Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 898
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Martika@Aischa napisał(a):
Ada podasz dziewczynom wszelkie dane i namiary ??? Trzeba próbować !!!!!!!! Próbować do końca !!!!!!!!

dokładnie! nie można się poddać nigdy nic nie wiadomo.
czekamy na namiary zatem

Posted

[quote name='Agnieszka_K']mi też proszę wyślijcie 21aga12@wp.pl
bo chcę Cezarka zaproponować pewnym Państwu...
Dobre zdjecia ma hanek, zobacze ze ja mam tez cos w aparacie. Tekst ktory napisala Agnieszka jest kilka stron wczesniej, zaraz odnajde. To smutne ale po wczorajszej wizecie w klinice w Dabrowie Gorniczej okazalo sie ze Cezar jednak cierpi, ma odlezyny. On naprawde potrzebuje osob ktore maja wiecej czasu i moga go myc kilka razy na dzien. Podczas przemieszczania sie Cezar jednak oddaje mocz i z tego powodu powstaly odparzenia. Nie moze jezdzic na wozku, bo sprawia mu bol odparzenie. Na oczku to nic powaznego, zwykly tluszczak ktory mu przeszkadza ale nie jest to nic rakowego. DT nie jest w stanie przy 9 psach zapewnic mu opieki jaka potrzebuje Cezar i jesli nie znajdzie sie nikt kto ma sile fizyczna i duzo czasu dla Cezara podejmiemy ta smutna decyzje dla dobra psa. Jesli go naprawde kochamy nie pozwolimy na jego cierpienie.

Z malenka roznica Cezarek ma 10 lat.
Cezarek ma dopiero 5 lat, a już nigdy nie będzie skakać

Nigdy nie pobiegnie przez łąkę
Niestety nigdy nie będzie też normalnie chodzić...

Cezarek błąkał się w Zagórzu, k. Chrzanowa (woj. małopolskie). Był strasznie wychudzony, z poranionym oczkiem, zapchlony i usiany kleszczami i... ciągnął za sobą łapkę. Najprawdopodobniej potrącony przez samochód. Ludzie którzy go dokarmiali twierdzą, iż został wyrzucony w worku...Przez dobrcyh ludzipies został zabrany do domu tymczasowego. Normalnie miałby wielką szansę na adopcję ponieważ jest piękny i ma wspaniały charakter, jest bardzo łagodny dla ludzi, psów, a nawet kotów. Niestety, choć początkowo wydawało się, że problemy z chodzeniem mogą zniknąć i leczono Cezarka na wszelkie możliwe sposoby, rehabilitowano i robiono każde możliwe badanie, przeprowadzono także operację kręgosłupa: kilka dni temu zapadła ostateczna diagnoza:[SIZE=4] Cezarek po operacji nie podniósł się a tym samym nigdy nie będzie mógł już chodzić! W tej sytuacji zostaliśmy postawieni przed wyborem: pomóc mu odejść czy przedłużyć mu życie kupując wózek. Ten psiak ma tak niesamowitą wolę życia i wciąż wierzy, że jeszcze kiedyś będzie szczęśliwy, ktoś go pokocha i da dom, że nie byliśmy w stanie mu tego odebrać ...

Posted

Cezarku, przepraszam:(
dostałam wiadomość od Salibinki, która dzwoniła do Mantis, która miała kontakt z Państwem chcącym zaadoptować jakaś pokrzywdzoną psinkę,
niestety:
"ten dom to są jacyś starsi państwo, Mantis ich nie zna, wie tyle, że część czasu spędzają w domku rekreacyjnym a część niestety w mieście, w którym mieszkają. Nie do przejścia dla dużego psa na wózku"

dziękuję mimo wszystko Salibince za zainteresowanie i chęć pomocy, niestety moje pomysły się wyczerpały, ale nie możemy tak po prostu nagle uśpić Cezarka!? cioteczki ? :placz:

Posted

Agnieszka_K napisał(a):
no to ja ten tekst pisałam na szybko do allegro i nie wiem dlaczego i skąd mi się info o 5 latach wzięła:niewiem:

Tak szacowalysmy go jak do nas przyszedl, pozniej jednak kilku lekarzy zdiagnozowalo go na 10 latek