Musiałek Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 Podnoszę temat Ponieważ mój samochód odpadł zostały nas 3 osoby bez transportu czy ma ktoś wolne miejsca w samochodzie ?????????????????? dziewczyna z kochana malamutką chłopak z dwoma malutkimi ozdóbkami - oni najwazniejsi !!!!!! wszędzie dojazd - !!!! i ja z aussie ?????????? Quote
bongobongo Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 [quote name='Musiałek']Podnoszę temat Ponieważ mój samochód odpadł zostały nas 3 osoby bez transportu czy ma ktoś wolne miejsca w samochodzie ?????????????????? dziewczyna z kochana malamutką chłopak z dwoma malutkimi ozdóbkami - oni najwazniejsi !!!!!! wszędzie dojazd - !!!! i ja z aussie ?????????? Musiałku, Justuss proponuje miejsca!!!!!! Quote
anovi Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 [quote name='Musiałek']Ponieważ mój samochód odpadł zostały nas 3 osoby bez transportu czy ma ktoś wolne miejsca w samochodzie ?????????????????? dziewczyna z kochana malamutką chłopak zdwoma malutkim ozdóbkami - oni najwazniejsi !!!!!! wszędzie dojazd - !!!! i ja z aussie ?????????? Musiałku, a Ty skąd jedziesz?? A może umówić się z kimś już przy granicy i tam się przesiąść?? U nas na czas podróży są tylko dwa miejsca siedzące, bo mamy tył rozłożony i kratkę :( (czyli ja i kierowca) - a z tyłu siedzi "koń" - malamut za diabła nie wejdzie :( Quote
bongobongo Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 Diamant napisał(a):Dzięki za poruszenie temtu związanego z samochodami - okazało się,że Nam też potrzebne jest tłumaczenie przez przysięgłego :angryy: mamy samochód w leasingu - całe szczęście,że uda to się załatwić na czas bo inaczej byśmy piechotką z granicy na wystawke dreptali :painting: . Pozdrawiam. Załatwiajcie, załatwiajcie te dokument, bo nie na każdej granicy jest ruch pieszy, co oznacza, że granice trzeba przejechać w aucie, ale zgodnie z przepisami np. jeśli chodzi o ilośc miejsc i osób, bo mi np chcieli dać mamdat za brak pasów, jak podjeżdżałam do pogranicznika. Quote
Musiałek Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 ja na terenie Polski mogę wszędzie dojechać !!! nawet na sama granicę tylko czy ktos nas z tamtąd zabierze ?? Quote
Musiałek Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 [quote name='bongobongo']Musiałku, Justuss proponuje miejsca!!!!!! tak widziałam i juz na prv napisałam Quote
Musiałek Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 [quote name='Justuss']Musiałku- my jedziemy tylko we dwie osoby + dwa staffiki, takze myśle, że możemy kogoś zabrac...min. 2 osoby + nieduze psy..!!! wysłaąm już na prv prośbę o kontakt !!! Quote
anovi Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 A znalazłam jeszcze taką stoniczkę http://www.strazgraniczna.pl/przejscia_graniczne?granica%3Astr=Federacja+Rosyjska&miejscowosc_polska%3Astr=&rodzaj_ruchu%3Astr=osobowy&rodzaj_przejscia%3Astr= może komuś sie przyda.... ?? Bo jeśli dobrze pamietam ktoś pytał, o rodzaje przejść... ale stare to jak ollerka - z 2004 r. ostatnia modyfikacja - no chyba że nic się nie zmieniło... Quote
NigdyNigdy Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 Musiałek napisał(a):Samochód jest na firmę :( Qrka.... :roll: Justuss napisał(a):Nasz samochód jest na mojego ojca- pełnomocnictwo notarialne juz mamy a w piatek odbieram od tłumacza przysięgłego- kuzwa wiedziałam ,że z ta wystawą beda tylko same problemy- chyba bedzie trzeba wyjechac dwa dni wczesniej zeby zdazyc na czas jak sie okaze , że nas beda trzymac na granicy Bóg wie ile- jak dojedziemy na wystawe i przetrwamy to wszystko to juz chyba w zyciu nie pojade w tamte rejony....:angryy: Eee tam :p A jak wygracie, to idę o zakład, że za rok znów będziecie myśleć o wyjeździe do Kaliningradu ;) Myśmy byli w maju na Białorusi i żyjemy- trzymali