madziara1983 Posted August 30, 2010 Author Posted August 30, 2010 Buster napisał(a):Madzia masz rację z tym arthroflexem. Ja Bustera nie suplementuję cały czas bo tego nie wymaga na razie - ale ja jak zamówiłam 14 kilo RC MObility Larger dogs to miałam zapłacić 245. czekałam długo w końcu rozdarłam japę i przysłali mi 12,5 kilo Hill'sa j/d + 2 kilo Hill'sa j/d, jakąś obrożę przeciwpchelną (nie używamy) i z dwa kilo jakieś karmy "z górnej półki" w próbkach :) Nie daj im się - jeśli składałaś zamówienie i mieli ją w dostępności (mam tu na myśli brak tego idiotycznego komunikatu, który teraz widnieje na ich stronie przy karmach RC) to należy ci się rekompensata - choćby za wprowadzenie w błąd :) U nas to w ogóle były jaja dlatego ,że jak do mnie zadzwonili to powiedzieli mi ,że nie ma karmy. Ja powiedziałam w takim razie proszę wstrzymać zamówienie tz arthroflex i eukanube dla moich znajomych ,a ja się zastanowię nad zamiennikiem i dam wam znać. Dziś dzwoni do mnie kurier gdzie ja jestem bo ma dla mnie karmę. a ja co???????????? dzwonie do krakvetu i mowie co wy wyprawiacie dlaczego wysłaliście mi zamówienie jak zatrzymałam je i powiedziałam ,że zadzwonię na co się decyduje ,a pani do mnie no tak przepraszam mamy nowego pracownika i pewnie sie pomylił i czego Pani oczekuje teraz to i mówię .No i przyjęli kolejne zamówienie i zgodzili się na moja propozycje. Czekam na zamówienie teraz jutro powinno być. Quote
Buster Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 No i baaaaardzoooo dooobrze! :sweetCyb:A tak swoją drogą to od swojego weta dziś usłyszałam, że producent RC robi to całe zamieszanie na wyraźną prośbę wetów:angryy: Bo ludzie kupowali karmę weterynaryjną dla zdrowych zwierząt co mogło negatywnie wpływać na zdrowie pupili i podobno teraz ma być tak, że karmę weterynaryjną będzie można kupić tylko w lecznicy :( Quote
madziara1983 Posted August 31, 2010 Author Posted August 31, 2010 być możę RC tak robi ale jest dostępna weterynaryjna eukanuba i hills. Poza tym ja bardzo chętnie kupie rc w lecznicy nie ma żadnego problemu ale nie ku*** za 280pl . Quote
madziara1983 Posted August 31, 2010 Author Posted August 31, 2010 fioneczka napisał(a):a do Rębisza dzwoniłaś ? Nie nie dzwoniłam, bo gadałam jeszcze z innym wetam i mówi,że karma wszędzie poszła w gorę no i właśnie to ,że będzie dostępna już tylko u wetów. Krakvet dał mi dobrą cenę na arthroflex i karmę więc spróbujemy. Tak sobie pomyślałam ,że skoro juz jest takie zamieszanie to może lepiej już teraz przestawiać po trochę na inną karmą bo ceny pewnie zmienią się u wszystkich po nowej dostawie ..tak z arthroflexem było też kiedyś. Mamy na kilka dni royala jeszcze to będziemy mieszać z Hillsem po trochę i się zobaczy co to będzie... Quote
Buster Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 No to RC straci klientów - tylko tyle mam do dodania - bo ja też nie wywalę na karmę prawie 300 - bo mnie po prostu na to nie stać ;) Za tą cenę mam 14 kilo Hill'sa + jeszcze połowę z tego :) A Busterek coraz chętniej ją je więc odpada problem wybrzydzania echhh. Co do Eukanuby mam wątpliwości po obejrzeniu w necie filmu jak testują swoją karmę na psach :(. Jedyna rzecz jaka mnie trzymała przy Royalu to zwiększona zawartość składników odbudowujących chrząstkę - trzeba przyznać, że zawartośc chyba wśród karm vet najwyższa. Pożyjemy, zobaczymy. . . A jak się dziś czujecie nieboraczki?? Quote
