Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No więc tak:
Podałam Ci na gg maila do dr Gawora. Do poniedziałku będzie poza Krakowem ale poczte odbiera. Dokładny opis stanu psa i dokładnie co sie dzieje wyślij mu na maila. W tej samej formie dostaniesz odpowiedź, ewentualnie dodatkowe pytania. Jakby odpowiedź nie dotarła przed wtorkiem to we wtorek pojade sobie do kliniki z nim pogadać osobiście a wtedy będę cię prosiła o przesłanie mailem do mnie dokumentacji chorobowej Hektora. Oni tam sa bardzo dokładni i sprawdzaja jakie zabiegi pies miał wcześniej i jak na który środek reagował wcześniej, tak żeby potem w czasie operacji nie było nieprzyjemnych niespodzianek.
No to pozdrawiam Was oboje :)

Posted

andzia69 napisał(a):
ja tea pisałam o dr Gaworze,ze przez e-maila konsultował mi moje suki, ale madziara chce do Warszawy...

Niekoniecznie :) Rozmawiałam z nią dzis rano. Problem byłby tylko z transportem do i z Krakowa.

A z drugiej strony doczytałam ze transport ma do Wawy w obie strony i tymczas tez sie znalazł :) więc rozumiem obiekcje.

W razie czego konsultacja z Gaworem nie zaszkodzi :)

Posted

madziara1983 i pozostali czytający ten wątek :
moje sprawy zawodowe tak się ulozyly, że na wrzesień mam zaplanowany wyjazd z Warszawy do Zgorzelca i ze Zgorzelca do Warszawy by po kilku dniach odbyc tą trasę ponownie....
kiedy przeczytalam, że madziara 1983 potrzebuje pomocy, doszlam do wniosku, że i tak będę jechać więc nic nie szkodzi aby pomóc...
dlatego na pytania madziary1983 o koszty nic nie mówilam bo to i tak bylo juz wliczone...
jezeli chodzi o mozliwość zatrzymania sie i transportu po Warszawie - zaden problem...
ale pewne sprawy toczą sie bez naszego udzialu...
madziara1983 postanowila przyśpieszyć swój wyjazd, rozumiem to doskonale, tylko, że ja swojego przyśpieszyć niestety nie mogę !
bardzo przepraszam ale naprawdę - nie mogę....
ponieważ madziara1983 pisze również o klopotach finansowych znalazlam inne rozwiązanie - piszę tu bo uważam że można tak zrobić...
a mit Warszawy -miasta stolecznego troche już blednie, bo w innych miastach tez pojawiają się kliniki, gabinety i weci - naprawdę znakomici.
i tak znalazlam (dzięki za pomoc) Klinikę weterynaryjną dr. Kanzawy Hiroaki
we Wroclawiu, ul. Czajkowskiego 73 (to jest na Karlowicach)
tel. 071 - 325 56 88
www.kanzawa.com.pl

Posted

w tej klinice oprócz możliwości zrobienia przenajróżniejszych badań - sprawdźcie sami, jest stomatologia i wykonują: ultradźwiękowe usuwanie kamienia nazębnego , leczą choroby przyzębia oraz prowadzą zabiegi po tytulem chirurgia stomatologiczna.
ze Zgorzelca do Wroclawia jest znacznie blizej niż do Warszawy i biorąc pod uwagę koszty - znacznie taniej a podróż krótsza więc miniejszy stres dla psa.
poza tym jakby co - bliżej na wszelkie kontrole !
madziara1983 przemyśl takie rozwiązanie, bardzo cię proszę.
Pan dr. Kanzawa Hiroaki napewno pomoże... a wyposażenie gabinetów aparatura są naprawdę na wysokim poziomie...

Posted

zgadza się - madziara, teraz jestem na etapie szukania neurologa psiego i myslałam,ze ten lekarz nim jest - ale nie, za to jest super specjalistą nie neurologiem :lol: Zadzwonic i przedstawic problem nie zaszkodzi

Posted

iczing napisał(a):
w tej klinice oprócz możliwości zrobienia przenajróżniejszych badań - sprawdźcie sami, jest stomatologia i wykonują: ultradźwiękowe usuwanie kamienia nazębnego , leczą choroby przyzębia oraz prowadzą zabiegi po tytulem chirurgia stomatologiczna.
ze Zgorzelca do Wroclawia jest znacznie blizej niż do Warszawy i biorąc pod uwagę koszty - znacznie taniej a podróż krótsza więc miniejszy stres dla psa.
poza tym jakby co - bliżej na wszelkie kontrole !
madziara1983 przemyśl takie rozwiązanie, bardzo cię proszę.
Pan dr. Kanzawa Hiroaki napewno pomoże... a wyposażenie gabinetów aparatura są naprawdę na wysokim poziomie...

