Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 900
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Martach1']Ja mam problem z wysłaniem maila do nich.
Dostaje zwrot że niedochodzi. CZy może mi ktoś napisać adres bo ja mam bonifatsy@tis-dialog.ru
ale na ten nichce się wysłać
niewiem co mam zrobić

Tak z tym mailem jest cos nie tam, mi również wraca.Za to numery telefonów są ok:lol:
To do zobaczenia na wystawie

Posted

BUS do Kaliningradu kosztuje 3000 zl- na dzien dzisiejszy- prawdopodobnie moze bedzie coś taniej, ale to sie dopiero dowiem z poczatkiem przyszłego tygodnia...!!! Cena od osoby bedzie zależała od tego ile ludzi będzie chetnych...takze teraz prosiłabym osoby zainteresowane o potwierdzenie wyjazdu bądz nie, ponieważ musze dać odpowiedz kierowcom..!!!!!!

Pozdrawiam

Posted

Dzięki za pomoc, martwię się tylko czy oni dokładnie sprawdzają faks, mail wydaje się bardziej pewnym sposobem zgłaszania psów na wystawę, ale próbuję, ciągle wysyłać, niestety mail wraca. Puszczam też faxem :lol:

Mam prośbę, jeśli to możliwe poproszę o stawkę Sharpków z ubiegłego roku, albo innej wystawy w Kaliningradzie. Jestem strasznie zestresowana. Będę bardzo wdzięczna za info.
Interesują mnie PSY, kl. mł., pośr., otw., champ.

Jaka wystawa toważysząca odbywa się 23.07.2006., gdzieś słyszałam że to klub. sharpeji, czy to prawda???

Niecierpliwie czekam na odpowiedz :roll:

Posted

Flaire napisał(a):
Poza tym polski championat mamy już dawno skończony, wniosek złożony, ale certyfikatu jeszcze niet - muszę chyba udać się na Nowy Świat i z nimi pogadać...
Właśnie się dowiedziałam, że doszedł ten certyfikat - tak więc przynajmniej ten argument na to, żeby nie jechać - odpada.

Posted

właśnie, na ile osób jest bus? żeby orientacyjnie wiedzieć ile nas tam wejdzie i ile trzeba będzie płacić.

u mnie:
1 osoba + pies nakolanny + pies wielki (może jeszcze druga osoba, ale zależy to od ceny)

Posted

Największy bus maja na 18 osób..!!!!!!!! i prawdopodopnie tym własnie pojedziemy z tym, że klatki i bagaże pojadą w przyczepie, także w busie bedą tylko psiaki no i my..!!!!!

Wyjazd bedzie z Krakowa lub Katowic, ale to sie jeszcze uzgodni w piatek popołudniu tj. 21 lipca!!!!!!!

Jezeli chodzi o wizy to mozna je jeszce załatwić w konsulacie w Krakowie, jest bezpłatna i czeka sie na mnia do 7 dni...!!!!!!!

Posted

OK to ja się pisze wstępnie, a jutro dam znać na pewno :cool1:
I ludziska deklarujcie się do tego busa, zeby to wypalilo.
Na trasie Krakow-przejscie graniczne, bedzie mozna zbierac poszczegolne osoby z psami, tak to sobie wyobrazam?

Posted

karolka napisał(a):
Dzięki za pomoc, martwię się tylko czy oni dokładnie sprawdzają faks, mail wydaje się bardziej pewnym sposobem zgłaszania psów na wystawę, ale próbuję, ciągle wysyłać, niestety mail wraca. Puszczam też faxem :lol:

Mam prośbę, jeśli to możliwe poproszę o stawkę Sharpków z ubiegłego roku, albo innej wystawy w Kaliningradzie. Jestem strasznie zestresowana. Będę bardzo wdzięczna za info.
Interesują mnie PSY, kl. mł., pośr., otw., champ.

Jaka wystawa toważysząca odbywa się 23.07.2006., gdzieś słyszałam że to klub. sharpeji, czy to prawda???

Niecierpliwie czekam na odpowiedz :roll:

Karolka - ja mam katalog z ub. roku z CACIB-Kaliningrad, ale teraz jestem w pracy i będę mogła podać Ci stawki dopiero jutro ok. południa.
O klubówkach nic nie wiem.
Pzdr.

Posted

Ja dzisiaj wkońcu wysłałam fax z zgłoszeniem do Kalinigradu. Niestety nieobyło się bez przeszkud. Panie z tamtego związku nierozumiały angielskiego i nieprzyjmowały faxu dopiero jak udało się znaleźć kogoś kto umie mowić po rosyjsku to przyjeły fax bez żadnych problemów.
Mam pytanie czy teraz musze czekać na jakąś odpowiedz od nich czy samam musze zadzwonić czy przyjeli moje zgłoszenie??