nas tylko 7 godzin, koleżankę 9, ale to tylko dlatego, że nie miała upoważnienia na samochód swojej mamy (ale przejechała w końcu :diabloti: ). Aż tak źle, miejmy nadzieję, nie będzie :razz: jula&czaga napisał(a):a jesli jestem wspolwlascicielem auta to beda jakies problemy??? U mnie współwłaścicielem jest bank i Białorusini nie mieli z tym problemów (nawet o to nie zapytali) Pocieszam się, że Rosja to taka lajtowa Białoruś :roll: anovi napisał(a):Kaliningrad nie wszędzie jest traktowany jako Federac. Ros. ... Niektórzy ubezpieczyciele nawet uważają Kalin. za Europę ;-) Ale również i zasady wydawania wiz do Obwodu Kaliningradzkiego są inne niż dla całej Rosji, więc może.... :razz: Quote
bongobongo Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 Nigdy Nigdy, masz rację. Chociaż w czerwcu miałam różne przeżycia, to jakoś wróciłam i wcale nie mówię, że już nigdy nie pojadę:lol: Quote
NigdyNigdy Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 bongobongo napisał(a):Nigdy Nigdy, masz rację. Chociaż w czerwcu miałam różne przeżycia, to jakoś wróciłam i wcale nie mówię, że już nigdy nie pojadę:lol: Lajtowy człowiek. To mi się podoba!:p Quote
Dropka Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 kingula napisał(a):Hej My takze wyjezdzamy z Gdyni i chetnie pojechalibysmy jakas wieksza paczka, z jednym znajomym bedziemy lapac sie jakos kolo granicy, ale on jedzie z Warszawy. Czy ktos chetny do wspolnej podrozy? ;) Jak już wspominałam wczesniej ja też jadę z 3miasta a konkretnie z Gdańska,czy mogłybysmy poczepic sie pod Twój"ogonek"?Pozdrawiam-Ania Quote
dorota marzycka Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 Witam . Gdyby ktoś miał wlne miejsce bardzo chętnie bym się zabrała (i oczywiście dołożyła do wszystkich kosztów związanych z wyjazdem ), znajomi z którymi miałam jechać jadą już jutro , a do mnie zadzwoniła Pani z firmy , która załatwia mi wizę , że będzie do dbioru w pątek w warszawie .Mam zgłoszone 3 bullmastiffy , ale jeden samiec ma już zapewnioną podróż zostają mi 2 suczki nie dużych rozmiarów , zero agresji jeżdziły już z innymi psami w samochodzie wtulają się w siebie i idą spać . Było by mi bardzo miło gdybym mogła się z kimś zabrać . Pzdrawiam Quote
jula&czaga Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 ahoj towarzyszekaliningradzkiej doli i niedoli:) na miesjce spotkania proponuje Bartoszyce to to chyba ostatnie wieksze miasto przed granica. Spotkajmy sie tam i wyruszmy wszyscy na kalinek a moze wspolnymi silami nas puszcza szybciej jak im zjedzie na raz tyle psow:). czakam na propozycje godziny i konkretnego miejsca bo ja Bartoszyc nie znam:) Quote
kingula Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 U mnie panika, zapodzialam gdzies oryginal rodowodu :shake: kopie mam bo mam zeskanowany, czy oryginal jest niezbedny np. do ew.championatu Rosji? Ratunku :shake: Quote
Asiaczek Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 kingula napisał(a):U mnie panika, zapodzialam gdzies oryginal rodowodu :shake: kopie mam bo mam zeskanowany, czy oryginal jest niezbedny np. do ew.championatu Rosji? Ratunku :shake: Do Championatu potrzebna jest kserokopia. Spox. Pzdr. Quote
jula&czaga Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 halo!! i co myslicie o Bartoszycach na miejsce naszego spotkania? tylko ktora godzina??? Quote