Więc co do wrocka to juz pisze. Konsultowałam się i rozmawiałam z wetami we wrocku i co do stomatologi wszyscy polecili mi kraków lub warszawe, inna sprawa by była gdyby Hektor był zdrowym psem i chodziło tylko o wyrwanie zeba,a on jest przewlekle chory i musiała bym jeździc kilka razy do wrocka zrobic wsyztskie badania kontrolne za nim zrobia cos z zebem.To nie takie proste wszytsko. Kolejna sprawa to koniecznośc operowania pod wziewna narkoza, ale oczywiście rozważamy każdy pomysł i każda mozliwośc .

Posted

andzia69 napisał(a):
ja tea pisałam o dr Gaworze,ze przez e-maila konsultował mi moje suki, ale madziara chce do Warszawy...

Tylko u nas nie wile się da przez e-mail ja już rozmawiałam ze stomatologiem i byłam u wetów miejscowych i powiedzieli ,ze tak czy inaczej tzreba to usunąć czy będzie gorzej czy lepiej do usunięcia ząb,a co ja w mailu napisze ,że sie połamał i żema dziure. To wetowi nie wiele powie ehhhh

A wczesniej nie było opcji z krakowem dlatego ,ze nikogo tam nie znałam i nie miała bym gdziesie zatrzymac ani z kim dojechac i wyszły by wieksze koszty jak do warszawy. Dopiero dziś z Asią na gg rozmawiałam o ewentualnym zatrzymaniu się u niej na ten czas ale tak czy inaczej pozostaje kwesta transportu w dwie strony ,kolejna sprawa to to czy dostane kredyt i musze tez wczesniej uprzedzić w pracy że wolne chcę ,skomplikowane to wszytsko narazie ale trzeba coś robic .Jak rozmawiałam ze stomatologiem to powiedział mi tyle ,z ejesli jest popsuty zab to tzreba jak najszybciej gousunac i jak powiedziałam,ż edopiero we wrzesniu to mówił ,ż enie mozna tyle czekac dlatego plany się zmieniły na takie.

Posted

iczing napisał(a):
a ja bym jednak spróbowała u doktorajapończyka, oni mają tam naprawdę świetny sprzęt...
spróbuj choć zadzwonić i porozmawiać...

No ale ja jak rozmawiałam z wetami z wrocka to powiedzieli mi ,że we wrocku nie ma wyspecjalizowanego stoamtologa tylko chirurg usuwa zeby albo internista co do czyszczenia tak jak pisa łas powyżej to tez każdyw et moze czyścic zeby tylko musi miec ta maszynke .Zaraz sie zorientuje co tam mają w tej klinice.

Byłam na stronie ale , nic szczegółowo nie jest opisane tylko jakie zbaiegi robią tz oferta. Ja zresztą nie pojade do weta o którym nic nie wiem. Może tak powiem w zyciu moje wybory sa kierowane jakąs wewnetrzna potrzeba i ryzykiem tego co uważam za dobre i złe ,ludzi dobieram przeczuciem ,które mi mówi ,że to własnie takiego człowieka potrzebuje teraz poznać. Tak bylo z Dr. Igorem i lepiej byc nie mogło bo lepszy człowiek nie mógł się trafić. Zdażylismy się bardzo dobrze poznać przez te kilka miesięcy juz nawet rok i wszytsko konsultuje z nim zna Hekctora jak i mnie bardzo bardzo dobrze, wie jakie jest moje zaufannie dow etów i ,z eja zawsze wszytsko musze wiedzieć i dlatego wiem ,że osoby które mi poleci będa wzbudzały moje zaufanie ,a to najwazniejsze.Ja podjełam decyzje jak tylko zorientowałam się o mozliwości leczenia w polsce zebów i bedzie to jeden z tych dwóch wetów Dr. Gawor lub Dr.Kurski . No chyba ,że nagle mnie olśni jakiś wet lub jego metody ,choć raczej nie ;-) W każdym razie dzieki za chęć pomocy.

