Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

TadeUszu za Ciebie to teraz tylko kciuki zostało trzymam, a Bobek ma 1/3 ogonka, taki kikutek zakończony pędzelkiem :cool3:

Jakby się ktoś o Niego pytał to jest super przytulaśny, malutki, wtula sie i liże :p Ostatnio chciał strasznie ze mną wyjść ze schroniska.....

• Replies 425
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Misiek- wrak psa odebrany interwencyjnie.
Przez ostatni rok czasu, brak opieki weterynaryjnej. 6 miesięcy bez świeżego powietrza.
Diagnoza weterynarza brzmi: alergiczne pchle zapalenie skóry.
Potrzebne wsparcie dla Miśka na długiej drodze leczenia.
Zapraszam na wątek:
[url]http://www.dogomania.pl/threads/184761-Misiek-wrak-psa-odebrany-interwencyjnie.-Potrzebe-wsparcie!?p=14600447#post14600447[/url]

Posted

Umówiłam się z panem między 15 a 16.
Teraz poczytam wątek żeby nie być całkiem zielona ;)

A pan rzeczywiście bardzo miły i dystyngowany wręcz :)

Posted

Już po wizytce :)
Najpierw nie zastałam pana, tuż po 15:00, telefon nie odpowiadał... Zrezygnowana, wyszłam z klatki i wtedy zawołał mnie pan, który mimo deszczyku spacerował sobie pod blokiem :) Wogóle fajnie te bloki, otoczone drzewami, zielono, cicho i spokojnie. Żadnych płotków, zakazów wyprowadzania psów itd. Tadeuszek z klatki wychodzi prosto na trawkę i w krzaczory :)

Pan bardzo miły, opowiadał o swoim piesku
[*] i pokazał jego grobek. Nie napiszę gdzie, bo jeszcze kto niepowołany zobaczy, ale pan zadbał o to, żeby piesek był blisko swojego domu. Wzruszające. Niestety tamten piesek nie był wykastrowany i bardzo chciał uciekać i włóczyć się. Wówczas pan jeszcze nie wiedział, że psiaki należy kastrować.

Pana interesowało, czy Tadeuszek gubi dużo włosków (pan ma baardzo czyściutkie i ładnie urządzone, przestronne mieszkanie), ale powiedziałam że to da się wyregulować odpowiednim żywieniem i pielęgnacją, a w ostateczności można iść wytrymować (mogę panu załatwić taniej fryzjera, jeśli będzie umowa adopcyjna). Pan się ucieszył i powiedział, że chętnie zabierze Tadeuszka do fryzjera :)
Ogólnie rzecz biorąc, domek wydaje się w porządku.
Jedyne co, to pan prosił aby przekazać, że jeszcze nie jest to decyzja na 100%... Pan podobno ma szansę dostać pracę dorywczą, w której nie ma stałych godzin i czasu pracy, więc może pana nie być przez 2 godziny albo przez 20 i pan nie chce tak zostawiać pieska - zatem do końca tygodnia da Wam znać, jaka jest decyzja.

Posted

[B]Ulaa[/B], dzięki wielkie, że znalazłaś czas :loveu:

Ciotki, skoro Pan nie jest zdecydowany na 100% to może zadzwonić do tej pani z Łodzi lub Wrocławia? Bo się okaże, że Pan dostał pracę, a te osoby co dzwoniły będą już miały psiaki i Tadek zostanie bez domku...
Mi p.Edward nic nie mówił, że to jeszcze nic pewnego i wszystkim dzwoniącym mówiłam, że czekamy tylko czy wizyta wypadnie ok.
Jakby wypalił np. domek w Łodzi, a p.Edward chciał jednak pieska, to można mu zaproponować tego drugiego uszatka ze schroniska albo Karmelkę czy inną sunię. Jeśli powiedział, że nie jest zdecydowany na 100% to rozumiem, że dał nam zielone światło do szukanie innego domku.

Posted

Filipki, pan jest jak sądzę w wieku podobnym jak moja mama, może troszkę starszy czyli sądzę że ok 50 lub trochę po. Przynajmniej na tyle wygląda. Napewno da sobie radę z pieskiem, nawet młodym i żywym, spokojna głowa :)

Pan prosił, aby poczekać do końca tygodnia z decyzją... Jeśli jednak nie możecie, to ja chętnie dam mu jedno ze swoich szczeniąt :D