Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

anciaahk napisał(a):
W sumie wszystko jedno, Gdynia może być?

No,wlasnie pasowaloby idealnie. Ja bym psiaka w Gdyni przechwycila i zawiozla go do Rumi,a z Rumi to juz odbierze go jego przyszly wlasciciel. Gdyby to sie wszystko zgralo,to byloby idealnie.

• Replies 425
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzowniłam do Państwa, nie ma problemu z dorzuceniem się do paliwa (mówiłam o ok. 100 zł), więc może uda się z tą Łodzią i pudelkiem. Chyba, że wcześniej się coś z Warszawy znajdzie.
Państwo oczywiście czekają na Tadka i już się martwili, bo nikt się w jego sprawie nie odzywał, a oni próbowali kilka razy dzwonić i nie mogli się dodzwonić - nie wiem czy dzwonili do mnie czy do Niebieskiej.

Niechcący zadzwoniłam do pana z Trzebini, hihi, bo ma podobny numer. Okazuje się, że z pracy nici na razie i jest zdecydowany na psiaczka. Ale trochę mnie to zdziwiło, że się ten pan sam nie odezwał :roll: Zapytałam czy w razie czego byłby zainteresowany innym psiakiem, P. Edward wyraził chęć, ale żeby to nie był "zwykły kundelek", bo chciałby się z nim pokazać... :roll:

Posted

To trzeba kombinowac jakos z transportem na polnoc Polski. Ten pan z Trzebini wg mnie calkiem odpada. Jak sie chce pokazac 'na miescie' to niech sobie rasowca kupi za cala rente, a i to nie wiem czy mu wystarczy ;-)

Posted

No taki rasowy to chyba nie musi być, skoro Tadeuszek się spodobał, ale dlaczego prosił o wstrzymanie Tadka i nie dał znać, że może go adoptować? :roll: Na początku w ogóle nie kojarzył o co chodzi. To mnie trochę zdziwiło.
Mogłabym mu przedstawić tego psiaczka z Mielca, bo u nas z małych to tylko teraz same sunie lub psy specjalnej troski (Łatuś, Filonek).

Posted

Facet z Trzebini "chce się pokazać"? :-o Z czym do czego...
Teraz układa się w całość wszystko, pytanie o wypadającą sierść, sterylne mieszkanie, jakieś muliny i szycie na stole... W dodatku uciekający tamten poprzedni piesek...
Niech sobie figurkę postawi.

Proszę, jak można się pomylić :angryy:

Posted

Ulka18 napisał(a):
To trzeba kombinowac jakos z transportem na polnoc Polski. Ten pan z Trzebini wg mnie calkiem odpada. Jak sie chce pokazac 'na miescie' to niech sobie rasowca kupi za cala rente, a i to nie wiem czy mu wystarczy ;-)

Nie wiem,czy doczytalas ale transport na POLNOC Polski jest juz w trakcie domawiania...

Posted

Wpłata oczywiście doszła.

Do Łodzi szukamy osoby, która pojedzie za zwrotem kosztów wioząc Tadzia i pudelka (jak coś się jeszcze na tej trasie znajdzie to tym lepiej). W najgorszym razie pojedzie TZ, tylko to zawsze będzie ryzyko, bo nasz psiowóz miewa humory ostatnio :roll:

Posted

Nie ma niestety nikogo chętnego do jazdy do Łodzi nawet za zwrotem kosztów. Była jedna szansa (za 380 zł :crazyeye:), ale w końcu wyszło, że jednak weekend odpada.

Także pozostaje jak na razie tylko nasz psiowóz... dzisiaj dociągnęliśmy go do warsztatu i może jutro uda się go zreanimować... Jeśli się uda, to TZ pojedzie do Łodzi w niedzielę.

Jeszcze zgłosiła się do mnie osoba, która w piątek jedzie z Warszawy do Trójmiasta, ale chyba nie damy rady w piątek dostarczyć Tadka do Wawki (nocleg psiaka u eloise odpada, bo jest na wyjeździe) - mógłby ew. TZ jechać jakby psiowóz był sprawny, ale trzeba by też kombinować z transportem pudelka z Łodzi do Warszawy więc chyba za dużo kombinacji :roll:

Posted

Kasia Ty chyba masz mój nr telefonu, więc jakby tu mnie nie było, to dzwoń. Na necie będę do piątku wieczorem.

Technicznie wyjazd z Łodzi mamy zaplanowany w okolicach godziny 16-17, tak by na 20-21 być w 3mieście.

Niebieska - jak się umówimy w 3mieście, skąd Ty jesteś?

Aha dokładnie nie będziemy w Łodzi tylko pod Zgierzem, możemy pewnie dojechać do Zgierza, nie wiem, jak Twojemu TŻ będzie wygodnie dojechać.

Posted

anciaahk napisał(a):
Kasia Ty chyba masz mój nr telefonu, więc jakby tu mnie nie było, to dzwoń. Na necie będę do piątku wieczorem.

Technicznie wyjazd z Łodzi mamy zaplanowany w okolicach godziny 16-17, tak by na 20-21 być w 3mieście.

Niebieska - jak się umówimy w 3mieście, skąd Ty jesteś?

Aha dokładnie nie będziemy w Łodzi tylko pod Zgierzem, możemy pewnie dojechać do Zgierza, nie wiem, jak Twojemu TŻ będzie wygodnie dojechać.

Czyli to ma byc niedziela,tak? Ja jestem z Gdyni? A Ty bedziesz jechac tylko przez Gdansk?

Posted

anciaahk napisał(a):
Podjadę do Gdyni w umówione miejsce, będę jechać docelowo albo na Wrzeszcz albo na Karwiny, nie wiem jeszcze.

Byloby super,gdybys miala jechac na Karwiny,to wtedy bysmy sie jakos zgraly z tym odbiorem psiaka..Podam Ci na PW swoj nr telefonu,a Ty podaj mi swoj...

Posted

anciaahk podaj mi proszę tel. do siebie na PW, bo miałam trochę rewolucji z telefonem ostatnio i nie mam Cię na liście :-(

Psiowóz na razie pod znakiem zapytania, bo pompa już naprawiona, ale padła cewka zapłonowa... Jutro może udą się te cewkę zdobyć, ale czy znów coś nie nawali... najlepiej to by było cały psiowóz wymienić :evil_lol:
Ale jest ktoś kto w razie czego pojedzie, więc transport jest raczej pewny. Żeby tylko dało radę przez Wisłę przejechać, bo poziom się wciąż podnosi...

Kurcze, jak wyjazd z Łodzi jest po południu, to może Alfabia zdążyłaby z wizytą Karmelki, tylko musiałaby zrobić przed południem :roll: