Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

rencia42 napisał(a):
Czy tej martwicy nie trzeba natychmiast usunąć.

Cioteczko jak rozmawiałam z Panią Danusią mówiła że smaruje to rivanolem w zelu i to ma odpaść i powoli odpada choć nadal wygląda dosyć brzydko jeszcze :(

• Replies 898
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Martika@Aischa napisał(a):
Cioteczko jak rozmawiałam z Panią Danusią mówiła że smaruje to rivanolem w zelu i to ma odpaść i powoli odpada choć nadal wygląda dosyć brzydko jeszcze :(

To nie jest nic innego jak olbrzymi strup, a strupow sie nie usuwa musza same odpasc.

Posted

W tej chwili wrocilam od Cezarka, przymierzalysmy wozek, ale nic z tego, :shake: musze poszukac wymiary jakie mial Kostek, i wysylamy wozek do poprawki podajac wymiary naszego Cezara. Kojec juz stoi tak ze Czarna i Franek, te dwa szkodniki ktore czepiaja sie Cezarka beda zamykane. :mad:
Jak pech to pech, zrobilam kilka fotek Cezarkowi, chcialam teraz wgrac na kompa, ale baterie padly.

Posted

[quote name='Ada-jeje']W tej chwili wrocilam od Cezarka, przymierzalysmy wozek, ale nic z tego, :shake: musze poszukac wymiary jakie mial Kostek, i wysylamy wozek do poprawki podajac wymiary naszego Cezara. Kojec juz stoi tak ze Czarna i Franek, te dwa szkodniki ktore czepiaja sie Cezarka beda zamykane. :mad:
Jak pech to pech, zrobilam kilka fotek Cezarkowi, chcialam teraz wgrac na kompa, ale baterie padly.[/QUOTE]
Cioteczko poczekamy :) Najważniejsze że są :):):)
A jak się czuje Cezarek ? Macha wesoło swoją kitą ?

Posted

[quote name='Martika@Aischa']Cioteczko poczekamy :) Najważniejsze że są :):):)
A jak się czuje Cezarek ? Macha wesoło swoją kitą ?
Nie macha swoja kitka, ale jest strasznie spragniony kontaktu z czlowiekiem. Domaga sie tego na kazdym kroku a przeciez p. Danusia ma wiecej psow pod opieka, no i zycie tez sie toczy swoim torem. Dla Cezara dobrze by bylo zeby mogl byc jedynakiem, ale kto zechce go przygarnac jako jedynaka:-( Znalazlam tez na watku niezyjacego juz Kostka witaminy na wzmocnienie miesni, to wszystko przekazalam p. Danusi zeby w nadchodzaca sobote zapytala u dr. Olender. Na naszej stronie www.proanimals.org w dziale za Teczowym mostem mozna zobaczyc Kostusia na wozku.

Posted

[quote name='Martika@Aischa']Kostuś :( śliczny psiaczek ....ech ....aż serce boli jak nie można pomóc :( Wierzę jednak że Cezarkowi pomożemy!!![/QUOTE]
Z Panem od wozkow juz rozmawialam, wysle na maila do p. Danusi instrukcje wydluzenia wozka, a jesli bedzie za mały to musimy wyslac do zamontowania nowego dyszla.

Posted

Siedzę i rycze :(:(:( Biedny kochany Cezarek :(:(:( Potrzebna jest rehabilitacja ! Koniecznie !!! Tak bardzo chciałabym go zobaczyć biegającego :(:(:(
Na słoneczku Cezarek jest po prostu przecudnowny:loveu: Kochana psinko walcz !!!

Posted

A mówią,że goi się jak na psie.....Przed operacją Cezarek powłóczył jedną łapą, a teraz powłóczy obiema....No cóż, nawet u ludzi po operacji jest gorzej a nie lepiej......Cezarku, bardzo ale to bardzo trzymam za ciebie kciuki!!!!

Posted

Przypomialas mi hanek o sloneczku. Dzis Pani Danusia powiedziala ze wlasnie sloneczko bardzo wysusza mu ta rane. Tez jestem przekonana ze wozeczek przyniesie mu ulge. Dzis probowalysmy wsadzic go na wozeczek, i zaraz po tym obrazil sie na nas i uciekl do domu ale juz po chwili byl spowrotem, Nie chce byc w domu a noce sa jeszcze chlodne i nie chca go zostawic na dworze, za kare juz o 4 nad ranem robi pobudke w domu bo domaga sie wyjscia na dwor.
Jestesmy niezadowolone bo dr. z Wrocka wzial kase, a wizyte kontrolna ciagle odwoluje. Pezeciez to juz minal ponad miesiec jak Cezar jest po operacji, natomiast nikt nie odwazy sie go rehabilitowac bojac sie ze mozna mu zaszkodzic.

