Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzięki Dziewczyny, za szybką lekcję rosyjskiego :p
Ale w takim razie, nie rozumiem, bo....
W potwierdzeniu mam podane, że naszym "sudią" będzie pani Natalia Bulelik z Białorusi, czyli nas sedziować będzie kto inny niż Baski i Samoyedy.... :roll:
A, jeden czort! :diabloti:
W sumie to nam wsio ryba- byle tylko ktoś sympatyczny się trafił :razz:

• Replies 900
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

NigdyNigdy napisał(a):
Dzięki Dziewczyny, za szybką lekcję rosyjskiego :p
Ale w takim razie, nie rozumiem, bo....
W potwierdzeniu mam podane, że naszym "sudią" będzie pani Natalia Bulelik z Białorusi, czyli nas sedziować będzie kto inny niż Baski i Samoyedy.... :roll:
A, jeden czort! :diabloti:
W sumie to nam wsio ryba- byle tylko ktoś sympatyczny się trafił :razz:

A więc może NIE CAŁA V grupa jest sędziowana przez Olgę Dolejsovą z Czech?!
A p. Natalia Bulelik - allrounder, ale OK. Ja przynajmniej mam takie wrażenia po jej 2-krotnym sędziowaniu.
Pzdr.

Posted

witajcie,"druzyna"składająca sie z samych babek z 3miasta wciaż czeka na wiesci o planowanej zbiórce.O której i gdzie mamy sie stawić naszym Peugoetem?A przy okazji to tam obowiązuje godzina w przód czy do tyłu?Pozdrawiam i czekam na info -Ania

Posted

[quote name='Dropka']witajcie,"druzyna"składająca sie z samych babek z 3miasta wciaż czeka na wiesci o planowanej zbiórce.O której i gdzie mamy sie stawić naszym Peugoetem?A przy okazji to tam obowiązuje godzina w przód czy do tyłu?Pozdrawiam i czekam na info -Ania
Godzina do przodu!!!
A miejsce zbiórki dla "wycieczki z W-wy + Elbląg będzie "gdzieś" w Olsztynie. Na razie ustalamy gdzie ma być to "gdzieś". Damy znać.
Pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek']Dzwoń pod nr: 00740 12 71 26 18 - tam jest pani, która mi bez żadnych problemów podała mi stawkę basków.
Pzdr.
DZIĘKUJE!!!

Posted

Czy może mi ktoś powiedzieć co to znaczy??
Z góry dziękuje!
Przed chwilą przyszło to na maila, ale nie dotyczy mojego psa.

РОССИЙСКАЯ КИНОЛОГИЧЕСКАЯ ФЕДЕРАЦИЯ

КАЛИНИНГРАДСКАЯ ОБЩЕСТВЕННАЯ ОРГАНИЗАЦИЯ
Кинологический клуб "ФАВОРИТ"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Для писем:236011 Российская Федерация г.Калининград обл., б-вар Л.Шевцовой д.27 кв.3
Для посещений: г.Калининград ул. Дрожжевая,д.28А Телефонфакс:8-4012-71-26-18
Время работы: вторник, четверг с 16.00часов до19.00часов, суббота с13.00 до 17.00часов

ПОДТВЕРЖДЕНИЕ

РЕГИСТРАЦИИ СОБАКИ НА ВЫСТАВКУ

зарегистрирована на международную выставку собак всех пород

«КУБОК ДРУЖБЫ СТРАН БАЛТИЙСКОГО МОРЯ – 2006»

Дата проведения 22 июля 2006г.

Начало регистрации 9 часов. Начало выставки 10 часов.

Место проведения выставки РОССИЯ г. Калининград Стадион «ПИОНЕР» Проспект мира 134.

Судья – Наталья Булелик (Беларусь)
Ринг в 15.10

Posted

Witam wszystkich ładnie.
A mam takie pytanko z troszkę innej beczki: czy ktoś może jechał kiedyś do Kalinka NIE SWOIM samochodem (mam tu na myśli samochód pożyczony, wypożyczony, użyczony etc.).

Posted

[quote name='USH']Czy może mi ktoś powiedzieć co to znaczy??
Z góry dziękuje!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Для писем:236011 Российская Федерация г.Калининград обл., б-вар Л.Шевцовой д.27 кв.3
Время работы: вторник, четверг с 16.00часов до19.00часов, суббота с13.00 до 17.00часов

ПОДТВЕРЖДЕНИЕ

Место проведения выставки РОССИЯ г. Калининград Стадион «ПИОНЕР» Проспект мира 134.

Ринг в 15.10
To jest po prostu zwykłe potwierdzenie przyjęcia psa na wystawę. Ale jakiego psaiaka dotyczy - tego nie napisali.
Rozpoczęcie rejesstracji - 9.00
rozpoczęcie wystawy - 10.00
Miejsce wystawy: ...
Sędzia - N. Bulelik.
Rozpoczęcie sędziowania tego psa (?) - 15.10.
Pzdr.

Posted

[quote name='anovi']Witam wszystkich ładnie.
A mam takie pytanko z troszkę innej beczki: czy ktoś może jechał kiedyś do Kalinka NIE SWOIM samochodem (mam tu na myśli samochód pożyczony, wypożyczony, użyczony etc.).
Trzeba mieć notarialne poświadczenie wypożyczenia/użyczenia itp. Ale i tak zawsze są z tym jakieś problemy.
Pzdr.

Posted

[quote name='USH']Czy może mi ktoś powiedzieć co to znaczy??
Z góry dziękuje!

