Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Podnoszę temat

Ponieważ mój samochód odpadł zostały nas 3 osoby bez transportu czy ma ktoś wolne miejsca w samochodzie ??????????????????

dziewczyna z kochana malamutką
chłopak z dwoma malutkimi ozdóbkami - oni najwazniejsi !!!!!!

wszędzie dojazd - !!!!

i ja z aussie ??????????

• Replies 900
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Musiałek']Podnoszę temat

Ponieważ mój samochód odpadł zostały nas 3 osoby bez transportu czy ma ktoś wolne miejsca w samochodzie ??????????????????

chłopak z dwoma malutkimi ozdóbkami - oni najwazniejsi !!!!!!

wszędzie dojazd - !!!!

i ja z aussie ??????????

Musiałku, Justuss proponuje miejsca!!!!!!

Posted

[quote name='Musiałek']Ponieważ mój samochód odpadł zostały nas 3 osoby bez transportu czy ma ktoś wolne miejsca w samochodzie ??????????????????
chłopak zdwoma malutkim ozdóbkami - oni najwazniejsi !!!!!!
wszędzie dojazd - !!!!
i ja z aussie ??????????
Musiałku, a Ty skąd jedziesz??
A może umówić się z kimś już przy granicy i tam się przesiąść??
U nas na czas podróży są tylko dwa miejsca siedzące, bo mamy tył rozłożony i kratkę :( (czyli ja i kierowca) - a z tyłu siedzi "koń" - malamut za diabła nie wejdzie :(

Posted

Diamant napisał(a):
Dzięki za poruszenie temtu związanego z samochodami - okazało się,że Nam też potrzebne jest tłumaczenie przez przysięgłego :angryy: mamy samochód w leasingu - całe szczęście,że uda to się załatwić na czas bo inaczej byśmy piechotką z granicy na wystawke dreptali :painting: .

Pozdrawiam.

Załatwiajcie, załatwiajcie te dokument, bo nie na każdej granicy jest ruch pieszy, co oznacza, że granice trzeba przejechać w aucie, ale zgodnie z przepisami np. jeśli chodzi o ilośc miejsc i osób, bo mi np chcieli dać mamdat za brak pasów, jak podjeżdżałam do pogranicznika.

Posted

[quote name='Justuss']Musiałku- my jedziemy tylko we dwie osoby + dwa staffiki, takze myśle, że możemy kogoś zabrac...min. 2 osoby + nieduze psy..!!!

wysłaąm już na prv prośbę o kontakt !!!

Posted

Musiałek napisał(a):
Samochód jest na firmę :(

Qrka.... :roll:

Justuss napisał(a):
Nasz samochód jest na mojego ojca- pełnomocnictwo notarialne juz mamy a w piatek odbieram od tłumacza przysięgłego- kuzwa wiedziałam ,że z ta wystawą beda tylko same problemy- chyba bedzie trzeba wyjechac dwa dni wczesniej zeby zdazyc na czas jak sie okaze , że nas beda trzymac na granicy Bóg wie ile- jak dojedziemy na wystawe i przetrwamy to wszystko to juz chyba w zyciu nie pojade w tamte rejony....:angryy:

Eee tam :p
A jak wygracie, to idę o zakład, że za rok znów będziecie myśleć o wyjeździe do Kaliningradu ;)
Myśmy byli w maju na Białorusi i żyjemy- trzymali nas tylko 7 godzin, koleżankę 9, ale to tylko dlatego, że nie miała upoważnienia na samochód swojej mamy (ale przejechała w końcu :diabloti: ).
Aż tak źle, miejmy nadzieję, nie będzie :razz:

jula&czaga napisał(a):
a jesli jestem wspolwlascicielem auta to beda jakies problemy???

