kmurdz Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 biedactow :( bardzo mi smutno po tym co przeczytalam. myslalam, ze jej los bedzie inny. mialam wlasnie robic przelew bo zrobilam deklaracje, wiec prosze o znak na priva co robic. a moze uzbieramy na hotelik dla niej? w schronisku to nie bedzie miala lawego zycia.. :( Quote
mikoada Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 właśnie może warto zbierać pieniążki na hotelik??? z tego co widzę jest już 90 zł stałych, ja też chętnie dorzucę parę groszy, co Wy na to??? Quote
eneda Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 Niestety dzisiaj sunię zawiozłam do Buska, musialam odebrać z lecznicy i nie miałam co z nią zrobić.....to jest straszne.... [Ostatnio też wyciągnęłam z lasu, z dołu gdzie leżały śmieci małą, młodą suczynkę, która panicznie boi się człowieka, na jego dotyk siusia i kupka pod siebie, będą czekać tam we dwie na jakąś pomoc.....] W drodze dostałam jeszcze telefon o suni, która ma małe i wszystkie leża na betonie i mokną.....nawet nie ma żadnej kryjówki. NADAL CAŁY CZAS SZUKAMY!!!! Sunia jest roztrzęsiona tymi zmianami, nieufna do innych psiaków.... Co robić, Ruda już zaufała człowiekowi, a teraz jest tam z tyloma innymi psiakami...... Boję się o jej schorowane serduszko, czy nie pęknie z tęsknoty i żalu......:placz::placz::placz: Quote
eneda Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 [quote name='mikoada']właśnie może warto zbierać pieniążki na hotelik??? z tego co widzę jest już 90 zł stałych, ja też chętnie dorzucę parę groszy, co Wy na to???[/QUOTE] A może hotelik w Brześciu, koło Mielca?? Tam kobieta ma świetne podejście do psiaków..... Tylko boję się, że nie będziemy mieć pieniędzy na jej utrzymanie....jeden miesiąc, drugi, a później?? tj, jest teraz z Szopenem :( Quote
mikoada Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 a ile potrzeba pieniążków na utrzymanie w tym hoteliku??? Quote
eneda Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 Za psiaki, które tam mamy kobieta bierze tylko 300 zł miesięcznie. Quote
mikoada Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 no to brakuje tylko 210 zł, albo nie 190 zł bo ja też dorzucę stałą deklarację 20 zł, może spróbujemy uzbierać brakującą kwotę??? tylko jeszcze pytanie czy w tym hoteliku jest miejsce dla psinki?? Quote
sylwija Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 ja się trochę pogubiłam - rozumiem, że Rokitno odpada, bo za daleko? bo wyczytałam na wątku, ze jutro chyba byłby mozliwy transport - pisala Teresa Borcz 30 kwietnia Ten Brześć jest bliżej? tylko trzeba kasę zbierać, tak? Quote
TERESA BORCZ Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 w Brzyściu jest 300 zł plus karma. Jeśli by się dograło tę cżęść transportu skończył by się dylemat. hoteliku i kasy a także warunków. Nie można gdybać o dt lub ds w świętokrzyskim, bo i tak to nie ma sensu, nie znajdzie sie w tym specyficznym obszarze nic i szkoda czasu. sami z innych województw staramy się pomagać jak sie da biedakom ze świętokrzyskiego, a poniewaz sytuacja jest znana wiec szkoda czasu na gdybanie. kasy nie ma jak widać, i zbiórka za wartko nie idzie..mamy dobre miejsce i sporą cżęść transportu, darmowego. porównywanie 600 km drogi z pobytem w schronisku nie ma sensu, wiadomo co jest lepsze. więc trzeba się decydować na jednym konkretnym wyjściu , raz i konsekwentnie.wpisanie na transportowym , poszukiwania transportu to za mało, by go znależć. CO ROBICIE CIOTECZKI, GDYBAMY DALEJ I CZEKAMY NA MARNY KONIEC SUNI?? Quote
