Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

"W kwietniu i maju właściciele psów dostaną w Zabrzu 20 tys. tekturowych worków i łopatek. Będą do odebrania u zarządaców i administratorów domów. To promocja akcji "Sprzątamy po czwaoronogach", finansowanej z budżetu miasta i prowadzonej przez zabrzański oddział Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami.
Potem worki i łopatki sprzedawane będa za symboliczną opłatę. [...]"

Nowinny Zabrzańskie

nareszcie władze zajęły się probelem psich kup!

• Replies 70
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='nathaniel']"W kwietniu i maju właściciele psów dostaną w Zabrzu 20 tys. tekturowych worków i łopatek. Będą do odebrania u zarządaców i administratorów domów. To promocja akcji "Sprzątamy po czwaoronogach", finansowanej z budżetu miasta i prowadzonej przez zabrzański oddział Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami.
Potem worki i łopatki sprzedawane będa za symboliczną opłatę. [...]"

Nowinny Zabrzańskie

nareszcie władze zajęły się probelem psich kup!
Przepraszam bardzo a czy kosze na psie odchody też będą :cool1: bo do zwykłych koszy na śmieci takich odchodów wrzucać nie wolno ;)

Posted

KUMPELka napisał(a):
Przepraszam bardzo a czy kosze na psie odchody też będą :cool1: bo do zwykłych koszy na śmieci takich odchodów wrzucać nie wolno ;)

Coś mi się wydaje, że już było wyjaśniane, że jednak wolno...

Posted

Mokka na pewno nie wolno w odpady komunalne wrzucac fekali. :p A to ze niektorzy w ten spsob pozbywaja sie nieczystoci to inna sprawa. Masz do wyboru albo zastawiasz kupe, albo wrzucasz do komunalnych odpadów. Albo tak łamiesz przepisy albo tak (w niektórych miastach gdzie jest nakaz sprzatania). Wybor nalezy do Ciebie :eviltong: to tak jak z bramkami: bramka nr 1, nr 2, nr 3 (trzeciej sie jeszcze nie dorobilismy) ty wybierasz.:p

Posted

Mokka rozumiem. Tylko mi nie chodzi o sanepid.
Na fekalia powinny byc osobne pojemniki, gdyz nie jest to odpad komunalny. Tak samo jak obornika nie wywalisz do zwyklego pojemnika tylko trzeba go odpowiednio skladowac.

Posted

W Łodzi od soboty 500 zł za nieposprzatanie kupy.
Łopatki sa darmo w urzedzie miasta i w delegaturach rozdają.
Tylko pojemników specjalistycznych jest ponoc 200 w całym miescie :roll: ( u mnie na osiedlu 0 ) Urzad miasta kazał wyrzucac do smietników :roll:

Posted

sylrwia napisał(a):

Ale chodzi właśnie o sanepid. Nie ma przepisów, które zabraniałyby wrzucania psich odchodów do zwykłych koszy na śmieci. Wolno Ci to robić i nikt nie ma prawa Cię za to ukarać. :p
Ale może nie powtarzajmy tematu... to już zostało dokładnie omówione w topiku podanym przez Mokkę. :p
nathaniel napisał(a):
W kwietniu i maju właściciele psów dostaną w Zabrzu 20 tys. tekturowych worków i łopatek. Będą do odebrania u zarządaców i administratorów domów.

Już to widzę, jak zabrzanie rzucą się na te torebki i zaczną zbierać kupki :angryy:

Posted

[quote name='julita104']W Łodzi od soboty 500 zł za nieposprzatanie kupy.
Łopatki sa darmo w urzedzie miasta i w delegaturach rozdają.
Tylko pojemników specjalistycznych jest ponoc 200 w całym miescie :roll: ( u mnie na osiedlu 0 ) Urzad miasta kazał wyrzucac do smietników :roll:
haha o ile takowe sa :lol: moim zdaniem to dobry pomysl ze sprzataniem jak kupa sie wala po chodniku:roll: ale wladze miast powinny tez zadbac o ogrodzone wybiegi dla psow (takie miejskie toalety dla naszych pupili) wkoncu placimy podatki z posiadanie psa ...

Posted

Pytanie do władz wszystkich miast:Że mam sprzątać po psach to rozumiem.Ale dlaczego muszę zbierać szkła z parkowych alejek,żeby się zwierzaki nie kaleczyły?Dlaczego ekipy sprzątające potrafią tylko nadziewać papierki na szpikulce,a rozbite butelki leżą od Sylwestra?

Posted

sylrwia napisał(a):
Na fekalia powinny byc osobne pojemniki, gdyz nie jest to odpad komunalny. Tak samo jak obornika nie wywalisz do zwyklego pojemnika tylko trzeba go odpowiednio skladowac.

Ale pampersy lądują w zwykłym śmietniku...

Posted

lothia napisał(a):
to ja Wam polecam synka mojego kolegi , który na spacerach musiał byc bardzo pilnowany bo......zjadał psie kupki

Lothia :crazyeye: , nie przy śniadaniu :diabloti:

Posted

Ups, sorrki ja właśnie swojego synka do przedszkola idę zaprowadzić nie pomyslałam o innych :diabloti: [SIZE="1"]ale rozwiązałby Wasz problem, :evil_lol: tylko już wyrósł z tej przypadłości

Posted

puli napisał(a):
Pytanie do władz wszystkich miast:Że mam sprzątać po psach to rozumiem.Ale dlaczego muszę zbierać szkła z parkowych alejek,żeby się zwierzaki nie kaleczyły?Dlaczego ekipy sprzątające potrafią tylko nadziewać papierki na szpikulce,a rozbite butelki leżą od Sylwestra?

oj to fakt! Moj Tofik juz pare razy poranił sobie łapy, a Tolke ciagle musze brac na rece i przenosic nad czyms. Przykre :(

Posted

Ja się nie upieram, tylko zastanawiam się, kto mógłby zabronić wrzucania psich kup do zwykłych śmietników, jeśli sanepid nie ma nic przeciwko, a specjalnych pojemników nie ma. No i czy to powinno być wytłumaczenie dla tych, którzy nie sprzątają.