U mnie współwłaścicielem jest bank i Białorusini nie mieli z tym problemów (nawet o to nie zapytali)
Pocieszam się, że Rosja to taka lajtowa Białoruś :roll:

anovi napisał(a):
Kaliningrad nie wszędzie jest traktowany jako Federac. Ros. ...
Niektórzy ubezpieczyciele nawet uważają Kalin. za Europę ;-)

Ale również i zasady wydawania wiz do Obwodu Kaliningradzkiego są inne niż dla całej Rosji, więc może.... :razz:

Posted

bongobongo napisał(a):
Nigdy Nigdy, masz rację.
Chociaż w czerwcu miałam różne przeżycia, to jakoś wróciłam i wcale nie mówię, że już nigdy nie pojadę:lol:

Lajtowy człowiek.
To mi się podoba!:p

Posted

kingula napisał(a):
Hej
My takze wyjezdzamy z Gdyni i chetnie pojechalibysmy jakas wieksza paczka, z jednym znajomym bedziemy lapac sie jakos kolo granicy, ale on jedzie z Warszawy. Czy ktos chetny do wspolnej podrozy? ;)

Jak już wspominałam wczesniej ja też jadę z 3miasta a konkretnie z Gdańska,czy mogłybysmy poczepic sie pod Twój"ogonek"?Pozdrawiam-Ania

Posted

Witam .
Gdyby ktoś miał wlne miejsce bardzo chętnie bym się zabrała (i oczywiście dołożyła do wszystkich kosztów związanych z wyjazdem ), znajomi z którymi miałam jechać jadą już jutro , a do mnie zadzwoniła Pani z firmy , która załatwia mi wizę , że będzie do dbioru w pątek w warszawie .Mam zgłoszone 3 bullmastiffy , ale jeden samiec ma już zapewnioną podróż zostają mi 2 suczki nie dużych rozmiarów , zero agresji jeżdziły już z innymi psami w samochodzie wtulają się w siebie i idą spać . Było by mi bardzo miło gdybym mogła się z kimś zabrać .
Pzdrawiam

Posted

ahoj towarzyszekaliningradzkiej doli i niedoli:)
na miesjce spotkania proponuje Bartoszyce to to chyba ostatnie wieksze miasto przed granica.
Spotkajmy sie tam i wyruszmy wszyscy na kalinek a moze wspolnymi silami nas puszcza szybciej jak im zjedzie na raz tyle psow:). czakam na propozycje godziny i konkretnego miejsca bo ja Bartoszyc nie znam:)

Posted

U mnie panika, zapodzialam gdzies oryginal rodowodu :shake: kopie mam bo mam zeskanowany, czy oryginal jest niezbedny np. do ew.championatu Rosji? Ratunku :shake:

Posted

kingula napisał(a):
U mnie panika, zapodzialam gdzies oryginal rodowodu :shake: kopie mam bo mam zeskanowany, czy oryginal jest niezbedny np. do ew.championatu Rosji? Ratunku :shake:

Do Championatu potrzebna jest kserokopia.
Spox.
Pzdr.

Posted

Dziś postanowiłam, że otrzymam potwierdzenie... i otrzymałam :multi:
Dzwoniłam pod nast. nr tel.
007 4012/71 26 18 - odebrał mrukliwy Pan i powiedział, że On już nic nie wie;
007 4012/70 02 35 - odebrała Pani i powiedała kolejny, bo Ona też już nie wie i mam dzwonić do Mariny;
007 9212/61 72 12 - odebrała Pani Marina i powiedziała, że potwierdzenia to wysyła Pani Irena i podała kolejny nr tel.
007 4012/71 26 18, który był oczywiście numerem mrukliwego Pana :angryy:
Dzwonię więc jeszcze raz pod ten nr, Pan mówi, że nie kuma :angryy::mad:
Więc dzwonię raz jeszcze i mówię, że chcę z Ireną i nagle odzywa sie Irena, i mówi mi, że już dawno mailem wysłali :crazyeye:.. A u mnie na skrzynce pusto. Więc protestuję, że nie mam. No to Pani kazała mi przeliterować adres maila i po godzinie dostałam potwierdzenie :multi:.
eeech tam to trzeba mieć zdrowie i zamiłowanie do telefonów..
życzę wytrwałości tym, którzy jeszcze tam muszą dzwonić..
Nasza Pani tłumacz pracuje właśnie nad naszym oświadczeniem samoch.
Więc może jednak pojedziemy..??:razz:

