madziara1983 Posted May 18, 2008 Author Posted May 18, 2008 Witajcie. U nas niesttey , złe wieści wczoraj dostałam wymówienie ;-( Więc mamy problem bo jesteśmy już po przeprowadzce ,a do tego kredyt itp. Mam pytanie czy ktoś z was może wie kiedy należy się zasiłek czy przy rozwiązaniu umowy za porozumieniem stron też zasiłek się należy czy lepiej żebym dostałą wymówienie. Mam 3 tygodnie na znalezienie innej pracy ale wole wiedzieć jak jest z zasiłkiem.paranoja Quote
maciaszek Posted May 18, 2008 Posted May 18, 2008 Ojejku... Jak nie urok to sraczka... A już się wydawało, że będzie ok :(. Trzymaj się, a my trzymamy kciuki za szybkie znalezienie przez Ciebie pracy! Quote
andzia69 Posted May 18, 2008 Posted May 18, 2008 Magda...jak nie choroby Grubasa to teraz to...zasiłek sie należy - tylko wydaje mi się, że dopiero po 3 miesiącach, a gdyby to było zwolnienie z ich powodu (np. redukcja etatu) to od razu dostajesz zasiłek, trzymaj się i nie poddawaj!!!!:loveu: Quote
madziara1983 Posted May 20, 2008 Author Posted May 20, 2008 andzia69 napisał(a):Magda...jak nie choroby Grubasa to teraz to...zasiłek sie należy - tylko wydaje mi się, że dopiero po 3 miesiącach, a gdyby to było zwolnienie z ich powodu (np. redukcja etatu) to od razu dostajesz zasiłek, trzymaj się i nie poddawaj!!!!:loveu: Kurde to nieźle myslałam ,że jeśli się nalezy to odrazu kurde lipa niezła, nie wiem co my zrobimy , do końca maja musze prace znależć ehhh I zawsze coś, Gruby ma alergie teraz ;-/ Za ten zasiłek to nie wiele też kupie karme dla GRubego ehhh a tu teraz kredyt rachunki za mieszkanie i cała reszta, masakra normalnie, ja nie wiem już co za paranoja ciągle jakas się dzieje. Quote
maciaszek Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 Najlepiej będzie jak przejdziesz się do Urzędu Pracy i dowiesz jak dokładnie to jest z tymi zasiłkami. Coś mi się telepie po głowie, że to jest tak, jak napisała Andzia, ale żeby mieć pewność to to sprawdź może. No i w UP jest pośrednictwo pracy. Fakt, że te prace na ogół średnio ciekawe, ale przynajmniej są (na dobry początek, zawsze możesz zmienić, jak znajdziesz coś lepszego). Quote
madziara1983 Posted May 31, 2008 Author Posted May 31, 2008 Witajcie. U nas to normalnie czeski film. Dogomania coś mi przez cały tydzień nie działa, niby mi wchodzi ale ani zalogować się nie moge ani nic. Ostatnio mamy przeboje ,gruby ma alergie razem z mobility special dostaje eukanube dermatosis przez cały okres alergiczny ,a póxniej zobaczymy i znów dodatkowe wydatki, ja znalazłam prace ale kurde niestety duzo gorsza jak poprzednia i co najgorsze to cholera duzo mniej siana, więc teraz mamy problem duży ,ehhh ciągle szukam czegoś dalej ,mam nadzieje,że się uda bo inaczej to cienko będziemy piszczec. Tak poza tym to nic nowego. Lato idzie .. pozdrowienia dla wszytskich. Quote
