Jump to content
Dogomania

Rufus - zostaje na stałe w dt :) wspierany przez SOS Bokserom. DZIĘKUJEMY ZA POMOC

Recommended Posts

Posted

Chcieliśmy, żeby dzisiaj szedł, ale w klinice nie mieli czasu. Teoretycznie może iść jutro, ale dopiero we wtorek będzie chirurg. Powiedzieli, że to normalne, że tak puchnie, aczkolwiek i tak się martwimy :(

• Replies 328
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

fikusna_joanna napisał(a):
Chcieliśmy, żeby dzisiaj szedł, ale w klinice nie mieli czasu. Teoretycznie może iść jutro, ale dopiero we wtorek będzie chirurg. Powiedzieli, że to normalne, że tak puchnie, aczkolwiek i tak się martwimy :(

Joasiu, a dzwoniłaś do Germaine? co robić? :shake:

Posted

Powinien natychmiast tę łapkę obejrzeć wet !!!!!!!!!!
Mnie kiedyś też tak zwodzili, gdy mój Charlie miał operację.... W efekcie niewiele brakowało, aby pies stracił łapę :angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy:.

Posted

_Goldenek2 napisał(a):
Powinien natychmiast tę łapkę obejrzeć wet !!!!!!!!!!
Mnie kiedyś też tak zwodzili, gdy mój Charlie miał operację.... W efekcie niewiele brakowało, aby pies stracił łapę :angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy:.

:(:( Właśnie tego się obawiamy :(:( Staram się masować rufusową łapkę, by cały czas miał w niej krążenie, ale to nie jest proste, łapka jest twarda i napięta :(

Posted

Dalej i dalej ją liże a ja mu masuje. Odpycha mnie nosem, ale co robić, jak mus to mus:( Pani Germaine coś wspominała, że może jutro Rufusa weźmie do weterynarza, ale nic więcej nie wiem:( Robimy wszystko, co możemy, ale w niektórych sytuacjach jesteśmy bezsilni, tym bardziej, ze zepsuło nam się auto. Czekamy na decyzję pani prezes.

Posted

Dalej i dalej ją liże a ja mu masuje. Odpycha mnie nosem, ale co robić, jak mus to mus:( Pani Germaine coś wspominała, że może jutro Rufusa weźmie do weterynarza, ale nic więcej nie wiem:( Robimy wszystko, co możemy, ale w niektórych sytuacjach jesteśmy bezsilni, tym bardziej, ze zepsuło nam się auto. Czekamy na decyzję pani prezes.

Nie martw się Joasiu :calus:Pani Prezes na pewno jutro z nim pojedzie! Na 200% pojedzie!
On koniecznie musi byc zbadany, biedactwo :shake:

Posted

Kochani, piszę w imieniu Germaine, gdyż ma kłopoty z zalogowaniem na dogo.

W związku z tym, że chirurg przyjmuje tylko we wtorki i czwartki, a koniecznie zbadać Rufuska musi specjalista, Rufusek jutro jedzie do chirurga i wtedy okaże się co z ta jego łapką.
Zatem trzymajmy kciuki za boksia, aby było dobrze!
Krówko, szykuj się jutro do drogi :loveu::loveu::loveu:

Posted

Rufus był u weterynarza, podobno ten stan był wywołany rozlizaniem łapy. Zmienili mu opatrunek i zdezynfekowali łapkę. Oprócz tego łapka strasznie śmierdziała przy masowaniu :/ Dodatkowo dostał kołnierz. Jest na mnie śmiertelnie obrażony i nie chce dać mi buziaka :( Nowe nakrycie głowy ewidentnie mu się nie podoba. Bierze rozpęd i próbuje zawadzać o co popadnie, przewrócił stojak z pogrzebaczami:/ Bonittce "nowy" Rufus się nie podoba, próbowała ciągnąć go za kołnierz i szczekała. Teraz już oboje śpią, jak aniołki :)

edit. już nie śpią :P

nie wiem czy to wypada wstawiać takie fotki :D

Posted

Wylizał sobie łapkę, no no! :diabloti: :diabloti::diabloti: Ale nas nastraszył!!!! Teraz karę ponosi za wszystko!
Całuśny to on widać jest bardzo! Zresztą są dowody na to :lol: Miłość kwitnie na całego :loveu::loveu::loveu:
Kiedy kontrol? Jeszcze ma tak spuchniętą łapkę? :roll:
Z tego co widać w całowaniu mu ani ból łapki ani kołnierz nie przeszkadza :razz:

Posted

On jak on, ale to przede wszystkim ona tak całuje:D W piątek kontrola.

To ona go tak kocha??????? :loveu::loveu::loveu: Wzruszające to jest bardzo :lol::lol::lol::multi::multi::multi:
Zdjęcia prześwietne, nadaja się do kalendarza, albo na plakaty reklamowe. Naprawdę świetne! ;)

Posted

Nie wiem, bo Krówka ma teraz opatrunek na całą łapkę. Ale dobrze się czuje, chociaż jest niezadowolony z powodu kołnierza. Już nie jest obrażony, z powrotem dostajemy buziaki:) Nie zostawiamy go samego, żeby nie przyszło mu do głowy ściąganie kołnierza. Nawet w nocy ktoś z nim śpi, bo Rufus pchał się na górę po schodach a lekarze mówili o ograniczeniu ruchu. Żeby się psinom nie nudziło to dostały mamlacze. Bonittka gigantyczną kość a Rufus, ze względu na kiepski stan zębów, bardziej miękka tchawice :)

Posted

Joasiu bardzo miło mi sie czyta Twoje posty, bardzo miło.... one mnie autentycznie uspokajają, a oczami wyobraźni widzę Was w spokojnym ciepłym domu, a na pierwszym planie dwa całuśne boksie memlające psie smaczki :smile::smile::smile:

Wierzę, że będzie wszystko ok. W piątek kontrol, mam nadzieję że wytrzymam żeby juz Cię tak nie męczyć pytaniami :smile::smile::smile:

Posted

Rufcio jest dzielny, dał sobie radę:) Jutro kontrola, aczkolwiek ja wyjeżdżam na parę dni, więc mam nadzieję, że ktoś inny przekaże, co powiedział lekarz :)

Na pewno wszystko nam przekażą :-) Dzielna ta nasza kochana krówka :loveu:
Joasiu, będę za Tobą tęsknić, a i boksie na pewno najbardziej. :sad:
Wracaj szybko do nas :hand:

Posted

W lecznicy lekarz postanowił zdjąć mu cały opatrunek, baliśmy się, że może rana po operacji na kolanie się rozpaskudziła

Po zdjęciu opatrunku okazało się, że to jest problem palców, mimo nowego opatrunku i umycia płynem antybakteryjnym oraz antybiotyków, palce się zaparzyły i zaropiały wdały się bakterie.