Posted

A ja znowu dostałam tajemniczego maila:
Prosze uprzejmie o tłumaczenie :

Да ваша собака зарегистрирована на выставку в городе Калининграде 22 июля 2006г. Выставка будет проходить на стадионе "Пионер" проспект мира 134, ваш ринг начинается в 15.10 ринг №1 Наталья Булелик.

Posted

[quote name='USH']A ja znowu dostałam tajemniczego maila:
Prosze uprzejmie o tłumaczenie :
.

Да ваша собака зарегистрирована на выставку в городе Калининграде 22 июля 2006г.
Tak Twoja/Państwa pies jest zarejestrowany na wystawie w mieście Kaliningrad dnia 22 lipca 2006r.

Выставка будет проходить на стадионе "Пионер" проспект мира 134, ваш ринг
Wystawa będzie się odbywać na stadionie "Pionier" Prospjekt Mira 134, Wasz/Twój/Państwa ring/sędziowanie

начинается в 15.10 ринг №1 Наталья Булелик
rozpoczyna się o 15:10 Ring nr 1 Natalja Bulelik

Przynajmniej jak na mój gust to tak wygląda ;)

Posted

Ok, czyli najlepiej to wydrukowac sobie i nie trzeba sie spieszyc na wystawe, skoro husky o 15 10 się zaczynaja :)

Dziękuje za tłumaczenie!!!

Posted

[quote name='USH']Ok, czyli najlepiej to wydrukowac sobie i nie trzeba sie spieszyc na wystawe, skoro husky o 15 10 się zaczynaja :)

Dziękuje za tłumaczenie!!!

A nie ma za co :p niech Ci na zdrowie będzie :lol:
No ja im tam nie wierzę za bardzo... my się postaramy z samego ranka, zresztą i tak mamy na 11:15 chyba.. :roll:

Posted

Asiaczek moge prosić o jakiś kontakto do Ciebie - np.komóra?? Może być na PW - mój kierowca jest z "deka" spanikowany i chce bardzo wcześnie wyjechać w piątek - Ma samochód z leasingu niby wszystkie dokumenty przetłumaczone - ale obawia się problemów na granicy - czy jest możliwość spotkania się "po tamtej" stronie- i kontynuowania jazdy dalej wspólnie??

Pozdrawiam.

PS.Nadal nie mam potwierdzenia :(

Posted

[quote name='Diamant']Asiaczek moge prosić o jakiś kontakto do Ciebie - np.komóra?? Może być na PW - mój kierowca jest z "deka" spanikowany i chce bardzo wcześnie wyjechać w piątek - Ma samochód z leasingu niby wszystkie dokumenty przetłumaczone - ale obawia się problemów na granicy - czy jest możliwość spotkania się "po tamtej" stronie- i kontyuowania jazdy dalej wspólnie??
Pozdrawiam.
PS.Nadal nie mam potwierdzenia :(

A ja mam pytanie w związku z powyższym:
czy było by to bardzo nie ładne gdybyśmy się spróbowali wymienić jakimiś tel. kontaktowymi?? Nigdy nie wiadomo kto i kiedy będzie może potrzebował jakiejś pomocy... (oby nie, ale jednak...). A tak większość będzie zdana na siebie... Różne rzeczy chodzą po ludziach - czy to koło, czy jakieś narzędzia, czy paliwo... no cokolwiek.
Diamant dzwoń tam na te nr tel. - powinno Ci się udać. Masz jeszcze dwa dni :p Mnie Pani przekonywała, że wysłała, ale w końcu wysłala raz jeszcze. W sumie była b. miła. Starała się dogadać :p