Posted

madziara - a nie prościej zadzwonić o wypytać tego doktora o wszystko??? wtedy rozwieją się twoje wątpliwości albo się potwierdzą - nie wszystko na stronie widać...

a co do wziewnej narkozy - nawet u mnie w grajdole ją mają więc nie sądzę,żeby taka klinika nie miała takowej

Posted

andzia69 napisał(a):
madziara - a nie prościej zadzwonić o wypytać tego doktora o wszystko??? wtedy rozwieją się twoje wątpliwości albo się potwierdzą - nie wszystko na stronie widać...

a co do wziewnej narkozy - nawet u mnie w grajdole ją mają więc nie sądzę,żeby taka klinika nie miała takowej

U mnie w okolicy to wziewna jest chyba jakims cudem techniki..ehhh

Co do telefonu i zapytania to chyba mi to nie wiele da bo ja nie dam operować zęba interniście.
Rozmawiałam w niemczech w klinice z chirurgiem i tez mówił ,że u zdrowych psów robia to chirurdzy ale z przewlekłymi chorobami odsyłają do stomatologa. Tam nawet ,mogła bym spróbować sprowadzic stomatologa na samą operacje ale nie maja narkozy wziewnej.

Zreszta ogólnie jak rozmawiałam ze stomatologiem to ta rozmowa mnie utwierdziła w przekonaniu ,że to nie jest takie proste wszystko.I zęby moga być naparwde duzym problemem i nie tak prosto tego zeba usunąć.

Ja się zdecydowałam na jednego z tych wetów o których pisałam \Dr.Gawor lub Dr.Kurski. I choc bym miała dom wysprzedac na allegro to zrobie to u wyspecjalizowanego weta.Dzis napisze maila do Dr.gawora i zobaczymy co napisze. Najgorsze jest to ,że od nowa musimy zrfobić wsyztskie badania szczególnieserca i pokazać jeszcze tą brodawke nieszczęsna dermtologowi jakiemus ehhh Bo jesli się okaże ,ze to tzreba usunąc to za jednym razem mogli by to zrobić.

Posted

Ogólnie to pozostało mi tyle do załatwienia mail do Dr Gawora. Konsultacja z Asią na temat ewentualnego tygodnia u niej na tymczasie w krakowie i transport w dwie strony aaa w następnym tygodniu kredyt,z ta moja praca tez nie ciekawie pracuje w takim otoczeniu ,ze mnormalnie pociąc się mozna ludzie sa tak egoistyczni i tak jedno patrzy żeby wygryźc drugie ,ze mi się to w głowie normalnie nie mieści,nigdy z takimi ludźmi jeszcze nie pracowałam porazka normlanie.Mam wilka nadziej tylko ,ze uda mi się wziąśc ten kredyt bo od tego zalezy wszytsko praktycznie nie duzy bo nie duzy ale na operacje i badania mysle ,że starczy.

Druga opecja jest taka ,ze znaleźć transport do warszawy i spowrotem, tymczas w wawie mamy w razie czego u Keli z molosów ,ktora nam pomaga od samego początku, tarsnport jakis też zawsze by się znalazł. A reszta to to samo kredyt kredy i jeszcze raz kredyt albo bank okraść.

A dziś jestem zła bo byłam po arthroflex dla Grubego i inne lekarstwa i tak poniesli ceny ,że osłabłam podrożał mi sam arthroflex aż 8zł to cholera duzo juz nie będe kupowac u nich.

A wiecie co mi się stało zapomniałam wam napisać, 2 -3 miesiace temu zrobiła mi sie plamka na ustach czarna tak jak bym kropke namalowała markerem i teraz boje się pójśc do dermtologa nawet kurde co myslicie ludki,nie mam pojęcia co to ale raczej nie rnormlane jest to że az tyle czasu jest.A zmoja noga nadal średnio z zewnątrz rana mi się juz za goiła ale nadal mnie boli tak jak mnie bolało przed tymi zabiegami,nie wiem co z tym będzie ale moge tylko w adidaskach chodzić.ehhh Ja tez jestem jakaś w rozsypc juz normalnie jak i Gruby.