anovi Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 Dziś postanowiłam, że otrzymam potwierdzenie... i otrzymałam :multi: Dzwoniłam pod nast. nr tel. 007 4012/71 26 18 - odebrał mrukliwy Pan i powiedział, że On już nic nie wie; 007 4012/70 02 35 - odebrała Pani i powiedała kolejny, bo Ona też już nie wie i mam dzwonić do Mariny; 007 9212/61 72 12 - odebrała Pani Marina i powiedziała, że potwierdzenia to wysyła Pani Irena i podała kolejny nr tel. 007 4012/71 26 18, który był oczywiście numerem mrukliwego Pana :angryy: Dzwonię więc jeszcze raz pod ten nr, Pan mówi, że nie kuma :angryy::mad: Więc dzwonię raz jeszcze i mówię, że chcę z Ireną i nagle odzywa sie Irena, i mówi mi, że już dawno mailem wysłali :crazyeye:.. A u mnie na skrzynce pusto. Więc protestuję, że nie mam. No to Pani kazała mi przeliterować adres maila i po godzinie dostałam potwierdzenie :multi:. eeech tam to trzeba mieć zdrowie i zamiłowanie do telefonów.. życzę wytrwałości tym, którzy jeszcze tam muszą dzwonić.. Nasza Pani tłumacz pracuje właśnie nad naszym oświadczeniem samoch. Więc może jednak pojedziemy..??:razz: Quote
Asdf Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 A ja znowu dostałam tajemniczego maila: Prosze uprzejmie o tłumaczenie : Да ваша собака зарегистрирована на выставку в городе Калининграде 22 июля 2006г. Выставка будет проходить на стадионе "Пионер" проспект мира 134, ваш ринг начинается в 15.10 ринг №1 Наталья Булелик. Quote
anovi Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 [quote name='USH']A ja znowu dostałam tajemniczego maila: Prosze uprzejmie o tłumaczenie :. Да ваша собака зарегистрирована на выставку в городе Калининграде 22 июля 2006г. Tak Twoja/Państwa pies jest zarejestrowany na wystawie w mieście Kaliningrad dnia 22 lipca 2006r. Выставка будет проходить на стадионе "Пионер" проспект мира 134, ваш ринг Wystawa będzie się odbywać na stadionie "Pionier" Prospjekt Mira 134, Wasz/Twój/Państwa ring/sędziowanie начинается в 15.10 ринг №1 Наталья Булелик rozpoczyna się o 15:10 Ring nr 1 Natalja Bulelik Przynajmniej jak na mój gust to tak wygląda ;) Quote
Asdf Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 Ok, czyli najlepiej to wydrukowac sobie i nie trzeba sie spieszyc na wystawe, skoro husky o 15 10 się zaczynaja :) Dziękuje za tłumaczenie!!! Quote
anovi Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 [quote name='USH']Ok, czyli najlepiej to wydrukowac sobie i nie trzeba sie spieszyc na wystawe, skoro husky o 15 10 się zaczynaja :) Dziękuje za tłumaczenie!!! A nie ma za co :p niech Ci na zdrowie będzie :lol: No ja im tam nie wierzę za bardzo... my się postaramy z samego ranka, zresztą i tak mamy na 11:15 chyba.. :roll: Quote
Diamant Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 Asiaczek moge prosić o jakiś kontakto do Ciebie - np.komóra?? Może być na PW - mój kierowca jest z "deka" spanikowany i chce bardzo wcześnie wyjechać w piątek - Ma samochód z leasingu niby wszystkie dokumenty przetłumaczone - ale obawia się problemów na granicy - czy jest możliwość spotkania się "po tamtej" stronie- i kontynuowania jazdy dalej wspólnie?? Pozdrawiam. PS.Nadal nie mam potwierdzenia :( Quote
anovi Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 [quote name='Diamant']Asiaczek moge prosić o jakiś kontakto do Ciebie - np.komóra?? Może być na PW - mój kierowca jest z "deka" spanikowany i chce bardzo wcześnie wyjechać w piątek - Ma samochód z leasingu niby wszystkie dokumenty przetłumaczone - ale obawia się problemów na granicy - czy jest możliwość spotkania się "po tamtej" stronie- i kontyuowania jazdy dalej wspólnie?? Pozdrawiam. PS.Nadal nie mam potwierdzenia :( A ja mam pytanie w związku z powyższym: czy było by to bardzo nie ładne gdybyśmy się spróbowali wymienić jakimiś tel. kontaktowymi?? Nigdy nie wiadomo kto i kiedy będzie może potrzebował jakiejś pomocy... (oby nie, ale jednak...). A tak większość będzie zdana na siebie... Różne rzeczy chodzą po ludziach - czy to koło, czy jakieś narzędzia, czy paliwo... no cokolwiek. Diamant dzwoń tam na te nr tel. - powinno Ci się udać. Masz jeszcze dwa dni :p Mnie Pani przekonywała, że wysłała, ale w końcu wysłala raz jeszcze. W sumie była b. miła. Starała się dogadać :p Quote
Recommended Posts