Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

TadeUsz

ze schronu wyjeżdżał przestraszony i skulony
szybko zrozumiał, że człowieka trzeba trzymać się jak najbliżej i że uszy można podnieść wysoko, więc je podniósł ;)

Psiaczek ma specyficzne uzębienie :) (fotki w 2 poście)

i w gonitwie z Pają

oraz filmiki :)

[video=youtube;G-NSF37fm3E]http://www.youtube.com/watch?v=G-NSF37fm3E[/video]

[video=youtube;YgOIF4_w9w0]http://www.youtube.com/watch?v=YgOIF4_w9w0[/video]

więcej o TadeUszu napisze Murka :)

cytuję Murkę:

Tadeuszek to bardzo fajny psiaczek, nade wszystko kocha człowieka i na razie nie odkleja się od moich nóg na spacerach. Jest bardzo łagodny. W pierwszym kontakcie jest trochę lękliwy i ostrożny, ale szybko się rozkręca. Ładnie załatwia potrzeby na spacerach

tekst do ogłoszeń ;)

Jestem Tadeuszek - mam ogromne uszka i jeszcze większe serduszko, które z utęsknieniem czeka na kochający dom.
Na razie jestem bezdomny. Niedawno dwunożni zabrali mnie ze schroniska i umieścili w hoteliku, żeby zobaczyć jaki jestem.
W schronisku strasznie się bałem, bo tam panuje okropny hałas i zamęt. W sumie to w zasadzie nie do końca wiedziałem, co się wokół mnie działo, więc na wszelki wypadek siedziałem sobie wciśnięty w budkę.
Teraz jest super! Mam spacerki, wspaniałych opiekunów, miskę tylko dla siebie. Bardzo lubię ludzi i inne zwierzęta. Uwielbiam się bawić i być głaskany... o tak... pieszczoty to jest coś, co pragnę w nieograniczonych ilościach.
Pięknie załatwiam się na spacerkach, zostałem zaszczepiony i wysterylizowany. I w ogóle to wszyscy mówią, że super ze mnie psiak.
Teraz nie mogę się doczekać kiedy wreszcie dostanę następny prezent od losu - swoją własną rodzinkę. Taki cudowny, kochający dom - o tym marzę.
Więc jeśli możesz spełnić moje marzenie, to bardzo proszę, skontaktuj się z moimi opiekunami. Oni na pewno wszystko Tobie o mnie opowiedzą.

Przesyłam mokre liźnięcia i dwa machnięcia ogonkiem

• Replies 425
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzięki eloise :)

Jeszcze trzy zdjątka przeklejam z wątku hotelikowego:

Tadeuszek to bardzo fajny psiaczek, nade wszystko kocha człowieka i na razie nie odkleja się od moich nóg na spacerach. Jest bardzo łagodny. W pierwszym kontakcie jest trochę lękliwy i ostrożny, ale szybko się rozkręca. Ładnie załatwia potrzeby na spacerach :)

Po weekendzie zaszczepimy chłopaka i skontrolujemy uszyska. Ocenimy też jego wiek, wg mnie to bardzo młody psiaczek.

Posted

Kasiu on ma takie uszka łyse z tyłu, stąd podejrzenie grzybka? Pamiętasz, jak mój Karmelek z Mielca też miał takie? Dopiero kuracja advocatem i omeganem oraz scanomune pomogła.

Posted

anciaahk napisał(a):
Kasiu on ma takie uszka łyse z tyłu, stąd podejrzenie grzybka? Pamiętasz, jak mój Karmelek z Mielca też miał takie? Dopiero kuracja advocatem i omeganem oraz scanomune pomogła.

Z zewnątrz uszka są w porządku, ale wewnątrz są ciemne :roll:

Posted

[quote name='Reno2001']Odliczam się i ja. Psiaczek przesłodki!!!

Trzeba chyba zaprosic Ra_dunia i poprosic o banerek dla słodziaka :)
a ja tu już dawno jestem ;) Banerek się robi :D

Karolciasz... :loveu: a porobisz ogłoszenia Karmelce z naszych banerków? :loveu: Ona ma już tekst, jest wysterylizowana i w ogóle wsio... tylko nadal na dom czeka :(

A tutaj banerek first ;)

und second:

Posted

Tadek był dzisiaj na szczepieniu. Wet oglądnał uszka - są czyste :) A to ciemne to po prostu pigment. Aż się wet zdziwił i przyglądał temu :)
Oglądał też z zaciekawieniem jego ząbki, z początku myślał, że to może mleczaki, które jeszcze nie wypadły. Ale ząbki są już stałe i takie zostaną. Tadeuszek ma ok. 1,5 roczku :)
Został już zaszczepiony (wirusówki + wścieklizna), więc za ok. miesiąc ciachanko.
U weta prawie cały czas się trząsł biedaczek, jeszcze nie wie czy ma się bać czy nie... Ale jest super łagodny i pozwolił sobie dokładnie wszystko obejrzeć i bez problemu zaszczepić.

On się super cieszy jak widzi człowieka (np. gdy jest w boksie): szczerzy ząbki w uśmiechu :) wygląda to bosko :) Jest trochę bojaźliwy i boi się np. gwałtownych ruchów, glośnych odgłosów, jadących samochodów itp. ale z drugiej strony to niemożliwa przylepa i cały czas praktycznie trzyma się nóg i podkskakuje jak piłka, żeby dosięgnąć do rąk (próbuje chyba w ten sposób się sam pogłaskać ;) ). Jak się go głaszcze to zamiera z lubości. Jest łakomczuszkiem i uwielbia wszelkie smakołyki.

Ale co ciekawe jest mimo tej całej strachliwości, płaszczenia się itp. to jest bardzo odważny wobec psów. Już pierwszego dnia jak go przywiozłam to z klatki z samochodu obszczekiwał spacerujące po ogrodzie psy :) Dzisiaj jak go niosłam w kontenterku z samochodu do boksu to gdyby nie ten kontenerek to byłby gotowy pożreć nasze psy: Borysa i Sonię :)
W bezpośrednim kontakcie nie jest tak źle, widocznie bezpiecznie czuje się za kratami, płotem i wtedy pokazuje kto to on nie jest. Na początku bylo nam go szkoda, jak go wciąż zaczepiała do zabawy Paja, a on się próbował odpędzić jak Karmelka na filmiku, bo chciał być cały czas przy człowieku. Ale muszę przyznać, że radzi sobie świetnie i nawet już Pajce udaje się go zachęcić do zabawy. Parę razy za to pokłócił się ostro z Karmelką (oczywiście bez rozlewu krwi) i to wcale nie Karmelka była "zaczepiającym", o co bym już prędzej ją posądzała niż Tadeuszka.
Także taka z tego Tadka cicha woda, mały ananasek :)