Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 898
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jade_Natalia napisał(a):
Nie, ponieważ wetka powiedziała, że to jej bardziej zaszkodzi, niż pomoże. A, że ma być sterylizowana, to nie mam sensu podawać jej blokad.
mądra wetka:klacz: nie chciałam już pisać o sterylce i o tym, że blokady są okropne bo by było, że się znowu czepiam i wtrącam. Gratuluje mądrego wyboru:klacz:

Posted

Natalio robota dla Ciebie :evil_lol: jako zalozycielka watku prosze o wpisy w pierwszym poscie wplaty i wydatki dla Cezara. Wplyw z bazarku Kasiek_ona w poscie powyzej. Wydatki beda wykazane po odebraniu faktury z lecznicy w ostatnim dniu miesiaca.

Posted

U Cezara wszystko ok. Ostatnio przeszedł nawet małe strzyżenie:diabloti:. Powycinałam mu jeszcze trochę dredów za uszami i z ogona. Podczas czesania tak się wyłożył, że w pewnym momencie myślałam, że nie żyje:diabloti:. Trzeba będzie z nim jechać na ściągnięcie szwów w piątek.

Posted

Kasiek_ona, ale na pewno w piatek nie pracujesz caly dzien, kazdy kto decyduje sie na wziecie psiaka z ulicy jest za niego odpowiedzialny od poczatku do konca. Zadna z nas nie zdecadowalaby sie na zabranie kolejnego psa wiedzac o tym ze nie podola czasowo, bo i tak ma sporo obowiazkow ktore na siebie wziela. Przykro nam ale opieka nad Cezarem nalezy do Ciebie. Sprobuj moze z Natalia sciagnac mu szwy, jak nie dacie rady to w poniedzialek tez mozna z nim jechac do lecznicy.

Posted

Zdejmowanie szwu jest bardzo proste:
nożyczkami z zagiętym lub tępym końcem odcina się węzełek, potem przecina się te nici, które widać i po prostu wyciąga się palcami kawałki nitek.
Można przejechać na koniec rivanolem.
Wszystko powinno być suche i pójść gładko w 2 minuty.

W innym przypadku to są już komplikacje(ślimaczenie się, zarośnięcie nitki) i lepiej zostawić wetowi.