eloise Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 TadeUsz ze schronu wyjeżdżał przestraszony i skulony szybko zrozumiał, że człowieka trzeba trzymać się jak najbliżej i że uszy można podnieść wysoko, więc je podniósł ;) Psiaczek ma specyficzne uzębienie :) (fotki w 2 poście) i w gonitwie z Pają oraz filmiki :) [video=youtube;G-NSF37fm3E]http://www.youtube.com/watch?v=G-NSF37fm3E[/video] [video=youtube;YgOIF4_w9w0]http://www.youtube.com/watch?v=YgOIF4_w9w0[/video] więcej o TadeUszu napisze Murka :) cytuję Murkę: Tadeuszek to bardzo fajny psiaczek, nade wszystko kocha człowieka i na razie nie odkleja się od moich nóg na spacerach. Jest bardzo łagodny. W pierwszym kontakcie jest trochę lękliwy i ostrożny, ale szybko się rozkręca. Ładnie załatwia potrzeby na spacerach tekst do ogłoszeń ;) Jestem Tadeuszek - mam ogromne uszka i jeszcze większe serduszko, które z utęsknieniem czeka na kochający dom. Na razie jestem bezdomny. Niedawno dwunożni zabrali mnie ze schroniska i umieścili w hoteliku, żeby zobaczyć jaki jestem. W schronisku strasznie się bałem, bo tam panuje okropny hałas i zamęt. W sumie to w zasadzie nie do końca wiedziałem, co się wokół mnie działo, więc na wszelki wypadek siedziałem sobie wciśnięty w budkę. Teraz jest super! Mam spacerki, wspaniałych opiekunów, miskę tylko dla siebie. Bardzo lubię ludzi i inne zwierzęta. Uwielbiam się bawić i być głaskany... o tak... pieszczoty to jest coś, co pragnę w nieograniczonych ilościach. Pięknie załatwiam się na spacerkach, zostałem zaszczepiony i wysterylizowany. I w ogóle to wszyscy mówią, że super ze mnie psiak. Teraz nie mogę się doczekać kiedy wreszcie dostanę następny prezent od losu - swoją własną rodzinkę. Taki cudowny, kochający dom - o tym marzę. Więc jeśli możesz spełnić moje marzenie, to bardzo proszę, skontaktuj się z moimi opiekunami. Oni na pewno wszystko Tobie o mnie opowiedzą. Przesyłam mokre liźnięcia i dwa machnięcia ogonkiem Quote
Murka Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 Dzięki eloise :) Jeszcze trzy zdjątka przeklejam z wątku hotelikowego: Tadeuszek to bardzo fajny psiaczek, nade wszystko kocha człowieka i na razie nie odkleja się od moich nóg na spacerach. Jest bardzo łagodny. W pierwszym kontakcie jest trochę lękliwy i ostrożny, ale szybko się rozkręca. Ładnie załatwia potrzeby na spacerach :) Po weekendzie zaszczepimy chłopaka i skontrolujemy uszyska. Ocenimy też jego wiek, wg mnie to bardzo młody psiaczek. Quote
anciaahk Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 Kasiu on ma takie uszka łyse z tyłu, stąd podejrzenie grzybka? Pamiętasz, jak mój Karmelek z Mielca też miał takie? Dopiero kuracja advocatem i omeganem oraz scanomune pomogła. Quote
halcia Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 Tez pokibicuje!Moja sunia tez ma wielkie uszy. Quote
kaskadaffik Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 Dzień dobry TadeUszku, pamiętasz Ciotkę z piątku ?:) Quote
Reno2001 Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 Odliczam się i ja. Psiaczek przesłodki!!! Trzeba chyba zaprosic Ra_dunia i poprosic o banerek dla słodziaka :) Quote
Ulka18 Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 Koniecznie banerek, mam wolne miejsce, Reno tez. Quote
Murka Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 anciaahk napisał(a):Kasiu on ma takie uszka łyse z tyłu, stąd podejrzenie grzybka? Pamiętasz, jak mój Karmelek z Mielca też miał takie? Dopiero kuracja advocatem i omeganem oraz scanomune pomogła. Z zewnątrz uszka są w porządku, ale wewnątrz są ciemne :roll: Quote