madziara1983 Posted August 31, 2010 Author Posted August 31, 2010 Buster napisał(a):No to RC straci klientów - tylko tyle mam do dodania - bo ja też nie wywalę na karmę prawie 300 - bo mnie po prostu na to nie stać ;) Za tą cenę mam 14 kilo Hill'sa + jeszcze połowę z tego :) A Busterek coraz chętniej ją je więc odpada problem wybrzydzania echhh. Co do Eukanuby mam wątpliwości po obejrzeniu w necie filmu jak testują swoją karmę na psach :(. Jedyna rzecz jaka mnie trzymała przy Royalu to zwiększona zawartość składników odbudowujących chrząstkę - trzeba przyznać, że zawartośc chyba wśród karm vet najwyższa. Pożyjemy, zobaczymy. . . A jak się dziś czujecie nieboraczki?? Tak royal miał 2 karmy jedna to była mobility support a druga larger .Ta druga była dla psów powyżej 25kg więc miała rzeczywiście wysoka dawkę tych składników. A u nas to cholernie zimno i od kilku dni non stop leje zaczyna mi się kończyć zapas kurtek i buty na spacery ,nic nie schnie. Wczoraj poszliśmy do mojego taty na cmentarz w drodze nas to cholerne tsunami złapało i tak zmokliśmy ,że nawet Misiek sechł do wieczora. lipa w domu też zimno. Teraz siedze i czytam o tych zastrzykach hormonalnych bo w tym tygodniu musimy się już zdecydować na coś.jeszcze do weta pójdę pogadać ,żeby mi opisał sam jak to powinno wyglądać no i damy Ypozane lub progestteron...ehhh Quote
madziara1983 Posted August 31, 2010 Author Posted August 31, 2010 dziś o godzinie 13.30 na ulicy broniewskiego-poniatowskiego znalazłam psa. Wilk wygląda jak niedźwiedz, starszy, z obrożą na szyji. Uszkodzone biodra być może potrącony przez samochód być może chory ze starości nie może chodzić. Psa przekazałam straży miejskiej w zgorzelcu. Uploaded with ImageShack.us"" rel="external nofollow noopener"> Uploaded with ImageShack.us Quote
OLUTKA55 Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 biedny wilczek ze zdjecia nie rozpoznaje Quote
madziara1983 Posted September 2, 2010 Author Posted September 2, 2010 :mad:wiecie co krakvet mnie chyba wykończy. zamieszanie zaczęło się tydzien temu w wtorek do porozumienia doszliśmy w poniedziałek i mówią ok wysyłamy zamówienie, wczoraj wieczorem dzwoni do mnie pani powiedzieć mi ,że przykro mi ale arthroflexu nie mamy czy życzy sobie Pani czekać aż będzie czy wysłać Pani sama karmę . wiec oczywiście dalej czekamy na karme ,a została nam już resztka karmy i to w sumie zostawiłam tyle żeby zmieszać z hillsem żeby go nie przestawiać nagle z jednego na drugie tylko pomieszać .:angryy::angryy::angryy: Dziś idziemy też kupic dermatol bo przez te cholerne deszcze i ciągłą wilgoć zaczyna nam się znów na łapach i pysku syf robić ehh a w poniedziałek podajemy ypozane albo progesteron. Quote