Posted

I my się dzisiaj zgłosiliśmy :p
Martach1, musiałaś mieć pecha :roll:
Myśmy wysłali faks bez problemu (na "alo! alo!" siedziałam cicho :evil_lol: )- pan sam dał sygnał.
Chwilę później dzwoniłam i miła pani oznajmiła mi, że możemy pa polski gawaric, więc dalej poszło, jak po maśle- już mi się ta wystawa zaczyna podobać :loveu:

Posted

NigdyNigdy napisał(a):
I my się dzisiaj zgłosiliśmy :p
Martach1, musiałaś mieć pecha :roll:
Myśmy wysłali faks bez problemu (na "alo! alo!" siedziałam cicho :evil_lol: )- pan sam dał sygnał.
Chwilę później dzwoniłam i miła pani oznajmiła mi, że możemy pa polski gawaric, więc dalej poszło, jak po maśle- już mi się ta wystawa zaczyna podobać :loveu:

Dokładnie.Kobietka dośc dobrze rozumiała po polsku, nawet udało mi sie zapytać kto nas sędziuje:lol: A praktycznie mówiłam tylko po polsku, bo po rosyjsku to tak bardzo średnio ..

Posted

Asiaczek napisał(a):
Adres mailowy jest OK. sprawdziłam.
Wyślij faksem:
7 4012 71-26-18
7 4012 70 02 35.
Pzdr.

Ewa na który nr dzwoniłaś - please!!! I o której godz.?

Posted

Basik napisał(a):
Ewa dowiedziałaś się! Daj ten nt gdzie dzwoniłaś ale tak jak mam wykręcać - jak dla tłuka!

dokładnie tak - 007-40-12-71-26-18

Posted

Witajcie!
byl tu wspomniany temat wiz do rosji!! czy potrzebne takie cuda!!
napiszcie cos o dokumnetach jakie potrzebuja ludzie i psy zeby tam jechac
ja wiem o ubespieczeniu somochodu na wjazd do rosji ktore lepiej wykupic u siebie bo na granicy jest drozej
zaswiadczenie dla psa od powiatowego weta
i co jeszcze...????

Posted

jula&czaga napisał(a):
Witajcie!
byl tu wspomniany temat wiz do rosji!! czy potrzebne takie cuda!!
napiszcie cos o dokumnetach jakie potrzebuja ludzie i psy zeby tam jechac
ja wiem o ubespieczeniu somochodu na wjazd do rosji ktore lepiej wykupic u siebie bo na granicy jest drozej
zaswiadczenie dla psa od powiatowego weta
i co jeszcze...????

Dla psa potrzebujesz jedynie paszportu. A dla siebie paszportu oraz wizy, którą najlepiej (bo wtedy całkowicie bezplatnie) zlożyć osobiście lub przez kogoś bezpośrednio w Ambasadzie w Warszawie. Na wizę czeka się max 2 tygodnie, ale można poprosić żeby była jak najszybciej. Jeśli chodzi o ubezpieczenie samochodu to na nic Ci się nie przyda w Kaliningradzie to wykupione w Polsce, ponieważ oni honorują tylko to wykupione u nich na granicy. Jego wielkość zależy teoretycznie od pojemności silnika. A praktycznie od ich widzimisię. Osobiście nie słyszałam o wyższym aniżeli 250 zł i niższym niż 100 zł.

Posted

Skąd jechałby bus?
I jaki jest przewidywany koszt jeśli pojedzie pełny?
Może bym się skusiła, ale jedynie pod warunkiem że podróż busem wyniesie taniej niż samochodem, więc potrzebne mi koszty do przeliczenia sobie.
Jeśli chodzi o wizy to byłam 3 albo 4 lata temu i kupowaliśmy bodajże na granicy, na 100% nie w żadnej ambasadzie. Dla psa potrzebne było zaśw. od powiatowego, paszporty nie wiem czy oni respektują bo Rosja w Unii nie jest. I tak na granicy każdego psa oglądał ich wet i wypełniał stosy kartek i przybijał milion pieczątek do papieru, który trzeba było potem podbić na wystawie i jak się wracało pokazać to na granicy. Kosztował chyba 7 rubli w drodze powrotnej drugie 7. Na miejscu po dostaniu CACa w ch trzeba było pokazać albo zostawić tez juz nie pamiętam rodowód, znaczy skan i skan championatu zapłacić od 5 do 20 dolarów za Ch Rosji, brali kasę adres i tyle, należało się modlić że wyślą. Ta płatność tez nie wiem od czego uzależniona, ale Polaków było sporo i każdy płacił inaczej ja zapłaciłam 15 dolarów, championat dostałam po miesiącu lub dwóch, ale wiele osób nie dostało go do tej pory. Jednym słowem fajna wycieczka, tylko nieco ryzykowna ;)