Ada-jeje Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 Cale szczescie Cezarku ze ktos mysli i o Tobie a nie tylko o Murzynku. Tym razem to dla Ciebie zakupimy choc jeden worek wartosciowszej karmy. Natalio prosze wpisz drugi bazarek Mroowy 100 zl. Quote
Javena Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 Cioteczki,moze na bazarek wstapicie? Zapraszamy;) http://www.dogomania.pl/threads/187345-Bluzeczki-NOWE-cz.II-na-boksery-z-FBwP-do-20.06.2010r.godz.22-00-KUP-TERAZ!;) Quote
Jade_Natalia Posted June 16, 2010 Author Posted June 16, 2010 Dobrze ;) tylko ostatnio wytarzał się w czymś:diabloti: i teraz pięknie pachnie:mad: Quote
Ada-jeje Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 W przyszlym tygodniu, rudzeielc dostanie jeszcze cos na wzmocnienie stawow, moze bedzie jeszcze lepiej. http://www.orling.pl/psy.html Gelagan Fast. Quote
hanek Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 Ada-jeje napisał(a):Cale szczescie Cezarku ze ktos mysli i o Tobie a nie tylko o Murzynku. Tym razem to dla Ciebie zakupimy choc jeden worek wartosciowszej karmy. Natalio prosze wpisz drugi bazarek Mroowy 100 zl. Te złośliwości to do mnie? Murzynek potrzebuje dobrej karmy ponieważ ma alergię pokarmową oraz problemy z wątrobą. Dobra karma jest dla niego jak lek. Zła karma, błędy żywieniowe = większe wydatki na leczenie. Quote
Ada-jeje Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 Tak hanek to dla Ciebie, tylko nie zlosliwsc a fakt ze pod opieka Fundacji nie jest tylko Murzynek, a Cezar tez cierpi bol. Quote
kasiek_ona Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 a jakby tak Cezarka wziąść na dni Trzebini?Wystarczy, że się zgodzicie i uważacie że bedzie grzeczny a osobiście go tam zawioze i spędze z nim z 4 h :) Quote
Ada-jeje Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 Mysle ze bedzie sie fajnie reprezentowal, zwlaszcza z Megi od Uli. Malenka Rudaska od p. Kasi dzis pojechala do DS. Quote
kasiek_ona Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 super ze mala znalazla domek. oby więcej adopcji. Quote
Jade_Natalia Posted June 17, 2010 Author Posted June 17, 2010 Na dni Trzebini mogę z nim przyjechać;) po uprzednim wykąpaniu go, bo chyba teraz odstraszał by ludzi swoim zapachem ;) Quote
kasiek_ona Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 to natalio razem pojedziemy :) podjadę po was i pojedziemy. Quote
LILUtosi Posted June 21, 2010 Posted June 21, 2010 Dziewczyny proszę o pomoc w szukaniu: [FONT=Verdana]Wczoraj około godziny 17:30 zniknęła z posesji [/FONT] [FONT=Verdana]przy ulicy Kalinowej 6 w Chrzanowie![/FONT] [FONT=Verdana]Od tej pory nikt jej nie widział![/FONT] [FONT=Verdana]Nie wiemy, gdzie może być[/FONT]. [FONT=Verdana]Więc tak naprawdę może być wszędzie.[/FONT] [FONT=Verdana]Tosia zupełnie nie zna okolicy. [/FONT] [FONT=Verdana]Do nowego domu w Chrzanowie przyjechała dzień wcześniej. TOSIA jest łagodna, ale może być nieufna do ludzi. I raczej taka będzie. Bardzo nieufna. Nie ma na sobie żadnej obroży.[/FONT][FONT=Verdana] Reaguje na swoje imię. [/FONT] Quote
LILUtosi Posted June 21, 2010 Posted June 21, 2010 Tu jest wątek Tosi: http://www.dogomania.pl/threads/187902-Uwaga-CHRZAN%C3%93W-ma%C5%82opolskie-szukamy-akity-To%C5%9Bki!-Zagin%C4%99%C5%82a!-POMOCY!?p=14914195#post14914195 Dziewczyna była u mnie na dt, 48 h temu pojechała na ds do chrzanowa! Nie wiadomo jak uciekła, ogrodznie 2 metry, nie ma podkopów, ukraść też nie było jak. Proszę popatrzcie w swoich okolicach, pomóżcie w szukaniu. Tu jej wątek na Akita w potrzebie: http://www.akity.cba.pl/pogaduchy/index.php?tid=173&tpg=27&title=[ma%C5%82opolska]Tosia_uciek%C5%82a_z_domu!_-_pom%C3%B3%C5%BCcie_w_poszukiwaniach! Quote
Mysza2 Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 cioteczki błagam pomóżcie zebrać deklaracje dla ślepaczka onka http://www.dogomania.pl/threads/187934-Niewidomy-ONek-ma-czas-do-soboty-26.06.-Czy-zd%C4%85%C5%BCymy-Potrzebne-deklaracje Quote
kasiek_ona Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 Dziś Cezarek był na dniach Trzebini, był bardzo grzeczny :) pozwolił się głaskać wszystkim, wtulał się. Jest bardzo łagodny do innych psów jak i do dzieci. Jak tylko będą zdjęcia to wrzucę :) Quote
