Niebieska713 Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 anciaahk napisał(a):W sumie wszystko jedno, Gdynia może być? No,wlasnie pasowaloby idealnie. Ja bym psiaka w Gdyni przechwycila i zawiozla go do Rumi,a z Rumi to juz odbierze go jego przyszly wlasciciel. Gdyby to sie wszystko zgralo,to byloby idealnie. Quote
Ra_dunia Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Czyli teraz przydałby się transport z Janowa do Łodzi? Hej Wuniu :) Nie wybiera się nikt od Was w stronę Lublina i z powrotem ;)? Quote
Murka Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Dzowniłam do Państwa, nie ma problemu z dorzuceniem się do paliwa (mówiłam o ok. 100 zł), więc może uda się z tą Łodzią i pudelkiem. Chyba, że wcześniej się coś z Warszawy znajdzie. Państwo oczywiście czekają na Tadka i już się martwili, bo nikt się w jego sprawie nie odzywał, a oni próbowali kilka razy dzwonić i nie mogli się dodzwonić - nie wiem czy dzwonili do mnie czy do Niebieskiej. Niechcący zadzwoniłam do pana z Trzebini, hihi, bo ma podobny numer. Okazuje się, że z pracy nici na razie i jest zdecydowany na psiaczka. Ale trochę mnie to zdziwiło, że się ten pan sam nie odezwał :roll: Zapytałam czy w razie czego byłby zainteresowany innym psiakiem, P. Edward wyraził chęć, ale żeby to nie był "zwykły kundelek", bo chciałby się z nim pokazać... :roll: Quote
Ulka18 Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 To trzeba kombinowac jakos z transportem na polnoc Polski. Ten pan z Trzebini wg mnie calkiem odpada. Jak sie chce pokazac 'na miescie' to niech sobie rasowca kupi za cala rente, a i to nie wiem czy mu wystarczy ;-) Quote
karolciasz28 Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Popieram Ulkę! "Chce się pokazać z psem"..:roll: Quote
eloise Posted May 13, 2010 Author Posted May 13, 2010 kamień z serca, dzięki Murka za telefon do Państwa! myślałam, że olali sprawę jak p.Edward. Quote
Murka Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 No taki rasowy to chyba nie musi być, skoro Tadeuszek się spodobał, ale dlaczego prosił o wstrzymanie Tadka i nie dał znać, że może go adoptować? :roll: Na początku w ogóle nie kojarzył o co chodzi. To mnie trochę zdziwiło. Mogłabym mu przedstawić tego psiaczka z Mielca, bo u nas z małych to tylko teraz same sunie lub psy specjalnej troski (Łatuś, Filonek). Quote
Ulaa Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Facet z Trzebini "chce się pokazać"? :-o Z czym do czego... Teraz układa się w całość wszystko, pytanie o wypadającą sierść, sterylne mieszkanie, jakieś muliny i szycie na stole... W dodatku uciekający tamten poprzedni piesek... Niech sobie figurkę postawi. Proszę, jak można się pomylić :angryy: Quote
Niebieska713 Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Ulka18 napisał(a):To trzeba kombinowac jakos z transportem na polnoc Polski. Ten pan z Trzebini wg mnie calkiem odpada. Jak sie chce pokazac 'na miescie' to niech sobie rasowca kupi za cala rente, a i to nie wiem czy mu wystarczy ;-) Nie wiem,czy doczytalas ale transport na POLNOC Polski jest juz w trakcie domawiania... Quote
Filipki Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Czyli wszystko na dobrej drodze. Murko czy doszła wpłata na Tadzia? Quote
anciaahk Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 Teraz czekamy na dogranie transportu do Łodzi. Quote
Murka Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 Wpłata oczywiście doszła. Do Łodzi szukamy osoby, która pojedzie za zwrotem kosztów wioząc Tadzia i pudelka (jak coś się jeszcze na tej trasie znajdzie to tym lepiej). W najgorszym razie pojedzie TZ, tylko to zawsze będzie ryzyko, bo nasz psiowóz miewa humory ostatnio :roll: Quote
halcia Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 Facet sam chyba nie wie,co chce,moze niech sobie mouliny dokupi... Quote