Posted

a najlepsze stało się przed chwila chyba szlak mnie jakiś trafi albo nie wiem co ,chciałam mu przemyc tego zeba bo kupiłam srebro juz dziś i patzre a na języku znów ma kawałek ukruszonego zeba...ja juz nie moge normalnie, chyba pójde żeby mnie zamrozili i obudzili za 100lat

Posted

madziara - ja wiem,że to ciężka decyzja, ale ja mimo wszystko próbowałabym tam gdzie najbliżej - Wrocław to nie Kielce - mają wielu świetnych lekarzy, Akademia Rolnicza itd - spytaj ludzi z Wrocławia - no ale to moje zdanie...
Ja ze Zgredziem musiałam jechać do Wrocka bo on musiał mieć to zrobione specjalnym sprzętem - a tego sprzętu ani Arka w Krakowie ani inni weci np. nie mieli...więc może najpierw wszystkiego się dowiedz a potem podejmuj decyzję

dr Gawor jest na pewno świetnym specjalistą - ale w końcu uczył się na AR we Wrocku!

Posted

andzia69 napisał(a):
madziara - ja wiem,że to ciężka decyzja, ale ja mimo wszystko próbowałabym tam gdzie najbliżej - Wrocław to nie Kielce - mają wielu świetnych lekarzy, Akademia Rolnicza itd - spytaj ludzi z Wrocławia - no ale to moje zdanie...
Ja ze Zgredziem musiałam jechać do Wrocka bo on musiał mieć to zrobione specjalnym sprzętem - a tego sprzętu ani Arka w Krakowie ani inni weci np. nie mieli...więc może najpierw wszystkiego się dowiedz a potem podejmuj decyzję

dr Gawor jest na pewno świetnym specjalistą - ale w końcu uczył się na AR we Wrocku!

Andzia ale ja jeździłam już do wrocka w zesżłym roku kilka razy na badania i wyszło mi to o wiele drożej niż jak bym odrazu pojechała do warszawy i robiła na miejscu wtedy. AR nie ma stomatologa bo juz rozmawiałam z wetami z AR i ze znajomymi z tamtąd. Może zrobić operacje chirurg . A gdybym chiała to tamz robić to bym musiała jechac najpierw do kardiologa czyli usg serca,ekg plus osłuchanie i badania krwi jakieś 200 zł plus benzyna minimum 150 to już jest 350 do tego w którymś dniu musiała bym pokazac tą brodawke u jakiegos dermatologa kolejna kasa na benzyne i wizyte i do tego zeba tez pokazac z anim coś zrobia. Andzie ja nie znajde tu kogoś kto mnie będzie woził do wrocka w jeden dzien tez tego nie załatwie bo juz wczesniej jak jeździlismy to jedne badania i wizyta z dojazdem zajmowały cały dzień.Nigdy nam się nie udało załatwić dwóch rzeczy na raz, bo jak się uwineliśmy z wizyta to 2-3 godziny czekaliśmy na badania potzrebne do drugiego weta.

Mnie juz zresztą nic nie przekona.Teraz najwazniejszy jest dla mnie kredyt i transport do warszawy lub krakowa.

Posted

madziara - jeśli chcesz podam ci namiary na anioła stróża Zgredzia co nam wszystko we Wrocławiu zalatwia odnośnie wetów! Pani Kasia znajomość wetów ma w jednym palcu po 13 latach spędzonych ze schorowanym na prawie wszystkie możliwe choroby jamnikiem - jeśli chcesz to podam ci na pw

Posted

Witajcie ludki sprawa sie skomplikowała, własnie wróciłam z banku i niestety mam złe wieści.Kredyt dostane tz na 99% ale dopiero za miesiąc dlatego ,że w tej chwili średnia moich zarobków nie jest jeszcze taka jak wymagana przez bank do udzielenia nawet najniższego kredytu kur** mać...szlak mnie trafi chyba jakis...

Posted

basiagk napisał(a):
Skoro potrzebujesz kasy to może trzeba zrobic jakis bazarek na leczenie psa?:oops:

Sama już nie wiem, mam metlik naarzie w głowie.Z tego allegro czy bazarku to tez nie wiele będzie ehhh Jak mi aukcje pójda na allegro to jeszce musze zapłacić cholerny podatk bo mi upomnienie bezczelni wysłali ,odkleszczyć go i zaszczepić to nie wiem czy coś mi z tych aukcji zostanie.W każdym razie jak się cos nie sprzeda na allegro to wystawie to póxniej na bazarku.Narazie czekam az mi jakis pomysł spadnie z nieba.... Wiecie to nie było by takie straszne to opóxnienie kredytu tylko ja się boje czy się nie pogoszy do tego czasu to jest problem największy.Bo gdybym wiedziała ,że nic tam sie nie będzie działo to było by ok.