamy - też się cieszę :) Teraz jeszcze lecę do kantorka po jakieśik $, albo E :eviltong:. Będę popołudniem.. P.S. nr tel. powysyłałam na PW. Quote
Nacia_i_Fluffy Posted July 20, 2006 Posted July 20, 2006 Ojj... właśnie przebrnęłam przez ten cały wątek. Dlatego, że też się wybieram z sunią, ojcem i hodowcami! I już widzę kłopoty: bongobongo napisał(a): Ponadto wet w Bezledach jak wjeżdżałam skserował stronę z legalizacją. Ja z mamą wykłucałyśmy się w powiatowym inspektoriacie weterynaryjnym aby nam legalizację podbił, bo zostałyśmy uczulone przez weta! A oni na to, że nie, bo nie ma przepisów regulujących kto miałby to zrobić i basta! No to my, że co im szkodzi podbić jedną pieczątkę? Znowu ta sama śpiewka - nie ma przepisów regulujących... bla, bla, bla... :roll: Kłóciłyśmy się długo!!! Zadzwoniliśmy do weta - podetknął im przed oczy odpowiednie paragrafy kodeksu unijnego, a nam powiedział, żebyśmy się nie martwiły, że bez tej legalizacji też przejdzie. To wkońcu jak??? Jechać po nią jeszcze raz??? I prosiłabym o podsumowanie co trzeba na granicy zrobić/zapłacić? podobno jakieś ubezpieczenie samochodu? Jakieś kopie paszportu psa? Pomóżcie! Jeszcze jedna sprawa - jadę z ojcem, a mama zostaje w domu, a oni są wspólnie właścicielami samochodu + bank. Mama ma napisać jakieś oświadczenie, że pozwala mu na wyjazd tym samochodem czy coś? :lol: Paranoja :lol: My wyjeżdżamy z Wawy późnym popołudniem około 16.00-17.00 Które przejście graniczne polecacie? I kto sędziuje collie rough / owczarki szkockie długowłose????? Dzięki z góry za wszystkie info! :):p Quote
jula&czaga Posted July 20, 2006 Posted July 20, 2006 my tez jedziemy z wawy!! ale nie mamy jeszcze pomyslu o ktorej godzinie. Quote
anovi Posted July 20, 2006 Posted July 20, 2006 Nacia, nie wiem jak z tą legalizacją - słyszałam różne wersje - jedni jechali "z" inni znowu "bez". My w każdym razie mamy, a w powiatowym nie robiono z tym w ogóle problemów. Nawet panie sama zaproponowały. Na granicy trzeba chyba (piszę chyba bo jeszcze nie byłam..) wykupić ubezpieczenie komunikacyjne (chyba odpowiednik zielonej karty), bo nasze nie obejmuje Rosji. Kwota - nie mam pojęcia. Co do współwłasności, to może mama coś naskrobać - nie zaszkodzi mieć (w razie czego wyrzucisz do kosza jak wrócisz). Ważne jest to czy imię i nazwisko Taty widnieje w dowodzie rejestracyjnym samochodu. Zrób sobie kserokopię rodowodu - jak radziła Asiaczek. Bo gdyby był jakiś Ch.Ru :razz: to może się przydać :) Cały paszport (nawet puste strony) psa też ksero x 2 (chyba na wjazd i wyjazd). Lepiej zrobić - co Ci szkodzi. Zaoszczędzisz sobie stania na granicy, aż pani vet. zrobi sama i do tego jeszcze nie wiadomo czy sobie czegoś za to nie policzy... A przejście z Wawki, to chyba Bezledy. Zabierzcie jakieś dodatkowe $ i E :lol: na drobne wydatki typu "koszty reprezentacyjne" :cool3: Mam nadzieję, że nic nie pochrzaniłam ;) - jeśli tak to niech mnie ktoś poprawi... Quote
jula&czaga Posted July 20, 2006 Posted July 20, 2006 eh a ja wciaz nie mam pomyslu o ktorej wyjechac.... bo ile bedzie sie stalo na granicy i co potem w srodku nocy..stac pod stadionem w kalinku?? jakie wy macie pomysly?? i o ktorej planujecie byc na granicy?? Quote
Bulwinka Posted July 20, 2006 Posted July 20, 2006 jula&czaga napisał(a):eh a ja wciaz nie mam pomyslu o ktorej wyjechac.... bo ile bedzie sie stalo na granicy i co potem w srodku nocy..stac pod stadionem w kalinku?? jakie wy macie pomysly?? i o ktorej planujecie byc na granicy?? moi znajomi wyjeżdżają z Łodzi o godz.17:00 - mnie zabierają z Warszawy - myślę że około 19:00 - 19:30 wyruszymy z Warszawy na razie jest taki plan. o której będziemy na granicy - nie mam pojęcia zapisałam też Twój telefon- nie zdziw się jak zadzwonię ;) widzę że podajecie swoje numery - to ja też podaję: mój nr: 0 500 46 77 86 Quote
