Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 900
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jeszcze raz pytam ?????????????

Dziewczyny prosze napiszcie mi czy ten bus jedzie tam i z powrotem jednym ciągiem??
kiedy wyjazd a kiedy powrót np przystanek Warszawa

jaki jest koszt na 1 osobę i 1 psa

zostawiłabym syna samego w domu - dlatego musze wiedzieć

Czy wy wogóle jestescie zainteresowani do tego busa - bo nikt nie odpisuje !!!! ???

Posted

[quote name='Musiałek']Jeszcze raz pytam ?????????????

Dziewczyny prosze napiszcie mi czy ten bus jedzie tam i z powrotem jednym ciągiem??

jaki jest koszt na 1 osobę i 1 psa

zostawiłabym syna samego w domu - dlatego musze wiedzieć

Czy wy wogóle jestescie zainteresowani do tego busa - bo nikt nie odpisuje !!!! ???
Musiałku, ja nie orientuję się w organizacji tego busa. To załatwia Justuss (?)
Co do ewent. noclegu - to - podejrzewam - będzie tak, jak zdecyduje większość. Wystawa jest 1-dniowa a więc może obędzie się bez noclegu.
Koszt - tak było napisane wcześniej - 3000 zł. A cena dla 1 osoby zależy od tego, ile osób się zbierze. Powinno być chyba ok. 11-12 (?). To sporo i ciężko będzie uzbierać. A obecnie jest 5-6 (?)

A może jednak własnym samochodem. Jeżeli tak, to byłabyś już 3 "w ogonku". To cakiem spora gromadka samochodów.
Pzdr.

Posted

Kto chetny do samochodu z warszawy - zapraszam !!! skoda octawia ale nie combi

ja jade sama z 1 psem - :) jesli pojadę :)

tylko do 22.06 100% zdecydowani bo to ostateczny termin zgłoszeń

Posted

Jezeli wyjazd wypali i uzbierją się chetni to wyjedzamy w piatek popoludniu z Krakowa i jezeli wystawa trawa tylko jeden dzień to wracamy odrazu po wystawie, koszt to około 300 zl od osoby, ale moze bedzie mniejszy to tak wstepnie...

Mail w Kaliningradzie juz działa - wysłałam zgłoszenie dzisiaj rano i niedawno otrzymałam potwierdzenie zgłoszenia.

Beza a mogłabyś mi napisać adres e-maila, na którego wysyłałaś zgłoszenie...????

Pozdrawiam

Posted

Zgłoszenie wysłałam na ten sam adres, który podali w informacji => bonifatsy@tis-dialog.ru
Odpowiedział mi Nabiev Alik i jak wynika z potwierdzenia to wystawa odbędzie się 22.07.

Jeśli wystawa będzie 1-dniowa to ewentualnie dopisałabym się do tego busa - ja + średni pies.

Pozdrawiam

Posted

[quote name='Beza']Zgłoszenie wysłałam na ten sam adres, który podali w informacji => bonifatsy@tis-dialog.ru
Odpowiedział mi Nabiev Alik i jak wynika z potwierdzenia to wystawa odbędzie się 22.07.

ja tak samo - dostałam potwierdenie od Nabieva Alika -
w potwierdeniu mam napisane: " sobaka priniata" i " oplata na wystake 40 euro"
czyli pies przyjęty, a zapłacić mam na wystawie 40 euro.
a co do daty - to wklejam to co mam w mailu :
"INTERNATIONAL (CACIB) DOG SHOW KALININGRAD - 2006 /// 22 - 23. 07. 2006"
i z mojego maila wynika że wystawa jest 2-dniowa :roll:
i co tu myśleć o tym??

Posted

Bulwinka napisał(a):
ja tak samo - dostałam potwierdenie od Nabieva Alika -
w potwierdeniu mam napisane: " sobaka priniata" i " oplata na wystake 40 euro"
czyli pies przyjęty, a zapłacić mam na wystawie 40 euro.
a co do daty - to wklejam to co mam w mailu :
"INTERNATIONAL (CACIB) DOG SHOW KALININGRAD - 2006 /// 22 - 23. 07. 2006"
i z mojego maila wynika że wystawa jest 2-dniowa :roll:
i co tu myśleć o tym??

Właśnie dlatego napisałam JEŚLI WYSTAWA JEST 1-DNIOWA, w moim potwierdzeniu napisał:

"Hello,
Out dos is registered on International Dog Show in Kaliningrad
22.07.06"

ktoś już wcześniej pisał, że być może wystawa będzie 1-dniowa ale do tej pory nie było oficjalnego potwierdzenia.

Pozdrawiam,

Posted

[quote name='Musiałek']:lol: ale jaja :lol: no to jesli 2-dniowa to czy wiadomo które rasy ktorego dnia ???No pewnie, że wiadomo: ALBO JEDNEGo, ALBO DRUGIEGO!!! :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

zagmatwane to wszystko :roll:
sama już zaczynam się denerwować, bo planuję jechać ze znajomymi i będzie mi naprawdę nie do śmiechu, jeśli okaże się że nasze psy będą w różne dni, pojawi się problem z dojazdem na wystawę :shake:
napisałam już na rosyjskim forum, poprosiłam o linki i info o tej wystawie,
może się dowiem czegoś konkretnego.
jak będę miała jakieś wieści to odrazu napiszę .l

Posted

Asiaczek napisał(a):
Jeżeli w Bezledach jest taki problem, to może warto pokusić się i poinformowac o tym organizatorów. Może im uda przekonać celników i pograniczników o naszej uczciwości. Ewentualnie jechać przez Mamonowo.
Jeszcze trochę czasu jest i ja bym nie panikowała. Przeczekajmy.

Ja tam nie panikuję, ale powinnam sobie już hotel rezerwować, a nie wiem, czy na jeden, czy na dwa dni ;)
Szkoda by było spóźnić się na wystawę.
Myślałam też o tym drugim przejściu granicznym- może to by coś pomogło? :roll:
Tak, czy siak, potrzebny będzie jakiś zając, który pojedzie pierwszy i przekona się na własnej skórze, jaka jest sytuacja na granicy :lol:
I coś mi mówi, że tym zającem będę ja :razz:

Asiaczek napisał(a):
NigdyNigdy - dzisiaj rozmawiałam z pania z kaliningradu i dowiedziałam się, ze jeżeli podałaś im adres mailowy, to wyslą Ci potwierdzenie na ten właśnie adres. A mnie chodziło głównie o to, czy dokumenty doszły i wszystko jest OK. Bo ichniejsze potwierdzenie, to chyba do niczego się nie przydaje.
I Kadziumia właśnie takie potwierdzenie mailowe dostała. Ja jeszcze nie.

A no widzisz, Asiaczku, to ja teraz kumam czaczę ;)
Dla sportu też sobie wysłałam mail'a- a co! :diabloti:

Posted

Aby rozwiać watpliwości co do tego,jakie rasy sa wystawiane w jakie dni zamieszczam treść e-maila,jaki otrzymałam od prezesa ichniego oddziału w Kaliningradzie.
Szhanowna Pany Ewa!
Dzienkuje za list. 1 grupa FCI, owczarky szetlandzky wystawiana 22.07.2006 ( sobota), I wszhistka wystawa budjet przechodzic w eden dzien. Expert 1 grupy (sheltie, FCI 88) - Larysa Kizina (Sankt-Peterburg).
Pozdrawiam,
Alexander.
Więc mozna mniemać ,ze jest to wiarygodne.
Pozdrawiam Ewa i Primka