madziara1983 Posted June 18, 2008 Author Posted June 18, 2008 Witajcie.... U nas nic nowego, Gruby juz sie przyzwyczaił do nowego domu i luzuje się na maxa. Jeszcze go tu zabardzo samego nie zostawiam bo się denerwuje ale niedługo zaczne. Mam kiepska prace bo po 12 godzin pracuje więc w żadnym wypadku bym go nie zostawiła tu ,do rodziców chodzi jak ide do pracy. Ogólnie to dośc cięzko mamy , spłukalismy się zupełnie....ehhh ale co zrobic ,szukam innej pracy w jakis normalnych godzinach i za normalną kase bo z tej wypłaty to normalnie na jeden dzien kasa i gówno póxniej cały miesiąć,w dodatku jeszcze mam umowe zlecenie ,a nie umowe ,także nawet drugiego kredytu nie moge wziąść ani nic ehhh Og.ólnie to u Grubego ok tylko jak zwykle alergia no i te zeby, dziąsła czerwone obok tych dwóch zepsutych ale czekamy jak najdłużej ze względu na narkoze... ehhh jak tylko zauważe ,ze mogą go bolec to odrazu będziemy musieli robic, dobrze,że weta mam teraz takiego ,że spokojnie na kreche wzytsko robi. ;-) a to Gruby i mój Tato... Quote
madziara1983 Posted July 15, 2008 Author Posted July 15, 2008 Wiyajcie. U nas dziś bardzo przykre nowiny. Wczoraj w srodku dnia moim znajomym sasiad skatował grabiami psa. Pies żyje ale nie wiadomo co będzie bo ma dziury w głowie i jest w tragicznym stanie, całe zdażenie miało miejsce na ich własnym podwórku za ich brama, dobrze ,że moja koleżanka była na tyle przytomna żeby odrazu zrobic foto. polcicja oczywiście nie szczególnie sie przejeła, prawdopodobnie syn tego gościa pracuje w policji. Ciesze się ,ze przyszli z tym odrazu do mnie ponieważ mam znajomych w prasie i już jutro bedzie u nich dziennikarka także sprawa zostanie nagłosniona i idzie do prokuratury oczywiscie, sa zdjęcia jest świadek, facet jest psychopatą i mam zakaz zbliżania się do sasiadów obok, a tym nadal grozi. Sytuacja miała miejsce w zgorzelcu przy ulicy energetyków 22 . Jutro Psa będzie oglądał mój wet także dowiem się jak wygląda jego stan zdrowia dokładniej. To się nie miesci już w głowie. A u nas nic nowego, Gruby zjadł zabaweczke i zwymiotował ją dziś ehhh Gnojek, ja andal szukam normalnej pracy i niestety ostatnio dosc duzo choruje, ale jakos sobie radzimy. Quote
andzia69 Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 dżizas:crazyeye::crazyeye::crazyeye: nie podarowałabym!!! życie bym mu zatruła:angryy::angryy::angryy: Quote
madziara1983 Posted July 15, 2008 Author Posted July 15, 2008 Wiecie co ja bym normalnie chyba poszła odrazu po karnister z benzyną. Sytuacja wygląda tak ,że on juz tego psa próbował tłuc przez płot ale oczywiście policja nic nie mogła zrobic bo probowanie czegos to nie zbrodnia. Oni mieli brame zastawioną śmietnikiem ,pies szczekał on podszedł, popchnoł brame przewrócił smietnik na psa, pies utknoł zaklinowany miedzy smietnikiem a brama , a ten świr wszedł na podwórko do nich najpierw przywalił mu szpadlem ,a póxniej wzioł grabie i tłukł go po głowie, ja tej sprawy nie zostawie na 100% Bedzie w gazecie i bedzie w prokuraturze. Koleś ma pradopodobnie rodzine w policji także może z tego wyjśc duża afera.Zreszta groził przy policji ,że urwie łeb jej siostrze , która to widziała ,a ma 13 lat... Policja nawet po tych słowach nie szczególnie zareagowała. Quote
maciaszek Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 madziara1983 napisał(a):Zreszta groził przy policji ,że urwie łeb jej siostrze , która to widziała ,a ma 13 lat... Policja nawet po tych słowach nie szczególnie zareagowała.Przy policji??? :crazyeye: A oni nic, kompletnie nic??? Tragedia... Quote