Ulaa Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 Ja się popłakałam przez Cezarka dzisiaj jak go poznałam z bliska:( On jest taki biedny z tymi nóżkami, a na szyjce ma pamiątkę po czymś bolesnym i widać, że większość życia był niedożywiony i miał okropnie :( A przy tym wszystkim taki kochany, pogodny i serdeczny... Natalia ślicznie go wyszykowała, pięknie się Cezarek prezentował... I znowu ryczę :( Nikt go nie chciał :( Quote
Ada-jeje Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 Ulka i gdzie my mamy z nim podjechac do ktorego weta? to jest bardzo wazne, zeby go nie ciagac i nie placic po kilka razy. Czy znasz opinie nowego gabinetu wet. w Trzebini? Czy tez lepiej podjechac z nim do Krk tam gdzie maials praktyke? Dobra opinie tez daje Lintie wetowi do ktorego jezdzi z babcia Aza to jest chyba w Nowej Hucie. Mozna sie skontaktowac z Lintie i zapytac dokladnie o adres. Quote
IKA & SONIA Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 Myślę, że dobra karma również przydałaby się Cezarkowi. Quote
Ada-jeje Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 Pisalam juz o tym wczesniej, trzeba znow popatrzec na sklepy intrentowe telekarme i zooplus, wyszukac odpowiednia i porownac ceny. Ale najpierw musimy wiedziec czy to ma byc karma na stawy czy tez tylko bardziej wartosciowa. Moim zdaniem powinnysmy sie jeszcze wstrzymac z zakupem karmy dopoki nie bedziemy mieli pewnosci jaka kupic. Quote
Ulaa Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 Bakowski jest ok. Za obejrzenie pewnie nie weźmie nic, a powie czy jest sens coś tym robić (i co robić). Quote
kasiek_ona Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 Trzeba spróbować. Nasz olbrzymek bedzie mial wieksze szanse na domek :) Quote
hanek Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 Wróciłyśmy właśnie z Kasiek_ona z Oświęcimia. Byłyśmy u dr Grzebinogi. Miałyśmy ze sobą RTG zrobione w naszej lecznicy. Dr ujrzał tam coś dziwnego między kręgami. Ale zrobił jeszcze dwa zdjęcia - Cezar na boku oraz Cezar na pleckach. No i wyszło, że jest zwłóknienie i obrzęk pomiędzy nie pamiętam którymi kręgami (jak mi się uda to wstawię tu te zdjęcia), które spowodowały pogorszenie unerwienia kończyn tylnych. Z tego co zrozumiałam to impulsy nerwowe przebiegają z opóźnieniem i czucie nie jest dobre w łapkach tylnych (czy w ogóle nie ma, już nie wiem...). Cezar dostał zastrzyk sterydowy oraz coś jeszcze (chyba witaminę B) - spytam dokładnie co w poniedziałek, bo wtedy trzeba przyjechać na kolejny zastrzyk (moglibyśmy podać mu sami, ale doktor oceni czy jest jakaś choćby najmniejsza poprawa). Ponadto Nivalin zalecił, ale to chyba w dalszej kolejności, serię co najmniej 20 zastrzyków razem z witaminami B oraz jakimś jeszcze czymś homeopatycznym (ja nie wierzę w homeopatię ale warto spróbować). Zmiany się nie cofną, ale jest szansa, że steryd zmniejszy obrzęk, a Nivalin i wit B poprawi unerwienie co sprawi, że Cezarkowi będzie nieco łatwiej chodzić. No i można mu załatwić buciki skórzane, żeby sobie nie starł pazurów i paluszków. Pytałam czy można usunąć te zwłóknienia operacyjnie, ale dr powiedział, że jakby to był jego własny pies to by się nie decydował, bo nie ma żadnej gwarancji że się poprawi, a ryzyko pogorszenia jest bardzo duże. Faktura będzie zbiorcza już po zastrzykach. Cezar może mieć zwiększone pragnienie i apetyt po tym sterydzie. Ale nie dostał jakiejś końskiej dawki. Quote
IKA & SONIA Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 Również uważam, że nie ma sensu męczyć Cezarka tak ryzykownym zabiegiem kręgosłupa. Musimy się skupić na poprawie jego stanu chociażby w małym stopniu. Myślę, że Nivalin na pewno tu pomoże, ale na rezultat trzeba będzie poczekać, bo on działa dopiero po jakimś czasie. Quote
hanek Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 Niestety nie mogę Wam pokazać dzisiejszych zdjęć RTG bo są w formacie DICOM, którego nie umiemy przekonwertować na jakiś normalny format. Ale to zwłóknienie jest pomiędzy ostatnim kręgiem krzyżowym a pierwszym kręgiem należącym do ogona. Quote
Recommended Posts