Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Asiaczek napisał(a):
Dzięki. Co prawda Kadziumia odgrażała się, że też ma plan Kalinka, ale nie zaszkodzi mieć info z dwóch źródełek, prawda?
Pzdr.

Przepraszam, że się wcinam, ale muszę to napisać ;) PRAWDA :lol:

• Replies 900
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cholera - już zgłupiałam od jakiego weta musze mieć zaświadczenie - od Powiatowego czy Wojewódzkiego ??

Chyba za bardzo sie steresuje tym wyjazdem i wszystko mi się miesza :oops:

Pozdrawiam.

Posted

Diamant napisał(a):
Cholera - już zgłupiałam od jakiego weta musze mieć zaświadczenie - od Powiatowego czy Wojewódzkiego ??

Pozdrawiam.

Mam na to chyba dosyć proste rozwiązanie - zadzwoń do Twojego Wojewódzkiego Inspektoratu Wet. i zapytaj gdzie komu podlega miasto/miejscowość w której mieszkasz - czy pod Wojewódzki czy Powiatowy Inspekt. Wet.
Przynajmniej mi tak udzielono informacji :)

Pozdr.

Posted

[quote name='Diamant']Cholera - już zgłupiałam od jakiego weta musze mieć zaświadczenie - od Powiatowego czy Wojewódzkiego ??

Pozdrawiam.

Szczebel wojewódzki nie jest potrzebny!!!!!:lol:

Wystarczy wet powiatowy! Przynajmniej, jak byłam 19.06. tegoż roku.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Dzięki. Co prawda Kadziumia odgrażała się, że też ma plan Kalinka, ale nie zaszkodzi mieć info z dwóch źródełek, prawda?
Pzdr.

Prawda prawda ;-)
Patrzę na tę swoją mapę- wydanie radzieckie kartonowe :p - i zastanawiam się, jak ja mam jej używać prowadząc samochód- będzie wesoło coś czuję :evil_lol:
Co do zaświadczeń, to my wybieramy się w czwartek rano do powiatowego.
Zaświadczenia od naszego weta już mamy, dziengi som, potwierdzenia, hotel. Normalnie przebieram nogami ;)

Posted

Asiaczek napisał(a):
Bardzo dokładne sprawdzanie na granicy. Oni po prostu myslą, że wszyscy, którzy jadą do Rosji wypozyczonym samochodem, chcą ich oszukać itp. I dlatego trzeba płacic jakies bajonskie sumy ubezpieczenia na taki wózek. Tak słyszałam.
Pzdr.

No teraz to już całkiem się chyba podłamię... Asiaczku, czy Ty już się spotkałaś z "taką bajońską sumą"?? tzn. czy wiesz może jakiego rzędu są to kwoty??

Posted

bongobongo
anovi

Dzięki za odpowiedz - Powiatowego mam u siebie - tu gdzie mieszkam - Wojewódzkiego - 20 km - dalej - jak wystarczy powiatowy - to będe miała bliżej :cool3:

Pozdrawiam.

Ps.A ja dalej nie mam potwierdzenia - dzwoniłam suka moja przyjęta - co mam dalej w takim przypadku zrobic??

Posted

Jeśli dzwoniłaś i potwierdzili, to ja bym jechała.
Ja co prawda nie byłam na Cacibowej, tylko na trzech krajówkach i nigdy potwierdzeń nie miałam, tylko telefoniczne.

A z drugiej strony, masz jeszcze ze dwa dni zapasu, może przyjdzie.....

Posted

NigdyNigdy napisał(a):
Prawda prawda ;-)
Patrzę na tę swoją mapę- wydanie radzieckie kartonowe :p - i zastanawiam się, jak ja mam jej używać prowadząc samochód- będzie wesoło coś czuję :evil_lol:
Co do zaświadczeń, to my wybieramy się w czwartek rano do powiatowego.
Zaświadczenia od naszego weta już mamy, dziengi som, potwierdzenia, hotel. Normalnie przebieram nogami ;)

A ja oprócz zaświadczenia i hotelu - też mam już wszystko.:lol:
Zaświadczenia nie biorę, a hotel - nie będzie potrzebny.
Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
A ja oprócz zaświadczenia i hotelu - też mam już wszystko.:lol:
Zaświadczenia nie biorę, a hotel - nie będzie potrzebny.
Pzdr.

Widzę, że też nie możesz spać? :evil_lol:

Dobrze Ci radzę, ;) weź zaświadczenie, mi w czerwcu sprawdzali

Posted

anovi napisał(a):
No teraz to już całkiem się chyba podłamię... Asiaczku, czy Ty już się spotkałaś z "taką bajońską sumą"?? tzn. czy wiesz może jakiego rzędu są to kwoty??

Nie mam pojĘcia!
Koleżanka (b.dobrze ustawiona finansowo) jechała BMW i powiedziała, że ta kwota ubezpieczenia to było więcej niż się spodziewała.
Może ewent. telefon do Ambasady? Albo do jakiejs firmy ubezpieczeniowej (kierunek: Rosja)?
Zupełnie nie wiem, co Ci podpowiedzieć.:PROXY5:
Pzdr.

Posted

[quote name='Diamant']bongobongo
anovi

Dzięki za odpowiedz - Powiatowego mam u siebie - tu gdzie mieszkam - Wojewódzkiego - 20 km - dalej - jak wystarczy powiatowy - to będe miała bliżej :cool3:

Pozdrawiam.

