Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sądząc z etykiety widocznej na zdjęciu to jakieś oszustwo - "roach and ant killer" - czyli to środek na mrówki i karaluchy.
Może zadać pytanie sprzedawcy czy etykieta jest do środka, który sprzedaje i poprosić o opis produktu i ewentualnie zgłosic do allegro naruszenie zasad.
Kurcze - a już miałam nadzieję, że da się zrobić opryski przeciw kleszczom (tak jak na komary :/)

Posted

wiesz, ja na razie tak czysto teoretycznie o czymś takim myślę...
Mam podwórko na którym jak na razie kleszczy nie było, ale zważywszy na to że u nas jest ich plaga wolałabym je 'odkleszczyć' zanim moja córeczka zacznie bawić się na 'bosaczka' na trawce przed domem.
Zwłaszcza że do mego ogrodu przychodzą wszystkie okoliczne koty -więc jakiś napity kleszcz mógł z nich spaść i złożyć jajeczka w ziemi:/

Przeczytałam w jakimś temacie tu na dogo, że ktoś stosuje coś właśnie do spryskania ziemi przeciw kleszczom i szukam czegoś takiego w necie, ale oprócz tego nic nie znalazłam.

Jakby ktoś z was znalazł coś działającego to proszę napiszcie tutaj.

Posted

Fajnie jakby coś takiego było ale trzeba do faceta napisać pytanie bo na pierwszy rzut oka wygląda mi to na oszustwo - chyba, że zdjecie jakie wstawił jest od innego produktu albo to coś zabija wszystko jak leci. Ale wtedy w opisie powinien dać, ze jest na mrówki, karaluchy i kleszcze a tam tylko o kleszczach pisze!

Posted

Ciekawe czy jest nieszkodliwy dla wszystkich ssaków? I na czym polega jego działanie - może coś w necie będzie o tym. Wygląda jakby działał po prostu na bezkręgowce - swoją drogą to niezły zajzajer musi być - całkowicie wyjałowi ogród ze wszystkich żyjątek. Zastanawiam się, czy nie jest też pośrednio trujący dla ptaków na przykład (jak ptak zje takiego spryskanego owada)

• 2 years later...
Posted

Equus napisał(a):
Sądząc z etykiety widocznej na zdjęciu to jakieś oszustwo - "roach and ant killer" - czyli to środek na mrówki i karaluchy.
Może zadać pytanie sprzedawcy czy etykieta jest do środka, który sprzedaje i poprosić o opis produktu i ewentualnie zgłosic do allegro naruszenie zasad.
Kurcze - a już miałam nadzieję, że da się zrobić opryski przeciw kleszczom (tak jak na komary :/)

Oczywiście ze są środki na kleszcze, ja kupiłam w specjalistycznym sklepie taki środek ciper pluwizoo jest bardzo wydajny! Można go stosować na psy kropelkowo, ale również do oprysku na kleszcze w ogrodzie! Polecam wszystkim którzy mają problem z kleszczami. A dla zwierząt w szczególności polecam bo szkoda kasy żeby inwestować w te kropelki od weterynarzy! zobaczcie sobie jaka jest wydajność tego środka. Ja kupiłam w sklepie www.pryskaj.pl

• 1 year later...
  • 1 month later...
  • 2 years later...