Etniesova Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 Witam wszystkich. Jestem nowym uzytkownikiem tego forum, także myślę, iż tutejsi eksperci mi pomogą. :) Więc, od wczoraj (10.04) jest u mnie w domu maly mieszaniec labradora. Wiadomo, jak to szczeniak - załatwia swoje potrzeby tam, gdzie popadnie. Miałam psa przez 13 lat, ale musiałam go pożegnać 3 lata temu, a wiadomo, że 13 lat od czasu szczeniaka to jest szmat czasu. Więc nie wiem w jaki sposób mogę nauczyć szczeniaka załatwiania swoich potrzeb na dworze, a nie w "gnieździe". Szczeniak jest ze schroniska. Prawdopodobnie był tam tylko jeden dzień. Słyszałam, że karanie za "wpadkę" nic nie daje, a "wpychanie pyska w kałużę" tym bardziej. Nie chciałabym stosować jakiś drastycznych metod, żeby pies się w przyszłości bał, więc co mam zrobić? Quote
karjo2 Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 W jakim wieku jest szczenior, ma komplet szczepien, kwarantanne za soba? Quote
Recommended Posts