nathaniel Posted March 30, 2006 Posted March 30, 2006 "W kwietniu i maju właściciele psów dostaną w Zabrzu 20 tys. tekturowych worków i łopatek. Będą do odebrania u zarządaców i administratorów domów. To promocja akcji "Sprzątamy po czwaoronogach", finansowanej z budżetu miasta i prowadzonej przez zabrzański oddział Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami. Potem worki i łopatki sprzedawane będa za symboliczną opłatę. [...]" Nowinny Zabrzańskie nareszcie władze zajęły się probelem psich kup! Quote
KUMPELka Posted March 30, 2006 Posted March 30, 2006 [quote name='nathaniel']"W kwietniu i maju właściciele psów dostaną w Zabrzu 20 tys. tekturowych worków i łopatek. Będą do odebrania u zarządaców i administratorów domów. To promocja akcji "Sprzątamy po czwaoronogach", finansowanej z budżetu miasta i prowadzonej przez zabrzański oddział Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami. Potem worki i łopatki sprzedawane będa za symboliczną opłatę. [...]" Nowinny Zabrzańskie nareszcie władze zajęły się probelem psich kup! Przepraszam bardzo a czy kosze na psie odchody też będą :cool1: bo do zwykłych koszy na śmieci takich odchodów wrzucać nie wolno ;) Quote
nathaniel Posted March 30, 2006 Author Posted March 30, 2006 W tym rzecz, że w artykule nei napisali :/ Quote
KUMPELka Posted March 30, 2006 Posted March 30, 2006 nathaniel napisał(a):W tym rzecz, że w artykule nei napisali :/ Miejmy nadzieje, że zadbają o utylizację :angryy: Quote
Madzika Posted March 30, 2006 Posted March 30, 2006 U wmnie na osiedlu takie sa tylko ze...... ludzie uzywaja jak ich jak normalnych :eviltong: Quote
Toska Posted March 30, 2006 Posted March 30, 2006 oj , nie tylko w Zabrzu taka akcja jest potrzebna !!!! Quote
Mokka Posted March 30, 2006 Posted March 30, 2006 KUMPELka napisał(a):Przepraszam bardzo a czy kosze na psie odchody też będą :cool1: bo do zwykłych koszy na śmieci takich odchodów wrzucać nie wolno ;) Coś mi się wydaje, że już było wyjaśniane, że jednak wolno... Quote
sylrwia Posted March 30, 2006 Posted March 30, 2006 Mokka na pewno nie wolno w odpady komunalne wrzucac fekali. :p A to ze niektorzy w ten spsob pozbywaja sie nieczystoci to inna sprawa. Masz do wyboru albo zastawiasz kupe, albo wrzucasz do komunalnych odpadów. Albo tak łamiesz przepisy albo tak (w niektórych miastach gdzie jest nakaz sprzatania). Wybor nalezy do Ciebie :eviltong: to tak jak z bramkami: bramka nr 1, nr 2, nr 3 (trzeciej sie jeszcze nie dorobilismy) ty wybierasz.:p Quote
Mokka Posted March 30, 2006 Posted March 30, 2006 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=13152&page=57 Quote
sylrwia Posted March 30, 2006 Posted March 30, 2006 Mokka rozumiem. Tylko mi nie chodzi o sanepid. Na fekalia powinny byc osobne pojemniki, gdyz nie jest to odpad komunalny. Tak samo jak obornika nie wywalisz do zwyklego pojemnika tylko trzeba go odpowiednio skladowac. Quote
julita104 Posted March 30, 2006 Posted March 30, 2006 W Łodzi od soboty 500 zł za nieposprzatanie kupy. Łopatki sa darmo w urzedzie miasta i w delegaturach rozdają. Tylko pojemników specjalistycznych jest ponoc 200 w całym miescie :roll: ( u mnie na osiedlu 0 ) Urzad miasta kazał wyrzucac do smietników :roll: Quote
coztego Posted March 30, 2006 Posted March 30, 2006 sylrwia napisał(a):Mokka rozumiem. Tylko mi nie chodzi o sanepid. Ale chodzi właśnie o sanepid. Nie ma przepisów, które zabraniałyby wrzucania psich odchodów do zwykłych koszy na śmieci. Wolno Ci to robić i nikt nie ma prawa Cię za to ukarać. :p Ale może nie powtarzajmy tematu... to już zostało dokładnie omówione w topiku podanym przez Mokkę. :p nathaniel napisał(a):W kwietniu i maju właściciele psów dostaną w Zabrzu 20 tys. tekturowych worków i łopatek. Będą do odebrania u zarządaców i administratorów domów. Już to widzę, jak zabrzanie rzucą się na te torebki i zaczną zbierać kupki :angryy: Quote