divia_gg Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 To moze te deklaracje na hotelik przeznaczyc na platny transport. A przynajmiej czesc trasy bedzie za darmo. Kurcze sunia w schroniksu starsza zalekniona, chyba nie ma nic gorszego....A tak jakas kwota malutka na transport by byla... Quote
sylwija Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 Najgorsze, ze sunka teraz jest przenoszona z miejsca na miejsce i chyba coraz gorzej, bo trafiła do schronu :( Z deklaracjami, jak widzę przy innych sytuacjach, jest problem nie tylko przy zbieraniu, ale tez później przy ich utrzymaniu.. Quote
mikoada Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 zgadzam się, że nie ma co porównywać takiej drogi do pobytu w schronisku, tym bardziej, że sunia już zaufała człowiekowi a teraz znowu zawód :( Quote
sylwija Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 [quote name='divia_gg']To moze te deklaracje na hotelik przeznaczyc na platny transport. A przynajmiej czesc trasy bedzie za darmo. Kurcze sunia w schroniksu starsza zalekniona, chyba nie ma nic gorszego....A tak jakas kwota malutka na transport by byla...[/QUOTE] chyba nie taka malutka - z pierwszej strony wynika - ze 170 PLN Quote
mikoada Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 jeżeli zdecydowałybyście się na ten transport widziałam, wcześniej wpis Pani Teresy, że nie ma kto suni przenocować w Rybniku ja mieszkam k. Żor i gdyby trzeba było chętnie pomogę Quote
TERESA BORCZ Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 wracam do poszukiwań od nowa. Narazie wysyłam link do pokazania suni starszej osobie która jest w stanie wybrać psika na ds z kilku w wielkiej potrzebie. OCZYWIŚCI NIE MAM WPłYWU NA JEJ WYBOR. ale szukam tez innych alternatyw i transportu dalej, bo jednak miejsce w Rokitnie optymalne pod względem warunków i kosztów. jak znajdę cos lepszego daje znać. Quote
eneda Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 Tereso bardzo pięknie dziękuję Tobie i osobom zaangażowanym w pomoc suni. Rozmawiałam z hotelikiem i znalazło by się miejsce dla Rudej. Myślę, że lepiej tam będzie niż w Busku ;/ I będziemy mogli na spokojnie zająć się transportem wiedząc, że sunia jest w dobrych rękach. Quote
mikoada Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 zmykaj do góry sunieczko prosić cioteczki o pomoc... Quote
ostatniaszansa Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 i cooooooooooooooooo? matko, takie psie nieszczescie :(:(:( /Agnieszka Quote
TERESA BORCZ Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 trzeba działać jakkolwiek, ale działać czas nie działa na korzyść suni, a Busko, to jednak schron. O którym hoteliku mówisz enedo? o Mielcu? Quote
Foksia i Dżekuś Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 Nie mam dostepu do neta az do poniedzialku kiedy to bede w pracy teraz weszlam od kolezanki i jestem w szoku "schronisko w busku ,skad juz do krakowa przyjechal Kacperek ktoremu przez dlugi czas nikt nie udzilil pomocy mimo ze mial zlamanie otwarte i kiedy przyjechal do krakowa do hotelu na koszt wolontariuszy juz bylo zapoźnio trzeba mu bylo amputowac noge. Nie moge w to uwierzyc ,ze osoaba ktora znalazla psa pozwolila na schron w busku zdroju ,Pisalam przeciez ,ze jezeli sunia bedzie juz w konkretnym miejscu to pani radktor krakowskiej gazety wplaci na jej utrzymanie jakas kwote i na pewno pomoze . Quote
