anovi Posted July 18, 2006 Posted July 18, 2006 Asiaczek napisał(a):Dzięki. Co prawda Kadziumia odgrażała się, że też ma plan Kalinka, ale nie zaszkodzi mieć info z dwóch źródełek, prawda? Pzdr. Przepraszam, że się wcinam, ale muszę to napisać ;) PRAWDA :lol: Quote
Diamant Posted July 18, 2006 Posted July 18, 2006 Cholera - już zgłupiałam od jakiego weta musze mieć zaświadczenie - od Powiatowego czy Wojewódzkiego ?? Chyba za bardzo sie steresuje tym wyjazdem i wszystko mi się miesza :oops: Pozdrawiam. Quote
anovi Posted July 18, 2006 Posted July 18, 2006 Diamant napisał(a):Cholera - już zgłupiałam od jakiego weta musze mieć zaświadczenie - od Powiatowego czy Wojewódzkiego ?? Chyba za bardzo sie steresuje tym wyjazdem i wszystko mi się miesza :oops: Pozdrawiam. Mam na to chyba dosyć proste rozwiązanie - zadzwoń do Twojego Wojewódzkiego Inspektoratu Wet. i zapytaj gdzie komu podlega miasto/miejscowość w której mieszkasz - czy pod Wojewódzki czy Powiatowy Inspekt. Wet. Przynajmniej mi tak udzielono informacji :) Pozdr. Quote
bongobongo Posted July 18, 2006 Posted July 18, 2006 [quote name='Diamant']Cholera - już zgłupiałam od jakiego weta musze mieć zaświadczenie - od Powiatowego czy Wojewódzkiego ?? Chyba za bardzo sie steresuje tym wyjazdem i wszystko mi się miesza :oops: Pozdrawiam. Szczebel wojewódzki nie jest potrzebny!!!!!:lol: Wystarczy wet powiatowy! Przynajmniej, jak byłam 19.06. tegoż roku. Quote
NigdyNigdy Posted July 18, 2006 Posted July 18, 2006 Asiaczek napisał(a):Dzięki. Co prawda Kadziumia odgrażała się, że też ma plan Kalinka, ale nie zaszkodzi mieć info z dwóch źródełek, prawda? Pzdr. Prawda prawda ;-) Patrzę na tę swoją mapę- wydanie radzieckie kartonowe :p - i zastanawiam się, jak ja mam jej używać prowadząc samochód- będzie wesoło coś czuję :evil_lol: Co do zaświadczeń, to my wybieramy się w czwartek rano do powiatowego. Zaświadczenia od naszego weta już mamy, dziengi som, potwierdzenia, hotel. Normalnie przebieram nogami ;) Quote
anovi Posted July 18, 2006 Posted July 18, 2006 Asiaczek napisał(a):Bardzo dokładne sprawdzanie na granicy. Oni po prostu myslą, że wszyscy, którzy jadą do Rosji wypozyczonym samochodem, chcą ich oszukać itp. I dlatego trzeba płacic jakies bajonskie sumy ubezpieczenia na taki wózek. Tak słyszałam. Pzdr. No teraz to już całkiem się chyba podłamię... Asiaczku, czy Ty już się spotkałaś z "taką bajońską sumą"?? tzn. czy wiesz może jakiego rzędu są to kwoty?? Quote
Diamant Posted July 18, 2006 Posted July 18, 2006 bongobongo anovi Dzięki za odpowiedz - Powiatowego mam u siebie - tu gdzie mieszkam - Wojewódzkiego - 20 km - dalej - jak wystarczy powiatowy - to będe miała bliżej :cool3: Pozdrawiam. Ps.A ja dalej nie mam potwierdzenia - dzwoniłam suka moja przyjęta - co mam dalej w takim przypadku zrobic?? Quote
bongobongo Posted July 18, 2006 Posted July 18, 2006 Jeśli dzwoniłaś i potwierdzili, to ja bym jechała. Ja co prawda nie byłam na Cacibowej, tylko na trzech krajówkach i nigdy potwierdzeń nie miałam, tylko telefoniczne. A z drugiej strony, masz jeszcze ze dwa dni zapasu, może przyjdzie..... Quote