Posted

[quote name='Ada-jeje']Przypomialas mi hanek o sloneczku. Dzis Pani Danusia powiedziala ze wlasnie sloneczko bardzo wysusza mu ta rane. Tez jestem przekonana ze wozeczek przyniesie mu ulge. Dzis probowalysmy wsadzic go na wozeczek, i zaraz po tym obrazil sie na nas i uciekl do domu ale juz po chwili byl spowrotem, Nie chce byc w domu a noce sa jeszcze chlodne i nie chca go zostawic na dworze, za kare juz o 4 nad ranem robi pobudke w domu bo domaga sie wyjscia na dwor.
Jestesmy niezadowolone bo dr. z Wrocka wzial kase, a wizyte kontrolna ciagle odwoluje. Pezeciez to juz minal ponad miesiec jak Cezar jest po operacji, natomiast nikt nie odwazy sie go rehabilitowac bojac sie ze mozna mu zaszkodzic.[/QUOTE]
:angryy::angryy::angryy::angryy: Cioteczko trzeba ustalić z nim dokładny termin wizyty!!! :angryy::angryy::angryy: Jeśli dalej będzie odwoływał szukajmy weterynarza już teraz! Bliżej! Jeśli mamy całą historie i dokumenty Cezarka możemy go konsultować gdzie indziej!

Posted

powiem szczerze co do Cezarka Mam cały czas przeświadczenie ze nie zrobiłyśmy wszystkiego co można było zrobić ,to co zobaczyłam na filmiku mnie przeraziło ten pies się meczy czy o to nam chodziło

Posted

rencia42 napisał(a):
powiem szczerze co do Cezarka Mam cały czas przeświadczenie ze nie zrobiłyśmy wszystkiego co można było zrobić ,to co zobaczyłam na filmiku mnie przeraziło ten pies się meczy czy o to nam chodziło

Nie robiac nic, tez by do tej pory tak bylo. Wiele psow jezdzi na wozku, w najgorszym wypadku Cezar tez bedzie smigal.
Komu chcesz wine przypisac ze nie zrobil wszystkiego? Latwo kogos osadzac bedac zza kompem.

Posted

Dziewczyny teraz najważniejszą i priorytetową sprawą jest wizyta Cezarka u weta. Tylko czy jest sens wiezienia go do Wrocławia skoro lekarz nie bardzo ma chęć wyznaczenia wizyty. Myślę że nie warto jechać bo wizyta może być "aby zbyć"!!! Ale cierpliwie poczekam na waszą decyzje.

Posted

Uważam,że żadna z cioteczek tutaj na wątku Cezarka, która ma z nim do czynienia w niczym nie zawiniła.Nie można wysnuwać takich wniosków.Pieniądze zebrałyście, do dobrych wetów psa zawiozłyście, dobry tymczas znalazłyście, a .....że przed operacją kuśtykał na tylną łapę a teraz obiema powłóczy, to na pewno nie jest Wasza wina! I skoro jest prawdą, że obecnie stanowi problem umówienie się na wizytę kontrolną, to...trzeba zmienić kierunek kontroli.Wziąć dokumentację Cezarka i pojechać gdzieś indziej.Może weterynarz-chirurg, który operował psa, ma świadomość,że operacja się nie udała i nic już się nie da zrobić i dlatego nie chce go widzieć.....Taka opcja właśnie przyszła mi do głowy....

Posted

zachary napisał(a):
Uważam,że żadna z cioteczek tutaj na wątku Cezarka, która ma z nim do czynienia w niczym nie zawiniła.Nie można wysnuwać takich wniosków.Pieniądze zebrałyście, do dobrych wetów psa zawiozłyście, dobry tymczas znalazłyście, a .....że przed operacją kuśtykał na tylną łapę a teraz obiema powłóczy, to na pewno nie jest Wasza wina! I skoro jest prawdą, że obecnie stanowi problem umówienie się na wizytę kontrolną, to...trzeba zmienić kierunek kontroli.Wziąć dokumentację Cezarka i pojechać gdzieś indziej.Może weterynarz-chirurg, który operował psa, ma świadomość,że operacja się nie udała i nic już się nie da zrobić i dlatego nie chce go widzieć.....Taka opcja właśnie przyszła mi do głowy....

Nam tez, ale nie doczytalas wczesniejszych wpisow ze Cezar jedzie do Tychow w sobote, wczesniej nie da rady bo do dzwigania Cezara potrzeba chlopa a maz p. Danusi pracuje i dopiero w sobote moga jechac.

Posted

Nie doczytałam, bo jak dopadam do dogo, to czytam ostatnie wpisy na moich zaznaczonych....Dzięki za info Ada-jeje.Wiem też,że z całego serca chcecie pomóc Cezarkowi.

Posted

zachary napisał(a):
Nie doczytałam, bo jak dopadam do dogo, to czytam ostatnie wpisy na moich zaznaczonych....Dzięki za info Ada-jeje.Wiem też,że z całego serca chcecie pomóc Cezarkowi.

Po wizycie w Tychach pomyslimy co dalej.

Posted

mój kochany chlopaku-trzymam za ciebie kciuki żeby wszystko było dobrze!!!popłakałam sie oglądając filmik -dziewczny olejcie tego weta z Wrocławia i jedźcie z nim gdzieś indziej proszę