Foksia i Dżekuś Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 Dzwonilam do pani redaktor miesiecznie moze dozucic 100 zl , jezeli sunia bedzie juz w hotelu to mozna bedzie poprosic jakas fundacje o uzyczenie konta i wtedy bedzie mozna oglosci sunie w gazecie z prosba o pomoc na utrzymanie ale sunia musi byc juz na miejscu ,hoteli nie brakuje ale ktos odpowiedzilany za sunie musi przewiesc ja do tego hotelu i zbierac pieniazki i zaplacic za ten hotel. My w krakowie tez mozemy pomóż znalesc hotel ale to osoba odpowiedzilana za nia musi zorganizowac transport i zagwarantowac zaplate ,my sie tego nie podejmiemy bo mamy chore i stare psy w hotelach jestesmy zadluzeni wiec nie mozemy przyjac na sowoja odpowiedzilanosc nastepnego psa ale jak dwa tygodnie temu znalazlysmy psa mimo ze nie bylo pieniedzy nie zostawilismy go na ulicy ani nie oddalysmy do schroniska. Musze opościc komputer wiec do poniedzilaku mozna do mnie ewentualnie zadzwonic jezeli cos zostanie ustalone.504-470-635 Quote
TERESA BORCZ Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 Super wiadomosc. Wielkie dzięki że coś się dzieje hoteliki są ale jak narazie gorzej z decyzjami, wszystko sie moze nareszczie ruszy. Trzeba bardzo pani redaktor poddizekować. Jak sunia odżyje w spokoju .to i domek znajdzie bo takie starsze sunie ogłaszane w prasie mają wielbicielki wsród nieinternetowych starszych pań. Quote
eneda Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 Wiem, że łatwo krytykować, ale dostałam telefon od lekarza, że jak nie zabiorę suni, to on ją zawiezie do Dymin..... Zostałam sama z sunią na ulicy, już wszystkich obdzwoniłam kilka razy i nikt nie chciał zająć się sunią nawet na jedną noc.... Ja w wynajmowanym mieszkaniu mam zwierzaków ponad komplet [12 kotów i 3 psy] i właściciela piętro niżej który niedługo mnie stąd wykurzy. Wyjątkowo źle się czułam przewożąc sunię z miejsca na miejsce, do tej pory mam wyrzuty jak sobie przypomne ten siwy pysiol więc nie róbcie ze mnie zwyrodnialca, który oddaje psa do schroniska z zimną krwią. P.Danusia z Buska jako jedyna osoba się zgodziła jej pomóc. Z racji chorego serduszka i reumatyzmu wzięła sunię do swojego mieszkania na krótki czas, na czas znalezienia jej miejsca w hoteliku lub transportu. Rozmawiałam z hotelikiem w Brzyściu, zaczynami szukać tam transportu [jest o wiele bliżej] i pieniążków na utrzymaniu biduli. Mam zaufanie do tego miejsca, zawoziłam już psiaki, czasami tam psiaki przechodzą psychiczną przemianę na lepsze, więc to świadczy o podejściu osoby, która się nimi zajmuję:) Quote
TERESA BORCZ Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 nikt nie krytykuje tu , tylko się martwimy co począĆ. a hotelik w BRZYŚCIU JEST SUPER BO TO JA GO STALE UŻYWAM I POLECAM, ALE DOPIERO TERAŻ ZAPADA WRESZCIE JAKAŚ DECYZJA, A MOGŁA ZAPAŚĆ JUŻ WCZESNIEJ. mam tam zawsze miejsce i połowa psiaków to kieleckie. był do wyboru bliski hotel i zbieranie kasy, albo dalekie dobre miejsce bez kasy z darmowym w 3/4 transportem. chyba propozycje dobre. o schronisku była mowa na zasadzie porównania z propozycją odległego miejsca., a nie na zasadzie oceny oddania psa. Zawsze enedo najważniejsza jest decyzja, szybka i konkretna, to nie trzeba będzie nikogo prosić o przetrzymanie bo i tak nikt tam u Was tego nie zrobi. Jakieś pieniążki macie, więc nie szukaj nikogo ale zawożcie psika szybciutko, a w międzyczasie zbierajcie deklaracje. Pani Joasia zgodzi się napewno przyjąć sunię z cżęścia czesnego, z uwagi na jej sytuację. Quote
kmurdz Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 super ze cos sie ruszylo!! Enedo, przeslij mi na priva numer konta i robie przelew! Quote
Recommended Posts