madziara1983 Posted September 3, 2010 Author Posted September 3, 2010 dalej walczę z krakwetem.. ,szlak mnie już trafia, kurier mi nie przywiózł dalej karmy . Oczywiście jutro już jest weekend więc mogę sie spodziewać najwcześniej w poniedziałek. Krakvet zawsze podaje numer listu przewozowego ,który można sprawdzic na stronie kuriera i co najlepsze mi wyskauje ,ze nie ma takiego listu przewozowego jaki mam ja jeśli w poniedziałek rano nie będzie dalej karmy to już idziemy na wojnę z krakvetem . dzięki Bogu ,że ja zamawiam karme zawsze mając jeszcze parę kilo bo to już trwa prawie dwa tygodnie i w ogóle w końcu zostaniemy bez karmy. Juz tym razem jestem naparwde zła i nawet nie chce mi sie z nimi gadać. Quote
Freya73 Posted September 3, 2010 Posted September 3, 2010 Czesc Magda, co slychac u Ciebie i Grubego? Jak sie oboje miewacie? Co stalo sie z tym wilkiem? Czy pies zostanie poddany leczeniu, wiesz co dalej z nim bedzie? Quote
madziara1983 Posted September 3, 2010 Author Posted September 3, 2010 [quote name='Freya73']Czesc Magda, co slychac u Ciebie i Grubego? Jak sie oboje miewacie? Co stalo sie z tym wilkiem? Czy pies zostanie poddany leczeniu, wiesz co dalej z nim bedzie?[/QUOTE] witaj u nas narazie wszytsko w porządku jakimś cudownym trafem Misiek czuje się dobrze i ja nawet tez ,dawno az tak dobrze się nie czułam :-) a żebyśmy się czuli dobrze oboje to już naparawde fenomen :-) Wydłużyliśmy juz trochę spowrotem spacery no i w poniedziałek już zaczniemy dawać ypozane lub hormony. Czekam nadal na karmę dopiero widzę ,że numer mojego listu przewozowego jest widoczny na dpd więc mam nadzieje ,że pracują w sobotę i że jutro ja dostaniemy bo kurde później znów się zbiegnie że w jednym czasie będziemy zmieniać , karmę dawać nowy lek i dawać arthroflex a tak bym nie chciała, bo jak wystąpią nowe objawy to znów nie będzie wiadomo co jest winne czy zmiana karmy czy leki czy co innego ehhhh Co z tym wilkiem jeszcze nie wiem ,pisałam do dziewczyn które do dłuzyny jeżdżą ale mówiły ,że nie były we wszystkich boksach i nie oglądały nowych psów bo miały inne zajecia .I nie wiedzą czy tam trafił napisze jeszcze do innej osoby może coś wie, jak się tylko dowiem to oczywiście napisze. Martwi mnie to trochę bo on widać że jest stary ehhh Quote
madziara1983 Posted September 5, 2010 Author Posted September 5, 2010 Musze zdjęcie wstawić bo Misiek przechodzi wszystkich najpierw poduszka ortopedyczna ,a teraz elektryczna. W związku z tym ,że mnie boli ciągle kręgosłup ,a teraz to sie zimno już zrobiło to muszę grzać nogi i plecy więc jak wracamy ze spaceru to za nim zdarzę sie rozebrać poduszka elektryczna jest już zajęta :-) [URL="[URL=http://img530.imageshack.us/i/misr.jpg/][IMG]http://a.imageshack.us/img530/5370/misr.jpg[/IMG][/URL] Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]"][URL=http://img530.imageshack.us/i/misr.jpg/][IMG]http://a.imageshack.us/img530/5370/misr.jpg[/IMG][/URL] Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL][/URL] Quote
Buster Posted September 5, 2010 Posted September 5, 2010 A gdzie miałby niby spać?? :cool3::cool3::cool3: Może na podłodze albo na jakimś nie daj Boże psim posłaniu?? Prezesi nie sypiają na podłodze :evil_lol::evil_lol: Quote
madziara1983 Posted September 5, 2010 Author Posted September 5, 2010 [quote name='Buster']A gdzie miałby niby spać?? :cool3::cool3::cool3: Może na podłodze albo na jakimś nie daj Boże psim posłaniu?? Prezesi nie sypiają na podłodze :evil_lol::evil_lol:[/QUOTE] wiesz .. ma swoje pół wersalki od strony ściany bo spada w nocy jak mu się zaśnie za głęboko ale poduszka elektryczna i ortopedyczna są moje... nie długo będziemy walczyć chyba hehe Quote