jula&czaga Posted July 20, 2006 Posted July 20, 2006 no to juz cos wiem:) dzieki Bulwinko:D moze sie jakos uda nam spotkac na 2 autka zawsze razniej na granicy czekac:) do zobaczyska Quote
Bulwinka Posted July 20, 2006 Posted July 20, 2006 pewnie- razem raźniej - Ja już pisałam Anovi - że jak będę na granicy - to będę próbowała dzwonić - może się okaże że stoimy gdzieś obok siebie w kolejce :cool3: - no i w razie czego - będziemy grupowo naciskać na pograniczników aby nas szybciej odprawiali - no coś wymyślimy- im więcej nas razem będzie - tym lepiej! Quote
Nacia_i_Fluffy Posted July 20, 2006 Posted July 20, 2006 Dzięki anovi za wszystkie info! anovi napisał(a): Zabierzcie jakieś dodatkowe $ i E :lol: na drobne wydatki typu "koszty reprezentacyjne" :cool3: Hm... no właśnie dlaczego euro? Rozumiem za wystawę tak... ale przecież w Rosji to chyba ruble, co? :lol: Już wszystko mi się kręci... A ktoś może jeszcze dokładniej powiedzieć o tej legalizacji? Quote
King Posted July 20, 2006 Posted July 20, 2006 Witam! Mam pytanko odnośnie pieczątek które powinny być od Powiatowego Lekarza Weterynarii. Niestety na pieczątce którą mi przybił w legalizacji paszportu i na zaświadczeniu pisze Urzędowy Lekarz Weterynarii. No i nie wiem czy taka może być:shake: Trochę mi to nie daje spokoju. No i ktoś wcześniej pisał że ma być okrągła z orzełkiem a moja jest normalna ale za to czerwona:cool3: Jechac i się prosić o orzełka;) czy dać sobie spokój?? Quote
anovi Posted July 20, 2006 Posted July 20, 2006 [quote name='Nacia_i_Fluffy']Dzięki anovi za wszystkie info! Hm... no właśnie dlaczego euro? Rozumiem za wystawę tak... ale przecież w Rosji to chyba ruble, co? :lol: Już wszystko mi się kręci... No tak.. rubelki to na drobne wydatki, typu woda, jakieś papu, etc... $ - hmmm... że tak powiem koszty reprezentacyjne :razz:, no a E to tak na wszelki wypadek, gdyby $ były bleeee.. :evil_lol: No nie wiem - lepiej byc przygotowanym - może będziesz musiała np. nocowac (oby nie) :evil_lol:, ale gdyby to np. za hotel się płaci w E. ;) U nas już decyzja zapadła - jedziemy jutro rano ok. 5:00 :lol: Bulwinka całkiem możliwe, że sie tam gdzieś spotkamy po drodze.. :lol: Jak by coś to Renault Clio (kolor chyba oliwkowy metalik) z łaciatym kuniem na tyle :lol: Quote
Bulwinka Posted July 20, 2006 Posted July 20, 2006 anovi- tak wcześnie rano jedziecie? chyba przestraszyłaś się kolejek? co ? u nas nic się nie zmienia - wyruszamy około 19:00 z Warszawy- mam nadzieję że też zdążymy :cool3: eee tam- jestem dobrej myśli :razz: - musi być dobrze! Quote
jula&czaga Posted July 20, 2006 Posted July 20, 2006 a mnie dobre mysli cos na sile upuszczaja! Czaga skaleczyla opuszke na spacerze i kuleje:( i to jeszcze tylka od strony sedziego:( eh pech to pech wiec moje pytanie brzmi czy ktos ma sposoby sprawdzone w takich sytuacjach???? pomocy!!!! Quote
anovi Posted July 21, 2006 Posted July 21, 2006 No to komu w drogę temu... hmmm.. trampki :lol: My właśnie wyruszamy.. Jeśli by sie pojawiły jakieś nowe, bardzo ważne wiadomości (np. wystawku odwołana :eviltong:)to bardzo proszę o sms'ka.. i do zobaczenia - być może na granicy ;) Quote
Asiaczek Posted July 21, 2006 Posted July 21, 2006 Anovi - do zobaczenia (ale raczej na wystawie!). Spokojnej drogi! pzdr. Quote
Recommended Posts