Ra_dunia Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 [quote name='Reno2001']Odliczam się i ja. Psiaczek przesłodki!!! Trzeba chyba zaprosic Ra_dunia i poprosic o banerek dla słodziaka :) a ja tu już dawno jestem ;) Banerek się robi :D Karolciasz... :loveu: a porobisz ogłoszenia Karmelce z naszych banerków? :loveu: Ona ma już tekst, jest wysterylizowana i w ogóle wsio... tylko nadal na dom czeka :( A tutaj banerek first ;) und second: Quote
Reno2001 Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 Ra_duniu jeszcze zaproszę Ciebie tutaj http://www.dogomania.pl/threads/183545-MIELEC-cudowna-kudA-ata-niewielka-Bunia-PomA-A-my-jej-znaleA-c-dobry-dom?p=14473203#post14473203 i poproszę o banerek, rzecz jasna w wolnej chwili. A Karmelitką też sie zajmiemy. Mnie zeszły z allegro wyróżnionych Nero i Haluś, więc moge podziałac. Quote
majuska Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 Tadeusz się zmienił nie do poznania, z zahukanego przestraszonego maluszka w radosne słoneczko:)_ Quote
Filipki Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 Dziękuję Eloise za założenie wątku i Raduni za banerek:Rose:. Mam nadzieje, ze TadeUszek szybko znajdzie dom. Quote
Murka Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 Tadek był dzisiaj na szczepieniu. Wet oglądnał uszka - są czyste :) A to ciemne to po prostu pigment. Aż się wet zdziwił i przyglądał temu :) Oglądał też z zaciekawieniem jego ząbki, z początku myślał, że to może mleczaki, które jeszcze nie wypadły. Ale ząbki są już stałe i takie zostaną. Tadeuszek ma ok. 1,5 roczku :) Został już zaszczepiony (wirusówki + wścieklizna), więc za ok. miesiąc ciachanko. U weta prawie cały czas się trząsł biedaczek, jeszcze nie wie czy ma się bać czy nie... Ale jest super łagodny i pozwolił sobie dokładnie wszystko obejrzeć i bez problemu zaszczepić. On się super cieszy jak widzi człowieka (np. gdy jest w boksie): szczerzy ząbki w uśmiechu :) wygląda to bosko :) Jest trochę bojaźliwy i boi się np. gwałtownych ruchów, glośnych odgłosów, jadących samochodów itp. ale z drugiej strony to niemożliwa przylepa i cały czas praktycznie trzyma się nóg i podkskakuje jak piłka, żeby dosięgnąć do rąk (próbuje chyba w ten sposób się sam pogłaskać ;) ). Jak się go głaszcze to zamiera z lubości. Jest łakomczuszkiem i uwielbia wszelkie smakołyki. Ale co ciekawe jest mimo tej całej strachliwości, płaszczenia się itp. to jest bardzo odważny wobec psów. Już pierwszego dnia jak go przywiozłam to z klatki z samochodu obszczekiwał spacerujące po ogrodzie psy :) Dzisiaj jak go niosłam w kontenterku z samochodu do boksu to gdyby nie ten kontenerek to byłby gotowy pożreć nasze psy: Borysa i Sonię :) W bezpośrednim kontakcie nie jest tak źle, widocznie bezpiecznie czuje się za kratami, płotem i wtedy pokazuje kto to on nie jest. Na początku bylo nam go szkoda, jak go wciąż zaczepiała do zabawy Paja, a on się próbował odpędzić jak Karmelka na filmiku, bo chciał być cały czas przy człowieku. Ale muszę przyznać, że radzi sobie świetnie i nawet już Pajce udaje się go zachęcić do zabawy. Parę razy za to pokłócił się ostro z Karmelką (oczywiście bez rozlewu krwi) i to wcale nie Karmelka była "zaczepiającym", o co bym już prędzej ją posądzała niż Tadeuszka. Także taka z tego Tadka cicha woda, mały ananasek :) Quote
Reno2001 Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Rozkręci nam się chłopak. To obszczekiwanie zza krat to na bank ze schronsika. Dostał słodziak lekcję życia tam. Cieszę się, że te jego uszyska sa zdrowe. Quote
Recommended Posts