Kaliningradzka Jakaśtam Organizacja
Kynologiczny Klub "Faworit"

(To są chyba namiary na ichniejszy Związek - ale pewna nie jestem)

ПОДТВЕРЖДЕНИЕ
potwierdzenie

rejestracji psa na wystawie

zarejestrowano na międzynarodowej wystawie psów wszystkich ras

cos tam, coś tam bałtyckiego morza - 2006 :P

data (organizowania) 22 lipca 2006

Rejestracja zaczyna się o godz. 9:00. Wystawa zaczyna się o godz. 10:00

Место проведения выставки РОССИЯ г. Калининград Стадион
Miejsce organizowania wystawy Rosja na/w Stadionie w Kaliningradzie
«ПИОНЕР» Проспект мира 134.
Pionier, Prospiekt Mira 137.

Sędzia - Natasza Bulielik (Białoruś)
Ринг в 15.10 (to nie wiem co znaczy :P)

Posted

Asiaczek napisał(a):
Trzeba mieć notarialne poświadczenie wypożyczenia/użyczenia itp. Ale i tak zawsze są z tym jakieś problemy.
Pzdr.
No nie strasz mnie proszę, my będziemy mieć notarialne potwierdzenie i przetłumaczone przez tłumacza przysięgłego...
A że tak zapytam, nie wiesz na czym polegają owe problemy??

Posted

Hej
My takze wyjezdzamy z Gdyni i chetnie pojechalibysmy jakas wieksza paczka, z jednym znajomym bedziemy lapac sie jakos kolo granicy, ale on jedzie z Warszawy. Czy ktos chetny do wspolnej podrozy? ;)

Posted

Anovi, Asiaczku - DZIĘKUJE!!!

To dotyczy suki w klasie championów , rasa Siberian Husky.

Zgłaszałam na wystawe dwa psiaki i dostałam potwierdzenie przyjęcia zgłoszenia suczki, co z moim byczkiem - nie wiem.

Sedziowanie o 15:10 - wow , niezle!!!

Posted

[quote name='USH']Anovi, Asiaczku - DZIĘKUJE!!!
To dotyczy suki w klasie championów , rasa Siberian Husky.

Zgłaszałam na wystawe dwa psiaki i dostałam potwierdzenie przyjęcia zgłoszenia suczki, co z moim byczkiem - nie wiem.
Sedziowanie o 15:10 - wow , niezle!!!
A nie za ma co :) Ale tego jakiej suczki/psa to dotyczy, to tam się nie doczytałam... Ale mój rosyjski to jest z przed 12 lat :P

Posted

[quote name='USH']Bo ja dane osobowe, nazwe psa itd pominęłam :)
Aaaa... no chyba, że tak ;) :lol:
A mogę Cię prosić o podanie maila z którego dostałaś owo potwierdzenie... Może bym tam coś im naskrobała.. ?

Posted

[quote name='anovi']Aaaa... no chyba, że tak ;) :lol:
A mogę Cię prosić o podanie maila z którego dostałaś owo potwierdzenie... Może bym tam coś im naskrobała.. ?

temat: [SIZE=2]выставка
od: Елена Соколова
adres: SanStoun@mail.ru

Jak możesz to spytaj o psiaka- SHAPALI de Ciukci, rasa Siberian Husky, wł A.Orzechowska.

Dzięki

Posted

[quote name='USH']temat: [SIZE=2]выставка
od: Елена Соколова
adres: SanStoun@mail.ru

Jak możesz to spytaj o psiaka- SHAPALI de Ciukci, rasa Siberian Husky, wł A.Orzechowska.

Dzięki
Dzięki :) Mogę zapytać tylko wpierw muszę poszukać jakiegoś programiku za pomocą, którego bym mogła cyrylicą do nich pisać :P
No chyba, że po Polskiemu rozumieją ?? :roll: :evil_lol:

Posted

anovi napisał(a):
No nie strasz mnie proszę, my będziemy mieć notarialne potwierdzenie i przetłumaczone przez tłumacza przysięgłego...
A że tak zapytam, nie wiesz na czym polegają owe problemy??

Bardzo dokładne sprawdzanie na granicy. Oni po prostu myslą, że wszyscy, którzy jadą do Rosji wypozyczonym samochodem, chcą ich oszukać itp. I dlatego trzeba płacic jakies bajonskie sumy ubezpieczenia na taki wózek. Tak słyszałam.
Pzdr.

Posted

NigdyNigdy napisał(a):
Dziewczyny, ja mam plan Kaliningradu z numeracją domów i wynika z niej, że ten nasz stadion leży mniej więcej w miejscu, gdzie Prospekt Mira przechodzi w inną równie dużą ulicę.
Nie mam teraz planu przy sobie, a plan Buliwinki mi się wolno ładuje, ale sprawdzę w domu i dam znać, jak to się według mojej mapy nazywa.
Prospekt Mira zwęża się w tym miejscu i zaczyna iść na południe- tam też widać jakiś stadion, jakby przy numerze 134 , co by się zgadzało.... :roll:

No, więc sprawdziłam....
Nr 134, według mojej rosyjskiej mapy (:diabloti: ) wypada jadąc Prospektem Mira na zachód i mijając ulicę Lesoparkowaja (po lewej) lub jak kto woli, patrząc na prawo- ulicę Sportiwnaja.
Faktycznie, jest tam jakiś "stad", ale nie mam podanej nazwy :cool1:
Stadion wypada na granicy centrum miasta patrząc na zachód, czyli jeszcze przed podaną przez Bulwinkę dzielnicą Miendelejewo.
Dziękuję za uwagę ;)