Hallauren Posted March 29, 2006 Posted March 29, 2006 Mój 4-miesięczny maltańczyk, jako, że jest jeszcze szczenięciem, bawi się beztrosko, szczeka, biega, gryzie. Jednak ostatnio zaniepokoiło mnie jego zachowanie. Kiedy na przykład zabierze jakąś rzecz, a ja spróbuję mu ją odebrać, to zaczyna wściekle warczeć i gryźć mnie ( to wygląda jak 'napad dzikiego psa' ) Tak samo jest, gdy je, a ja przybliżam ręke do miski. Bardzo mnie to nie pokoi i nie wiem co tym fantem zrobić? Na pewno to akt dominacji, ale jak go zwalczyć? Quote
betty_labrador Posted March 29, 2006 Posted March 29, 2006 Hallauren napisał(a):Na pewno to akt dominacji, z pewnoscia :roll: Quote
anabelka Posted March 30, 2006 Posted March 30, 2006 No a jak dodatkowo pierwszy pechodzi przez drzwi to juz na pewno Cie zdominowal :diabloti: :evil_lol: :evil_lol: Quote
Hallauren Posted March 30, 2006 Author Posted March 30, 2006 Ja widzę, że wy tutaj to tylko się wyśmiewać z innych umiecie. jak jestem w błędzie to mnie poprawcie. Myślałam , że mi doradzicie. Coraz częściej na dogomanii zamiast pomagać , to same kpiny. Oby tak dalej. Quote
darek Posted March 30, 2006 Posted March 30, 2006 Witam! Zachęcam do opcji wyszukaj-napewno coś znajdziesz co Cie zaciekawi,ponadto jest odpowiedni dział na tego typu pytania. Jeżeli jesteś zainteresowana moge przesłąc Ci na maila Okiem Psa J.Fishera-podstawową lekture każdego posiadacza psa. P.S. Do wyzej piszących forumowiczów-trochę pomocy nie zaszkodzi,by nakierowac osobe,która jej potrzebuje,to chyba nie jest aż takie trudne,bo szydzić to każdy potrafi. Pozdrawiam. Quote
Akra Posted March 30, 2006 Posted March 30, 2006 Musze się z Tobą zgodzić. Co raz cześciej zamiast pomocy ludzi ktorzy maja jakieś pojęcie o postępowaniu z psiakami, mozna przeczytac zlosliwości i rady typu kup sobie kanarka. Kochani dlaczego nie potraficie z życzliwością podzielić się swoja wiedzą??? Quote
betty_labrador Posted March 30, 2006 Posted March 30, 2006 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=23740&page=4 na wychowaniu, szkoleniu, behawiorze jest wiele podobnych tematow. przepraszam nie bylo moim zamiarem wysmiewanie sie. Quote
Ifat Posted March 30, 2006 Posted March 30, 2006 Koniecznie przeczytaj ten blog: http://www.owczarek.pl/zofia/journal/default.asp Quote
Recommended Posts