Ps.A ja dalej nie mam potwierdzenia - dzwoniłam suka moja przyjęta - co mam dalej w takim przypadku zrobic??
Jechać!
Jeżeli masz potwierdzenie telefoniczne, to potwierdzenie pisemne nie jest Ci do niczego potrzebne. Tam nie ma bramkarzy, wetów przy wejściu itp. Po prostu wchodzisz na wystawę i już.
Pzdr.

Posted

Firmy ubezpieczeniowe, np biuro PZM-otu mówią, że umowa notarialna przetłumaczona wystarcza, ale sama na własnej skórze, co prawda w innej sprawie się przekonałam, że na tej granicy bywa różnie.....:cool1:

Posted

bongobongo napisał(a):
Widzę, że też nie możesz spać? :evil_lol:

Dobrze Ci radzę, ;) weź zaświadczenie, mi w czerwcu sprawdzali

Po spacerkach z psami jeszcze sprawdziłam pocztę i okazało się, że mam trochę nowych maili i postów. No to siedzę i odpisuję...
Pzdr.

Posted

Asiaczek - dzięki - to jedziemy czekam na info jak wyjezdzacie z Wa-wki - przyłaczymy się do "ogonka"(jak można) - ewentualnie możemy spotkać się "po trasie".

Pozdrawiam.

Posted

NigdyNigdy napisał(a):
No, więc sprawdziłam....
Nr 134, według mojej rosyjskiej mapy (:diabloti: ) wypada jadąc Prospektem Mira na zachód i mijając ulicę Lesoparkowaja (po lewej) lub jak kto woli, patrząc na prawo- ulicę Sportiwnaja.
Faktycznie, jest tam jakiś "stad", ale nie mam podanej nazwy :cool1:
Stadion wypada na granicy centrum miasta patrząc na zachód, czyli jeszcze przed podaną przez Bulwinkę dzielnicą Miendelejewo.
Dziękuję za uwagę ;)

tak - dokładnie!! też już sprawdziłam szczegółowo i stadion jest dużo wcześniej przed Mendelejewo:p

Posted

[quote name='bongobongo']Firmy ubezpieczeniowe, np biuro PZM-otu mówią, że umowa notarialna przetłumaczona wystarcza, ale sama na własnej skórze, co prawda w innej sprawie się przekonałam, że na tej granicy bywa różnie.....:cool1:
Asiaczku :( chyba się zaraz poryczę...
bongobongo a mogłabyś mi tak troszkę nakreślić czego się mogę spodziewać w takiej syt. Może być na PW. Please

Posted

-Anovi sorki. Nie było moim zamiarem tak Cię "rozregulować". :shake: Ponieważ nigdy nie jechałam pozyczonym wózkiem, to i moje info. są - być może - trochę przesadzone...
Pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek']-Anovi sorki. Nie było moim zamiarem tak Cię "rozregulować". :shake: Ponieważ nigdy nie jechałam pozyczonym wózkiem, to i moje info. są - być może - trochę przesadzone...
Pzdr.
Albo zostawię samochód przed granicą i polezę piechotą :shake:
Będę jeszcze chyba jutro dzwonić tu i tam..
W każdym razie dziękuję za informacje, bo tak to chyba nawet bym nie zaprzątała sobie tym głowy...

Posted

anovi- na granicy licz się z tym że samochód będzie dokładnie sprawdzony ( podnoszenie maski i sprawdzenie numerów nadwozia i podwozia, sprawdzanie bazy danych skradzionych aut- to trochę trwa. i t.d.)
- piszę z doświadczenia z białoruskiej granicy- myślę że to podobne procedury:razz:
musisz mieć wszystko notarialnie i przetłumaczone przez tłumacza przysięgłego- innego papieru nie uznają.
dobrze by było jakby właściciel auta był pod telefonem- do potwierdzenia danych- za połączenie oczywiście Ty zapłacisz!!
no i licz się z tym że podczas kiedy wszystkie samochody będą przekraczać granicę -Ty trochę dłużej "zabawisz" na granicy ( celnicy i pogranicznicy niie są zbyt szybcy w odprawach pożyczonych aut)
nie chcę Cię straszyć- ale pamiętaj- wszystkie papiery - notarialnie i przez tłumacza przysięgłego!

Posted

Bulwinko dziękuję za troszkę więcej informacji.
Korzystamy nie tyle pożyczonego co z firmowego autka. Notarialnie bedzie potwierdzone co trzeba i tłumaczone też. Tylko czy tłumaczyć mamy tylko dok. dot. samego samochodu czy też ubezpieczenie auta etc... ?
Bo teraz to się już zaczynam wszystkiego spodziewać... no i zaczynam mieć dyga.. :roll:

Posted

No ładnie !!!!!!!!!!!!!

no to dupa !!!!!!!!!! bo ja mam umowę na samochód słuzbowy - na moje nazwisko z podpisami zgodnie z KRS który tez mogę wziąść ze sobą, ale wszystko po polsku i co mam ją teraz przez tłumacza przysięgłego przetłumaczyć ??? i co jeszcze potrzebne ????

Dziewczyny prosze szybko pomóżcie bo wyjdzie na to że nie pojadę :((

Posted

notarialne nie bedzie bo nie mam szewów w pracy chyba że sama sobie notarialne jako dyr podpisze zgode ale ten numer nie przejdzie :(((((((((

Boziu, z tego wychodzi że nie pojadę :(((((((