e.v.a Posted March 30, 2006 Posted March 30, 2006 [quote name='julita104']W Łodzi od soboty 500 zł za nieposprzatanie kupy. Łopatki sa darmo w urzedzie miasta i w delegaturach rozdają. Tylko pojemników specjalistycznych jest ponoc 200 w całym miescie :roll: ( u mnie na osiedlu 0 ) Urzad miasta kazał wyrzucac do smietników :roll: haha o ile takowe sa :lol: moim zdaniem to dobry pomysl ze sprzataniem jak kupa sie wala po chodniku:roll: ale wladze miast powinny tez zadbac o ogrodzone wybiegi dla psow (takie miejskie toalety dla naszych pupili) wkoncu placimy podatki z posiadanie psa ... Quote
sylrwia Posted March 30, 2006 Posted March 30, 2006 Jezeli miasto nakazuje wyrzucać do zwykłych smietników - to po problemie. Moze po prostu mije miasto jest jakies dziwne to ze dziura to wiadomo.:roll: Quote
puli Posted March 30, 2006 Posted March 30, 2006 Pytanie do władz wszystkich miast:Że mam sprzątać po psach to rozumiem.Ale dlaczego muszę zbierać szkła z parkowych alejek,żeby się zwierzaki nie kaleczyły?Dlaczego ekipy sprzątające potrafią tylko nadziewać papierki na szpikulce,a rozbite butelki leżą od Sylwestra? Quote
Mokka Posted March 31, 2006 Posted March 31, 2006 sylrwia napisał(a):Mokka rozumiem. Tylko mi nie chodzi o sanepid. Na fekalia powinny byc osobne pojemniki, gdyz nie jest to odpad komunalny. Tak samo jak obornika nie wywalisz do zwyklego pojemnika tylko trzeba go odpowiednio skladowac. Ale pampersy lądują w zwykłym śmietniku... Quote
lothia Posted March 31, 2006 Posted March 31, 2006 to ja Wam polecam synka mojego kolegi , który na spacerach musiał byc bardzo pilnowany bo......zjadał psie kupki Quote
Mokka Posted March 31, 2006 Posted March 31, 2006 lothia napisał(a):to ja Wam polecam synka mojego kolegi , który na spacerach musiał byc bardzo pilnowany bo......zjadał psie kupki Lothia :crazyeye: , nie przy śniadaniu :diabloti: Quote
lothia Posted March 31, 2006 Posted March 31, 2006 Ups, sorrki ja właśnie swojego synka do przedszkola idę zaprowadzić nie pomyslałam o innych :diabloti: [SIZE="1"]ale rozwiązałby Wasz problem, :evil_lol: tylko już wyrósł z tej przypadłości Quote
julita104 Posted March 31, 2006 Posted March 31, 2006 puli napisał(a):Pytanie do władz wszystkich miast:Że mam sprzątać po psach to rozumiem.Ale dlaczego muszę zbierać szkła z parkowych alejek,żeby się zwierzaki nie kaleczyły?Dlaczego ekipy sprzątające potrafią tylko nadziewać papierki na szpikulce,a rozbite butelki leżą od Sylwestra? oj to fakt! Moj Tofik juz pare razy poranił sobie łapy, a Tolke ciagle musze brac na rece i przenosic nad czyms. Przykre :( Quote
Mokka Posted March 31, 2006 Posted March 31, 2006 [quote name='lothia']:diabloti: ale rozwiązałby Wasz problem, Musiałby być mocno żerty Quote
KUMPELka Posted March 31, 2006 Posted March 31, 2006 Mokka napisał(a):Ale pampersy lądują w zwykłym śmietniku... W dziecięcych kupach nie ma robaków :cool3: Quote
nathaniel Posted March 31, 2006 Author Posted March 31, 2006 KUMPELka napisał(a):W dziecięcych kupach nie ma robaków :cool3: A skąd wiesz że dziecko nie ma np. owsików w 4 literach :D:D Quote
Dukat Posted March 31, 2006 Posted March 31, 2006 Sprzatanie kupek w Zabrzu ... super wiadomośc. Szczególnie teraz je (kupki) widać jak sniegi się wycofały :cool1: . Quote
Mokka Posted March 31, 2006 Posted March 31, 2006 Ja się nie upieram, tylko zastanawiam się, kto mógłby zabronić wrzucania psich kup do zwykłych śmietników, jeśli sanepid nie ma nic przeciwko, a specjalnych pojemników nie ma. No i czy to powinno być wytłumaczenie dla tych, którzy nie sprzątają. Quote
Recommended Posts