madziara1983 Posted September 5, 2010 Author Posted September 5, 2010 nie wspominając ,że poduszka elektryczna jest naprawdę gorąca :lol: Quote
Buster Posted September 5, 2010 Posted September 5, 2010 [quote name='madziara1983']ale poduszka elektryczna i ortopedyczna są moje... [/QUOTE] uhm.tak tak, chciałabyś. . . Ty się ciesz, że Prezes pozwala ci spać w swoim łóżku :loveu: Quote
madziara1983 Posted September 5, 2010 Author Posted September 5, 2010 [quote name='Buster']uhm.tak tak, chciałabyś. . . Ty się ciesz, że Prezes pozwala ci spać w swoim łóżku :loveu:[/QUOTE] no czasem jak mnie głowa w nocy przydusi albo na plecy mi się położy to się właściwie zastanawiam czy nie lepiej było by pójść na podłogę .... Quote
fioneczka Posted September 5, 2010 Posted September 5, 2010 wiesz jak miło ogląda się takie foty :loveu: nasza Mona śpi pomiędzy mną a TZem :p ... a ten wiecznie łazi i gada ze odkąd jestesmy razem (czyli jakieś 20 lat :roll:) to on ciągle śpi jak w psiej budzie :evil_lol: Quote
madziara1983 Posted September 5, 2010 Author Posted September 5, 2010 [quote name='fioneczka']wiesz jak miło ogląda się takie foty :loveu: nasza Mona śpi pomiędzy mną a TZem :p ... a ten wiecznie łazi i gada ze odkąd jestesmy razem (czyli jakieś 20 lat :roll:) to on ciągle śpi jak w psiej budzie :evil_lol:[/QUOTE] ja ostatnio miałam też awanturę jak chłopak u mnie spał bo nie dość ,że małe łóżko to misiek sie uwalił na całej kołdrze i awantura była rano,że on zmarzł i teraz go nerki bolą... bo Misiek jak się wciśnie między nas to choćby wstać z wyra i światła pozapalać to on za wszelka cenę oczu nie otworzy bo wie ,że jak ktoś zobaczy że on nie śpi to może ktoś mu każe zejść hehehe także przekaż mu ,że nie jest sam .Ja na okrągło słucham ,że pies jest najważniejszy, że jak on był by tak chory to ja bym sie nie martwiła jak o psa bo kichnoł... heheh:lol::lol::lol::lol::lol: takie życie.. hehe trzeba przywyknąć:lol: Quote
fioneczka Posted September 5, 2010 Posted September 5, 2010 że tak powiem ... widziały gały co brały ;) jak się panom nie podoba to przecież łańcucha do szyi nie mają uwiązanego ... są wolni :diabloti: zawsze to mężusiowi powtarzam ;) Quote
madziara1983 Posted September 5, 2010 Author Posted September 5, 2010 [quote name='fioneczka']że tak powiem ... widziały gały co brały ;) jak się panom nie podoba to przecież łańcucha do szyi nie mają uwiązanego ... są wolni :diabloti: zawsze to mężusiowi powtarzam ;)[/QUOTE] no zawsze to lepiej czuć się jak w psiej budzie niż czuć się jak w psiej budzie na łańcuchu hehehehe Quote
agaga21 Posted September 5, 2010 Posted September 5, 2010 dobry wieczór :) właśnie przyjrzałam kilka ostatnich stron (a przyciągnął mnie tu śliczny piesek z awatarka:loveu:) jejku, ale u was choróbska! u nas tez bywało nieciekawie, wiem jak wygląda "szpital" w domu. będę zaglądać. ucałowania dla cudnego grubaska:loveu::loveu: Quote
madziara1983 Posted September 5, 2010 Author Posted September 5, 2010 dzięki dzięki , my też całujemy i pozdrawiamy:loveu: Quote
Recommended Posts