madziara1983 Posted July 15, 2008 Author Posted July 15, 2008 Zobaczymy co z tego bedzie, jutro dowiem sie od weta jakijest stan psa na chwile obecna. Quote
madziara1983 Posted August 27, 2008 Author Posted August 27, 2008 Witajcie u nas jak zwykle same sensacje. W zeszłym tygodniu Hektor przesta.ł sikać ...jak sie okazało na skutek zbyt intensywnych reakcji na cieczke ,normalnie masakra wszytsko juz ok,a 2 dni temu zakłuł sobie źdżbłem miedzy palcami w tą skórke delikatna i ma zaplenie jak cholera czekamy do jutra do 7 rano jak będzie wygladało wzytsko bo od wczoraj leki dostaje i przeciw zapelne i jak nie zejdzie to będzie tzreba przecinac i czyścic ehhh szlak człowieka może trafic znów wydajemy kase ,której nie mamy i stresujemy si.e 10 razy ponad norme miesięczną...ehhh zobaczymy jutro.. ;-/ u nas chyba nie może być normlanie __________________ Quote
madziara1983 Posted September 1, 2008 Author Posted September 1, 2008 http://www.dziennik.pl/swiat/article230995/Albo_prysznic_dla_swini_albo_pod_sad.html Quote
madziara1983 Posted September 1, 2008 Author Posted September 1, 2008 Witajcie, Gruby już kilka dni po czyszczeniu ehhh niestety nie obeszło się , maciągle spuchniete dostaje antybiotyki ,rana wygląda dobrze tylko opuchlizna po mału schodzi ehhh a ja chora ,jakaś cholerna angina albo grypa ehh __________________ Quote
madziara1983 Posted September 11, 2008 Author Posted September 11, 2008 witajcie u nas nic dobrego jak zwykle, xle się goi ta rana po czyszceniu od 2 tygodni opucjlizna nie schodzi w dodatku stwardniała bardzo i jutro idziemy znów do weta, do tego nadal mamy kłopoty z pecherzem i alergie od wczoraj, normalnie maskarajuż sie zapozyczamy na 2 wypłaty do przodu -masakra poprostu,zobaczymy co wet jutro powie.... Quote
madziara1983 Posted October 2, 2008 Author Posted October 2, 2008 Witajcie ludki u nas niestety coraz większe problemy. PO tym zabiegu czyszczenia rany niesttey została Hektorowi wielka gula na łapie i wet mówi,że nie ma pojęcia skąd to sie wzieło bo jest dziwne dosyć ale to nie problem bo Hektor nie rusza tego i go nie boli za to od około 2 tygodni ma bardzo dużą alergie nałapach poz ewnętzrenj stronie i po wewnętrznej, a od 3 dni ma spuchnietą łape przednia od palców do nadgarsta , przyczyna nie wiadomo jaka dostaje antybiotyk i okłady na opuchlizne i czopki przeciwbólowe bo nie może stanąć na ta łape, nie wygląda to dobrze, i mamy jeszce jedne największy problem nie przedłużyli mi umowy o prace i nie mam pracy , jesli nie znajde w ciągu kilku dni to nie wiem co zrobimy/ Quote
Zosia4 Posted October 2, 2008 Posted October 2, 2008 Kochana - z tego co piszesz to chyba nie jest wesoło. W tej sytuacji myślę, że jak zwykle pomoże Twój optymizm i wola przezwyciężenia wszystkiego co jest niemal niemożliwe. Jesteś klasycznym przykładem dziewczyny, która w każdej sytuacji potrafi sobie poradzić. Jeśli potrzebujesz jakiejś pomocy i wsparcia (choćby duchowego) - napisz do mnie na priv. Quote
madziara1983 Posted October 3, 2008 Author Posted October 3, 2008 Tak ,narazie mamy bardzo cięzka sytuacje Gruby dostaje antybiotyki ,nie wiadomo co z ta łapą się stało, jest nadal puchnieta, dostaje przeciwbóle też jak nigdy więc musi go naprawde boleć...a ja no cóż szukam pracy........ Quote
