Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przeleciałam sobie wątek Kalinki/Fionki i aż mi się wierzyć nie chce, że w przeciągu tak krótkiego czasu nastąpiła taka zmiana. Zobaczcie na pierwszej stronie jej zdjęcia i na przedostatniej :crazyeye::shake::roll: po prostu wierzyć się nie chce :roll:
Jedyne co jest takie samo.... to jej przecudna uroda, od początku była piękna i nadal jest :loveu:

• Replies 262
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

okey7 napisał(a):
Jutro jade po Fionkę ! Fotki będą w weekend :lol:

Życzymy szczęśliwej podróży, oby wszystko się dobrze ułożyło!!!! I dużo, dużo, dużo zdjęć prosimy!!!!!!

Posted

Kapsel napisał(a):
Okey, Kalinka dojechała?

Fionka dojechala , trochę staliśmy w korkach ale już od 16-tej jest u nas . Fionka to wulkan energii , była na trzech spacerkach .Uwielbia się bawić smyczą , jedna piłeczka już jest w kawałkach . Zjadła już trzy razy , teraz śpi.Bardzo szybko się zadomowiła .Fotki obiecuję lada dzień , tak mnie wymęczyła :painting:,padam z nóg :lol:.Dziękuje p. Markowi o raz wszystkim zaangażowanym w transport :Rose:

Posted

okey7 napisał(a):
Fionka dojechala , trochę staliśmy w korkach ale już od 16-tej jest u nas . Fionka to wulkan energii , była na trzech spacerkach .Uwielbia się bawić smyczą , jedna piłeczka już jest w kawałkach . Zjadła już trzy razy , teraz śpi.Bardzo szybko się zadomowiła .Fotki obiecuję lada dzień , tak mnie wymęczyła :painting:,padam z nóg :lol:.Dziękuje p. Markowi o raz wszystkim zaangażowanym w transport :Rose:

Bogu dzięki że takie dobre wiadomości, bo się denerwowałam strasznie, tyle dzisiaj wiadomości od strasznie złych do bardzo dobrych, jak tutaj, że wszystko dobrze, że Fionka dojechała szczęśliwie, że się już u Ciebie zadomowiła no i że Cię już wymęczyła, jak przystało na boksiową pannę :loveu:
Jak to fotki lada dzień?????? Przecież my tu cały dzień czekamy na dobre wieści i fotki, fotki, fotki, fotki :cool3:

Posted

Kapsel napisał(a):
Bogu dzięki że takie dobre wiadomości, bo się denerwowałam strasznie, tyle dzisiaj wiadomości od strasznie złych do bardzo dobrych, jak tutaj, że wszystko dobrze, że Fionka dojechała szczęśliwie, że się już u Ciebie zadomowiła no i że Cię już wymęczyła, jak przystało na boksiową pannę :loveu:
Jak to fotki lada dzień?????? Przecież my tu cały dzień czekamy na dobre wieści i fotki, fotki, fotki, fotki :cool3:

W miedzy czasie byłem z Fionką na :painting: x2 , nie lubi :kociak:.Jadłą jeszcze 2 razy.
Obiecane fotki są
Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us

Jutro lub pojutrze też będą (ze spacerku) .Fionka jest pełna energii , ciaglę głodna ... a tu wszystko pozamykane... Jakoś sobie radzimy .Puszka która dostałą jako wyprawkę ;) dawno :eating:

Posted

Bardzo dziękujemy za śliczne zdjęcia, bardzo! :buzi:
Okey, a czy ona nie je za dużo? Czy jej to nie zaszkodzi?
Od 16.00 zjadła aż 5 posiłków :crazyeye:

Posted

Też mam wrażenie, że za dużo 5 razy???? Ustal konkretne godziny i nie dawaj jej jeść za każdym razem jak Ci pokazuje że by coś zjadła. Wczoraj Germaine mówiła Ci, żebyś zaopatrzył się w ryż i kurczaka bo Kalinka ma lekką biegunkę. Więc tym bardziej nie karm jej tak często.

Posted

Agnezia napisał(a):
Też mam wrażenie, że za dużo 5 razy???? Ustal konkretne godziny i nie dawaj jej jeść za każdym razem jak Ci pokazuje że by coś zjadła. Wczoraj Germaine mówiła Ci, żebyś zaopatrzył się w ryż i kurczaka bo Kalinka ma lekką biegunkę. Więc tym bardziej nie karm jej tak często.

Tak mówiła ryż mam , kurczka nie (rozmawiałem wieczorem) .Biegunki nie ma ani śladu .Fionka zrobiła już 2 kupy , w dobrej formie:kciuki:. Jadła kilka razy ale małe porcje ryż + puszka , 1 jajko , 2 kromki chleba. Porcje naprawdę małe , wiem że nie wolno jej przekarmiać . Sama upomina się o jedzenie lub wychodzenie . Popiskuje ...

Posted

Kalina zaznała głodu w schronie i nie tylko pewnie.. Będzie non stop się dopominała, duże ilości i urozmaicone, mogą jej zaszkodzić tylko..
Wiem, że ciężko takiej mordce odmówić, ale to dla jej dobra.
O skręt żołądka u bokserów bardzo łatwo.

Posted

okey7 napisał(a):
Tak mówiła ryż mam , kurczka nie (rozmawiałem wieczorem) .Biegunki nie ma ani śladu .Fionka zrobiła już 2 kupy , w dobrej formie:kciuki:. Jadła kilka razy ale małe porcje ryż + puszka , 1 jajko , 2 kromki chleba. Porcje naprawdę małe , wiem że nie wolno jej przekarmiać . Sama upomina się o jedzenie lub wychodzenie . Popiskuje ...

dorosły pies tylko raz ma jesc i nic wiecej

Posted

to cudowna wiadomość o domku psinki ślicznej. !!!

Prosze się nie martwić apetytem psinki, nic jej nie będzie . Zawsze mam wygłodzone w schronach i u "właścicieli"
psiaki na dt, w leczeniu. ZAWSZE JEST BIEGUNKA, OSŁANIAM JELITA I ŻĄŁADKI DODATKIEM ZMIELONEGO, ODTŁUSZCZONEGO SIEMIENIA LNIANEGO DODANEGO DO POSIŁKÓW. Karmię minimum 3 razy delikatnie, nie tlusto a z pełna zawartością potrzebnych składników, z przewagą gotowanej wolowiny dla odbudowy organizmu i poprawy obrazu krwi. dużo warzyw. Daję gotowane, nie karmę. karme tak na pochrupanie nieco między posiłkami , niewiele. Średnio po dwóch tygodniach każdy psiak dochodzi do normy, a biegunki znikają po 2, 3 dniach, nawet w najgorszych przypadkach.

Życzę szczęścia i radości psini i nowemu, troskliwemu Panu.!!!!

Posted

Jakie piękne pycho :). I już żeberka nie sterczą po bokach . Dopomina się o jedzenie, bo widać potrzebuje, ale wszelka przesada nie jest wskazana;), taką 50 kilkogramową Fionkę trudno będzie podnieść, hi,hi