Filipki Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 Ciekawe czy uda załatwić się transport do Łodzi.. Postaramy się do niego dołożyć. Quote
eloise Posted May 16, 2010 Author Posted May 16, 2010 na kiedy potrzebny jest transport do łodzi? zmienię tytuł wątku Quote
Murka Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 Nie ma niestety nikogo chętnego do jazdy do Łodzi nawet za zwrotem kosztów. Była jedna szansa (za 380 zł :crazyeye:), ale w końcu wyszło, że jednak weekend odpada. Także pozostaje jak na razie tylko nasz psiowóz... dzisiaj dociągnęliśmy go do warsztatu i może jutro uda się go zreanimować... Jeśli się uda, to TZ pojedzie do Łodzi w niedzielę. Jeszcze zgłosiła się do mnie osoba, która w piątek jedzie z Warszawy do Trójmiasta, ale chyba nie damy rady w piątek dostarczyć Tadka do Wawki (nocleg psiaka u eloise odpada, bo jest na wyjeździe) - mógłby ew. TZ jechać jakby psiowóz był sprawny, ale trzeba by też kombinować z transportem pudelka z Łodzi do Warszawy więc chyba za dużo kombinacji :roll: Quote
Ulka18 Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Czyli w niedziele jesli wszystko pojdzie dobrze, to Tadziu pojedzie do Lodzi? Ile potrzeba jest pieniedzy na transport? Quote
anciaahk Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Kasia Ty chyba masz mój nr telefonu, więc jakby tu mnie nie było, to dzwoń. Na necie będę do piątku wieczorem. Technicznie wyjazd z Łodzi mamy zaplanowany w okolicach godziny 16-17, tak by na 20-21 być w 3mieście. Niebieska - jak się umówimy w 3mieście, skąd Ty jesteś? Aha dokładnie nie będziemy w Łodzi tylko pod Zgierzem, możemy pewnie dojechać do Zgierza, nie wiem, jak Twojemu TŻ będzie wygodnie dojechać. Quote
Niebieska713 Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 anciaahk napisał(a):Kasia Ty chyba masz mój nr telefonu, więc jakby tu mnie nie było, to dzwoń. Na necie będę do piątku wieczorem. Technicznie wyjazd z Łodzi mamy zaplanowany w okolicach godziny 16-17, tak by na 20-21 być w 3mieście. Niebieska - jak się umówimy w 3mieście, skąd Ty jesteś? Aha dokładnie nie będziemy w Łodzi tylko pod Zgierzem, możemy pewnie dojechać do Zgierza, nie wiem, jak Twojemu TŻ będzie wygodnie dojechać. Czyli to ma byc niedziela,tak? Ja jestem z Gdyni? A Ty bedziesz jechac tylko przez Gdansk? Quote
anciaahk Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Podjadę do Gdyni w umówione miejsce, będę jechać docelowo albo na Wrzeszcz albo na Karwiny, nie wiem jeszcze. Quote
Niebieska713 Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 anciaahk napisał(a):Podjadę do Gdyni w umówione miejsce, będę jechać docelowo albo na Wrzeszcz albo na Karwiny, nie wiem jeszcze. Byloby super,gdybys miala jechac na Karwiny,to wtedy bysmy sie jakos zgraly z tym odbiorem psiaka..Podam Ci na PW swoj nr telefonu,a Ty podaj mi swoj... Quote
anciaahk Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 A z jakiej dzielnicy jesteś? W 3mieście nie ma znaczenia, dojadę, gdzie będzie trzeba. Quote
Murka Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 anciaahk podaj mi proszę tel. do siebie na PW, bo miałam trochę rewolucji z telefonem ostatnio i nie mam Cię na liście :-( Psiowóz na razie pod znakiem zapytania, bo pompa już naprawiona, ale padła cewka zapłonowa... Jutro może udą się te cewkę zdobyć, ale czy znów coś nie nawali... najlepiej to by było cały psiowóz wymienić :evil_lol: Ale jest ktoś kto w razie czego pojedzie, więc transport jest raczej pewny. Żeby tylko dało radę przez Wisłę przejechać, bo poziom się wciąż podnosi... Kurcze, jak wyjazd z Łodzi jest po południu, to może Alfabia zdążyłaby z wizytą Karmelki, tylko musiałaby zrobić przed południem :roll: Quote
Recommended Posts