madziara1983 Posted October 7, 2008 Author Posted October 7, 2008 Witajcie, teraz dopiero mamy problem okazało się,że gruby ma pęknieta jakąś kostke w łapie więc jutro jedziemy na rtg problem polega na tym,że jesli sie okaże, że to jest jakaś tam kostka co mysli wet ,ze to tai ona jest przesunieta to niesty trzeba będzie gipsować....ehhh w dodatku pogorszyła sie druga sprawa , hektor miał zabieg czyszczenia rany około miesiąca temu i po tym zabiegu została taka grudka i dziś z tej grudki wyrosła wielka gruda pekła i się babra wet kazał czyścic aż gówno wylezie na wierzch poprostu masakra... nie wpominająć ,że wszytskie rachunki w plecy już teraz mamy przez te wizyty u weta i leki poprostu masakra... Quote
madziara1983 Posted October 11, 2008 Author Posted October 11, 2008 witam ludki, mamy juz fotki rtg na szczescie nie mazadnego przemieszczenia i palce nie sa polamane , niestety jest zapalenie stwow wiec musimy leczyc, tylna lapa z tym wrzodem tez sie ciagle babra i ani w jedna strone ani w druga , peka i sie zasklepia i znow peka i znow sie zasklepia, no a z przednia to narazie poprostu jest jeszcze opuchlizna smarujemy i dajemy lekarstwa i zobaczymy co bedzie . wazne ,ze kosci nie sa poprzestawiane .a co do mnie to nadal szukam pracy............ __________________ Quote
andzia69 Posted October 12, 2008 Posted October 12, 2008 Madziara - jestes niesamowita:loveu: ciągle masz kłody pod nogi, ale ty twarda baba jesteś i się nie poddajesz! działasz widze wg. powiedzenia - co nas nie zabije to nas wzmocni;) Gruby - skończyłbyś chorować - to juz nudne się zrobiło!:mad: Quote
madziara1983 Posted October 12, 2008 Author Posted October 12, 2008 andzia69 napisał(a):Madziara - jestes niesamowita:loveu: ciągle masz kłody pod nogi, ale ty twarda baba jesteś i się nie poddajesz! działasz widze wg. powiedzenia - co nas nie zabije to nas wzmocni;) Gruby - skończyłbyś chorować - to juz nudne się zrobiło!:mad: Andzia Ty mi niec nie mow, moj pies ma misje na ziemi, musi mnie wykonczyc psychicznie.... Juz normalnie mam dośc ostanie dwa miesiace to sensacja za sensacja poprostu i ciagle mamy cholerna alergie poprostu na dziadostwo nic nie dziala...ehhh a ja dalej bez pracy co gorsza... Quote
przyjaciel_koni Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 madziara1983 napisał(a):Andzia Ty mi niec nie mow, moj pies ma misje na ziemi, musi mnie wykonczyc psychicznie.... Juz normalnie mam dośc ostanie dwa miesiace to sensacja za sensacja poprostu i ciagle mamy cholerna alergie poprostu na dziadostwo nic nie dziala...ehhh a ja dalej bez pracy co gorsza... Fajny tekst... Spodobał mi sie ten fragment - super się prezentuje po wyjęciu z kontekstu ! Magda - ty zacznij już pisać wspomnienia ! Sprzedamy ! Będzie na "zapotrzebowania" Białego... Inaczej czarno to wszystko widzę... I Twoje zdrowie też. Nie zapomnij napisać, jak byłaś sprawdzać dom dla psiaka u Pana Policjanta ubrana w czapeczkę w czaszki (z kolorowymi włoskami i irokezem pod spodem). Rewelka !!! Kupią książkę jak nic ! Quote
Recommended Posts