Asiaczek Posted July 18, 2006 Posted July 18, 2006 NigdyNigdy napisał(a):Prawda prawda ;-) Patrzę na tę swoją mapę- wydanie radzieckie kartonowe :p - i zastanawiam się, jak ja mam jej używać prowadząc samochód- będzie wesoło coś czuję :evil_lol: Co do zaświadczeń, to my wybieramy się w czwartek rano do powiatowego. Zaświadczenia od naszego weta już mamy, dziengi som, potwierdzenia, hotel. Normalnie przebieram nogami ;) A ja oprócz zaświadczenia i hotelu - też mam już wszystko.:lol: Zaświadczenia nie biorę, a hotel - nie będzie potrzebny. Pzdr. Quote
bongobongo Posted July 18, 2006 Posted July 18, 2006 Asiaczek napisał(a):A ja oprócz zaświadczenia i hotelu - też mam już wszystko.:lol: Zaświadczenia nie biorę, a hotel - nie będzie potrzebny. Pzdr. Widzę, że też nie możesz spać? :evil_lol: Dobrze Ci radzę, ;) weź zaświadczenie, mi w czerwcu sprawdzali Quote
Asiaczek Posted July 18, 2006 Posted July 18, 2006 anovi napisał(a):No teraz to już całkiem się chyba podłamię... Asiaczku, czy Ty już się spotkałaś z "taką bajońską sumą"?? tzn. czy wiesz może jakiego rzędu są to kwoty?? Nie mam pojĘcia! Koleżanka (b.dobrze ustawiona finansowo) jechała BMW i powiedziała, że ta kwota ubezpieczenia to było więcej niż się spodziewała. Może ewent. telefon do Ambasady? Albo do jakiejs firmy ubezpieczeniowej (kierunek: Rosja)? Zupełnie nie wiem, co Ci podpowiedzieć.:PROXY5: Pzdr. Quote
Asiaczek Posted July 18, 2006 Posted July 18, 2006 [quote name='Diamant']bongobongo anovi Dzięki za odpowiedz - Powiatowego mam u siebie - tu gdzie mieszkam - Wojewódzkiego - 20 km - dalej - jak wystarczy powiatowy - to będe miała bliżej :cool3: Pozdrawiam. Ps.A ja dalej nie mam potwierdzenia - dzwoniłam suka moja przyjęta - co mam dalej w takim przypadku zrobic?? Jechać! Jeżeli masz potwierdzenie telefoniczne, to potwierdzenie pisemne nie jest Ci do niczego potrzebne. Tam nie ma bramkarzy, wetów przy wejściu itp. Po prostu wchodzisz na wystawę i już. Pzdr. Quote
bongobongo Posted July 18, 2006 Posted July 18, 2006 Firmy ubezpieczeniowe, np biuro PZM-otu mówią, że umowa notarialna przetłumaczona wystarcza, ale sama na własnej skórze, co prawda w innej sprawie się przekonałam, że na tej granicy bywa różnie.....:cool1: Quote
Asiaczek Posted July 18, 2006 Posted July 18, 2006 bongobongo napisał(a):Widzę, że też nie możesz spać? :evil_lol: Dobrze Ci radzę, ;) weź zaświadczenie, mi w czerwcu sprawdzali Po spacerkach z psami jeszcze sprawdziłam pocztę i okazało się, że mam trochę nowych maili i postów. No to siedzę i odpisuję... Pzdr. Quote
Diamant Posted July 18, 2006 Posted July 18, 2006 Asiaczek - dzięki - to jedziemy czekam na info jak wyjezdzacie z Wa-wki - przyłaczymy się do "ogonka"(jak można) - ewentualnie możemy spotkać się "po trasie". Pozdrawiam. Quote
Bulwinka Posted July 18, 2006 Posted July 18, 2006 NigdyNigdy napisał(a):No, więc sprawdziłam.... Nr 134, według mojej rosyjskiej mapy (:diabloti: ) wypada jadąc Prospektem Mira na zachód i mijając ulicę Lesoparkowaja (po lewej) lub jak kto woli, patrząc na prawo- ulicę Sportiwnaja. Faktycznie, jest tam jakiś "stad", ale nie mam podanej nazwy :cool1: Stadion wypada na granicy centrum miasta patrząc na zachód, czyli jeszcze przed podaną przez Bulwinkę dzielnicą Miendelejewo. Dziękuję za uwagę ;) tak - dokładnie!! też już sprawdziłam szczegółowo i stadion jest dużo wcześniej przed Mendelejewo:p Quote
Asiaczek Posted July 18, 2006 Posted July 18, 2006 Jak tylko będą ustalenia od kierowcy - dam znać. Pzdr. Quote
anovi Posted July 18, 2006 Posted July 18, 2006 [quote name='bongobongo']Firmy ubezpieczeniowe, np biuro PZM-otu mówią, że umowa notarialna przetłumaczona wystarcza, ale sama na własnej skórze, co prawda w innej sprawie się przekonałam, że na tej granicy bywa różnie.....:cool1: Asiaczku :( chyba się zaraz poryczę... bongobongo a mogłabyś mi tak troszkę nakreślić czego się mogę spodziewać w takiej syt. Może być na PW. Please Quote
Asiaczek Posted July 18, 2006 Posted July 18, 2006 -Anovi sorki. Nie było moim zamiarem tak Cię "rozregulować". :shake: Ponieważ nigdy nie jechałam pozyczonym wózkiem, to i moje info. są - być może - trochę przesadzone... Pzdr. Quote
anovi Posted July 18, 2006 Posted July 18, 2006 [quote name='Asiaczek']-Anovi sorki. Nie było moim zamiarem tak Cię "rozregulować". :shake: Ponieważ nigdy nie jechałam pozyczonym wózkiem, to i moje info. są - być może - trochę przesadzone... Pzdr. Albo zostawię samochód przed granicą i polezę piechotą :shake: Będę jeszcze chyba jutro dzwonić tu i tam.. W każdym razie dziękuję za informacje, bo tak to chyba nawet bym nie zaprzątała sobie tym głowy... Quote
Bulwinka Posted July 18, 2006 Posted July 18, 2006 anovi- na granicy licz się z tym że samochód będzie dokładnie sprawdzony ( podnoszenie maski i sprawdzenie numerów nadwozia i podwozia, sprawdzanie bazy danych skradzionych aut- to trochę trwa. i t.d.) - piszę z doświadczenia z białoruskiej granicy- myślę że to podobne procedury:razz: musisz mieć wszystko notarialnie i przetłumaczone przez tłumacza przysięgłego- innego papieru nie uznają. dobrze by było jakby właściciel auta był pod telefonem- do potwierdzenia danych- za połączenie oczywiście Ty zapłacisz!! no i licz się z tym że podczas kiedy wszystkie samochody będą przekraczać granicę -Ty trochę dłużej "zabawisz" na granicy ( celnicy i pogranicznicy niie są zbyt szybcy w odprawach pożyczonych aut) nie chcę Cię straszyć- ale pamiętaj- wszystkie papiery - notarialnie i przez tłumacza przysięgłego! Quote
anovi Posted July 18, 2006 Posted July 18, 2006 Bulwinko dziękuję za troszkę więcej informacji. Korzystamy nie tyle pożyczonego co z firmowego autka. Notarialnie bedzie potwierdzone co trzeba i tłumaczone też. Tylko czy tłumaczyć mamy tylko dok. dot. samego samochodu czy też ubezpieczenie auta etc... ? Bo teraz to się już zaczynam wszystkiego spodziewać... no i zaczynam mieć dyga.. :roll: Quote
Musiałek Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 No ładnie !!!!!!!!!!!!! no to dupa !!!!!!!!!! bo ja mam umowę na samochód słuzbowy - na moje nazwisko z podpisami zgodnie z KRS który tez mogę wziąść ze sobą, ale wszystko po polsku i co mam ją teraz przez tłumacza przysięgłego przetłumaczyć ??? i co jeszcze potrzebne ???? Dziewczyny prosze szybko pomóżcie bo wyjdzie na to że nie pojadę :(( Quote
Musiałek Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 notarialne nie bedzie bo nie mam szewów w pracy chyba że sama sobie notarialne jako dyr podpisze zgode ale ten numer nie przejdzie :((((((((( Boziu, z tego wychodzi że nie pojadę :((((((( Quote
Musiałek Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 ja to ja!! ale miałam zabrać jeszcze dwie osoby !!! Quote
Recommended Posts